Temný vzorec přehled

Andrew Mayne

Naturalista série

< 4. díl

Doktor Theo Cray je proslulý tím, že za použití matematických metod dokáže vypátrat sériové vrahy. Jenže pak je vystaven působení patogenu ovlivňujícímu mozkovou činnost a vědomí, že má v těle virus, který z něj samotného může udělat zabijáka, mu zničí pověst i vyšetřování a on začne pochybovat o vlastní příčetnosti. Aby zachránil nevinné životy i sám sebe, sleduje Cray každé nové vodítko v případu vyšinuté zdravotní sestry, přestože pomalu ztrácí kontakt s realitou. Pokud má však dopadnout chameleonskou vražedkyni, musí čelit vlastní temné stránce, protože pouze v nebezpečných stínech najde to, co se snaží ulovit. A pro Craye je výprava nezaložená na výpočtech, ale pouze na intuici, tím nejděsivějším podnikem v jeho životě…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2020 , Kalibr
Originální název: Dark Pattern, 2019

Co říkají o knize uživatelé?

Profesor Theo Cray se opět objevuje v napínavém thrilleru. Jeho osobnost je fascinující, ale také problematická. Někteří čtenáři oceňují jeho vynalézavost a intelekt, jiní kritizují složitost příběhu. Závěr vyvolává smíšené pocity, což naznačuje možnost dalšího pokračování. Kniha přináší zajímavé pohledy na medicínu a vyšetřování, ale ne všem se líbí její zpracování. Více v komentářích.

Komu by se kniha Temný vzorec mohla líbit?

• Fanoušci napínavých thrillerů
  • Čtenáři, kteří mají rádi komplexní postavy
  • Milovníci detektivních příběhů s vědeckým pozadím
  • Ti, kteří ocení nejednoznačné závěry

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Temný vzorec. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Pampalini
22.09.2025

Autor nadále tlačí na pilu a příběh letí na hraně absurdna odtrženého od reality. Ale nevadí, Theovi a jeho blízkým držíme palce, kroutíme hlavou nad zvraty, zkratka bavíme se. Není to klasický thriller podle šablony určující pátrání po vraždě, dost brutální (čtenář to chce), vyšetřovatel bojuje s vlastními démony nebo buduje beznadějný vztah (poučení pro čtenáře) a pak zas dalších několik vražd (čtenáře to udrží). A líbí se mi dostatečná rozporuplnost přijetí a hodnocení, co svědčí, že každý v příběhu hledá něco jiného. Což je fajn.

všech 170 komentářů

Související novinky - Temný vzorec (2)

10. ročník KNIHOMÁNIE startuje ve středu!

19.10.2020

Knižní novinky (42. týden)

11.10.2020

Každý špatný nápad předbíhá svoji dobu. ... Klíčem je dostat geniální nápad, který odpovídá své době. Tím se mění svět.

My plánujeme, Bůh se směje.

Kniha Temný vzorec v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně507x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi