O knize Norské dřevo
V románu nejvýznamnějšího japonského spisovatele současnosti se skrývá fantastický, romantický i tragický milostný příběh. Čtenář však „neunikne“ směsici japonských reálií, psychologickým portrétům hrdinů ani scénám vášně a nespoutaného sexu. Román vyšel japonsky r. 1987, byl přeložen do 36 jazyků a celkově se ho prodalo přes 9 milionů výtisků.
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha se zaměřuje na psychologické tápání mladého muže v období dospívání. Hlavní postavy procházejí složitými emocemi a hledají své místo ve světě. Autor mistrně zachycuje melancholickou atmosféru a hluboké pocity, které čtenáře provázejí. I přes temné prvky příběhu je čtení fascinující a vyvolává silné myšlenky o životě a smrti. Více v komentářích.
Komu by se kniha Norské dřevo mohla líbit?
- Čtenáři, kteří hledají hluboké psychologické příběhy
- Milovníci melancholických a emotivních vyprávění
- Ti, kdo se zajímají o témata dospívání a identity
- Fanoušci japonské literatury a kultury
Kniha Norské dřevo v seznamech uživatelů
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 105x |
| v Přečtených | 7 509x |
| ve Čtenářské výzvě | 1 252x |
| v Doporučených | 586x |
| v Mé knihovně | 1 315x |
| v Chystám se číst | 1 622x |
| v Chci si koupit | 293x |
| v dalších seznamech | 50x |
„Je třeba neztrácet naději a dál pokračovat v rozmotávání jedné nitě po druhé. I když může situace vypadat sebehůř, každá nit má někde svůj konec. I když je všude jen tma, musíme se v ní začít rozkoukávat.“
„My všichni, zdraví i nemocní, jsme jen nedokonalé lidské bytosti žijící v nedokonalém světě. V životě nemůžeš všechno přeměřovat podle pravítka … Dej věcem volnost a ony si samy najdou cestu.“
všech 10 citátů najdete u autoraNorské dřevo film
Norské dřevo (2010)
Související novinka - Norské dřevo
Temné zrcadlo, Nezamiluj se a další knižní novinky (9. týden)
22.02.2026
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
sex sebevraždy Japonsko zfilmováno psychiatrické léčebny japonská literatura pornografie poruchy osobnosti romantika japonská kultura poruchy příjmu potravy mezilidské vztahy prostředí školy, studentské prostředí vysokoškolští studentiHaruki Murakami také napsal(a)
| 2005 | Norské dřevo |
| 2012 | 1Q84: Kniha 1 a 2 |