Leeonteena Leeonteena komentáře u knih

☰ menu

Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Nelze napsat něco, co tu už mezi recenzemi nezaznělo. Příběh je jednoduše dokonalý. Je plný emocí, je hravý, nevypočitatelný, strhující a velmi čtivý. Popravdě jsem znala jen nástřel děje, když jsem po knize sahala. Věděla jsem jen, že jí každý do nebe chválí. A právem! Taylor J.Reid opět nezklamala!

07.08.2023 5 z 5


Lolita Lolita Vladimir Nabokov

Mám ráda klasickou literaturu, ale Lolita se mi četla opravdu těžce. Je na mě až příliš popisná. Věřím, že si v tom někdo libuje a je to tak v pořádku. Pověst příběh předchazí a nalákala mě ta kontroverze, hlavně na tu dobu, ale ukousla jsem si velké sousto. Trápila jsem se a boj vzdala 70 stran před koncem. Určitě není špatná, jen potřebuje čtenáře, který jí docení. Dávám aspoň 3 hvězdy za téma, uměleckou stránku a nádhernou růžovou edici od Paseky.

05.01.2022 3 z 5


Chlapec, krtek, liška a kůň Chlapec, krtek, liška a kůň Charlie Mackesy

Přečtená za pár minut s povytaženým koutkem úst a zrcadlením v oku. V srdci ale zůstane napořád.

05.01.2022 5 z 5


Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

Hmm, ty dva roky čekání byly dlouhé a trochu mám pocit, že jsem z toho příběhu vyrostla. Jinak si to neumím vysvětlit, když tady čtu ty pozitivní recenze. Faja se mi líbila strašně moc! Proto jsem pokračování nedočkavě vyhlížela. Nebylo to špatné, byla tam pěkná místa, ten svět a postavy miluju! Ale chvilkama jsem se v knížce trochu loudala. Nicméně dávám 4* s nadějí, že se to v dalším díle zase rozjede.

19.07.2021 4 z 5


Rez & záře hvězd Rez & záře hvězd Tammy Greenwood

Nechala jsem to v sobě trochu uležet, ale stejně musím dát jen tři hvězdy. Alespoň z úcty k Sally. I když se kniha opírá o skutečný příběh, je napsaná ploše, slovní obraty jsou krkolomné, přirovnání se stále opakují, v důležitých pasážích autorka utíká od tématu nebo to rovnou přeskočí. Co se Sally stalo je opravdu strašné, ale kniha na mě nijak emocionálně nezapůsobila. Je to velká škoda. Jediné plus co ve mně zanechala je, že jsem konečně z knihovny vytáhla Lolitu.

24.04.2021 3 z 5


Má temná Vanessa Má temná Vanessa Kate Elizabeth Russell

Já půjdu proti proudu a musím dát jen tři hvězdy. Na Vanessu jsem neustále poslouchala samé hlasité ovace a rozečítala jsem jí s velkou chutí a očekáváním. První třetina knížky mě nadchnula, bohužel dál už jsem se do čtení musela nutit. Emočně se mě to téměř vůbec nedotklo. Celkový počínání Vanessy mi přišlo hloupé a lezla mi na nervy. Většinou se tady spíš shodnu s reakcema většiny, ale tenhle příběh mi z nějakého důvodu vůbec nesedl. Jediné pozitivum, které jsem si odnesla je to, že jsem si pořídila Lolitu a určitě si jí brzy přečtu.

24.10.2020 3 z 5


Bez tebe napořád Bez tebe napořád Taylor Jenkins Reid

Čtu běžně spíš těžší knihy a možná proto si pak mezi nima ráda odskočím k lehčí četbě. Je to už po třetí co jsem vsadila na Taylor Jenkins Reid a ani tentokrát nelituji stráveného času. Člověk se nemusí moc zamýšlet a jen otevře stavidla a nechává se unášet emocema.

01.10.2020 4 z 5


Opravdový život Opravdový život Adeline Dieudonné

Knihu jsem si pořídila jen se základní vědomostí o co se jedná. Dala jsem na doporučení. Přečteno jedním dechem. Je to opravdový bizár a pokud se to tak dá vůbec napsat, moc se mi to líbilo. Je to krátký příběh plný emocí a děsuplných pocitů. Šel mi mráz po zádech a s očima otevřenýma dokořán jsem jí nemohla prostě odložit. Jsem zvědavá na další recenze, určitě to není pro každého, ale za mě palec nahoru.

29.09.2020 5 z 5


Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

Neměla jsem velká očekávání a tak jsem nebyla zklamaná. Příběh a pointa byla dobrá, k zamyšlení, ale pokud by kniha měla víc stran, asi bych jí odložila. Film je plný lesku a hudby, diváka upoutá, ale jako čtenáři mi kniha přišla matná a pochmurná, až se mi chce říct nudná. Nicméně postavy byly vykresleny zajímavě, stejně tak i tehdejší doba. Nelituji, že jsem jí četla, odškrtávám ze seznamu, ale hlubší emoce ve mě nezanechala.

04.08.2020 3 z 5


Jih proti Severu 2 Jih proti Severu 2 Margaret Mitchell

Jedním slovem velkolepé! Tenhle příběh byl pro mě neuvěřitelným zážitkem, který předčil všechna má očekávání. Je to skvost klasické literatury. Pokud pročítáte recenze, abyste se rozhodli zda knížky koupit nebo číst, tak neváhejte a směle do toho. Rozhodně za to oba díly stojí! Nebudu se tady rozepisovat o stylu, postavách a ději, jednoduše to bylo všechno za 5*

04.06.2020 5 z 5


Jih proti Severu 1 Jih proti Severu 1 Margaret Mitchell

Jedním slovem velkolepé! Tenhle příběh byl pro mě neuvěřitelným zážitkem, který předčil všechna má očekávání. Je to skvost klasické literatury. Pokud pročítáte recenze, abyste se rozhodli zda knížky koupit nebo číst, tak neváhejte a směle do toho. Rozhodně za to oba díly stojí! Nebudu se tady rozepisovat o stylu, postavách a ději, jednoduše to bylo všechno za 5*

04.06.2020 5 z 5


Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Četlo se to lehce a svižně, stránky mizely pod rukama. Oddychovka. Bavilo mě to, ale když tady čtu ty komentáře a ohlédnu se zpět, tak zas taková pecka to nebyla. Čekala jsem větší zvrat, celou knihu se to nabízelo.

06.11.2019 4 z 5


Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Místy úžasně kouzelné, místy úmorně vleklé. Mě se knížka jako celek líbila, i když je co vytknout. Kdyby se děj odehrával na polovičním počtu stránek bylo by to asi lepší. Ale tak co? Zvládla jsem to i tak a rozhodně nelituju. Druhý díl si určitě přečtu, za čas, až se mi zastekne po Jamiem a Saxonce :-)

03.10.2019 4 z 5


Zůstaň se mnou Zůstaň se mnou Ayobami Adebayo

Četla jsem a slýchala velké ovace ohledně této knihy a otevírala jsem jí s velkým očekáváním. Vůbec nemůžu napsat, že se mi nelíbila, ale až jako taková emotivní pecka mi nepřišla. Je sice velmi čtivá, dramatická, plná zvratů a opravdu stránky odsejpaj, ale já musím umazat jednu hvězdičku, protože mi to místy připomínalo spíš telenovelu. Ač jde o opravdu vážné téma z těžké doby a prostředí, měla jsem problém to brát vážně. Ale rozhodně je knížka záživná a nudit se u ní určitě nebudete. Na konci jsem setřela i slzu :-)

03.10.2019 4 z 5


Jediné pravé lásky Jediné pravé lásky Taylor Jenkins Reid

Ta kniha má štěstí, že skončila tak jak jsem doufala :-D Za to jí jsem ochotná odpustit přeslazené a naprosto nepravděpodobné pasáže. Čtivá určitě je, zajímavý námět a s úžasným vyvrcholením. Přečtení určitě nelituju, i když to není můj šálek kávy. Fajn oddychovka pro milovníky romantiky.

05.06.2019 4 z 5


Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Právě jsem dočetla a téměř nemám slov. Loni jsem četla autorčinu prvotinu, V šedých tónech, a úplně mě nezasáhla tak jak jsem očekávala. Proto jsem po Soli moře sahala s rezervou. No a kniha mě naprosto nadchla. S postavami jsem se sžila od první stránky a jejich počínání jsem sledovala se zadrženým dechem. Po dlouhé době kniha co mě opravdu chytla za srdce.

21.05.2019 5 z 5


Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

King je mistr psaného slova! Jeho popisy jsou vážně skvělé a i pasáže ve kterých se toho vlastně nic moc neděje se čtou příjemně. Stejně tak i u Řbitova zviřátek. Atmosféra mrazivá, tísnivá. Hodně živé. Nebo spíš mrtvé? :-) Jediné co mi na knize vadilo bylo, že to k čemu se celou dobu schyluje je pak téměř odbyto v posledních 50 stranách. Na to jak je kniha popisná a detailná tak ten konec byl opravdu fofr.

23.04.2019 4 z 5


Osamělost prvočísel Osamělost prvočísel Paolo Giordano

Tohle bylo opravdu brilantně napsaný! Fakt po dlouhé době jsem si styl psaní opravdu užila. Použitá přirovnání, volba slov, skladba věty. To byla radost číst. Menší radost jsem měla z příběhu a tím mám na mysli osud hlavních hrdinů. Byla to fakt depka. Ale já si nemůžu pomoct, příběhy o labilních lidech, introvertech, mě prostě baví. Je to zajímavý pohled do mysli člověka. Za mě super kniha. Tak trochu o ničem, ale vlastně o všem. Viděla jsem po knize i film a ten je tedy otřesnej! Musela jsem si ho vymlátit z hlavy, aby mi nepoznamenal názor na knihu.

09.04.2019 5 z 5


Šelma Šelma Andrew Mayne

Šelma byl můj první thriller vůbec, takže nemám s čím srovnávat. Tenhle žárn mě nikdy netáhnul, ale chtěla jsem něco zkusit a Šelma mi byla doporučena jako jednoduchá četba. S knihou jsem byla spokojená, možná i právě proto, že jsem od ní nic neočekávala. Fajn oddychovka.

02.04.2019 4 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Tak jo! Fajn! Jako Naslouchač mě úplně neoslovil. Nevím zda to přisuzovat špatnému rozpoložení nebo jsem do toho šla s přehnaným očekáváním. Nic méně Faja jakékoli pochybnosti o této sérii zahnal a nemůžu se dočkat až vyjde další díl.

22.03.2019 5 z 5