klarik klarik komentáře u knih

☰ menu

Kruté požehnání Kruté požehnání Emily Thiede

Hodnotit tuto knihu je opravdu oříšek. Ze začátku mě docela nudila a rozčilovala, zaujala mě až ke konci. Obálka je nádherná. Nápad tohoto světa, bohové a magie je skvělý a nejspíš jej má autorka dobře promyšlený. Asi by ale potřeboval, aby se ho ujal jiný spisovatel, který by ho dotáhl a dokázal svět a fungování magie lépe popsat a vtáhnout čtenáře do děje. Alessa a Dante podle mě mezi sebou nemají žadnou chemii a hot scény jsou napsané, jako by je psal student základky. Ovšem některé postavy jsou zajímavé a líbí se mi jejich osobnosti. Jestli se mi do rukou dostane druhý díl, přečtu si ho, ale jen proto, abych měla serii ukončenou.

09.02.2024 3 z 5


Tesáky Tesáky Sarah Andersen

Skvělé, rychlé a vtipné počteníčko pro fanoušky upírů a vlkodlaků.

30.01.2022 5 z 5


Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Čtivá oddechovka, která mě tedy nijak zvlášť nenadchla.

14.12.2021 3 z 5


Kouzla rodu Thornů Kouzla rodu Thornů Margaret Rogerson

(SPOILER) Knize dávám 3,5 hvězdiček. Nepatřím do cílové kategorie čtenářů, kterým je kniha určená a myslím si, že cíloví čtenáři by z knihy byli nadšení. Svět plný veleknihoven, grimoárů, zlotvorů, čarodějů a démonů je opravdu skvělý a originální. Nápady autorky se mi moc líbily. Mám však ke knize určité výhrady: 1, Hlavní hrdinka- Elisabeth mi vůbec nepřirostla k srdci a to se mi většinou nestává. Měla jsem při čtení pocit, že se v některých situacích necítila tak, jak měla, ale spíše to bude i tím, že její pocity autorka moc nerozvíjela. Ke konci příběhu se to zlepšilo. 2, Schopnosti Elisabeth- možná jsem tak trochu zkažená všemi fantasy knihami a filmy, ale čekala jsem, že za jejími schopnostmi bude něco víc. Trochu mě to zklamalo. 3, Předvídatelnost- knihu jsem opravdu nehltala a ačkoli mi většinou předvídatelnost knihy tolik nevadí, tady mě to otravovalo a mnohdy jsem si říkala, ať už to skončí. 4, Konec knihy- nevím, jak se to autorce povedlo, ale konec knihy ve mě nevyvolal skoro žádné pocity. Silasovu smrt jsem jakoby nevnímala a to musím říct, že jsem ho zbožňovala (jen o trošku méně než Nathaniela) a chtěla jsem cítit lítost a vztek, že musel umřít, ale z toho, jak to bylo napsané, jsem to necítila v takové míře, aby to ve mě vyvolalo nějakou větší odezvu. Knihu bych shrnula jako příjemnou pohádku.

05.12.2021 3 z 5


Všechny stránky Amelie Všechny stránky Amelie Ashley Schumacher

Tohle je tak krásná, milá, příjemná, přátelská a čtivá oddechová knížka, ve které naleznete nespočet dojmů, pocitů a skvělých myšlenek a citátů. Knížky s knižním prostředím miluji. Do takového knihkupectví, do kterého zavítala hlavní hrdinka bych se rozhodně chtěla jednou alespoň podívat. S Ameliinou povahou jsem se dokázala hodně ztotožnit a vlastně jsem si zamilovala úplně všechny postavy. Po dočtení jsem pocítila harmonii a klid a knížka se mi moc líbila.

08.11.2021 5 z 5


Jak se král Země víl naučil nenávidět příběhy Jak se král Země víl naučil nenávidět příběhy Holly Black

Doplňková kniha je vskutku dechberoucí. Nádherné desky, nádherné ilustrace, opravdu krásné zpracování. Příběhově mi příjde jen jako milá vzpomínka na Cardana.

22.06.2021 3 z 5


Královna ničeho Královna ničeho Holly Black

Tenhle díl je nejlepší ze všech a bylo mi hrozně smutno, když příběh Jude a Cardana zkončil. Zemi víl jsem si zamilovala, milovala jsem všechny postavy, některé i střídavě nenáviděla a nemůžu uvěřit, že už je konec. Je to naprosto skvělá série, která si získala místo v mém srdci a knihovně.

21.06.2021 5 z 5


Podlý král Podlý král Holly Black

Druhý díl je mnohem lepší než první, což se často nestává. Jsem ohromená a překvapená a už teď mi je jasné, jakou prázdnotu a smutek pocítím, až dočtu i poslední díl. Ještě jsem ho ani nezačala číst, a už mi je smutno z toho, že to brzy celé zkončí. Podlý král je mnohem napínavější než první díl, ale pro mě mají jednu věc společnou: oba díly se od začátku dobře čtou a lehce plynou, a pak, ke konci knihy, nastává okamžik, kdy se začnou dít věci a vy nemáte sílu přestat číst, dokut knihu nedočtete a nakonec zůstanete s otevřenou pusou zírat na přečtenou knihu a nevíte jak a kdy se tohle všechno seběhlo.

16.06.2021 5 z 5


Krutý princ Krutý princ Holly Black

Knížku jsem začala číst díky tomu, že mi ji hodně lidí doporučovalo. Kamarádka mi básnila o tom, jaké tam jsou úžasné zvraty, které člověk nečeká. Kvůli tomu jsem možná měla na knihu i přehnaná očekávání. Musím říct, že mě ty zvraty nepřišly tak super, skoro vše jsem už dávno čekala a napadlo mě, že to tak dopadne už v polovině knihy. To mě trochu zklamalo. Je však možné, že za to může ona propagace kamarádů. Nicméně: knížka je skvělá. Hned vás vtáhne do děje a nebudete chtít knihu odložit (já ji dočetla ve 2 hodiny v noci :D). Zákeřný svět víl je poutavý a všechny postavy jsem si oblíbila. Vždy jsem si představovala víly jako škodolibé, ale nikdy ne tak kruté. Bylo skvělé o nich číst. Opravdu suprová kniha, která vás nadchne.

08.06.2021 5 z 5


Holubice a had Holubice a had Shelby Mahurin

Sice mi ze začátku dělalo velký problém se začíst a vadily mi francouzské názvy (nějak jsem se s nimi nemohla popasovat), ale pak mě to chytlo a posledních 200 stran jsem četla s velkým nadšením.

13.05.2021 4 z 5


Pár stránek navíc Pár stránek navíc Lin Rina

(SPOILER) Já jsem byla z této bonusové knihy střídavě nadšená i zklamaná. Grafické zpracování je sice krásné, ale i často zbytečné. Když už autorka psala dopisy, proč je nenapsala célé ve formě dopisu, ale opsala obsah dopisu vedle a pokračovala dál? Za mě to bylo zbytečné. Buď měla psát tak nebo tak. Některé věci mě nudily, jiné rozplakaly a uvědomila jsem si, jak moc pan Reed miluje Animant. Nakonec jsem se rozhodla pro hodnocení čtyřmi hvězdičkami, díky celkovému dojmu.

21.01.2021 4 z 5


Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Do Šesti vran jsem se zamilovala, je to skvělá fantasy plná napínavých zvratů. Všechny postavy mi přirostly k srdci a hlavě jsou skvěle propracované. Každý z hrdinů má vlastní příběh, který se dozvídáte postupně během čtení celé knížky. Knihu jsem četla jedním dechem a můžu ji jedině doporučit.

23.12.2020 5 z 5


Čarodějka z Belmairu Čarodějka z Belmairu Bertrice Small

První kniha, co jsem od této autorky četla a paráda! Oddechové, nenáročné a vzrušující čtení.

02.12.2020 5 z 5


Rozetmění Rozetmění Jay Kristoff

(SPOILER) Konečně dočteno.... musím říct, že mě Jay Kristoff hodně zklamal. Rozetmění je nejhorší díl z celé série. První polovina knihy se děsně táhne a četla jsem ji násilím. Poté se to trochu rozjelo a začalo mě to více bavit, avšak posledních 80 stran jsem četla tři dny, šíleně jsem se do čtení nutila a modlila se, ať už je konec. Moc mi scházely poznámky autora pod čarou, které se zde objevují jen sporadicky. Závěrečná bitva byla nijaká, Tric byl v celém Rozetmění tak nějak zbytečný a šťastný konec Mii a Ashlinn mě hodně zklamal a trochu i možná naštval. Nicnéně na celou sérii rozhodně nezanevřu, Miu jsem si oblíbila, styl psaní autora také, i samotného Jaye mám moc ráda.

25.10.2020 3 z 5


Nejhorší večírek tvého života Nejhorší večírek tvého života Andy Rowski

Tohle byl můj první gamebook a musím říct, že jsem ze začátku byla nadšená už jen ze samotné podstaty fungování knihy, ale celkový dojem nakonec není tak dobrý jako na začátku. Některé stránky musíte během čtení číst pořád dokola a už jsem se v tom začala ztrácet. Proto jsem knihu také na 3 měsíce odložila. Jakmile jsem našla v knize 6 různých konců, nemohla jsem se dostat k těm zbývajícím a to mě deptalo. Trvalo mi, než jsem objevila i další cesty a dostala se na konec knihy. Také jsem se během čtení nedověděla moc nových informací o sídle. Příběh sídla je totiž skoro stejný v každé lince příběhu, a jakmile si to v hlavě spojíte, moc vás tam toho nepřekvapí. Hororové prvky jsou popsány docela dobře a naleznete v příbězích i napětí, hlavně na začátku, kdy se s postavami seznamujete. Ocenit musím rozhodně vizuální stránku knihy, která je prostě nádherná.

28.09.2020 3 z 5


Má lady Jane Má lady Jane Cynthia Hand

Nad hodnocením této knihy jsem si hodně lámala hlavu. Za prvé musím říct, že na to, že mi to většinou u jinych knih nevadí, tady mě vytáčelo počeštění jména Jane. Já jsem si toho dokonce ani ze začátku nevšimla, automaticky jsem četla Jane. Trklo mě to do očí až když se její jméno objevilo v podobě: Janě. Ten háček mě úplně zarazil. Když už to přeložili takhle, měli aspoň změnit jméno i na obálce knihy. To jsem však do svého hodnocení nezahrnula.
Samotný příběh je skvělý a poutavý, ale očekávala jsem (po přečtení recenzí) od knihy více, co se týče humoru. Já jsem se nezasmála ani jednou. Jen jsem se 4x v druhé části knihy pousmála, a to mě zklamalo. Občas mi také vadily poznámky autorek, někdy byly nudné. Nicméně se kniha dobře četla a byla napínavá a skvěle okořeněná magií.

28.08.2020 4 z 5


Prokletý rok Prokletý rok Kim Liggett

Nádherná myšlenka, skvělý a strhující děj, úžasné zakončení a ještě úžasnější pocity, které ve mě příběh po dočtení vyvolal. To jsou mé postřehy z Prokletého roku. Za mě je to skvělá kniha, která rozhodně stojí za přečtení. (Také je to první kniha v mém životě, u které jsem si přečetla i celé poděkování.) Do všech postav jsem se vcítila a všechny jsem si oblíbila. Také svět, ve kterém se příběh odehrává, jeho tradice, postavení žen a mužů, pravidla, tresty a prokletý rok, mě naprosto uchvátil.

13.08.2020 5 z 5


Rytmus, já & Malychin Rytmus, já & Malychin Mariana Zapata

Krásné, lehké, milé, odpočinkové, dobře plynující počteníčko. Hodně jsem se při čtení nasmála. Na léto značka ideál.

26.07.2020 4 z 5


Falešný polibek Falešný polibek Mary E. Pearson

Že bych u této knihy lapala po dechu a byla unešena se úplně říct nedá. Ze začátku jsem se do čtení nutila, pak už to šlo lépe. Mám za sebou i Zlodějský tanec a přísahu a dle mého názoru měl skvělý nápad o tom, že nevíte, kdo je vrah, a kdo princ, mnohem větší potenciál, který autorka plně nevyužila. Jak už znám styl psaní autorky, musím říct, že má autorka hodně kladů i záporů a v každé její knize se to projeví v jiné míře. Když se mi někdy do ruky dostanou další díly a budu mít čas, tak si je i přečtu, ale nebude mi vadit, když se tak nestane.

23.07.2020 3 z 5


Malé ženy Malé ženy Louisa May Alcott

Krásná, milá knížka. Snadno se čte a pohladí na duši.

06.07.2020 5 z 5