Rytmus, já & Malychin

Rytmus, já & Malychin https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/440973/bmid_rytmus-ja-a-malychin-Ok7-440973.jpeg 4 1076 267

Vyražte na rockovou jízdu! Od autorky romantického bestselleru Kulti. Šestadvacetiletá Gaby Barreto má mnoho tváří. Je čestná, sarkastická, kamarádská i protivná – záleží na tom, koho se zeptáte. Když jí brácha nabídne, aby s jeho kapelou jela na turné a prodávala merch, nerozhoduje se dlouho. Dvě kapely, tři kontinenty, devadesát dní. To bude brnkačka! Kdyby jen Saša Malychin, zpěvák té druhé kapely, neměl tak nádherné tělo… výjimečnou osobnost… a nebyl tak neskutečně vtipný… Nezamilovat se do něj je zkrátka fuška.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

Rhythm, Chord & Malykhin , 2015


více info...

Přidat komentář

Leído
15.04.2024 4 z 5

Autorku mám ráda. Má originální, čtivý rukopis, ale při této pro mě čtvrté její knížce už musím přiznat, že je to všechno až moc podobné. Scénář, charaktery postav, humor. Jen prostředí a jména se mění.

Spoiler: Gaby na mě působila rozporuplně. Na jednu stranu to byla správňačka, holka do nepohody, skvělá kamarádka, která nebyla z cukru. Tohle všechno bylo sympatické. Na druhou stranu se ale chovala jak hysterická puberťačka. Kvůli nízkému sebevědomí si nebyla schopná připustit Sašovu náklonnost, urážela se, uzavírala do sebe, žárlila, trucovala a na jeho dotazy "co ti je?" odpovídala typické dívčí "nic, jsem v pohodě", i když bylo zřejmé, že není. Byla průhledná jak sklo. Myslím, že každá holka dokáže poznat, jestli má kluk zájem nebo ne bez toho, aby se ztrapnila. Vypouštět nenápadné háčky a čekat na reakce. A ona měla těch příležitostí si ho proklepnout stovky.

Ale asi nejvíc mi na knížce vadilo, jak autorka udělala z jejího bývalého záporáka jen proto, že se s ní rozešel. Všichni ho za to nenáviděli, opovrhovali jím, mstili se mu, povinně se s ním přestali kamarádit. Jak si dovoluje přijet na koncert, kde je Gaby? Vrchol jeho hříchu spočíval v tom, že následující holku poznal už v době, kdy chodil s Gaby. Tohle všechno mi přijde naprosto normální. Mladí lidé se rozcházejí, poznávají nové lidi a opouštějí se, tohle je všechno přirozený proces. Někdy trvá, než potkáme toho pravého/tu pravou. Je normální, že ten opuštěný někdy cítí zlost, ale něco takového jako automatický vzorec: opouštějící = parchant, opuštěný = chudák, podle mě neexistuje a ani se to tak nedá brát.

I přesto všechno se mi kniha moc líbila a její čtení jsem si užila. Miluju pevné vztahy, které z knížek Mariany Zapaty vzejdou.

Ála1968
03.03.2024 4 z 5

Mě se to líbilo,jen se mi někdy zdálo, že některé výrazy byly už přes čáru, hlavně od holky i když vyrůstala s kluky.


Iva B.
08.02.2024 4 z 5

Líbilo!! Moje první setkání s autorkou. Na mě trošku moc pomalé, ale jinak jsem byla spokojená. Příběh, postavy, prostředí..

E.T.007
31.01.2024 2 z 5

Vyražte na rockovou jízdu!

Presne toto ma nalákalo na prečítanie tejto knihy. A tiež super obálka. Hoci autorku už istý čas registrujem, toto bolo moje prvé stretnutie s ňou a... nie som z neho nadšená.

Niektoré časti ako-tak ušli, no minimálne polovicu knihy som v duchu skuvíňala: Bože, kedy sa už konečne začne niečo diať?!?

Príbeh je tak strašne monotónny, že sa mi zdal byť nekonečný. To neustále doťahovanie medzi Gaby a chalanmi ma už od druhej tretiny vôbec nebavilo. Saša ma nijako zvlášť nezaujal a ani som medzi ním a Gaby nevnímala nijaké výraznejšie iskrenie. Vlastne mi medzi nimi celkovo unikala nejaká chémia, ak si odmyslím, že Gaby o ňom v duchu básnila a slintala nad ním a samu seba prehovárala, že sú len kamaráti, čo mi tiež neskutočne liezlo na nervy. Bola ako verklík.

Za mňa to bolo slabé po akejkoľvek stránke (humornej, romantickej, dejovej). Ja si „jízdu“ predstavujem celkom inak. A rockovú dupľom.

zamilov.do.knih
19.01.2024 1 z 5

Já a Zapata jsme si prostě nesedly. Malychin byl sice lepší než Kulti, takže aspoň tohle moje přání bylo vyslyšeno, ale stejně to byla nuda a utrpení, vůbec to nebylo čtivý, postavy mi byly úplně šumák, protože jsem už od prvního slova věděla, že ti dva spolu skončí, vtipům jsem se vůbec nesmála a ke konci mě štvalo úplně, protože už jsem nečekala na nic jiného, než na ten podělanej konec, který byl pořád oddalován zbytečnými kecy, "vtípky" a sexem. Osobně nechápu, co všichni na autorce vidí, ale tak sto lidí, sto chutí a já aspoň vím, že dalším autorčiným knihám se vyhnu velkým obloukem. Ale abych nebyla úplně negativní, tak konec zakončím jediným pozitivem: hudební prostředí bylo fajn.

PetraBery
28.12.2023 3 z 5

Příjemná vtipná oddechová knížka, která se stejně jako ostatní od autorky čte prostě sama. Prostředí rockových koncertů, sympatičtí hrdinové a očekávaný konec.

Nik0leta
25.10.2023 5 z 5

Boží! Netradiční prostřední koncertního turné mě vtáhlo a nepustilo, dokud jsem neotočila poslední stránku. Pomalá romantika na mě byla trošku moc pomalá, ale knížka se mi líbila.

JaAnička
19.09.2023 3 z 5

Neurazí, nenadchne...není to špatné, je to relativně pěkně napsané (na poměry Mariany i docela dost sprosté), rychle to ubíhalo a spousta částí je i dost vtipná, postavy jsou relativně příjemné (myslím, že každý si v hlouby duše přeje takovou partu přátel), hlavní hrdinka není na facku a taky jsem se častokrát při čtení docela usmívala...jenže...jenže to je asi tak všechno z pozitivního soudku, co bych o tom napsala. (Opět na poměry Mariany) je to strašně jednoduché, rychlé, "bezpřekážkové" a až extrémně pohádkové. Nějaký hlubší děj nebo zápletka tu vlastně není, ačkoli byl Saša příjemný a sympatický, o jeho minulosti jsme se toho vlastně moc nedozvěděli a celá zápletka s další dívkou, matkou nebo nějakou hlubší láskou není moc nosná a hlavně...Saša je sice přáním každé ženy, ale je extrémně nerealisticky dokonalý, no jen je zamyslete, má snad nějakou negativní vlastnost nebo cokoli?...ono obecně se dá říct, že se postavy nijak zvlášť nevyvíjí. Nemáme tu to typické pomalé oťukávání nebo to enemies to lovers, ale milostný pár prakticky od první strany.
neřekla bych, že je to špatný...jen jsem od Mariany četla lepší a tuto knihu bohužel rychle zapomenu.

Katy_vKnihách
07.09.2023 2 z 5

Podle zdejšího hodnocení mám pocit, že jsem četla jinou knihu, než všichni ostatní. Mě tohle opravdu nesedlo, celou dobu jsem si říkala, kdy začne ten děj. Je to takové "klidná voda, břehy mele", ale já v knize potřebuju něco víc, než jen klidné přesouvání kapely z místa na místo bez jakékoliv zápletky. Mě nic nenutilo číst dál. Ano, možná že Sašenka sušenka byl sympaťák a pro jednou jsem neměla chuť hlavní hrdinku proplesknout, aby se probrala. Ale, to nestačí. A když k tomu připočtu autorčin humor, který mi absolutně nesedl (fuj), tak nemůžu jít výš jak na 2,5 *.

Kory98
13.08.2023 5 z 5

Vtipné, svěží, mladistvé, romantické. V prostředí koncertních šňůr a plných sálů se láska hledá těžko, obdivovatelek je plno a stačí jen kývnout prstem. O to hůř se vybírá někdo, kdo bude Vaší druhou polovinou a přitom Vás nebude svazovat. Podle mě velice povedená knížka, byla to moje prvotina od autorky a už teď vím, že si ji přidám do oblíbených.

adela.hol
07.08.2023 4 z 5

Gaby se vzpamatovává z rozchodu, je bez práce a plácá se od ničeho k ničemu. Jednoho dne jí zavolá Eli, její brácha-dvojče, že jim na turné kapely odpadl prodejce merche a jestli by to nechtěla vzít. Už to kdysi dělala, navíc znamenalo by to na tři měsíce změnit prostředí. Neváhala a ještě týž den už seděla v letadle.
Kromě Eliho jsou členy kapely jejich dva nejlepší kamarádi, Mason a Gordo. Všichni čtyři si ze sebe utahují, dělají si naschvály a za ta léta, co se znají jsou spíš jako sourozenci.
Gaby ví, že tihle tři magoři ji rozptýlí přesně tak jak potřebuje a to netuší, že se jí dostane ještě jiného rozptýlení. Na turné s nimi je totiž ještě jedna kapela a jejich zpěvák Saša Malychin rozhodně neokouzluje davy jen svým hlasem.

Toto byla rozhodně originální romantika. Gaby a Saša spolu sladce nevrkali celou knihu. To nebyla láska na první pohled, to bylo spíš pevné přátelství na první kopanec. Velmi rychle si porozuměli, měli stejný smysl pro humor, záliby a chuť do života a i když oba byli do toho druhého zakoukaní, nahlas se to báli říct. Bavily mě jejich slovní přestřelky, to že Saša byl Saša jen když zrovna Gaby nebylo ok, jinak to byl její Sašenka sušenka.

Líbilo se mi taky pouto mezi Gaby a jejím Elizou, i Masonem a Gordou. Gaby od nich byla pořádně vycvičená, takže aby přežila, musela se naučit jim vracet jejich narážky a mnohdy jim zasmečovat tak, že už potom neměli slov. Byla to hrdinka s ostrými drápky, taková se často nevidí.

Od autorky to je má první kniha a už několikrát jsem narazila na to, že je to specialistka na hovínkové vtipy. Ano, už vím, co to znamená a asi jen proto nebude moje hodnocení to nejvyšší. Rozhodně se tím odlišuje od jiných autorek, ale říkám si, jestli se nešlo odlišit jinak? V hlavě mi při čtení šlo: "Že se vám do toho pletu, pane Pařízek, ale ty stěrače a ostřikovače nemusíte hlásit, to přece vidíte." Tady to jen nahradilo: "Nemusíte hlásit, že jdete na velkou (a to používám ten nejkulantnější výraz), to přece víme, že všichni dělají."

KateTheBlogger
30.07.2023 4 z 5

Četla jsem doposud pouze Kultiho a S láskou, Lukov, ale tohle je za mě nejslabší Zapata. Dějová linka je, jako u ostatních knih, předvídatelná, ale to nijak nesnižuje zážitek ze čtení. Příběh se buduje pomalu, chemie mezi postavami je jasně zřetelná a nechybí neustálé špičkování a fórky. Prostředí hudby a turné je zajímavé, ale Kulti a Lukov mě zkrátka bavily víc. Nicméně se jedná o fajn oddechovku, u které se zasmějete.

mina_harker
02.06.2023 3 z 5

Na autorčiny knihy S láskou, Lukov a Kulti to nemá. Příjemná oddechovka, ale čekala jsem trochu více napětí a konfliktu mezi hlavními postavami.

MishRarach
22.05.2023 4 z 5

(SPOILER) Knížka byla poměrně čtivá a dost jsem se u toho pobavila. Špičkování jednotlivých postav mě dost bavilo a některé jejich poznámky mě rozesmívaly tak, že jsem musela kolem vysvětlovat, co se děje. Není to žádná vysoká literatura a některé situace mě krapet iritovaly, asi stejně jako čas než se dal Saša s Gaby dohromady (bylo to velmi dlouhé), ale jako oddechovka mě knížka bavila a určitě ji zas někdy vytáhnu.

Domieeele
12.05.2023 3 z 5

No, já nevím, úplně mě to nepřesvědčilo abych ještě někdy sáhla po další knížce od této autorky. Hodně slow burn romance, konec velmi uspěchaný. Dětinské chování a spoustu věcích ani nebylo vtipných. Těžký průměr.

alzbeta2843
04.03.2023 4 z 5

Myslím, že realnejšiu slow burn romantiku som ešte nečítala. Všetko mi prišlo veľmi uveriteľné, najmä tá ich mluva a humor :D . Som sa až za brucho občas chytala ako som sa smiala. Sašenka a Flabby boli super, ale niektoré (asi mnohé) by som ja nedokázala predýchať. Gaby bola dievča do voza i do koča ozaj a vydržať s 11 chlapmi v malom priestore po dobu 3 mesiacov by som si to už dávno hodila hlavne keď majú tendenciu čokoľvek komentovať.

allyska
10.02.2023 5 z 5

Další krásná knížka od Zapaty. Saša byl skvělý hlavní hrdina. Sympaťák jako Lukov z jiné knížky. Opět jsem se občas dost nasmála. A to, že tam byly někdy hrubší slova, případně jejich některé nápady byly ztřeštěné, ale to mi nevadilo. Knížku jsem si užila.

kalinka99
06.02.2023 5 z 5

Mariana Zapata nikdy nezklame. Vím, co od ní očekávat a toho se mi vždy dostane.

annaliesen
25.01.2023 5 z 5

Úžasná oddechovka

Nais
26.12.2022 5 z 5

Zapata nezklamala, protože knižka se čte prostě sama :)
Love story kterou by si ráda prožila každá z nás. Gabby a Saša měli jiskřivý vztah plný popichování, který postupem času jen nabíral na síle. Kniha byla protkaná skvělým humorem a ukázkou přátelské a bratrské lásky.
Jinými opakovaně vyčítané chování postav, tj. jakoby byli podstatně mladší...Jsou to muzikanti/hudebníci a ti většinou nikdy nedospějí - osobní zkušenost. Proto to považuji naopak za dokonalé ztvárnění reality. A stran vyčítaného nevhodného humoru...neberme ten život tak vážně, nebo se z něj zblázníme, což nakonec takhle kniha přímo ukazuje.
Vážně by vám všem přišli uvěřitelní rockeři, kteří se ve volném čase při přejezdu autobusem na turné věnují klasické literatuře a baví se o vývoji politiky za poslední století?...
Sečteno podrženo, vtipná romantika, kterou osobně vřele doporučuji :)