Holubice a had

Holubice a had https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434697/bmid_holubice-a-had-fqH-434697.jpg 4 1147 273

Holubice a had série

1. díl >

Navždy spojeni, aby se milovali, ctili… nebo shořeli. Louise le Blancová před lety uprchla od všeho, co znala, a skryla se v ulicích Cesarine. Odvrhla svou magii a začala přežívat jen díky tomu, co se jí podařilo ukrást. Čarodějnice jako Lou tady lidi loví. Bojí se jich. A upalují je. Reid Diggory zaslíbil svou duši církvi jakožto chasseur a celý život žil podle jediného přikázání: nenecháš čarodějnici naživu. Jeho cesta se s Louinou nikdy neměla zkřížit, ale zákeřný úskok je donutí k nemožnému spojení: svátosti manželství. Válka mezi čarodějnicemi a církví je prastará a Louini nejnebezpečnější nepřátelé přináší osud horší než oheň. Dívka nedovede potlačit své stále se prohlubující city ani změnit podstatu svého bytí – musí se tedy rozhodnout. A láska, ta z nás všech dělá hlupáky.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Serpent & Dove , 2019


více info...

Přidat komentář

Radovan_R
30.03.2024

Kniha byla poněkud jiná, než to podle anotace vypadalo. Čekal jsem, že už při svatbě budou hlavní postavy vědět, kdo je co zač a přesto se vezmou, ale nebylo to tak. Tedy ne že by to nějak vadilo, možná je to tak i lepší. Lou ze svatby evidentně těží víc a Reida sem tam popichuje a vůbec to jejich manželství je taková malá Itálie, takže kniha vůbec není nudná a čte se skoro sama. Co mě ale moc nebavilo, byl závěr, kdy Louina matka ji unese, aby dokončila to, co dřív nepovedlo. Tady děj jaksi drhne a už to není ono. Ale zase se vyjasní, kdo je kdo (a co), takže dál to nejspíš bude zase zajímavé.

Ruza.007
13.02.2024 odpad!

Naprosté zklamání.... každý máme svůj vkus ale tady mi vlastně jakýkoliv vkus chyběl... hlavni postava byla vlastně jen sprostá jak dlaždič a v tom spocivala celá její osobitost, za mě dost laciné


Renatas
31.01.2024 3 z 5

Myslím, že zajímavého tématu šlo vytěžit víc, není to špatné, ale do dalších dílů asi nepůjdu.

Nikidree
04.12.2023 3 z 5

Musím říct, že absolutně nevím, jak knihu ohodnotit.
Děj jako takový poměrně hezky plyne a vyvíjí se. Dočkala jsem se příjemného popichování mezi postavami, milými scénami i spousty zvratů. Ano jsou tam nějaké mouchy, hlavně co se týče nevyužitého potencionálu, ale kolem a kolem to příliš nevadí.
Svět má hlavu a patu a pro příběh se čtenář dozví vše potřebné. Ačkoliv jako náročnější čtenář bych uvítala trochu víc rozvést magii (třeba se toho ještě dočkám) a celkově světa. Není potřeba psát dlouhé kroniky, ale tady to bylo velmi stručné.
Jediné, co bych asi nejvíc vytknula, je náhlé vzplanutí lásky mezi hlavními postavami. Obzvlášť co se týče Reida. Možná mít z jeho pohledu víc kapitol, kde si něco víc pomyslí/uvědomí nebo rovnou udělá, bylo by to věrohodnější.
Problém s hodnocením mám hlavně proto, že mě příběh skutečně oslovil až v poslední třetině knihy. Do té doby to bylo hezké čtení, ale mou fantazírující mysl to nechávalo chladnou. Proto dávám 3*, ale kdyby to šlo, dám 3,5*.
Avšak těším se na pokračování, na které se rovnou vrhnu.

atarkaknel
10.10.2023 5 z 5

Wow! Tak to byla jízda. Po hodně dlouhé době YA fantasy, která mě opravdu bavila. Velmi dobře vystavěné a sympatické postavy. Čtivá od začátku do konce, plná zvratů, nadávek a vtipných scének. Jen mi chybělo detailnější popsání magického systému.

Takyumímčíst
07.09.2023 5 z 5

Holubice a had mě velmi bavila, hlavním tahounem je samozřejmě nucený vztah mezi čarodějnicí a lovcem čarodějnic. Děj se odehrává ve Francii? Občas se tam vyskytovala francouzská slova, kterým jsem nerozuměla a trochu mě mrzelo, že jsem moc nevěděla co s nimi. Celkově ale hodnotím knížku velmi dobře, byla čtivá a bavila mě i napodruhé.

AlexandraBane
12.08.2023 5 z 5

Tohle jsem si fakt užila. Úžasný příběh

Gabriela_K
26.06.2023 5 z 5

Kniha mě hned vtáhla do děje. Opravdu jsem se do ní ponořila a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Bavila mě od začátku do konce a těším se až se vrhnu na další díl.

katerina1237
20.06.2023 5 z 5

Trochu jsem se bála do knížky pustit, když jsem tu viděla, jak negativní jsou recenze. Ale nakonec jsem byla velmi mile překvapena. Akce od začátku do konce, nejdřív jsem nechápala, jako skoro u každé fantasy knihy, o co go, ale pak jsem se chytla. Přilnula jsem k hlavní hrdince Lou a fandila jí. Četly jsme tuto knížku s kamarádkou a každou kapitolu rozebraly. Někdy nás neskutečně štval Reid, ale zase od malička ho učili, jak jsou čarodějnice špatné. Klasická hate to love a to přece všichni čtenáři těchto knih milujeme. A ten konec se teda pěkně rozjel, spisovatelka nás dost napínala. A co potřebuji předat dále, ten humor je bezva. Sarkasmus kam se podívám a Lou s jejím vyjadřováním je třešničkou na dortu.

A teď POZOR SPOILER!!!!
Úplně jsme jásaly nad prvním polibkem v kaluži krve v obchodu s noži. Ne, vážně. Sice si vybrali špatný místo ve špatnou chvíli, ale nám to nevadiiiii. Proste ten okamžik, když se z enemies stává něco víc, aaaaaaa. Myslím, že pohled na nás jak čteme, no nevím, asi jsme se culily jak mesíčci na hnoji. Pak je tam ta jedna scéna a není to hrozny jako v něco si přej, a zase to není moc podrobný, proste něco mezi a to vyhovuje.

Těším se na další díly teto série a musím si je co nejdřív pořídit.

TeriLin1111
04.06.2023 4 z 5

Kousek chyběl k pěti hvězdám. Kdyby se celá kniha nesla v duchu posledních sto stran (samá akce) tak by to byl hned jiný level. Ale chápu že je to první díl, a tak nám autorka dala prostor seznámit se se světem a postavami. Vztah hlavních hrdinů mě nejdřív trochu mátl, ale pak jsem jim fandila. Jsem ráda že tam byly i momenty kdy mě postavy štvaly, známka toho, že nejsou vyumělkované. Sice jsou hodnocení druhého dílu trochu s otazníkem, ale určitě mu chci dát šanci.

jana1874
01.06.2023 5 z 5

Chvíli mi trvalo, než jsem se začetla, ale pak se příběh rozjel a líbil se mi. Těším se, až se vrhnu na druhý díl a zjistím jak to pokračuje. Mám teorii a doufám, že se nesplní a dopadne to lépe :)

"Kamkoli půjdeš, půjdu, kdekoli zůstaneš, zůstanu."

sArKa236
21.05.2023 3 z 5

S touto knížkou jsem se svezla na vlně posedlosti, která ji obklopovala. Rozhodně se nejedná o mistrovské dílo, nebo něco originálního, ale pokud vás baví Maasová a Armenautová a Holly Blacková, tohle by mohlo být něco pro vás.
Příběh však není nijak hlubokomyslný, postavy dělají naprosto nelogická rozhodnutí, a vše, co se děje se děje pro romanci a drama -čtěte, pokud vás tyhle knihy baví.

Iva095
23.04.2023 5 z 5

Poprvé co jsem četla příběh o čarodějnicích a bylo to fajn. Pěkná fantasy pohádka.

"Půjdu, kamkoli půjdeš ty."

Rebarborka
25.02.2023 2 z 5

Standardní YA fantasy s nevyužitým potenciálem...
- nelogičnost chování některých postav (arcibiskup, čarodějnice na sletu, Prsatá Lidka na sletu)
- nevyužití konfliktů (láska x víra, přátelství x závist)
- citová plochost Reida
- epická láska, která se vyvinula skoro přes noc
- zbytečnost francouzských slovíček
+ názorové, slovní a osobnostní střety Lou a Reida
+ prostořekost Lou a její první interakce s arcibiskupem
+ Ansel a vývoj jeho postavy

Atalera
16.02.2023 5 z 5

Skvělé. Kniha mě bavila. Akční pohádka:-)

terka98
15.02.2023 3 z 5

3.5*
Fajn úvod do trilogie. Děj byl ze začátku zajímavý a měl spád, autorka vytvořila poutavý svět magie i zatvrzelého náboženství. Postavy, jak hlavní, tak i vedlejší, měly každá své osobité kouzlo a autorka si pro své čtenáře připravila i několik zajímavých zvratů. Celkově se kniha četla celkem dobře, až na ten kus příběhu, kde jsme se v ději na delší dobu zasekli a nikam se neposunuli, to byla celkem škoda. Celkově je kniha příjemným úvodem do světa magie, sarkasmu a skořicových šneků.

Foxie89
14.01.2023 4 z 5

Celkově se mi kniha vlastně líbíila, líbilo se mi pojetí druhů magie a i fanatické pojetí chausserů (i čarodějnic vlastně). Lou mi přišla na začátku knihy hodně oprsklá, až mi to trochu lezlo na nervy, ale od půlky knihy se to zlepšilo :D jsem zvědavá na další díl, přestože už nemají moc dobré hodnocení

MAU256
27.12.2022 5 z 5

Opřela jsem si hlavu o jeho rameno, chvějící se víčka se mi zavřela, zatímco jeho rty pokračovaly po mém krku dál. "Kamkoli půjdeš, půjdu, kdekoli zůstaneš, zůstanu."

Osud je svedl dohromady. Čarodějnici a lovce čarodějnic. Ač to mělo být nemožné, zamilovali se. Jejich příběh však není procházka růžovou zahradou a všude číhá smrt. Těším se na další pokračování.

FireShrew
03.12.2022 3 z 5

Tak tento příběh patří obsahově k těm slabším, přidávám hvězdičku za vtip, ale přijde mi, že postavy mohly být rozpracované více do hloubky. Děj mi přišel až moc přímočarý a vše hlavní se odehrávalo jen kolem hlavních postav (jakoby svět čekal jen na ně) a tím pádem ubíralo na celkové uvěřitelnosti. Fungování světa a obzvláště samotné magie mi nějak ušlo, postavy se záhadným způsobem ze situací vždy nějak dostali a vyvážení sil bylo naprosto neadekvátní. Hodně věcí nakousnuto a nevysvětleno... Nezanachela ve mně chtivost skočit na další díl, ale koneckonců, oddechovka dobrá, jen nečekejte něco hlubokého.

1259
30.10.2022 5 z 5

Dlouho sem nečetla příběh o čarodějnicích a tenhle mě velmi potěšil, takže hurá na další.

Štítky knihy

pro dívky fantasy pro děti romantika

Autorovy další knížky

Shelby Mahurin
americká, 1992
2020  84%Holubice a had
2021  66%Krev a med
2021  79%Bohové a monstra

Kniha Holubice a had je v

Právě čtených37x
Přečtených1 464x
Čtenářské výzvě203x
Doporučených137x
Knihotéce585x
Chystám se číst768x
Chci si koupit269x
dalších seznamech17x