Krev a med

kniha od:

KoupitKoupit eknihu

Lou, Reid, Coco a Ansel prchají před čarodějným společenstvím, královstvím i církví – a nemají se kde ukrýt. Aby se jim podařilo zmizet před zástupy čarodějnic a jednotkami chasseurů, potřebují spojence. Ty nejsilnější. Pro své bezpečí však musejí něco obětovat, a tak se skupina rozdělí. Zatímco se Lou a Reid mezi sebou snaží uzavřít rozšiřující se propast, zlá Morgane spřádá smrtící hru na kočku a myš. A je odhodlaná zničit to nejcennější, co mají…...celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462688/big_krev-a-med-LTQ-462688.jpg 3.3403
Série:

Komentáře (107)

Kniha Krev a med

KnihoZroutka30
19. března

Zatímco první díl se řadí mezi moje nejoblíbenější ya fantasy příběhy, tohle byl průšvih na entou, od začátku do konce. Příběh nuda, ústřední postavy otočka o 180 stupňů. Nehledě na příšernou redakci českého překladu. Dočteno jen s velkým sebezapřením, zapomenutí okamžité.

Rebarborka
12. března

Magie odvála veškerou soudnost postav a logiku a zanechala po sobě jen díry v ději a skoro 500stránkovou příručku jak se chovat jako blbec nebo husa. Plusy nejsou, mínusy jsou od první do 462. stránky.

1259
10.11.2022

No začátek byl takový nic moc, ale postupně, jak se to rozjíždělo, to bylo lepší a lepší. A ten konec? Prostě hurá na třetí díl.

Miss.hell
05.11.2022

Trochu mě zklamala hlavní hrdinka. Neustále hašteření a lži. Jinak příběh hezký, nové zvraty do dalšího dílu. Jen by mi nevadilo, kdyby se daly do kupy a problémy by řešili společně a ne jen já jsem ten chudáček, co to má odnést a stejně to bez ostatních nedokáže.

PetraKysova
16.10.2022

(+ SPOILER) Tak ako zhodnotiť tento diel. Mne sa páčil aj keď bol iný než prvý diel. Ale to neznamená ze nudný. Bol proste autentický. Hrdinovia sú vo vojine, a či sa to ľuďom páči alebo nie, vojina je väčšinou nudná, plná plánovania a získavania spojencov, plánovania krokov a podobne. Čo bol tento diel. No trošku sa mi nepáčilo ako sa vyvinula Lou, skorej povedané spadla niekde do suterénu lebo to ako sa chovalo bolo hrozné, jedno odmietnuté decko ktoré rozhoduje za ostatných a ešte k tomu zle. Aai chceli ukázať že sa dostáva na temnejšiu stranu? Neviem. No a Ansel? Aj to chápem, lebo kto iný? Každý má svoju cestu a je jasné ako skončia ale on? No čo s ním? Takže chápem prečo to autorka spravila. Ale bolo mi ho ľúto. On bol z nich najlepší človek. Som zvedavá ako to skončí aj keď na 99 percent viem, veď predsa len dobro zvíťazí. Ps: ten Lesan (zabudla som jeho meno) mne sa páčil a vŕtalo mi hlavou kto to je.

Damonka12
10.10.2022

Druhý díl této série je o dost slabší než ten předchozí. Nebyl špatný, ale byl spíše průměrný ne tak skvělý jako ten první.

Thalin
06.09.2022

Bohužel, tenhle díl je oproti prvnímu docela veliké zklamání. První díl byl akční, vtipný, bylo tam jiskření mezi postavami, vše co bylo pro takovou knihu třeba. Lou byla lehce obhroublá zlodějka a čarodějnice a Reid osina v zadku, co se postupně měnil na sympaťáka. Tady se to nějak zvrtlo.
Lou byla jen a pouze otravná a sprostá, o dost překročila tu tenkou hranici, která ji v prvním díle dělila od tvrdohlavé buranky, která si sobecky jede tu svou. Reid sice povýšil, ale nedokázal to celé táhnout a místy taky jednal dost nepochopitelně. A ostatní postavy byly spíš do počtu. A ta která měla šanci se vyvinout skončila dost nevalně.
Měnní lokací tomu vůbec nepomáhalo a většinou mi to přišlo docela zbytečné.
Přišlo mi, že se tam skáče od jednoho k druhému, ale kompletní příběh to prostě dohromady nedávalo. Spousta zbytečných dialogů a vnitřních monologů, místy se mi to vůbec nečetlo dobře a hrozně mi to vadilo, protože jednička se mi četla hrozně snadno. Stejně jako Nasko mě napadlo, jestli to náhodou není jen překladem, ale obávám se že ne.(A na vině je i ta spousta chyb, korekturu někdo fakt odflákl) Tady jsem se do čtení místy až nutila. Ale trojku si přečtu. Nejen proto, že jsem si ji z knihovny donesla zároveň s dvojkou a byla by hloupost nechat ji ladem, ale docela mě zajímá, jak se tohle ukončí. Upřímně mě totiž nenapadá, jak moc se ten děj dá ještě zašmodrchat, ale trojka není zrovna tenká kniha, takže se to autorce asi nějak povedlo...

Nasko
28.08.2022

Tak tohle se nepovedlo. Po poměrně zajímavém prvním díle přichází dvojka, která se kvalitou Holubici a hadovi vůbec neblíží.

Příběh působí dojmem, jako že svět nemá svá jasná pravidla, ale naopak si autorka pravidla za běhu vytváří tak, aby to sedělo do příběhu... Systém magie jsem nějak nepochopila a mám pocit, že v každé kapitole fungují kouzla úplně jinak. Všechno se ohýbá tak, jak se zrovna hodí. Výsledkem je chaos a nulová konzistence.

Nevím, jestli je to blbě napsané, nebo jen blbě přeložené, nicméně četlo se to opravdu těžce. Špatný výběr slov, žádný spád akčních scén, výplně je víc než děje, dlouhé dialogy bez cíle, natvrdlé souboje a můj oblíbený 'meč na zádech'. Rovný meč se nedá vytahovat z pouzdra na zádech, není to šavle. Už by se to autoři fantasy měli konečně naučit.

Nějak nevím, jestli se mi tu trojku bude chtít číst, protože mě upřímně ani nějak moc nezajímá, co se se všemi těmi necharismatickými a nanicovatými hrdiny stane. :/