Bohové a monstra

Bohové a monstra https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481864/bmid_bohove-a-monstra-45q-481864.jpg 4 269 63

Holubice a had série

< 3. díl

Láska, která bude planout navěky! Třetí a závěrečný díl populární fantasy romance. Zlo si vždycky hledá cestu. My mu ji jen nesmíme ukázat. Lou strávila celý svůj život na útěku. A teď poté, co jí Morgane zasadila drtivý úder, přišel čas získat zpátky to, co jí právoplatně patří. Ale tohle už není Lou, kterou její přátelé znali. Tohle už není Lou, která si získala chasseurovo srdce. Temnota ji pohltila a tentokrát bude potřeba víc než jen láska, aby ji z jejích spárů získali zpět. A zatímco Lou bojuje se svými démony a čarodějnice, chasseuři a duchové země se připravují na závěrečnou bitvu, Reid čelí příšerné volbě: zničující oběť, nebo smrt všech, kteří jsou mu drazí? Milenci, kterým hvězdy nepřáli, svedeni k sobě osudem či prozřetelností, životem i smrtí, bohy nebo možná monstry. Tohle všechno skončí v plamenech.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Gods & Monsters , 2021


více info...

Přidat komentář

DreamerX9
06.02.2024 2 z 5

Po druhém díle se mi už kniha nechtěla číst ale přeci jen jsem chtěla vědět jak to vše dopadne. Třetí díl mi přišel jako dost klasický průměr. Připadá mi, že autorka změnila hlavním postavám charakteristiku a především děj zcela neslaný nemastný. Serie mě tak nadchla prvním dílem ale tenhle poslední byl zcela druhou stranou mince.

Gabriela_K
03.09.2023 5 z 5

Do třetice všeho dobrého.
Předchozí dva díly se mi moc líbily a tento není výjimkou. Nemohla jsem se od toho odtrhnout a po dočtení jsem byla zklamaná, že to všechno už skončilo a že jsem se s postavami musela rozloučit.

Celá série byla úžasná a za mě můžu jedině doporučit.


AlexandraBane
22.08.2023 4 z 5

Místy mi to přišlo hodně zamotané, ale jinak skvělé zakončení

Julinka679
10.08.2023 2 z 5

Achjo, co tohle sakra bylo?!

První díl Holubice a had byl naprosto skvělý, byla jsem z něho neskutečně nadšená a těšila se na pokračování, druhý díl Krev a med mě spíše zklamal a bylo to hodně vycpávkové, bohužel třetí díl je totální katastrofa, nenapadá mě vhodnější slovo...
Pokud by se třetí a druhý díl spojily v jeden udělala by autorka líp a jsem přesvědčená, že bych z toho byla stejně nadšená jako z toho prvního (tedy za předpokladu, že by tomu autorka věnovala větší péči).
Jsem ráda, že je to už za mnou, mám dočteno, ikdyž jsem se většinu času k tomu musela nutit, konec takový hořkosladký ale nebudu tomu nakládat víc než je nutné. Musím říct, že už chápu čtenáře, kteří zastávají názor, že Holubice a had měla skončit jako stand-alone a po tomhle díle se jim moc nedivím.

Musím hodnotit 2* a bohužel nedoporučuji...

lucky4ever
15.06.2023 2 z 5

Tak to bylo něco. První díl byl něco zajímavého, mělo to atmosféru, nějaký cíl, ale tím, že se autorka rozhodla místo dvou napsat tři díly, si dle mého ukousla příliš velké sousto, které těžce nezvládla. Druhý díl byl o ničem a třetí byl slátanina všeho možného, která se hodně odklonila od hlavního cíle a řešila se tam spousta vedlejších úkolů a problémů. Autorka se měla raději držet jednoduchého příběhu a to vše, co sem bylo nacpané si nechat pro další díla.

Veju007
30.04.2023 3 z 5

(SPOILER) Podlehla jsem nátlaku @kudrny_v_knihach a rozhodla se dočíst sérii Holubice a had.
.
Lou a celá známá banda se vydávají hledat spojence v nadcházející bitvě, ale do cesty jim jsou házené mnohé klacky pod nohy, které jim vše pořádně komplikují. Jak to tedy celé dopadne?

Takhleže byla dvojka strašná, na tom se většina shodne a kvůli tomu jsem se zařekla, že tuhle sérii prostě nedočtu. SČ mě ale donutilo. A pojďme si říct, že tohle je lepší, než druhý díl, ale kvalit toho prvního to ani omylem nedosahuje.

Kniha má přes 500 stránek a najdete tu úplně všechno - čarodějky, vlkodlaky, mořský lidi, kterým se z nějakýho záhadnýho důvodu říká meluzíny, prastaré bohy, oživlé stromy (!!!), jen ti Orli na pomoc nepřiletěli.
Do toho je nejdřív Lou posedlá zlou čarodějnicí, aby se hned po jejím osvobození vzdal Reid svých vzpomínek a mohlo začít všechno úplně nanovo. Navíc má děj buď nudný pasáže anebo naopak kapitoly, které jsou překombinované vším možným.

Suma sumárum to ale je lepší, než Krev a med a epilog mě i trošku dojal. Ale žádný zázrak se tedy nekonal.

Rebarborka
17.04.2023 1 z 5

Příběh neví, z které do které, a tak přináší nové postavy a (zbytečné) zápletky a motá se v kruhu, aby zaplácal co nejvíc stran. Nevyvážené, nevyužité, nedotažené... jedno velké mínus. Korunu tomu nasazuje množství chyb v textu. Malé plus je, že série už skončila (aspoň doufám).

KnihoZroutka30
19.03.2023 3 z 5

Lepší jak druhý díl, ale kvalit jedničky to nedosahuje. Místy jsem se nudila, občas ale i slza ukápla, příběh konečně o něčem, na což jsem čekala celou dvojku. Závěr teda nedostatečný. Zklamal mě na tuhle pidibitvičku jsme čekali x stovek stran?

Překlad a korektury opět příšernost.

betule3
03.02.2023 3 z 5

První díl série je jedna z mých nejoblíbenějších ya fantasy knih. Druhý díl byl obrovské zklamání, naprosto výplňková kniha prakticky bez děje. U trojky jsem si vzhledem k vysokému počtu stran vůbec nepřipouštěla, že by se nouze o děj mohla opakovat. No... do určité míry se tak stalo. Rozjezd byl extrémně pomalý, zhruba první třetinu knihy se vlastně nic moc nedělo, brouzdali jsme se jen sáhodlouhými vnitřními monology, které mě velmi rychle přestaly bavit. Pak vyprávění nabylo solidního tempa, ale stále mi přišlo, že se autorka snažila stůj co stůj docílit nějakého vysokého počtu znaků, protože to všechno šlo seškrtat minimálně na polovinu. Určité dějové linky mi připadaly absolutně zbytečné, opět vhodné jen na natahování.
Co ale miluji napříč všemi díly jsou postavy. Skoro všichni mi více či méně přirostli k srdci a jejich osud mi rozhodně nebyl lhostejný. Hašteření Lou a Reida je jeden z mých vůbec nejoblíbenějších prvků celé série. Jednotlivé osobnostní vývoje byly skvěle napsané a dobře uvěřitelné.
Závěrečný dál je rozhodně lepší než díl druhý, prvnímu však nesahá ani po kotníky. Shrnula bych ho jako neurazí, nenadchne a zastávám názor, že série by byla lepší pouze jako duologie.

1259
14.11.2022 5 z 5

Začátek byl dobrý, prostředek super a konec skvělý. Co jiného k tomu dodat? Prostě další skvělý příběh od skvělý spisovatelky.

PetraKysova
29.10.2022 4 z 5

(SPOILER) Tak finále série je za nami. Za mňa dobrá séria. Rozhodne bol tretí diel lepší než druhý. Aj keď mal svoje muchy. Miestami sa mi zdal strašne zdĺhavý a naťahovaný. Napríklad to s tym prsteňom. Zbytočná výprava, to isté s tou Nicolinou no načo to bolo dobré? Nevadí asi autorka potrebovala zaplniť miesto.
Ale celkovo sa mi kniha veľmi páčila. To s Coco a Angelicou skvelé. Bravúrne opísaná história čarodejníc (konečne). Mne sa aj celkom pacilo to s pamäťou Reada, áno trošku nudné a nebolo to ako na začiatku ale dívam sa na to tak že dostali druhú šancu sa do seba zamilovať. Ďalej čo ma nadchlo boli Zenna a jej jazdkyna to bolo úžasné a nečakané. No ale najviac ma tesa prekvapila Celia a Jean Luc. Tie postavy som tak neznášala a tu sa to tak otočilo. Tak som si ich obľúbila. A začala rešpektovať.
Koniec no dalo sa to úprimne čakať, bolo to jasné že to takto skončilo. Bolo super že to skončilo svadbou ale nebolo uplne dovysvetlené, čo sa v zemi dialo ďalej, áno Bau bol kráľom takisto Coco a Lou ale ten zvyšok bol iba v náznakoch aby si každý predstavil čo on sam uzná za vhodné.
Ale najlepšie na tomto dieli bol Ansel. Táto postava bola tak skvelo vykreslená, taký charakter. Túto smrť z dvojky som stále nerozdychala. Ale už ju chápem. Časti kde sa vyskytol svojim spôsobom Ansel úplne zdvyhli knihu na inú úroveň. A posledná kapitola. Najlepšia z celej sérii. Aj tá slzička ukápla. Najskôr som chcela dat o hviezdu menej ale Ansel si tú hviezdu navyše proste zaslúži.(Akurát som si nie úplne istá tou starenkou, bol to Cload? Nebol?)
Určite sériu odporúčam, veľmi príjemné čítanie.

andrejci
27.10.2022 5 z 5

Já jsem celkem překvapená. Byl jsem zvěvadá jak to zakončí a jak to celé dopadne.
Rozhodně bych uvítalal nějaké jasnější informace copřesně se stalo v minulém díle. Něco jsem si pamatovala, ale kdyby se to trošku víc objasnilo tak by mi to nevadilo.
Ale klady převažovaly nad zápory. Hodně vtipných míst - smála jsem se i nahlas. A skvělý slovník. Ke knížce a ději se skvěle hodil. Reid a Lou za mě super. Jejich příběh jsem si moc užívala. Celkem mě překvapil i Beau. Klidně bych uvítala kdyby tam byla víc Coco. No a ten konec? Za mě byl moc pěkně napsaný. Autorka celou sérii moc pekně zakončila. Nejen závěrečnou bitvou, ale i epilogem. Z toho jsem měla husinu.
Celá série se moc povedla. K tomu i obálky. Roozhodně ji hodnotím kladně a po menším z klamání z druhého dílu toto bylo super.

Sss708
25.10.2022 4 z 5

Určitě tuhle sérii doporučiji.Sice jsem ubrala jednu hvězdu,a chvílemi mi kniha připadala trochu jako fantasy telenovela.Ale všechny knihy se mi četly velmi dobře,bavila jsem se,smála a nebyla nouze i o napětí a chvilky smutku.Hlavní postavy byly všechny moc sympatické a konec kouzelný, i když trochu otevřený.

Damonka12
10.10.2022 3 z 5

3,5 ani konec této série nedosáhl kvality prvního dílu. Byl o něco lepší než druhý, ale k tomu prvnímu měl daleko.

TerryDee
11.09.2022 5 z 5

Tak i s touhle knihou půjdu proti proudu. Protože jsem jedna z mála, která má tuhle sérii opravdu ráda a baví jí jednotlivé díly. Ale chápu, že ne všem to muselo sednout.

Co mě na tom celém baví, tak jsou postavy. To kvůli nim jsem to četla a chtěla jsem se dozvědět, jak to s nimi nakonec dopadne. Zamlouvalo se mi, jaké měli mezi sebou vztahy. Zkrátka to byla parta lidí, která se hledala, až se jednoduše našla. Mame tu Louise s prořízlou pusou a se slabostí pro skořicové šneky, tvrdohlavého Reida, ochraňujicí a věrnou Coco, vtipného Beaua a roztomilého Ansela.

Popravdě jsem to četla nejenom kvůli postavám, ale i kvůli samotnému příběhu. Zamlouvala se mi myšlenka čarodějnic, lovců čarodějnic, vlků, jezerních lidí a dalších bytostí. Mělo to šťávu, mělo to říz. Zkrátka to byla jízda, jenž nepostrádala akci, kterou jsem občas nestíhala pobírat. A pak jsem si neskutečně užívala jiskřivé hašteření mezi Reidem a Lou. Ti dva dohromady byli úžasní. ️

Na závěr můžu říct, že mě to nezklamalo a čtení jsem si užila. Takže s čistým srdcem to můžu doporučit.

Thalin
10.09.2022 3 z 5

Po zklamání z druhého dílu jsem neměla moc veliká očekávání a to ani přes vyšší hodnocení. Ale rozhodně tu je oproti zdlouhavé a místy nelogické dvojce zlepšení. Rozhodně se mi třetí díl četl lépe a i děj mi přišel lépe uchycený. Přesto jsem se do toho tak nedokázala začíst, jako do jedničky, kterou jsem sjela velmi rychle a bavila mě. Druhá polovina knížky byla o něco lepší, akčnější, ale víc jsem si začala všímat detailů, které jsem buď dřív ignorovala nebo jich tam nebylo tolik.
Mluva až moc připomínala dnešní pubertální hovory. Nehodilo se mi to tam. Stejně jako některé nadávky a obraty. Už jen stačilo, aby se vzájemně začali titulovat slovem "vole". Nějaké kapitoly mi přišly vcelku zbytečné (taky bych klidně vypustila mořské panny). Kvůli téhle vší výplni mi pak přišlo, že finální boj s matkou Lou proběhl nějak rychle a nezanechal ve mě veliký dojem.
A opět se tu vyskytly překlepy a chyby. A ne zrovna málo. Ty člověk toleruje u doma sesmolené a vytisknuté knížky, ale sakra ne u knihy vydané pod hlavičkou nějakého nakladatelství. Tam prostě chyby být nesmí a asi by to chtělo najmout někoho, kdo bude tuhle práci dělat pořádně. A ne že čtu kapitolu z Reidova pohledu a on najednou o sobě mluví v ženském rodu. Možná to vypadá jako blbost, ale mě to utkvělo v hlavě a tudíž to zhoršuje dojem z knihy. Kolikrát jsem ty věty musela číst víckrát, abych se ujistila, že nejsem já ta blbá a je to tam vážně špatně napsané a navíc mi to nejednou udělalo zmatek v tom, o kom je vlastně řeč.
Váhala jsem jestli dát tři nebo čtyři hvězdy. Ale prvnímu dílu jsem dala čtyři a další díly už takové kvality prostě nedosahují. Tenhle díl nebyl nijak špatný, bylo to vcelku solidní zakončení, ale mě to až tak neohromilo.

Fallenyard
20.08.2022 3 z 5

Poslední díl mi dal zabrat, měla jsem ho rozečtený snad věčnost a mezitím přečetla několik jiných knih. Jediným důvodem byl rozvláčný styl psaní. Paní autorka je jedním z autorů, kteří zjevně nemají v oblibě škrtání, ale někdy je méně skutečně více. Nemyslím, že je nutné jednu zásadní událost rozepisovat na bez nadsázky sto stran. Začátek se vleče, závěr taky a kdyby vyndala celou nekonečnou část o mořských pannách, nikdo by si toho ve výsledku nevšiml. Docela mě to mrzí, protože navzdory rozvláčnosti jsem si tuhle sérii určitým způsobem oblíbila a nakonec mi postavy přirostly k srdci.
Některé pasáže mě skutečně dostaly a neubránila jsem se smíchu nebo slzám, ale prokousat se k nim skrz hromady naprosto zbytečných popisů myšlenkových pochodů byl teror.

ydnac
30.07.2022 3 z 5

Závěrečný díl jsem si samozřejmě musela přečíst, ale první polovina mi dala docela zabrat, nemohla jsem se nějak začíst a tak jsem mezitím přečetla několik jiných knih.
Druhá půlka to celkem vylepšila :-)
Musím říct, že z celé série mě nejvíce bavil 1. díl.
V tomto se nekonalo moc překvapení a nějakých wow okamžiků.
Ani konec nepřinesl žádný velký zvrat, ale to jsem očekávala.
Jak se říká: neurazí ani nenadchne.

LexiS
25.07.2022 4 z 5

Přiznám se, že jsem od celé série čekala mnohem víc.
Příběh jako takový neurazí, ale chyběly mi zde alespoň nějaké wow momenty. Děj prostě plyne, ale nic závratného se neděje. Nic nepřekvapí.
Každopádně ve všech třech knihách bylo chyb jak máku. Poslední dobou jde korekce pěkně do háje.

lištička123
21.07.2022 3 z 5

Po druhém, téměř zbytečném, díle, přišlo na závěr zlepšení. Ze začátku jsem sice měla trochu problém se začíst, ale druhá polovina to trochu vynahradila. Stojí za to si závěrečný díl přečíst. Co mě ale hodně vadilo, bylo množství chyb.

Štítky knihy

pro dívky fantasy pro děti romance

Autorovy další knížky

Shelby Mahurin
americká, 1992
2020  84%Holubice a had
2021  66%Krev a med
2021  79%Bohové a monstra

Kniha Bohové a monstra je v

Právě čtených13x
Přečtených352x
Čtenářské výzvě29x
Doporučených13x
Knihotéce280x
Chystám se číst182x
Chci si koupit76x
dalších seznamech6x