KHelca KHelca komentáře u knih

☰ menu

Létala jsem za sluncem Létala jsem za sluncem Paula McLain

V edici beletrizovanych životopisu se dají nalézt opravdové knižní skvosty a Létala jsem za sluncem je bezpochyby jedním z nich. Život Beryl Markhamova nebyl jednoduchý, ale tato silná žena se nedala a zocelena africkou divocinou bořila standardy žen na počátku 20.stoleti. Ať už jako první žena trenérka dostihovych koní nebo za kniplem. Knihu velice doporučuji a davam plný počet *.

29.08.2023 5 z 5


Plutoshine Plutoshine Lucy Kissick

(SPOILER) Tohle bude těžké hodnocení. Předem tu pisu, že scifi nečtu, i když například tvorbu Andyho Weira mám ráda. Plutoshine však podle mě scifi rozhodně není a srovnávat ho s Weirem je bláznovství. Plutoshine je něco jako pohádka odehrávající se ve vesmíru, konkrétně v umělé civilizaci na ,,planetě,, Pluto. Teď k hodnocení, nedá mi to a musím hodnotit samostatně různé části - popsaný a postupně budovany vztah dvou hlavních hrdinů se mi moc líbil, a odpovídá knihám, co čtu často takze 4/5*. Technickym a fyzikálním (chemickym...) částem moc nerozumím ale občas mi přišly jako pěkná blbost 2/5*. Dějová linka s cizími bytostmi mě konci celkem zklamala, ale na začátku docela baví tak 3/5*. Celkově dávám 2,5* a bohužel úplně nedoporučuji, rozhodně ne fanouškům scifi. Nicméně nám nefanouskum tohoto žánru se kniha letos hodí do čtenářské výzvy :)

22.06.2023 2 z 5


Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Do knihy jsem se pouštěla s velkým očekáváním. Bohužel v první polovině knihy nebyla očekávání moc naplněna. Zde musím opět srovnávat s Daisy Jones and The Six, která me pohltila od začátku. Naštěstí se,, Evelyn,, čte tak dobře, že prvni polovinu proletite a pak začnou nastavat zlomy a vy zjistíte, že je kniha vlastně neuvěřitelně skvělá a že nad spoustou věci budete ještě dlouho přemýšlet a že vlastně nemůžete dát jinak než 5*/5*.
P. S. Na druhou polovinu nachystejte hodně papírovych kapesníčku.

28.02.2023 5 z 5


Pavouk Pavouk Lars Kepler

Děsivý Kepler je zpět! Po ne moc povedenem Lazarovi a dech nabirajicim Zrcadlovem muži je zpět příběh, který Vás po jeho přečtení donutí rozhlížet se do všech stran v temnych uličkách. A i když modus operandi u vražd a nalézani obětí je téměř totožný, porad to baví.

15.02.2023 4 z 5


S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje Tom Felton

Z knihy jsem velmi příjemně prekvapena. Přece jen jsem po ní sáhla jako fanoušek Harryho Pottera a přiznejme si, že taky proto, že u sledování filmů bylo jen málo děvčat, co jim blonďaty Draco alespoň trochu neucaroval :D. To co jsem prectenim dostala jsem však vůbec nečekala, jde o velmi citlivou zpověď mladého člověka, který vyrostl v záři filmového průmyslu a ne vždy to zvládal. Za mě 5*/5 a moc milé otevření čteciho roku.

18.01.2023 5 z 5


Labutě z Páté avenue Labutě z Páté avenue Melanie Benjamin

Bohužel tohle bylo zřejmě zklamání roku. Připadalo mi, že čtu bulvární časopis, drby na každé straně a celá kniha prakticky bez děje. Beletrizovane životopisy z této řady mám jinak rada, ale tohle byl opravdu preslap.

11.11.2022 1 z 5


Tenkrát v Hollywoodu Tenkrát v Hollywoodu Quentin Tarantino

Tak tohle byla pecka ! Miluju Tarantinovy filmy a z knihy jsem měla trochu strach. Ale Tarantino mě zase dokázal uchvátit. Čtenář je chycen do děje a i přes množství jmen - herců, tvůrců filmu, filmů, hudebníků, skladeb atd.- kniha není nudná a čte se velice dobře, dost často jsem se u knihy smála nahlas. Bavilo mě také rozšíření dějových linek některých postav. Dávám plné hodnocení a vřele doporučuji.

08.09.2022 5 z 5


Tekutý písek Tekutý písek Malin Persson Giolito

Ufff tak tahle kniha mi dala. Zajímavý námět a styl vyprávění, ale způsob jak je to napsané až bolí. Běžně bych knihu o 370 stranách měla přečtenou za dva dny a tady jsem se trápila skoro týden. Naštěstí mě Majin budoucí osud a zvědavost, jak to vlastně celé bylo, udržela u knihy a posledních cca 15 stran už jsem zhltla, abych se konečně dozvěděla, jak dopadl rozsudek. Také myslím, že budu o tématech viny, vraždy a o tom, co je správne,přemýšlet i nadále

29.06.2022 3 z 5


Jackie a Maria Jackie a Maria Gill Paul

Výborná kniha o dvou silných ženách. Vřele doporučuji.

19.04.2022 5 z 5


Malibu v plamenech Malibu v plamenech Taylor Jenkins Reid

Od Taylor Jenkins Reid jsem do letošního roku zatím četla tři knihy, založené převážně na romantických linkách. Pak se mi na začátku tohoto roku dostala do ruky Daisy Jones and The Six a wow! Byla jsem uchvacena, byla to snad první kniha, kvůli které jsem málem přejela zastávku :) Proto jsem s nadšením očekávala novinku Malibu v plamenech. Bohužel po přečtení musím říct, jak již spousta čtenářu tady, že další Daisy to nebyla. Kniha je čtivá, příběh je dobře vystaveny, hlavní postavy v podobě sourozencu (mezi mé favority patří Hud a Kit) se potýkají se životem a jeho radostmi a strastmi. Celkově se mi kniha líbila, ale ,, to wow ,, tomu chybí.

05.03.2022 4 z 5


Všechny stránky Amelie Všechny stránky Amelie Ashley Schumacher

Amelie mě naprosto rozložila na kousky a zase složila zpátky. Kniha je velmi krásně napsaná i když místy smutná. Celou dobu držíte Amelii palce, aby to, nejen s ní, dobře dopadlo. I když jde hodně o milostný příběh, kniha je plná hlubokých myšlenek a věnuje se i důležitému rozhodnutí v rámci života mladého člověka.

23.12.2021 5 z 5


Pro tvoje dobro Pro tvoje dobro Ellen Marie Wiseman

Po knize jsem sáhla v knihovně náhodně a dostala jsem velmi silný příběh dvou hrdinek, jejichž příběh se nakonec proplete, ale úplně jinak než jsem čekala. Příběh je hodně dojemný, až jsem měla v jedné velmi smutné části chuť knihu odložit. Přesto touha vědět, jak příběh skončí byla silnější. Dávám knize jako jedné z mála letos plne hodnoceni a vřele doporučuji.

02.12.2021 5 z 5


Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

(SPOILER) Typická Shari Lapena, nechá Vas utvořit si nějaký názor,, kdo je vrah,, a na konci je vše úplně jinak :-)

23.10.2021 3 z 5


Zlatí vlci Zlatí vlci Roshani Chokshi

Na zadní straně knihy se nachází recenze, která porovnává Zlaté vlky s knihou Šest vran. Bohužel čtenář znalý Šesti vran se srovnání nevyhne, postavy a dějová linka jsou v podstatě totožné. Zajímavé je umělecké prostředí Paříže, artefakty a společenství klanu. Zvrat na posledních stranách nutí čtenáře pokračovat k dalšímu dílu této série.

30.07.2021 4 z 5


Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

(SPOILER) Po trápení s průměrným Lazarem byl Zrcadlový muž příjemné překvapení. Dvojice Lars Kepler se opět vrací k detektivce, u které prebiha mráz po zádech. Vraha neodhalite do konce příběhu, jelikož si celou dobu myslíte že jde o jinou postavu :)

30.07.2021 4 z 5


Světlo a stíny Světlo a stíny Leigh Bardugo

Nemůžu říct, že by tato hlavní zápletka nebyla v knihách popsána již stokrát - u hrdinky, která pochází ze špatných poměru, se projeví nadpřirozené schopnosti a do toho milostne trable slušňák versus bad boy. Grisa však byla prvně vydána už před nějakou dobou a dříve příběh mohl být originální. Nyní je daleko lepší seriálové zpracováni.

30.07.2021 3 z 5


Posmrtný život Holly Chaseové Posmrtný život Holly Chaseové Cynthia Hand

Velmi milá oddychovka. Prevypraveni Dickensnovy Vánoční koledy v moderním světě. Výborná kniha na Vánoce.

30.07.2021 4 z 5


Kouzla rodu Thornů Kouzla rodu Thornů Margaret Rogerson

Velmi originální young adult fantasy. Děj odsypa, za což zřejmě může i to, že kniha nemá další pokračování. Hlavní hrdinka odvážná, jde do všeho po hlavě až ji ostatní někdy nestačí. A jak již tady bylo několikrát zmíněno nejlepší postavou je Silas.

30.07.2021 4 z 5


Tatérka Tatérka Alison Belsham

Kniha čtivá, zajímavé prostředí. Z postav je výborná Marni, ale ta to sama neutáhne. ,,Vrah" se dá odhalit celkem brzy. Za mě bohužel průměrna kniha.

30.07.2021 2 z 5