S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje přehled

S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503243/bmid_s-kouzelnickou-hulkou-magicke-dospi-0Pc-503243.jpg 5 1561 1561

Naprostá nezbytnost pro každého fanouška Harryho Pottera. S předmluvou filmové Hermiony – herečky Emmy Watsonové. Doplněno o dosud nezveřejněné fotky z natáčení filmů, které změnily svět. Jaké bylo dospívání uprostřed natáčení toho největšího filmového hitu posledních dekád? Filmový Draco Malfoy, hlavní rival Harryho Pottera, se po letech rozhodl svěřit s těmi nejosobnějšími i nejvtipnějšími vzpomínkami na více než deset let natáčení filmů, jejichž knižní předloha změnila svět a stala se unikátním fenoménem a popkulturním hitem. Jen málokdo může tvrdit, že vystudoval tu nejprestižnější kouzelnickou školu světa v Bradavicích. Herec Tom Felton si touto zkušenosti prošel, byť patřil do té nejméně populární a nejobávanější zmijozelské koleje. - Kdo z filmového obsazení Tomovi nejvíce přirostl k srdci? - Jak to ve skutečnosti bylo s Tomovým románkem s filmovou Hermionou Emmou Watsonovou? - A co dokázalo doběla rozčílit obávaného profesora Snapea? Varování! Tato kniha vás přiměje silně přehodnotit vztah k jedné z nejnenáviděnějších filmových postav všech dob.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Umění
Vydáno: , Práh
Originální název:

Beyond the Wand: The Magic and Mayhem of Growing Up a Wizard , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (392)

M.anon
12.07.2024 audiokniha 5 z 5

Super! A nejen pro fanoušky Harryho Pottera.

Katelineth
27.06.2024 3 z 5

Upřímně nechápu to nadšení z této knihy. Myslím si, že je to kniha hlavně pro někoho, kdo Toma Feltona zbožňuje, zajímá se o něho a chtěl by se o něm dozvědět něco víc. Pro fanouška HP je to jenom takové doplnění. Spíše obecně nám Tom popisuje svojí cestu k herectví a jak to chodí u natáčení filmu. Líbilo se mi, že přiznává, že nebyl žádný andílek. A pak ten konec. Je skvělé, že sdílí upřímně, to co se mu stalo. Takových lidí je určitě hodně. Mně to oči nijak neotevřelo, takové téma už pro mě není novinkou, ale někomu mohlo.


holloway
27.06.2024 4 z 5

Stále čekám na svůj dopis z Bradavic, hltám všechny novinky kolem Harryho Pottera, aktivně čtu a méně aktivně překládám drarry fanfikce. Takže je jasné, že tahle knížka u mě v knihovně nemohla chybět.
Původně jsem na ni recenzi ani psát nechtěla, protože životopisné knihy obvykle nečtu a moc nevím, jak se popasovat s jejich hodnocením. Čím víc jsem se ale do knihy začítala, tím víc mi bylo jasné, že ji tady chci mít jako připomínku a že ji chci doporučovat všem, kdo bude ochotný číst nebo poslouchat.
Kniha začíná představením Tomovy rodiny. Bratrů, kteří ho - jak Tom často zdůrazňuje - chránili před tím, aby se z něj stala zpovykaná dětská celebrita a rodičů, kteří ho zcela podporovali ve všech jeho koníčcích. Seznámíme se s jeho ranějšími filmy a samozřejmě největší část je věnovaná natáčení filmů o Harrym Potterovi. Z této části mě hodně zaujala kapitola 18, kde popisuje Draca a Harryho jako dvě strany jedné mince a kapitola 21, která je o legendárním natáčení s Alanem a je tak hrozně Snapeovská, že jsem se smála a brečela dojetím zároveň.
Pro mě nejzajímavější byla ale cca poslední třetina knihy, kde Tom popisuje svou hollywoodskou éru, kdy propadl alkoholu, trpěl úzkostmi a málem ztratil sám sebe. Tato část byla napsaná hodně sugestivně a otevřeně, že spíš než jako životopis to na mě působilo jako zpověď, smíření se se sebou samým a v podstatě jako Tomova terapie, která může pomoct čtenářům, který bojují se stejnými pocity.
Samozřejmě si uvědomuju, že kniha má spoustu nedostatků, jako velmi jednoduchý jazyk, nadměrné opakování některých imformací a má dost částí, které by zasloužily zkrátit nebo přepsat. Ale vlastně hlavně kvůli tomu všemu na mě kniha působila tak autenticky a při jejím čtení jsme si připadala, jako bych seděla s Tomem u kafíčka a on mi o sobě vyprávěl.

Knihu bych ohodnotila tak třemi hvězdami, ale protože jsem Potterhead a Toma nekriticky zbožňuju, zvedám hodnocení na čtyři.

PS: Pokud jste stejně jako já občas uvažovali, proč Dan, Emma a Rupert občas působí, že by role v Harrym nejradši nechali za sebou, zatímco Tom je na svou roli Draca hrdý, myslím, že v knížce najdete odpověď.

všechny komentáře

Související novinky (19)

Čtenářská výzva 2023 v číslech

02.01.2024


100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023


50 nejčtenějších knih letošních prázdnin

01.09.2023

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje v seznamech

v Právě čtených69x
v Přečtených2 035x
ve Čtenářské výzvě938x
v Doporučených138x
v Knihotéce657x
v Chystám se číst521x
v Chci si koupit176x
v dalších seznamech13x

Štítky knihy

Harry Potter životopisy, biografie herectví

Autorovy knížky

Tom Felton
anglická, 1987
2022  91%S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje