karolina2869 karolina2869 komentáře u knih

☰ menu

Rod země a krve Rod země a krve Sarah J. Maas

Když jsem viděla tuhle bibličku, trošku jsem se zděsila. Na druhou stranu, od Mass mi nikdy dlouhé knihy nevadí, vždy jsem si to spíš užívala, být v jejich světech dýl. U této knížky to tak bohužel nebylo. Opravdu by knize neuškodilo, kdyby se proškrtala. K prvnímu zvratu se dostane po 100 stránkách, k dalšímu snad až za dalších 200. Místy jsem příběh dokonce i přestala vnímat. Co mě ale dokonale vytáčelo, bylo neustálé opakování informací. Jako kdyby si Mass myslela, že po 2 kapitolách zapomene podstatnou věc o hlavních postavách.
Konec ovšem knihu vytáhl. Příběh nabral spád, bylo jedno odhalení za druhým a valnou část z toho jsem opravdu nečekala, dokonce mě i pár scén ke konci chytlo za srdce. Ne jednou jsem měla slzy v očích.
A jak je u této autorky zvykem, hlavní hrdinka není tak obyčejná, jak se zdá.
Kniha má ovšem pořád své kouzlo a nemůžu se rozhodnout, jak ji hodnotit, na plný počet to ovšem kvůli vycpávkám není.

30.04.2023 4 z 5


Rozetmění Rozetmění Jay Kristoff

Nesnáším oživování :) ╰(‵□′)╯
Jinak to bylo jako vždycky úžasné, bombastické, geniální a já nevím co ještě (❤ ω ❤)
I slzička ukápla ಥ_ಥ
ᓚᘏᗢ

27.08.2020 3 z 5


Brisingr Brisingr Christopher Paolini

K tomuto dílu mám zvláštní pocity. Příběh je čtivý, tak jak k tomu pro mne bylo v předešlých dílech. Strašně se mi líbí, jak se vyvíjí vztah mezi Eragonem a Safirou, že už se neberou jako nějakou "zátěž". Vývoj postav jde znát, jen mi přijde trošičku rychlý. Rozhodně se tam dalo několik stránek proškrtat. Nebavily mě kapitoly z pohledu Rorana. Vždy, když na ně přišla řada, jsem si počítala stránky do konce a modlila se, ať už to skončí. V knize Eldest jsem měla jeho kapitoly ráda. Jeho pohled mi připadal pro příběh zbytečný. Kdyby to autor zakomponoval do pohledů Nasuady a Eragona, bylo by to podle mne lepší. To, co dokázal, se mi zdálo opravdu nereálné. Ano, všichni tam dělají věci, které jsou nad jejich síly ale tak řeknete si, že přece to nejsou jenom lidé, že. Ten konec mě..... zklamal? Já ani nevím.

SPOILER Ale ten souboj mezi Trnem a Glaedrem ( doufám, že to mám napsané dobře, jestli ne, tak se omlouvám) mi přišel zvláštní. Jako jo, ze začátku to bylo dobrý ale ten konec? Jako halo??? Takhle debilní, s prominutím, smrt jsem snad neviděla. KONEC SPOILERU

Jak jsem si četla komentáře níže, tak si hodně lidí stěžovalo na "rozvleklý" popis přírody. Nejsem nějak velký milovník zdlouhavých popisů ale tady mi to nevadilo. Pořád nevím, jestli je to na 3* nebo 4*

27.08.2020 4 z 5


Královna ničeho Královna ničeho Holly Black

Tohle má být poslední díl myslím ne?

18.07.2020 4 z 5


Fenomén Fenomén Marie Lu

K této knize mám rozporuplné pocity. Trvalo mi strašně dlouho než jsem se začetla i než jsem knihu dočetla. Autorka má rozhodně dobrý styl psaní ale nějak jsem se do toho příběhu nemohla vcítit. June mi celkem dost lezla na nervy a to samé i platilo i u Daye, i když trošku míň. June si nechtěla přiznat své city, chovala se jako malé rozmazlené dítě a Day se choval strašně dětinsky. To mě dost zklamalo, protože v prvním díle byl vykreslen hezky. Celé mi přišlo, že se to stalo strašně rychle. Přestože jsem to četla dlouho tak je to čtivý. Do půlky se kniha táhla ale pak už tam byla akce a šlo to jako po másle- čtení. I když se tam najde pár nelogičností, nad kterýma se pozastavíte a říkáte si, jak?, tak je to solidní čtení. Jestli narazím na poslední díl v levných knihách, tak si ho i pořídím, protože jsem zvědavá, jak s tím chce autorka skončit a navíc u předposlední kapitoly jsem byla dost překvapená, že je toho autorka schopná. Ale ještě uvidíme.

17.07.2020 3 z 5


Valentýnské prokletí Valentýnské prokletí Jodi McAlister

Šla jsem do knihkupectví koupit dárek. Pak jsem se tak koukala kolem, jestli mě něco nezaujme ale hlavně jsem se šla podívat do kategorie levných knih, kde jsem na knihu narazila. Obálka se mi líbila a anotace nezněla vůbec špatně. Většinou si o knihách, než si je koupím, zjistím něco víc, hlavně koukám na hodnocení. Tentokrát jsem měla naspěch a tak jsem si ji za tu 100 vzala aaaa..... tohle bylo hrozné. Ten nápad byl dobrý. Chtělo to jen jiné zpracování. Styl psaní byl tak strašně jednoduchý, pořád se tam opakovala slova a písmenka hlavně "a". Neznělo to vůbec hezky. Zkratky jako OMG a WTF mi tak rvali uši a duši. Tohle se nedělá. Tohle se takhle nepoužívá. Rozhodně se to dalo napsat líp. Možná je to ale jen tím naším překladem s kterým se každopádně dalo krásně vyhrát. Čeština je tak krásně květnatý jazyk. Ono je ale lehčí všude nacpat "a" a pořád dokola se opakující slova na pár řádcích. Hlavní hrdinka mi vůbec nesedla. Žádná ta postava mi nesedla. Všechny mi připadaly tak strašně umělé.... Myšlenkové pochody hlavní hrdinky se ani nesnáším pochopit, protože se to prostě nedá. Další věc, co mě tak strašně na knize vadila, byla tak strašně kýčovitá jména. Pár normálních jmen tam sice bylo. V anotaci se píše, že každý ze 4 dětí narozených na Valentýna má nějaké schopnosti. Já nevím jak vy, ale já jsem teda schopnosti postřehla jen u jedné postavy. To, kdo jsou ti "hlavní záporáci" bylo tak okatý, že jsem málem hlavou vymlátila do zdi díru, jak je hlavni hrdinka slepá. Kniha je určená pro 15. Možná to tak je ale rozhodně je to pro ty, kteří toho nemají moc a nebo nejlépe vůbec načteno. Opravdu by DK měla udělat 0,5*. Za mě super nápad ale špatně napsaný a celkově pak "pojatý" 1,5*

09.06.2020 odpad!


Renegáti Renegáti Marissa Meyer

Od knihy jsem očekávala něco jiného, když jsem si četla recenze. Je to čtivé, hezky napsané, příběh plyne. Jak dlouho se Nova s Adrianem znali? Něco kolem 2 možná 3 týdnu? Romantická linka mi tam neseděla. Bylo to strašně rychlé. Prostě BUM je in love a žádná taková ta "kaše" předtím a to mi strašně vadilo. Knížku jsem četla poměrně dlouho i když je čtivá. Byly tam části, které jsem věděla dávno předtím, než nám je autorka prozradila. Schopnosti, které Meyer vymyslela jsou krásné. Nejsou tu jen samí silní superhrdinové/padouši ale i s míň mocnými silami nebo tak středně silní. To, že si Adrian uvědomuje, že ne vše, co Rada dělá je dobré a že se lidé potřebují osamostatnit je velké +. Co se Novy týče to je taková klasická hlavní postava. Konec se mi líbil i když jsem nějaké tušení měla, tak mě to stejně celkem překvapilo. Nevím, jak knihu hodnotit. Na jednu stranu se mi líbila a na druhou stranu tolik už ne. Každopádně si další díl přečtu. Zajímá mě, jak to autorka vymyslí dál. Databáze by měla udělat to, aby šlo dávat 0,5 hvězdiček. Za mě 3,5*
Co se nedalo přehlédnout bylo "se". V knize je např věta: Adrian se podíval se. Takovéhle věty se tam vyskytovaly velice často a nevím, jak je možné, že to tam je.

03.06.2020 3 z 5


Království popela Království popela Sarah J. Maas

Miluju tu sérii❤. Maas píše prostě úžasně. Jako bohyně. Je to čtivé, kruté, vtipné, erotické-v tomto díle to autorka nepřeháněla a neslyšeli jsme pořád Ooo bohové, a spoustu dalšího. Je to celkem rozvleklé. Rozhodně by neuškodilo pár kapitol proškrtat ale i tak to bylo úžasné. Mrzel mě trochu jen ten konec. Ano, nějaké ztráty tam byly ale ne takové, které by měly- MOŽNÝ SPOIL až na jednu velikou partu KONEC, a smrt jednoho víláka mi připadala opravdu zbytečná. Každopádně i tak mi na konci i v průběhu knihy slzy ukáply????

26.05.2020 5 z 5


Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

(SPOILER) Rozhodně za mě lepší než první díl. Začetla jsem se rychleji i samotný příběh plynul rychleji. Hodně se mi to líbilo.
Ale to, co se stalo na konci? Jako vážně? Takhke odfláknutě napsanou smrt jsem snad nikdy neviděla. Mělo to dojmout ale na mě to působilo nepřirozeně, jako násilím vnucené.

18.05.2020 5 z 5


Boží hrob Boží hrob Jay Kristoff

Tohle bylo jedním slovem boží :D. Ze začátku jsem měla trochu strach, že to nebude moc dobré ale pak se to rozjelo a bylo to opravdu boží

13.05.2020 5 z 5


Tragická historie nás dvou Tragická historie nás dvou Jess Rothenberg

Knihu jsem dostala zdarma k objednávce. Kdyby se tak nestalo, knihu bych si nikdy nepořídila. Nemusím moc příběhy s hlavním tématem láska-romantika, ale tohle nebylo zase tak špatné. Ano, hlavní hrdinka se chová docela vyšinutě a je i celkem pomstychtivá (mrcha) ale není otravná a její chování jsem někdy chápala a někdy ne. Kniha je napsaná svižným tempem, líbil se mi seznam skladeb na konci knihy. V knize se objevuje pár nelogičností nad kterýma se zastavíte ale pak si řeknete, že to nemá cenu a pokračujete dál. Co jsem moc nepochopila a celkem dlouho nad tím přemýšlela byl ten konec. To s těmi padlými mrtvými? a to jak se hlavní hrdina "vracela". Hezká oddechovka.

13.05.2020 3 z 5


Podlý král Podlý král Holly Black

Já tuhle autorky vážně miluji. Její styl psaní je úchvatný, stejně tak i svět a postavy, které vymyslela. Bylo to lepší než první díl, takže jestli se vám moc nelíbil, druhému dílu zkuste tu šanci dát. Cardan je prostě parchant, kterého budete mít ale i tak rádi. A Jude? Ta se pro tu roli snad zrodila. Miluji ten pár. Měli jsme šanci zahlédnout kus podmořského světa a autorka ho hezky vykreslila. Co nejvíce na téhle sérii miluji, jsou ty charaktery. Ten konec mě totálně dostal. Tohle jsem fakt netušila. Black si ke konci vždy připraví nějaký velký BUM. Co mě ovšem celkem zklamalo bylo to, kdo byl ten zrádce. Za tohle jsem měla chut´ Jude pořádně propleskat, že je tak slepá.

07.05.2020 5 z 5


Dopisy ztraceným Dopisy ztraceným Brigid Kemmerer

Knihu jsem si chtěla dlouhou dobu pořídit ale nikde v knihkupectví nebyla k sehnání. Když jsem ji sehnala, těšila jsem se, že to bude úžasný příběh. A taky že byl. Oba hlavní hrdinové vás něčím zaujmou. Líbily se mi začátky kapitol začínající dopisy, či e-maily hlavních hrdinů. Declana si prostě zamilujete. Kniha byla suprová, to, co Juliet ke konci zjistila, jsem vůbec nečekala. To, co se stalo na úplně poslední stránce, mi přišlo ale celkem nereálné. I tak je to ale skvělá romantická kniha, kterou můžu doporučit.

07.05.2020 3 z 5


Jonas Jonas Eden Maguire

Tahle kniha není opravdu nic pro mě. Hlavní hrdinka se chová nelogicky, nápad na příběh dobrý ale špatně provedený, rozuzlení pro mě nebylo překvapující, věděla jsem ho něco před půlkou knihy. Celkové chování postav mi přišlo nelogické. A ten konec? Ale no tak, vážně? Kdo by se takhle zachoval? Navíc ještě dospělý člověk. Styl psání se mi nelíbil, připadal mi takový... jednoduchý, nijaký.

07.05.2020 1 z 5


Divoká píseň Divoká píseň Victoria Schwab

Na tuhle knihu jsem se hodně těšila. Když jsem si četl anotaci, představila jsem si něco jiného, možná temnějšího. Kniha nebyla špatná to ne, jen nějak nesplnila má očekávání. Bylo to napsané čtivě, postavy byly dobré, svět se mi líbil ale chyběla tomu nějaká jiskra, která by mi vyrazila dech. Přišlo mi, že se dobrou první polovinu knihy nic moc nedělo. Jsem ale zvědavá, jak to dopadne a tak neodolám a druhý díl si pořídím. 3,5*

07.05.2020 3 z 5


Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Tuhle knihu jsem četla už po 3 a pořád to miluji. První díl se mi celkem líbil, ovšem tento byl fantastický. Byly tam sice občas nelogické věci nad kterýma jsem ovšem přimhouřila oči. Co mě ovšem doslova na****o byla reakce Feyre, když nějak ke konci knihy zjistila co jí pojí s určitým vílím parchantem. Jinak je to boží a tuhle autorku miluji.

30.04.2020 5 z 5


Krutý princ Krutý princ Holly Black

Dlouhou dobu jsem přemýšlela jestli si mám knihu koupit. Když jsem se rozhodla, že si jí koupím, tak jsem jí nemohla sehnat. Přišly Vánoce a já se rozhodla si o ní napsat. Nelituji toho. Hlavní hrdinka nebyla naivní holčička, která se bojí ozvat a to se mi líbilo. Styl psaní byl pohádkový a to příběhu dodávalo takovou zvláštní atmosféru. Ne každému to může sednout. Dvě celkem důležité věci jsem odhadla dřív než hlavní hrdinka a měla jsem huť jí praštit a zařvat na ní, že je to tak očividný. I tak jsem s knihou spokojená a potřebuji nutně druhý díl, abych se dozvěděla jak se z našeho krutého prince stane krutý a podlý král. 4,5

01.01.2020 5 z 5


Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Tak tohle opravdu není nic pro mne. Jako první jsem vyděla filmové zpracování a řekla jsem si, že by nebylo špatné přečíst si knihu. Styl psaní byl jako lepší slohová práce žáka 6/7 ročníku. O logice příběhu a přemýšlení hlavní hrdinky se zde ani zmiňovat nebudu. Chapu, že je to zamilované kliše ale až takhle? Tohle je snad jediná kniha, kterou si nepřečtu a radši se podívám na film. Pro někoho, kdo teprve se čtením začíná nebo nemá vyšší nároky je tato kniha dobrá.

01.01.2020 2 z 5


Zjizvený král Zjizvený král Leigh Bardugo

Celkem dost jsem se na tuto knihu těšila. Nikojal se stal mojí velice oblíbenou postavou v trilogii Grisha. Postavy byly napsané skoro stejně dobře jako v dualogii Šest vran. Pak je tu ale příběh který trošku pokulhává. V první části se skoro nic neděje. Jste za půlkou knihy a nic převratného a ani vcelku nic důležitého se tam nestalo. Pak přijde ovšem druhá část která je o mnoho lepší než první, až si říkáte jestli autorka předtím neměla něco v krvi.

01.01.2020 3 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Tato kniha patří mezi ty knihy, které neurazí a moc nenadchnou. Nesmíte od toho očekávat nějaký velký příběh. Je to hezké, naivní a holčičí čtení. Taková jednohubka na odreagování pro mladší čtenáře, která si své milovníky najde.

01.01.2020 4 z 5