Dopisy ztraceným
kniha od: Brigid Kemmerer
KoupitKoupit eknihu
Maminka Juliet Youngové byla reportážní fotografka a cestovala po celém světě. Juliet si s ní vždycky psala dopisy. Dokonce i po její smrti jí na hrobě nechává psaníčka. Je to jediný způsob, jak se s tím Juliet dovede vyrovnat. Declan Murphy je ten typ kluka, na kterého nechcete narazit. Během veřejně prospěšných prací, které mu přikázal soud, se pokouší uprchnout démonům své minulosti. Když si Declan přečte dopis, který najde vedle hrobu, neodolá a odepíše. Netrvá to dlouho a už se svěřuje úplně cizímu člověku a je jasné, že mají opravdu hodně společného. Ale Declan ani Juliet netuší, s kým si ve skutečnosti píší. Když se do jejich dopisů zamotá dění ve škole a přeskočí jiskra, tak však Juliet s Declanem zjistí, že pravda by je mohla navždy rozdělit....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/402651/big_dopisy-ztracenym-b0T-402651.jpg 4.71393Dopisy ztraceným 1.
Žánr:
Literatura světová, Pro děti a mládež
Vydáno: 2019, CooBoo
Letters to the Lost, 2017
Komentáře (389)
Kniha Dopisy ztraceným

Chápu, proč to má vysoké hodnocení, je to mile napsané, i když to pracuje s nelehkými tématy (ztráta bližního, alkoholismus, zneužívání atd.) Neřeší zbytečně detaily, ale spíše následky, které si to vybírá na zúčastněných, snahu o zpracování a vyrovnání se s tím, co se stalo. Dva puberťáci, každý s vlastními starostmi, se sblíží formou dopisů a postupně se otevírají tomu druhému, s vědomím, že právě tahle forma komunikace jim umožnila vylézt z ulity. Netuší, kdo je na druhé straně, co se stane, pokud se setkají v reálném životě? Právě tahle gradace dodala příběhu i kapku napětí a jasně, je tam romance (kterou běžně nevyhledávám), ale s tím se dalo počítat že? :)

Tato kniha ve vás vyvolá spoustu emocí a neskutečně si ji zamilujete. Moc mi sedla a fakt doporučuju.

Od knížky jsem nic moc neočekávala, protože tenhle styl knihy není úplně moje parketa. Ale pak jsem knížku vůbec nedokázala odložit, protože byla prostě SKVĚLÁ. Rozhodně se dostala na seznam mých nejoblíbenějších knih.
10/5

Napínavá, zajímavá kniha u které jsem se nenudila. Dobrý nápad, který je ještě líp sepsaný. Dopisy ztraceným jsou stoprocentně jedna z mích nejoblíbenějších knih. I přes to, že jsem nečekala, že by mě mohlo něco takového bavit, určitě doporučuji!!

Kniha s napínavým dějem, u které vám potečou slzy. Hrozně se mi líbil ten nápad na psaní dopisů protkavající celou knížku. Ty dopisy byly fakt úžasné.

Naprosto skvělá kniha. Oba hrdinové jsou opravdu zajímavými postavami které mají své problémy a musí se s nimi naučit vypořádat. Miluji dopisy které si Declan s Juliet vyměňují. I přes trochu smutnější tón knihy jsem si užívala každou sekundu. Situace ve kterých se Declan a Juliet objevují mě nutili se usmívat a já mezi nimi cítila tu chemii od úplného začátku. Velmi originální nápad, rozhodně jsem knihu nečetla naposledy. 5/5

I když už delší dobu nepatřím k cílové skupině, musím říct, že se mi kniha líbila. Příběh dvou nešťastných mladých lidí, kteří se snaží vyrovnat se ztrátou blízkých lidí a cítí vinu a výčitky. Nejdříve skrze dopisy a později přes internet se navzájem poznávají, utěšují a podporují, a to i přesto, nebo možná díky tomu, že se osobně neznají.
Štítky
pro dospívající mládež (young adult) dopisy láska ztráta blízkých střední škola ztráta matky smutek fotografování anonymní dopisy tajemství
Autor a jeho další knihy
2022 | ![]() |
2019 | ![]() |