Valentýnské prokletí

Valentýnské prokletí https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/364348/bmid_valentynske-prokleti-rg0-364348.jpeg 3 130 36

Valentýnské prokletí série

1. díl

Nečekejte zamilovanou romanci. Z tohoto příběhu vás bude mrazit! Perla Linfordová se narodila na Valentýna. A není u nich ve škole sama. Jsou čtyři a každý z nich dokáže dělat velmi zvláštní věci. Když po jednom z nich začnou jít podivné bytosti, začne Perla zjišťovat proč. A to za pomoci Finna Blacka – kluka, které nemůže vystát. Pokud chce ale zachránit sebe a své spolužáky, bude muset hodit nesnášenlivost za hlavu. Jen společně s Finnem má totiž proti temným silám alespoň nějakou šanci…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Valentine , 2017


více info...

ElessaRiverbow
ElessaRiverbow
24.08.2023 4 z 5

Kniha, co mě velice mile překvapila. Bylo to neskutečně čtivé a už po pár stránkách jsem byla v příběhu naprosto ponořená. Sem tam mi to přišlo na mě až moc young adult a množství zkratek jako WTF nebo OMG mě vyloženě štvalo. Hlavní postava Perla byla úžasná, rychle jsem si jí zamilovala, i přes její posedlost Cardym na začátku. Finn byl taky skvělý a romantickou hate-love romantiku mezi nimi jsem si užívala. Trochu mě zklamal konec, který byl strašně rychlý.

veronikahessy
veronikahessy
21.04.2023 2 z 5

Kniha má krásnou obálku, ale našla jsem v ní pravopisné chyby a překlepy (jak už tady bylo zmíněno). Taky bych ji doporučila mladším ročníkům.


MariN14
MariN14
02.04.2023 4 z 5

Za mě parádní knížka, hrozně ráda bych si přečetla další díly a mrzí mě, že nejsou přeloženy. Na konci prvního dílu zůstává totiž spousta otazníků...

Bětuu
Bětuu
19.02.2023 3 z 5

Tohle byla tak divná knížka, co k tomu víc říct?
Jde poznat, že stylem psaní se autorka zaměřuje na mladší cílovou skupinu.
Celá zápletka nebyla moc komplikovaná, jen nedávala smysl a ten konec? Vždyť se snad nic nevyřešilo!
Ale! Líbí se mi obálka knihy a romantika taky nebyla špatná, nicméně jsem očekávala víc.

Kaila146
Kaila146
17.08.2022 3 z 5

A zase vílí fantasy. Hrozně mi to připomínalo Nejtemnější část lesa od Holly Black. Hlavní postava, Pearl (stop překládání jmen) byla chvílemi fajn a chvílemi úplně blbá.

barbb8k
barbb8k
19.06.2022 2 z 5

Od této knihy mě dlouho odrazovaly negativní recenze, ale před pár dny jsem se do ní pustila... Teď už vím, o čem ty recenze mluvily.
Když jsem začala číst, připadala mi kniha dobrá, ne skvělá, ale dobrá. Dalších několik stran taky bylo v pohodě. Už se to všechno začalo pomalinku motat dohromady, ale ještě to bylo dobrý, postavy se chovaly celkem normálně, zápletek v ději bylo ještě v normě... To až jakmile jsem se dostala na třístou stránku, to teprve začal boj. Během tří stran se postavy úplně proměnily, přibylo spoustu nových věcí, objevily se nové zápletky a problémy... Kdyby tu bylo šest set stran, neřeknu nic, ale tato knížka má tři sta padesát stran...

Abych nepsala jen špatné věci, chtěla bych vypíchnout originalitu této knížky. Opravdu moc se mi líbil nápad, znovu říkám, do třísté strany.


Celkově byla kniha fajn, ale spíš k horšímu. Nápad byl velice originální a až na chvilky skvělý. Tak stejně děj a zápletky.
2,5/5⭐

Lucijáš276
Lucijáš276
21.03.2022 4 z 5

Kniha se mi moc líbila, měla originální námět, četla se opravdu sama. Jediný co bych vytkla byly překlepy a celkově ta anotace moc neseděla. Mrzí mě taky to, že nejsou vydány i další díly, protože by mě fakt zajímalo, jak to bude dál. Samozřejmě jsem doufala v to, že určité postavy nezemřely a nakonec se to nějak vysvětlí. Knihu i tak doporučuji, protože to bylo opravdu příjemné čtení. :)

Nikysek.j
Nikysek.j
01.03.2022 5 z 5

Super knížka hrozně se mi líbila četla se úplně sama. Jediný co mi vadilo tak ty chyby v překladu překlepy apod.

Dyna08
Dyna08
28.02.2022 4 z 5

Kniha byla zajímavá, četla se celkem dobře, jen mi trochu vadilo zkratky typu WTF,OMG (atd.) a děj byl chvílemi zmatený, ale jinak krásné

speciale88
speciale88
07.12.2021 4 z 5

Má to dej, příběh dobrý. Zajímavá kniha.

Medasek
Medasek
20.12.2020 4 z 5

Byla to hezká oddechovka. Taková chvílema až moc cukrkandlová, ale dobře se četla. Doporučila bych ji spíš mladším ročníkům.

Akšileakšile
Akšileakšile
20.12.2020 5 z 5

Úžasná a jiná knížka.

0249
0249
28.08.2020 5 z 5

Super kniha zajímavá

Julia284
Julia284
14.08.2020 4 z 5

Kniha měla originální příběh. Četla se velmi rychle. Jediné, co mi na knize vadilo bylo to, že chvilkami byla trochu zmatená.

PheobeDomi
PheobeDomi
06.08.2020 5 z 5

Tato kniha mě ihned hodně nadchla a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Moc se mi líbil děj, jistě by to byl i zajímavý film. Někdy byla kniha i trochu strašidelná, ale nebylo to nic hrozného. Akorát jsem pořád doufala, že Marie a Tricia nezemřely a nakonec se to nějak vysvětlí. Nechápu, proč má kniha tak malé hodnocení. Také se mi nelíbily zkratky typu OMG a WTF, ale jsem ve věku, kdy to kamarádi prostě používají. Určitě by bylo i dobré pokračování. Jinak se mi kniha hodně líbila a mohu ji jen doporučit. :-)

allita99
allita99
08.07.2020 5 z 5

Napínavé, šmrncovní prostě SUPEEEER!!!????????????????????????

karolina2869
karolina2869
09.06.2020 odpad!

Šla jsem do knihkupectví koupit dárek. Pak jsem se tak koukala kolem, jestli mě něco nezaujme ale hlavně jsem se šla podívat do kategorie levných knih, kde jsem na knihu narazila. Obálka se mi líbila a anotace nezněla vůbec špatně. Většinou si o knihách, než si je koupím, zjistím něco víc, hlavně koukám na hodnocení. Tentokrát jsem měla naspěch a tak jsem si ji za tu 100 vzala aaaa..... tohle bylo hrozné. Ten nápad byl dobrý. Chtělo to jen jiné zpracování. Styl psaní byl tak strašně jednoduchý, pořád se tam opakovala slova a písmenka hlavně "a". Neznělo to vůbec hezky. Zkratky jako OMG a WTF mi tak rvali uši a duši. Tohle se nedělá. Tohle se takhle nepoužívá. Rozhodně se to dalo napsat líp. Možná je to ale jen tím naším překladem s kterým se každopádně dalo krásně vyhrát. Čeština je tak krásně květnatý jazyk. Ono je ale lehčí všude nacpat "a" a pořád dokola se opakující slova na pár řádcích. Hlavní hrdinka mi vůbec nesedla. Žádná ta postava mi nesedla. Všechny mi připadaly tak strašně umělé.... Myšlenkové pochody hlavní hrdinky se ani nesnáším pochopit, protože se to prostě nedá. Další věc, co mě tak strašně na knize vadila, byla tak strašně kýčovitá jména. Pár normálních jmen tam sice bylo. V anotaci se píše, že každý ze 4 dětí narozených na Valentýna má nějaké schopnosti. Já nevím jak vy, ale já jsem teda schopnosti postřehla jen u jedné postavy. To, kdo jsou ti "hlavní záporáci" bylo tak okatý, že jsem málem hlavou vymlátila do zdi díru, jak je hlavni hrdinka slepá. Kniha je určená pro 15. Možná to tak je ale rozhodně je to pro ty, kteří toho nemají moc a nebo nejlépe vůbec načteno. Opravdu by DK měla udělat 0,5*. Za mě super nápad ale špatně napsaný a celkově pak "pojatý" 1,5*

petusska01
petusska01
19.02.2020 3 z 5

Ani neviem, ani dobré ani zlé :) téma je neokukané, ale nebolo to úplne rozpracované, všade samé domnienky, ostalo to všetko otvorené, nevysvetlené...bude pokračovanie alebo? Celkovo to neurazí ani to nie je úplne stratený čas, ale čakala som viac.

Leena
Leena
16.02.2020 3 z 5

Nebylo to úplně špatné, ale psáno fakt stylem pro čtrnáctileté. Hodně prázdných frází, nesmyslných činů, přemýšlení o blbostech pořád dokola. V upoutávce je psáno, že Perla, Cardy a Marie mají zvláštní schopnosti, já jsem to tedy v průběhu čtení nezaregistrovala :-( Vzdáleně mi to připomnělo Údolí stínů, ale to se mi líbilo daleko víc :-)

Katie46
Katie46
25.10.2019 3 z 5

Dala jsem knize šanci, líbila se mi anotace, obal a říkala jsem si, že bude fajn. Nakonec jsem byla překvapená, že jsem knihu vůbec dočetla. Nápad to byl teda dobrý ale styl psaní mi nesedl, asi jsem na to už stará. =D A co se samotného děje tak mi to přišlo strašně ujeté a bláznivé a konec mě teda taky nějak nenadchnul. Bohužel za mě kniha nic moc..

Štítky knihy

mytologie pro mládež fantasy

Autorovy knížky

Jodi McAlister
australská
2018  68%Valentýnské prokletí

Kniha Valentýnské prokletí je v

Právě čtených3x
Přečtených178x
Čtenářské výzvě22x
Doporučených12x
Knihotéce120x
Chystám se číst76x
Chci si koupit17x
dalších seznamech2x