Karoli282 Karoli282 komentáře u knih

☰ menu

Zkáza a naděje Zkáza a naděje Leigh Bardugo

Skvělé zakončení. Oproti minulému dílu velké zlepšení, příběh mě bavil. Celou dobu jsem byla napjatá, jak to celé dopadne. Nikolaj byl opět skvělý, ostatní postavy se mi taky líbily. Všem vřele doporučuji.

04.06.2021 5 z 5


Bouře a vzdor Bouře a vzdor Leigh Bardugo

Tento díl se mi líbil o něco méně než první, občas jsem se při čtení nudila. Velmi to ale vylepšoval Nikolaj a určitě bych uvítala více prostoru pro Temnyje. Mal měl podle mého Alinu aspoň trochu podporovat, ne ji všechno jen vyčítat. Nicméně i přese všechno, mě to dostatečně navnadilo na další díl.

02.06.2021 4 z 5


21 rituálů vám změní život k lepšímu 21 rituálů vám změní život k lepšímu Theresa Cheung

Krátké příjemné čtení o několika základních rituálech, které podle mě už velká část lidí automaticky provádí. Samotný obsah byl dost průměrný, ale četlo se to poměrně dobře.

30.05.2021 4 z 5


Miluj svůj život Miluj svůj život Louise L. Hay

Nejspíš nejsem úplně cílová skupina. Kniha mě moc nezaujala, většina myšlenek se dokola opakovala, ale na druhou stranu se to příjemně četlo, proto hodnotím třemi hvězdičkami.

25.05.2021 3 z 5


Měděný jezdec Měděný jezdec Paullina Simons

Nádherný román. Krásný a zároveň smutný příběh o lásce během druhé světové války. Hlavní hrdiny jsem si oblíbila, hlavně Alexandra. Autorka dokázala dobře popsat atmosféru Ruska i lásku mezi Táňou a Alexandrem. Tuto knihu určitě všem doporučuji.

18.05.2021 5 z 5


Světlo a stíny Světlo a stíny Leigh Bardugo

Tak a mám další oblíbenou sérii. Na "Shadow and bone" jsem přišla díky Netflixu a byla jsem nadšená, když jsem zjistila, že knížek z tohoto fantasy světa je tolik. Temnyje jsem si oblíbila (přiznávám, asi i díky Benu Barnesovi), Alina mi byla sympatická a celkově jsem s postavami spokojená. Hned si jdu sehnat druhý díl. Všem vřele doporučuji.

15.05.2021 5 z 5


Nezdárný syn Nezdárný syn Rainbow Rowell

Pěkné pokračování prvního dílu. Četlo se to velmi dobře. Na kouzelnický svět této autorky jsem si ještě úplně nezvykla, ale Baze se Simonem mám tak ráda, že mi to ani moc nevadí. Uvítala bych, kdyby měli ještě více prostoru. Určitě doporučuji a těším se na další díl.

15.05.2021 4 z 5


Zajatec noci Zajatec noci J. R. Ward (p)

Tato kniha je takovým zpestřením, četla se mi velmi dobře. Jsem ráda, že se Trez nakonec dočkal šťastného konce, moc jsem mu to přála. Příběh Ahmare a Duran se mi také líbil. Všem můžu vřele doporučit.

13.05.2021 5 z 5


Nedej se Nedej se Rainbow Rowell

Tahle kniha se mi četla velmi dobře, námět byl docela zajímavý. Simona s Bazem jsem si oblíbila. Celkové prostředí a popis kouzelnického světa mi ale moc nevyhovovali a nepřišlo mi to moc logické. Nicméně i tak všem doporučuji.

13.05.2021 4 z 5


Aliance Aliance Veronica Roth

Třetí díl této trilogie mě příběhově zaujal a četl se mi velmi dobře. Sice mi už prostředí nevyhovovalo tak moc jako to v prvním díle, ale i tak jsem si čtení užívala. Konec bych si představovala trošku jiný (mám prostě ráda šťastné konce). Celá trilogie podle mého přináší důležitá poselství a celkový nápad byl skvělý. Určitě se k těmto knihám ještě někdy vrátím.

12.05.2021 5 z 5


Iko Iko Marissa Meyer

Tento komiks se mi docela líbil. Jsem ráda, že jsem si mohla znovu počíst o mých oblíbených hrdinech, četlo se to velmi dobře. Jen to zpracování mi moc nesedlo a celkově mám raději klasické knihy. Ale i tak všem doporučuji.

05.05.2021 4 z 5


Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Tak jsem se po třinácti letech rozhodla znovu přečíst tuto ságu a jsem za to ráda. Příběh je sice naivní, ale mně se stále líbí a je ideální pro odpočinkové čtení. Tato kniha (a vlastně i film) u mě probudili v pubertě upíří mánii a na tu dobu pořád ráda vzpomínám. Těším se na další díly.

05.05.2021 4 z 5


Bestie Bestie J. R. Ward (p)

Krásný příběh. Kniha se dobře četla, Rhage s Mary jsem si oblíbila už v druhém díle, takže jsem si čtení užívala. Byla jsem ráda i za vedlejší dějové linky. Všem doporučuji a těším se na pokračování.

03.05.2021 5 z 5


Holka mimo rytmus Holka mimo rytmus Becky Albertalli

Příjemná oddechová kniha. Dobře se mi četla a byla jsem ráda i za těch pár scén se Simonem a Bramem, které tam byly.

01.05.2021 4 z 5


Pravda krve Pravda krve J. R. Ward (p)

Další skvělé pokračování. Kniha se mi líbila, četla se dobře a jsem ráda i za scény se Synem. Na jeho příběh se opravdu těším. Všem doporučuji.

29.04.2021 5 z 5


Prokletý milenec Prokletý milenec J. R. Ward (p)

Další skvělý díl. Vedlejší dějové linky mě bavily o něco víc než hlavní příběh, ale i ten mě velmi zaujal. Královna mi byla sympatická, ocenila jsem scény s Xcorem a Laylou. Všem určitě doporučuji a už se těším na pokračování.

29.04.2021 5 z 5


Spasitel Spasitel J. R. Ward (p)

Tento díl patří určitě mezi mé oblíbené. Na Murhdera jsem se neskutečně těšila a dočkala jsem se pěkného příběhu. Vedlejší dějové linky se mi také líbily. Už se nemůžu dočkat pokračování. Všem vřele doporučuji.

29.04.2021 5 z 5


Přísaha krve Přísaha krve J. R. Ward (p)

Další skvělý díl. Tyhle příběhy mám ráda, je pěkné si počíst jak o cvičencích, tak i o Bratrstvu. A musím říct, že Lassiter začíná být jednou z mých oblíbených postav. Všem určitě doporučuji.

29.04.2021 5 z 5


Zběsilost krve Zběsilost krve J. R. Ward (p)

Na tenhle díl jsem se těšila hlavně kvůli Saxtonovi. Klidně bych uvítala, kdyby o něm a Ruhnovi byla celá kniha. Ale i příběh Peytona s Novou se mi líbil. Všem doporučuji.

29.04.2021 5 z 5


Vyvolená Vyvolená J. R. Ward (p)

Tak na tenhle díl jsem se těšila úplně nejvíc. Přeskočila jsem kvůli němu dokonce i dva díly, příběh Xcora s Laylou mě už na začátku nesmírně zaujal a já jsem si při čtení užívala každou stránku. Líbily se mi i vedlejší dějové linky, pokaždé mě dokážou navnadit na další díl. Všem vřele doporučuji.

26.04.2021 5 z 5