Iko

Iko https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391095/bmid_iko-PK6-391095.jpg 4 280 48

Iko série

1. díl >

Křehké spojenectví Země a Měsíčního království je v ohrožení. Smečky zmutovaných vlčích vojáků, které stvořila královna Levana, se ani po její smrti nevzdaly a stále útočí na vše živé. Prostořeká androidka Iko se proto rozhodne vzít vše do vlastních rukou a dopadnout jejich vůdce. S nelehkým úkolem jí pomáhá pohledný palácový strážce, který brzy přiměje Iko přehodnotit vše, co dosud věděla o věrnosti, lásce a své vlastní lidskosti.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Wires and Nerve , 2017


více info...

Přidat komentář

Marthas
11.01.2024 4 z 5

4/5 Přestože komiksy nijak zvlášť nevyhledávám. Za celý svůj život jsem jich přečetla jen několik. Tak musím podotknout, že tento byl opravdu skvěle zpracován. Na komiksech mi většinou vadí jistá chaotičnost a že přesně nevím, kterou bublinou mám začít, což zde díky bohu nehrozilo. A přestože nejsem nijak vášnivá faninka kronik a ani autorky, tak si myslím, že toto je opravdu geniální tah, jak příběh ještě obohatit, rozvinout a hlavně, jak rozšířit čtenářskou základnu. Vše bylo, jak má být a mně vadí jediná věc, že má komiks dva díly. Ještě štěstí, že jsem si prozřetelně půjčila oba najednou, takže nemusím být tak naštvaná za ten cliffhanger, kdybych musela čekat, to by byla jiná věc. Zatím mi i plně vyhovovalo, o kom všem komiks a jakým dílem pojednává. Přeci jen některé postavy se mi i v původní sérii líbily více a jiné měně. A jelikož nemám ráda obzvášť Cinder a Kaie a následně Scarlett i Zeeho, tak mi v tomto díle vůbec nechyběly. A, že se představy neshodují se ztvárněním, se dá čekat. Jinak kresba byla opravdu povedená, i když ztvárnění Winter mi i přes to, co jsem říkala předtím úplně nesedlo. S povděkem kvituji smysl pro humor, kdyby byl každý komiks takto povedený a ještě vtipný, bylo by to super.

Iwíček
19.12.2023 5 z 5

Iko je velmi zajímavě zpracovaný komiksový příběh. Nikdy jsem si nemyslela, že mě komiks dokáže takto strhnout. Světe, div se, stalo se a byla to vážně jízda. Příběh plný nečekaných útoků, ale i politických obratu,lásky, ale i nenávisti. To všechno bylo okořeněno pěkným grafickým zpracováním. A vše se dobře četlo. Byla to má první zkušenost s tímto literárním žánrem a zajisté nebyla poslední. Knihu bych doporučila milovníkům tvorby Marissy Meyerové a její série Měsíční kroniky, ale i příznivcům komiksové tvorby.


TaLu
25.08.2023 5 z 5

Měla jsem takovou radost, že se vracím k hrdinům z Měsíčních kronik, že jsem si pomalu ani nestačila uvědomit, že jde o grafický román. IKO si rozhodně zasloužila svůj příběh. Líbilo se mi, že se dozvídáme o dalších osudech přátel. Linka s vlčími vojáky, kteří škodí na zemi je pochopitelná, bylo třeba se s nimi nějak vyrovnat. Zdařilé ilustrace, přehledný děj. Moc se mi to celé líbilo.

Laf
18.06.2023 5 z 5

Trochu jsem se toho bála, o čem to bude, ale mile mne to překvapilo a dokonce mne to hodně bavilo a užívala jsem si návrat do světa Měsíčních kronik. Líbí se mi, že konečně i Iko dostala svůj prostor na vyprávění. Vřele všem doporučuji :)

kyticka152
14.05.2023 5 z 5

Komiks se mi moc líbil. Moc ráda je čtu. Baví mě si prohlížet obrázky a představovat si, jak je autor kreslil. Nečetla jsem Měsíční kroniky, což asi ubralo na kvalitě. Příběh mi připadal celkem trhaný, ale na to jsem u čtení komiksů zvyklá. Mají jinou přidanou hodnotu ,než je dokonale propracovaná dějová linka. Doporučuji k přečtení!

laura
29.09.2022 3 z 5

Krásná obálka. A nostalgický návrat do světa Měsíčních kronik. Ale nic víc tento díl vlastně nepřináší...

Iko je prostořeká a svá - ale kdyby byla jiná, nebyla by to Iko. Bavil mě palácový strážce Kinney a jejich slovní přestřelky a sarkastické poznámky.

Kdysi dávno jsem četla komiksy, takže bylo fajn si tu dobu připomenout... Ale kniha je kniha. A Měsíční kroniky jsou nepřekonatelné...

Verunka926
24.09.2022 3 z 5

Zajímavé zpestření příběhu. Moc ráda jsem opět četla o starých známých postavách z Měsíčních kronik a dozvěděla se něco víc o IKO. Těším se na druhý díl.

knihomolkaMist
28.05.2022 4 z 5

Krásný návrat do mých milovaných Měsíčních kronik. Fakt jsem si to užívala, protože poslední dobou přicházím komiksům na vkus!
Bylo to skvělé a mohu doporučit :)

midone
14.04.2022 5 z 5

Je naprosto úžasný, že autorka pro svoji dodatkovou knihu nezvolila formát klasické prózy, ale komixu. Pak si totiž vůbec nepřipadáte, že se v sérii nimráte až moc dlouho. Takhle to uteklo hrozně rychle a ještě to mělo perfektní kresby.

SněžnáSova
23.02.2022 5 z 5

Komiksy nikdy nebyli moje srdcová záležitost ale tohle bylo boží! Iko je moc super postava a rychle k ní člověk přilne. Také se mi líbí pokračování osudů všech hrdinů akorát je mi líto Cinder že na měsíci zůstala trochu opuštěná...PS: Musím dát Iko za pravdu že Kinney je hňup!

Nelly178
30.12.2021 4 z 5

Iko byla první komiks, který jsem kdy četla. Kdyby nenavazoval na Měsíční kroniky asi bych si ho nepřečetla. Vždycky mi připadaly lepší klasické knihy.
Ale příběh plynul rychle a dozvěděla jsem se něco o mích oblíbených hrdinech, což oceňuji. Za mě 4 hvězdičky.

Andynka
03.10.2021 5 z 5

Na komiks úplně nejsem. Ale jelikož to navazuje na Měsíční kroniky, tak jsem na Iko byla zvědavá.
A moc se mi to nakonec líbilo, i když při čtení měsíčních kronik, jsem si udělala jinou představu o postavách... a tady mi to tím pádem moc nesedělo vzhledově... Nakonec jsem si zvykla a komiks si užila.
A jsem ráda, že Iko dostala víc prostoru !

aquaver
09.08.2021 5 z 5

Na to že komiksy normálně nečtu a tohle byl v podstatě můj první komiks (když nebudu brát v potaz komiksy z dětství), tak se mi to moc líbilo. Iko mám moc ráda, takže jsem toto nemohla vynechat a bylo hezké zase potkat další staré známé postavy :) Určitě se někdy pustím i do dalšího dílu.

DreamerX9
10.05.2021 2 z 5

Takový doplňek k měsíčním kronikám i když pro mladší čtenáře. Jsem ráda že původní série není komix. Hezké ilustrace a sem tam nejaka vtipna hláška

Karoli282
05.05.2021 4 z 5

Tento komiks se mi docela líbil. Jsem ráda, že jsem si mohla znovu počíst o mých oblíbených hrdinech, četlo se to velmi dobře. Jen to zpracování mi moc nesedlo a celkově mám raději klasické knihy. Ale i tak všem doporučuji.

ElikaS
17.03.2021 4 z 5

Je zajímavé, že ač komiksové příběhy miluji, tak samotné čtení komiksů mě nijak nechytlo. Přestože to zkouším znovu a znovu s různými knížkami. Celou sérii Měsíčních kronik jsem si ale zamilovala a patří mezi mé nejoblíbenější knižní série. Takže jsem musela sáhnout i po Iko. A musím říct, že je to zatím nejlepší komiks, jaký jsem četla.

Ač se jedná o komiks, tak má knížka příběh, neříkám, že nějak závratně složitý, ale je tam. :-) A pěkně se rozvíjí, je docela akční, dynamický. Navíc jsme se opět setkali se všemi postavami z Měísíčních kronik a dozvěděli jsme se, jak se jejich život dál ubírá. Tohle jsem si na celé knížce užila nejvíc!

Iko byla stále stejně vtipná a svá a bavila mě jako v ostatních knížkách. Docela jsem uvítala i to, že se nám naše devítka rozrosla a že jsme se něco dozvěděli i o Liamovi.

Jen bych teda měla trochu výtku k ilustracím. Ne proto, že by se mi nelíbily, ale úplně mi neseděli k hlavním postavám. To už je ale asi problém toho, že po těch 5 knížkách už si každou postavu nějak představíte a upravíte k obrazu svému a najednou je vlastně úplně jiná než jste si ji představovali. Obzvlášť na mého oblíbeného Vlka jsem si musela zvyknout.

Julinka679
27.01.2021 5 z 5

Jelikož komiksy normálně nečtu (naše cesty se ještě nestřetly) tak tento mi vůbec nevadil.
Iko je stále stejná - vtipná, milá, se skvělým smyslem pro módu a hlavně nepostradatelným členem naší hrdinské skupiny. A ač se komiksová série jmenuje Iko, tak není jen o ní, všechny postavy, které jsme si z Měsíčních kronik zamilovaly se zde samozřejmě objevují a jsou všichni stále stejní.
Opět skvělý příběh, který je sice lehce ochuzený ale ničemu to nevadí. Ti, kteří neustále přemýšleli jak naše oblíbené postavy vypadají, tak zde naleznou jistou představu.
Celý díl jsem si naprosto užila, i s krásnou obálkou! Za mě opět (klasických) 5* a doporučuji! :-)

Monisek.B
14.01.2021 5 z 5

Chvili jsem si zvykala na ilustrace, ale pribeh je stale super a vzbuzuje ve mne skvele vzpominky na cteni predchozich knih. Ja jsem spokojena :-) A ted hura na druhy dil!

1v8na
07.01.2021 5 z 5

Komiksová podoba dodala na zajímavosti a poutavosti. Příběh se mi líbil. Na to, že byl kreslený, měl spád, děj, který byl poutavý a napínavý. Ilustrace byly povedené. Opět sledujeme příběh nejen Iko, ale i dalších hrdinů. Prostě bomba.

Mishak
07.01.2021 4 z 5

Možná jsem už na takovéhle příběhy stará, ale miluju Měsíční kroniky a po delší době jsem se konečně dokopala k přečtení téhle navazující komiksové knihy (jen tak pro pořádek – komiksy zrovna nevyhledávám). A musím říct, že tahle kniha nádherně pohladí po duši. Navíc Iko neztratila ani špetku ze své vtipnosti a ostatní postavy jsou také stále stejné. Je tedy ale pravda, že jsem si je představovala úplně jinak. I přesto je kniha nádherně zpracovaná!

Příběh je jednoduchý, svižný. Stránky utíkají a najednou jste na konci. Opravdu skvělá odpočinková kniha. Už se těším, až si přečtu další díl.

Štítky knihy

komiksy sci-fi

Autorovy další knížky

Marissa Meyer
americká, 1984
2012  89%Cinder
2018  85%Renegáti
2014  93%Cress
2013  91%Scarlet
2016  92%Winter

Kniha Iko je v

Právě čtených1x
Přečtených335x
Čtenářské výzvě51x
Doporučených26x
Knihotéce153x
Chystám se číst98x
Chci si koupit42x
dalších seznamech8x