Komentáře knihy Iko

*Pájuše*
11.02.2026

(SPOILER) Komiksový román o tom, jak i Iko našla svoje poslání a třeba i štěstí(?). Kdo ví? Ještě tu máme druhý díl.
Myslím si, že Iko je stěžejní postava. A projevuje se jako nedocenitelný článek hrdinů. Prostě robot, který má duši. Myslím si ale, že by si zasloužila krapet něco jiného než komiksové zpracování. Byť je to obstojné a uspokojující. Navíc autorka velice dobře vymyslela, jak pomoci Cinder s mutanty na zemi, kteří odmítli její autoritu coby nové měsíční královny. Přijde mi, že autorka nemohla pro Iko zvolit lepší cíl. Ukazuje se totiž, že tahle malá androidka je na to přímo stvořená! Setkáváme se zde i s ostatními postavami celých měsíčních kronik a jsem z toho nadšená. Ukazuje se, jak to funguje na Měsíci po tom, co Cinder nastoupila na trůn, vykresluje se lépe vztah mezi Cress a Thornem na Zvonečníku a také samotná Winter a Jacin mají svůj kousíček štěstí v podobě Garanova implantátu. Ale co mě nejvíce zajímalo, byl Vlk a Scarlet a něco mi říká, že to v dalším díle bude mít grády.

Capybar(k)a18
08.05.2025

Tak tohle byl naprosto úžasný, nádherný, prostě dokonalý návrat do světa mých milovaných měsíčních kronik.
Ilustrace byly moc hezké, taky se mi líbily ilustrace namalované převážně modrou barvou, i když po té půlhodině mi z toho trochu hráblo, ale pořád je to moje milovaná Iko, Cinder, Kai, Scarlet, Vlk, Cress, Thorne, Winter a Jacin.
Jediná výtka:
Ilustrace mi úplně pokazily mé vymyšlené vzhledy hlavních postav!
Tak to prostě je…
No nic, co nejdřív utíkám do knihovny pro další díl!

Lvhrss366
29.04.2025

A je to tady! Znovusetkání s našimi milášky!
Tentokrát trochu jinak, ale komu by to vadilo když Thorne je pořád Thorne?
:D
Měsíční kroniky- on top forever.

Iko je moje oblíbená postava, tudíž jsem byla úplně "Aaaaaaa!!" když jsem zjistila že existuje komiks!
*srdíčka v očích
**vrhá se na další díl Iko

Sixtinka144
06.03.2025

Iko je opravdu zajímavá postava už v původní sérii Měsíčních kronik. Sama jsem si říkala, že by ji autorka měla věnovat více prostoru a kapitoly z jejího pohledu. Naštěstí jsme dostali toto krásné, komiksové zpracování. Já teda tolik na komiksy nejsem, doma jsem měla jen jeden, který taky navazoval na předešlou sérii knih, ale nemohla jsem odolat a pořídila jsem si oba díly Iko, a samozřejmě toho nelituji. A i když bych si knihu nejspíše užila více, kdyby nebyla zpracovaná jako komiks, bylo to pro mě zas něco jiného. Mohla jsem obdivovat kresby, které se opravdu povedly. Jasně, bez této dualogie se asi obejdete, ale pokud milujete Měsíční kroniky, není důvod, kniha je moc hezká a čtivá. Takže za mě ano.

tami1
18.09.2024

Jsem nadšená.
Tento grafický román má přesně stejnou atmosféru jako knihy ze série. Moc ráda jsem se zase potkala s Cinder, Kaiem, Scarlet, Vlkem, Thornem, Cress, Winter a samozřejmě Iko. Jemný humor a přátelské popisování se vine celou knihou.

Sybelle
03.09.2024

Pro mě to bylo první setkání s měsíčním královstvím. Ale vysvětlivky v úvodu komiksu byly naprosto jasné a uvedly mě do děje. Příběh jasný a postavy také. Nechyběl ani nějaký ten humor. Moc pěkná záležitost, když nechcete nic náročného na čtení.

Marthas
11.01.2024

4/5 Přestože komiksy nijak zvlášť nevyhledávám. Za celý svůj život jsem jich přečetla jen několik. Tak musím podotknout, že tento byl opravdu skvěle zpracován. Na komiksech mi většinou vadí jistá chaotičnost a že přesně nevím, kterou bublinou mám začít, což zde díky bohu nehrozilo. A přestože nejsem nijak vášnivá faninka kronik a ani autorky, tak si myslím, že toto je opravdu geniální tah, jak příběh ještě obohatit, rozvinout a hlavně, jak rozšířit čtenářskou základnu. Vše bylo, jak má být a mně vadí jediná věc, že má komiks dva díly. Ještě štěstí, že jsem si prozřetelně půjčila oba najednou, takže nemusím být tak naštvaná za ten cliffhanger, kdybych musela čekat, to by byla jiná věc. Zatím mi i plně vyhovovalo, o kom všem komiks a jakým dílem pojednává. Přeci jen některé postavy se mi i v původní sérii líbily více a jiné měně. A jelikož nemám ráda obzvášť Cinder a Kaie a následně Scarlett i Zeeho, tak mi v tomto díle vůbec nechyběly. A, že se představy neshodují se ztvárněním, se dá čekat. Jinak kresba byla opravdu povedená, i když ztvárnění Winter mi i přes to, co jsem říkala předtím úplně nesedlo. S povděkem kvituji smysl pro humor, kdyby byl každý komiks takto povedený a ještě vtipný, bylo by to super.

Iwíček
19.12.2023

Iko je velmi zajímavě zpracovaný komiksový příběh. Nikdy jsem si nemyslela, že mě komiks dokáže takto strhnout. Světe, div se, stalo se a byla to vážně jízda. Příběh plný nečekaných útoků, ale i politických obratu,lásky, ale i nenávisti. To všechno bylo okořeněno pěkným grafickým zpracováním. A vše se dobře četlo. Byla to má první zkušenost s tímto literárním žánrem a zajisté nebyla poslední. Knihu bych doporučila milovníkům tvorby Marissy Meyerové a její série Měsíční kroniky, ale i příznivcům komiksové tvorby.

TaLu
25.08.2023

Měla jsem takovou radost, že se vracím k hrdinům z Měsíčních kronik, že jsem si pomalu ani nestačila uvědomit, že jde o grafický román. IKO si rozhodně zasloužila svůj příběh. Líbilo se mi, že se dozvídáme o dalších osudech přátel. Linka s vlčími vojáky, kteří škodí na zemi je pochopitelná, bylo třeba se s nimi nějak vyrovnat. Zdařilé ilustrace, přehledný děj. Moc se mi to celé líbilo.

Laf
18.06.2023
Laf

Trochu jsem se toho bála, o čem to bude, ale mile mne to překvapilo a dokonce mne to hodně bavilo a užívala jsem si návrat do světa Měsíčních kronik. Líbí se mi, že konečně i Iko dostala svůj prostor na vyprávění. Vřele všem doporučuji :)

kyticka152
14.05.2023

Komiks se mi moc líbil. Moc ráda je čtu. Baví mě si prohlížet obrázky a představovat si, jak je autor kreslil. Nečetla jsem Měsíční kroniky, což asi ubralo na kvalitě. Příběh mi připadal celkem trhaný, ale na to jsem u čtení komiksů zvyklá. Mají jinou přidanou hodnotu ,než je dokonale propracovaná dějová linka. Doporučuji k přečtení!

laura
29.09.2022

Krásná obálka. A nostalgický návrat do světa Měsíčních kronik. Ale nic víc tento díl vlastně nepřináší...

Iko je prostořeká a svá - ale kdyby byla jiná, nebyla by to Iko. Bavil mě palácový strážce Kinney a jejich slovní přestřelky a sarkastické poznámky.

Kdysi dávno jsem četla komiksy, takže bylo fajn si tu dobu připomenout... Ale kniha je kniha. A Měsíční kroniky jsou nepřekonatelné...

Verunka926
24.09.2022

Zajímavé zpestření příběhu. Moc ráda jsem opět četla o starých známých postavách z Měsíčních kronik a dozvěděla se něco víc o IKO. Těším se na druhý díl.

knihomolkaMist
28.05.2022

Krásný návrat do mých milovaných Měsíčních kronik. Fakt jsem si to užívala, protože poslední dobou přicházím komiksům na vkus!
Bylo to skvělé a mohu doporučit :)

midone
14.04.2022

Je naprosto úžasný, že autorka pro svoji dodatkovou knihu nezvolila formát klasické prózy, ale komixu. Pak si totiž vůbec nepřipadáte, že se v sérii nimráte až moc dlouho. Takhle to uteklo hrozně rychle a ještě to mělo perfektní kresby.

SněžnáSova
23.02.2022

Komiksy nikdy nebyli moje srdcová záležitost ale tohle bylo boží! Iko je moc super postava a rychle k ní člověk přilne. Také se mi líbí pokračování osudů všech hrdinů akorát je mi líto Cinder že na měsíci zůstala trochu opuštěná...PS: Musím dát Iko za pravdu že Kinney je hňup!

Nelly178
30.12.2021

Iko byla první komiks, který jsem kdy četla. Kdyby nenavazoval na Měsíční kroniky asi bych si ho nepřečetla. Vždycky mi připadaly lepší klasické knihy.
Ale příběh plynul rychle a dozvěděla jsem se něco o mích oblíbených hrdinech, což oceňuji. Za mě 4 hvězdičky.

Andynka
03.10.2021

Na komiks úplně nejsem. Ale jelikož to navazuje na Měsíční kroniky, tak jsem na Iko byla zvědavá.
A moc se mi to nakonec líbilo, i když při čtení měsíčních kronik, jsem si udělala jinou představu o postavách... a tady mi to tím pádem moc nesedělo vzhledově... Nakonec jsem si zvykla a komiks si užila.
A jsem ráda, že Iko dostala víc prostoru !

aquaver
09.08.2021

Na to že komiksy normálně nečtu a tohle byl v podstatě můj první komiks (když nebudu brát v potaz komiksy z dětství), tak se mi to moc líbilo. Iko mám moc ráda, takže jsem toto nemohla vynechat a bylo hezké zase potkat další staré známé postavy :) Určitě se někdy pustím i do dalšího dílu.

DreamerX9
10.05.2021

Takový doplňek k měsíčním kronikám i když pro mladší čtenáře. Jsem ráda že původní série není komix. Hezké ilustrace a sem tam nejaka vtipna hláška

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi