JitkaH83 JitkaH83 komentáře u knih

☰ menu

Dědečku, vyprávěj o Vánocích Dědečku, vyprávěj o Vánocích Ladislav Špaček

Opět krásné vyprávění pro děti. Mé pětileté dceři se moc líbí a i mne to obohatilo o zajímavé historické informace o vánočních symbolech a zvycích. Pro tento předvánoční čas ideální čtení před spaním.

06.12.2022 5 z 5


Dědictví Dědictví Miguel Bonnefoy

Na málo stranách mnoho postav a osudů lidi z jedné rodiny, nedostaly tedy mnoho prostoru, bylo to ale vydatné čtení, velmi zajímavé téma z míst a doby, která nám jsou neznámá.

18.07.2022 3 z 5


Cukrárna v Paříži Cukrárna v Paříži Julie Caplin

Moc hezky příběh, který jsem si užila a splnil moje očekávání, kdy jsem u knihy chtěla psych.odpočinout.

01.03.2022 5 z 5


Myšlenky za volantem Myšlenky za volantem Marek Eben

Milé, vtipné rozptýlení.

01.01.2022 5 z 5


Tajemství Tajemství Radka Třeštíková

Knihu jsem dočetla a mám tak rozporuplné pocity! A to je asi dobře, když ve mě kniha nechá tolik emocí. Musím nad tím pořád přemýšlet, co mi uniklo, proč nemám odpovědi na některé otázky. V knize bylo mnoho postav a celou dobu čtení jsem se musela soustředit o kom čtu. Tolik problémových lidí na jednom místě, rozhodně nereálné, ale donutí k zamyšlení. Kniha stojí za přečtení, bavila mne, ale nenadchla.

25.12.2021 4 z 5


S láskou tě nenávidím S láskou tě nenávidím Jo Watson

Oddechový a předvídatelný příběh ale i to člověk někdy potřebuje. Hlavní hrdinka na mě někdy až moc protivná a umanutá, Ben mi byl sympatičtější.

20.11.2021 3 z 5


15 roků lásky 15 roků lásky Patrik Hartl

Jsem nadšená! Moc jsem se na novou knihu pana Hartla těšila. A nezklamal, naopak, nejlepší co jsem od něj četla. Neuvěřitelně čtivá, na což jsem u něj už zvyklá. Ale těch emocí a skutečného života, těch tam byl plný kotel. Až mi na konci slza ukápla. Asi jsem jako máma měla na příběh větší napojení, nevím. Zkrátka mě to moc bavilo. Rozhodně doporučuji!

05.11.2021 5 z 5


Šikmý kostel 2 Šikmý kostel 2 Karin Lednická

Opět neuvěřitelné čtení, velmi nabité a hutné. Autorka má můj obdiv, jak toto dokáže napsat. Velmi autentické přiblížení života v tak těžké době.

16.09.2021 5 z 5


Chladnokrevně Chladnokrevně Robert Bryndza

Opět výborná detektivka,v každé knize této série je linie příběhu jinak vyprávěná a to je dobře.

01.07.2021 5 z 5


Vztahy a mýty Vztahy a mýty Jan Vojtko

Moc pěkně napsané, úžasné postřehy a shrnutí všech mýtů kolem vztahů. Je to sice hodně povrchní, ale nejde jít ve všem do hloubky, to by bylo na mnoho knih. Každého se dotkne více jiná část knihy, proto v tu chvíli si chce o daném problémů víc přečíst. Mě se kniha velmi dobře četla a líbila se mi, pan Vojtko je opravdu skvělý odborník z praxe. Příběhy z terapeutovny byly pro pochopení každé kapitoly velmi přínosné a hlavně zajímavé.

21.06.2021 4 z 5


Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Tento díl byl opravdu dobrý, asi to bylo tím pátráním zpět v minulosti, přitom to na napětí neubíralo díky současnému zapojení osob, které s tím byli spojené a dalo se čekat, že udělají chybu.

15.06.2021 4 z 5


Vrány Vrány Petra Dvořáková

Přečteno jedním dechem, jako pro matku dcer a navíc stejně starých, to pro mne bylo velmi zasahující, depresivní, k zamyšlení. Velmi zajímavé dílo!

26.05.2021 4 z 5


Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Úchvatná kniha, rozhodně stojí za přečtení.

11.05.2021 5 z 5


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Úžasné vyprávění zachycující velmi těžké období minulého století na příběhu jedné rodiny.

17.03.2021 5 z 5


Prokurátor Prokurátor Paulina Świst

Přesně takové čtení jsem potřebovala, abych si odpocinula od práce a povinností. Kniha je velmi čtivá, kombinace krimi a romance mi sedla.

08.03.2021 4 z 5


Růže bílá, černý les Růže bílá, černý les Eoin Dempsey

Stejně čtivé jako Najdi Rebeccu, ale podtitul "láska proti Říši" je tady zavádějící. U této knihy nejde o romantický roman zasazeny do 2.sv.války. Ale o válečný roman s romantickým zakončením. Některé detaily byly nepravděpodobné, ale budiž. Hlavním poselstvím knihy, podle mne, mělo být, aby čtenář pochopil rozdíl mezi nacisty a vlastenci v tehdejším Německu.

07.01.2021 3 z 5


Dopisy, které nikdo nečetl Dopisy, které nikdo nečetl Iona Grey

Úžasný příběh, velmi se mi líbil, nešlo se od kniha odtrhnout.

02.12.2020 5 z 5


Zátiší Zátiší Louise Penny

Detektivka, která mě opravdu baví. Protože jsem tento první díl četla až jako třetí knihu a před ní četla Vražedný chlad, již jsem s obyvateli vesnice byla seznáme a měla jsem jednodušší se zorientovat. A asi právě proto mi od začátku jedna osoba přišla podezřelá a nakonec se potvrdilo, že je vrahem, což mě trochu mrzí, nicméně důvod jsem nedokázala odhalit a kniha se četla dobře. Tento styl detektivky ala Agatha Christie se mi líbí.

28.11.2020 4 z 5


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Úžasně napsáno, jsem ráda, že jsem se díky knize mohla dozvědět tolik zajímavého o minulosti tohoto kraje, který je mi tak vzdálený a neznámý. Mohu jen doporučit, báječné čtení.

13.11.2020 5 z 5


Dny opuštění Dny opuštění Elena Ferrante

Kniha mi nesedla, autorka sice psala čtivým tempem, ale obsah mě neoslovil, celá kniha popisuje zvrácené pocity a prožívání zhrzené opuštěné manželky, jež mi bylo krajně nesympatické a nepříjemné, místy vulgární a odporné. Bohužel má první autorky kniha, ale snad ji dám ještě šanci.

30.10.2020 2 z 5