O knize Růže bílá, černý les

Píše se rok 1943. V letech před Hitlerovým vzestupem k moci byl domek Gerberových plný smíchu. Ale to je minulost. Franka je nyní sama, otec i bratr jsou ztraceni ve víru války a ona sama nemá důvod žít. Pak však v lese objeví tělo parašutisty v uniformě Luftwaffe. Rozhodne se neznámému pomoci, ale brzy zjistí, že není tím, za koho se vydává. Dokáží k sobě najít cestu a důvěru, když je proti nim gestapo i sama příroda?

Co říkají o knize uživatelé?

Příběh sleduje zdravotní sestru Franku během druhé světové války. Její pohled na válku je jedinečný, neboť pochází z rodiny, která se vzpírá nacistickému režimu. Kniha zachycuje její vnitřní boj a odvahu, když se rozhodne pomoci zraněnému vojákovi. Atmosféra strachu a napětí je v příběhu silně přítomná, což přispívá k jeho emotivnímu náboji. Někteří čtenáři vnímají příběh jako romantický, jiní jako dramatický, ale většina shodně oceňuje jeho hloubku a jazykové zpracování. Více v komentářích.

Komu by se kniha Růže bílá, černý les mohla líbit?

• Čtenáři, kteří hledají netradiční pohled na válku
  • Milovníci silných a emotivních příběhů
  • Fanoušci historických románů s psychologickými prvky
  • Ti, kdo ocení literaturu inspirovanou skutečnými událostmi

Kniha Růže bílá, černý les v seznamech uživatelů

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených1 732x
v Mé knihovně494x

To je všechno, co chci - jen si prostě a poklidně žít a být tím, kým jsem, s tebou po boku.

Já jsem poznala zlo. Ty jsi ho přijal a stal se jeho součástí.

Související novinka - Růže bílá, černý les

50 nejčtenějších knih roku 2020

26.12.2020

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi