Janca001 Janca001 komentáře u knih

☰ menu

Vánoční seznam Vánoční seznam Beth Garrod

Vánoční seznam. Vůbec mě nenapadlo, že se tam bude dít to, co se dělo. Věděla jsem o té výměně, ale nic konkrétního. Vánoční atmosféru to určitě mělo a moc se mi líbila všechna ta místa, která hlavní postavy navštěvovaly. Přes Vánoce určitě moc hezká oddechovka.

05.01.2023 4 z 5


Polibek v Římě Polibek v Římě Catherine Rider

Tato vánoční knížka se mi líbila. Kouzelná atmosféra jí nechyběla. Byla milá a vyčarovala mi úsměv na tváři. Prostě taková vánoční oddechovka.

24.12.2022 3 z 5


Co když se utopíme Co když se utopíme Sarah Sprinz

Tato knížka měla velmi strhující zápletku. Byl to romantický příběh plný emocí a každou chvíli se děly události drásající srdce buď Laurie nebo Samovi. Prožívali stejně smutnou ztrátu a dokázali si rozumět i beze slov. Prostředí medicíny se mi líbilo tak moc, že mě začalo lákat ji studovat. :D (samozřejmě, že to asi nevyjde a ve Vancouveru je to studium úplně jiné než u nás). Knížku moc doporučuji. Není to žádná oddechovka, protože při čtení vám každou chvíli buší srdce nedočkavostí, co dalšího se stane. Těším se na další díly ;)

26.11.2022 4 z 5


Žert Žert Milan Kundera

Žert, další román povinné četby, který jsem nevnímala tak moc "povinně číst". Protože mě děj zaujal hned na začátku a ty události naplněné emocemi mě tak nějak zasáhly. Části o lidové hudbě byly moc zdlouhavé, což mě trochu nudilo. Ale lidskost tam je především, a proto doporučuji přečíst.

06.11.2022 4 z 5


Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

(SPOILER) Na druhý díl jsem se moc těšila. Nebyl už tak nádherný jako ten první, ale pořád to bylo hezké čtení. Pokračování života Luisy Clarkové a její kroky k lepšímu já. Byla jsem ráda, že už přestala truchlit a začala trochu žít. Doporučuji si přečíst!!

12.09.2022 5 z 5


Kudy ke hvězdám Kudy ke hvězdám Jenn Bennett

Knížka se mi moc líbila. Je to skvělá oddechovka na léto, která vás naladí na kempování raz dva.
Prostředí a příroda jsou tam moc hezky popsané a když si to všechno představím úplně bych na ta místa chtěla. Ale naopak bych nechtěla prožívat osudy postav, protože vám jich bude možná i líto. Moc doporučuji.

09.09.2022 4 z 5


Láska a gelato Láska a gelato Jenna Evans Welch

Nejlepší letní knížka, kterou jsem zatím přečetla. Je úplně boží. Přenesete se do Itálie hned na začátku a ty emoce a zážitky naplno prožíváte s hlavní hrdinkou. Čtení deníku a nahlížení do minulosti jen pozdvihne celý příběh a dozvíte se také pár nečekaných událostí. Toto je nutnost. Musíte si to prostě přečíst teď hned!!!

04.08.2022 5 z 5


Čekání na kocoura Čekání na kocoura Michaela Klevisová

Tuto knihu jsem objevila díky čtenářské výzvě a jsem za to moc ráda. Miluju kočky a číst o nich je pro mě srdeční záležitost. Je to vážně hezké čtení. Každá povídka má něco do sebe. Můžu jen doporučit.

29.07.2022 5 z 5


Tajemství Tajemství Anna Todd

Tak jsem si nakonec další díl prostě nemohla nechat ujít. Bylo v něm hodně překvapivých scén a tajemství, jak už název napovídá. Sice je ten jejich vztah pořád to samé dokola, ale závislost a zvědavost, co se bude dít dál to převrší. Těším se na poslední díl, a jak to bylo u všech dílu, skončily tak, aby jsme si další díl prostě přečetli. Takže i tady. :D

24.07.2022 3 z 5


Paní Dallowayová Paní Dallowayová Virginia Woolf

U této knihy člověku může chvíli trvat, než se začte. Není to úplně pro každého, ale ten kdo v tom nalezne zalíbení, tak si to čtení užije. I když kniha nemá děj, tak se tu dozvídáme informace o všech postavách. Ale hlavně jsou tu vyjádřeny jejich pocity a myšlenky, které vás úplně pohltí.
Pěkné čtení, ale jak už jsem napsala ne pro každého.

24.07.2022 3 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

K této knize je i film, který jsem teda viděla už dávno, a proto mě lákalo si přečíst právě knížku. Skvěle se čte, zasmějete si, ale i si pobrečíte. Bylo to vážně až dojemné. Moc, moc doporučuji.

27.05.2022 5 z 5


Já a ty, navždy Já a ty, navždy Jo Watson

Podle názvu a anotace jsem čekala, že bude knížka napsána více formálně. Je to spíše naopak. Autorka používá běžnou mluvu a sem tam sprostá slova. Není v tom typ humoru pro každého. Spíše pro mladší generaci. (ale klidně to může číst i vaše babička, moje už to dávno přečetla. :D) Ale když vezmu zápletku celého příběhu, tak ta byla naprosto skvělá. Vše co je tam propletené, do sebe zapadá a to se mi na tom moc líbilo. Přenesla jsem se do místa děje a úplně živě jsem si představovala vše, co se tam dělo. Jednoduše to je taková oddechovka, která vás pobaví. Fakt jsem se nasmála, jako už u jiné knihy dlouho ne. Ale má to i smutně strhující stránku, která vás zasáhne.

05.04.2022 4 z 5


Jeden rok bez tebe Jeden rok bez tebe Nina De Pass

Knížka se mi moc líbila. Je to krásně napsané. Úplně jsem se přenesla do toho místa a upřímně mě dost lákalo se tam ocitnout. Příběh měl své kouzlo, takže doporučuji. A trochu vás donutí se zamyslet, co vlastně od života chcete.

29.03.2022 5 z 5


Klub knihomolských srdcí Klub knihomolských srdcí Lucy Powrie

Po prvním přečtení anotace jsem si řekla: "Tak toto je pro mě jak dělané." Ale po pár stránkách přečtení knihy jsem se trochu bála, že už to není pro mě, protože hlavní hrdince je 15. Začátek knížky mě moc nebavil, ale jakmile se to rozjelo, hned mě to chytlo. Nakonec jsem knížku dočetla a jsem spokojená. Taková oddechovka, která moc nenadchne, ale ani nezklame.

18.02.2022 3 z 5


Dědictví krve Dědictví krve Amélie Wen Zhao

Dědictví krve. Když jsem četla tento název, trochu mi přeběhl mráz po zádech a nevěděla jsem, zda si to přečíst. Avšak anotace mě nalákala, že bych si to měla přečíst. A knížka mě naprosto uchvátila. Tento žánr jsem nebyla zvyklá nikdy moc číst, ale tady mě to bavilo. To prostředí a celkový námět jsou velice zajímaví. Postavy také a schopnosti Spřízněnců to vše oživují. A hlavně i trochu té romantiky tam je, což zrovna já uvítám. Moc doporučuji a těším se na další díl, který už je venku!!!

18.02.2022 4 z 5


Višňový sad Višňový sad Anton Pavlovič Čechov

Na mě zde bylo moc postav. Chvíli mi trvalo, než jsem se v nich vyznala. Příběh jako takový mě zaujal. Bylo tam hezky cítit, co prožívají hlavní postavy. Přiznám se, že jsem moc nepochopila, co nám chce autor sdělit. Možná to bylo trochu zamotané, ale ne špatné.

30.01.2022 2 z 5


10 rande naslepo 10 rande naslepo Ashley Elston

Tato knížka byla naprosto boží. Je to taková oddechová sladká romantika, u které nemusíte přemýšlet. Byla vtipná a stále se tam něco dělo. Doporučuju si to přes ty Vánoce přečíst.

07.01.2022 5 z 5


Sněhulčiny Vánoce Sněhulčiny Vánoce Kristen McKanagh

Tuto knížku jsem dostala minulý rok k Vánocům, ale nechala jsem si ji až na další rok. Teď ji mám teda už přečtenou a byla naprosto boží. Nejvíce mě dojímala Sněhulka, protože miluju kočky, takže to pro mě bylo vážně krásný. Příběh jako takový se mi líbil. Účel ,,naladit se na Vánoce" to mělo, takže jsem spokojená.

02.01.2022 5 z 5


Zmizení Sáry Lindertové Zmizení Sáry Lindertové Kateřina Šardická

Na tuto knihu jsem se strašně moc těšila. Thrillery nejsou na mém denním pořádku, ale tenhle byl naprosto skvělý. I když se tam objevovalo docela hodně fantasy , tak se to četlo samo a mělo to velmi poutavou zápletku. Ze začátku jsem nevěděla, co si o hlavní hrdince mám myslet, ale v průběhu jsem si ji oblíbila. I když nejste velcí milovníci fantasy, tak toto si musíte přečíst.

08.12.2021 5 z 5


Pátračka Gilda a Posvátné kosti Pátračka Gilda a Posvátné kosti Jennifer Allison

Ze začátku jsem se nemohla začíst, ale když se tam něco začlo dít, hned to bylo lepší. Zápletka zajímavá, chvílemi i děsivé. Doporučuji.

17.11.2021 4 z 5