Klub knihomolských srdcí

Klub knihomolských srdcí https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474986/bmid_klub-knihomolskych-srdci-JoT-474986.png 4 118 37

Knihomolský příběh od booktuberky Lucy Powrie Tabby Brownovou už nebaví snažit se pořád někam zapadnout. Mnohem radši než na párty by si zalezla někam do koutku s dobrou knížkou. Nakonec se rozhodne přidat k partě, která je vlastně čtenářský klub. Co na tomhle mohlo špatně dopadnout? Přece úplně cokoliv, když jste člověk, kterému při seznamování s novými lidmi naskakuje husí kůže! Avšak na Olivii, Henrym a Edovi je něco, co ji přiměje dostavit se na další setkání. Dokáže Tabby popustit uzdu svému já a začít si užívat ten nejlepší knihomolský život?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Dívčí romány

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

The Paper & Hearts Society , 2019


více info...

Přidat komentář
Katy_vKnihách
Katy_vKnihách
25.09.2023 3 z 5

(SPOILER) Chtěla jsem knihu o knihách, a ano, je to o knihách. Nicméně nemyslím si, i s ohledem na název, že je to hlavní téma knihy. V popředí jsou spíše problémy dospívajících, ať už problémy s navázání přátelství, první lásky a v neposlední řadě také problém šikany. No nevím, ale když má být kniha o knihách, představuju si ji velice odpočinkovou, kdy se můžu doslova zasnít do knihomolského světa. Tady se tak neděje, protože témata v této knize jsou celkem vážná a složitá. Čtení je rozhodně pro mladší publikum, což uznávám, nejsem ta cílovka. Nicméně i starší člověk si může čas od času přečíst něco z young adult kategorie a být spokojen. Ale, tady se to vzhledem k upřednostněným tématům nestalo. Bohužel.

Bětuu
Bětuu
30.04.2023 5 z 5

Knížka mě bavila, rychle se četla. Cítila jsem se přesně jako hlavni hrdinka, knihomolské prostředí bylo úžasné! A postavy, konkrétně Ed, byly vtipné a skvělé. A nesmím zapomenout na hezkou romantickou linku. Prostě fajn kniha, která stojí za přečtení!


adela2230
adela2230
17.04.2023 5 z 5

Nenáročná kniha, která zaujme a mladší dokonce i možná v něčem poučí.

Dyna08
Dyna08
22.03.2023 5 z 5

Knížka byla krásná, člověk si u ní odpočine

petulkapeta
petulkapeta
26.01.2023 3 z 5

,,Když můžeš těžkostí sdilet, přijdou ti hned lehčí."

Příběh hlavně o přátelství,taky důvěře a bohužel i šikaně a knihach.

Elulilinka1
Elulilinka1
30.12.2022 4 z 5

Milá knížka o rozmanité skupině dospívajících čtenářů, kteří si k sobě navzájem hledají cestu.
Při čtení jsem se cítila spíš jako "tak tohle už jde mimo mě", takže do nějakého podobného příběhu se už nejspíš nepustím, ale i tak nemůžu nic vyloženě kritizovat. Jen bych si to třeba ve dvanácti užila víc. :D

Kate3003
Kate3003
24.11.2022 3 z 5

Po přečtení anotace jsem od knihy čekala docela jiný příběh. V knize bylo několik zajímavých nápadu, které měli dostat více prostoru. Bohužel nejvíce prostoru dostalo nelogické chování hlavní hrdinky. Přesto, že se zde řeší i vážnější témata jako například šikana nebyla úplně zdařile zpracována. V knize se mi, ale velmi líbili zmínky o autorech a dílech. Myslím že kdyby byl příběh více zaměřený na samotný čtenářský klub bylo by to lepší. Také musím říci, že i přesto že hlavní hrdinové mi úplně nesedli tak kniha se četla velmi dobře.

6591
6591
26.10.2022 5 z 5

Tak moje první štafeta dočtena,
kniha byla fajn, jedna z nejlepších za tento měsíc. Autorka hezky popsala, progres v přátel, ikdyž někdy to bylo moc uspěchané a některé chování nelogické. Velké mínus dávám cz překladu, překladatelka tam dala slova, která se tam někdy ani nehodila.

Štěpánka_010
Štěpánka_010
04.10.2022 4 z 5

(SPOILER) Krásný odpočinkový příběh o vzájemném přátelství, důvěře, manipulaci a … knihách.

Hlavní hrdinka (Tabby) se snaží začít nový život v novém městě, ale nedokáže se dostat ze stínu minulosti. Když se v novém městě zapojí do čtenářského kroužku najde si tím i nové přátele, ale i oni mají svá menší tajemství.

I když se mi děj knihy zpočátku zdál jako příliš fádní a jednoduchý, nakonec jsem byla mile překvapena. Kromě hlavního motivu- čtení, je v knize vneseny i prvky humoru. Knihu rozhodně doporučuji.

lucie0519
lucie0519
09.09.2022 4 z 5

(SPOILER) Byla to pěkná odpočinková kniha, prostě taková "bez akce". Většinou mám radši ty akčnější, ale tahle byla zábavná. Popis příběhu zní jako totální klišé, ale nakonec to zas tak špatné nebylo. Hlavní hrdinku jsem si nijak extra neoblíbila, narozdíl od jejich kamarádů. Sice má být kniha YA (young adult) ,ale přišla mi spíš pro mladší čtenáře (11-13 let). Hodnocení je tak vysoké hlavně kvůli pohodovému prostředí a celkem vtipných narážkách ( a taky kvůli Edovi)

GalaxyR
GalaxyR
17.08.2022 2 z 5

Já se tedy omlouvám, ale tohle byla hrozná nuda. Příběh byl předvídatelný a o ničem. Nebyla jsem napjatá a neměla jsem pocit, že bych se měla na co těšit.
Postavy byly vykresleny nerealisticky a velice klišé škatulky jim dodávaly pocit všednosti a nezajímavosti.
Žádné dějové zvraty, klasický příběh o dívce, která zpočátku nikam nezapadá a objeví skupinku podivných lidí, kteří jí vezmou sebe. Chce se jim zavděčit, a tak předstírá a vymýšlí si, dokud se na její lži nepřijde. Následně jí všichni nenávidí, než přijde osoba, co všechno napraví a pak je všechno zapomenuto.
Panické ataky je jedno plus, šikana, která k nim vedla, pak další, protože tohle se bohužel děje.
Musím tedy vyzdvihnout, že i přes nepříliš zajímavý příběh se věty hezky odvíjejí a dají se číst, aniž bych musela knihu odkládat. Měla jsem to dokupy přečtené za čtyři hodiny. Zážitek ovšem nijaký.
Jako oddechová četba, u které člověk nepotřebuje přemýšlet a očekávat, je to asi geniální.

kvetinkovedny
kvetinkovedny
03.08.2022

odloženo v 10% knihy (nehodnotím)
*údajně YA contempo, za mě spíš middle grade

Eeeehhh tohle rozhodně nebylo nic pro mě. Tento výlet do hlavy nesebevědomé mentálně 12leté holčiny mě neskutečně otravoval a nudil zároveň. V knize jsem nenašla nic, co by mě zaujalo, takže odložení bylo jediným řešením. Neříkám, že je to nutně špatná kniha, ale od určitého věku už je prostě nečitelná. A těch odkazů na jiná díla bylo fakt moc!

AshleySimmer
AshleySimmer
14.06.2022 3 z 5

Tohle byla celkově taková fajn oddechovka, ale řekla bych, že by víc sedla mladším čtenářům. I když knížka otevírá opravdu zajímavá a vážná témata a příběh byl opravdu čtivý, tak si to zas zkazilo chování hl. hrdinů a občasný nudný děj. Ale za ty témata jako např. šikana a kamarádství jsem fakt ráda ( i když za tu šikanu ne, z té mi bylo nepříjemně :D), to si knížka rozhodně zaslouží velký plusový bod Díky tomu nebyl příběh hloupý a bezbarvý :D

LittleRebelle6
LittleRebelle6
29.05.2022 4 z 5

Nápad i zpracováni bylo fajn. Občas jsem se u čtení nudila ale nebylo to nic závažné. I tak bylo čist tu knížku fajn. Super oddechová knížka a doporučuju.

knihomolkaMist
knihomolkaMist
28.05.2022 4 z 5

Tohle bylo velice milé počtení o kamarádství, první lásce, ale i vážnějších tématech, jako třeba šikaně a manipulaci. Navíc se tu řeší britští autoři (Shakespeara, Austenovou i sestry Brontëovy miluju), což se mi velmi líbilo :) Navíc jsem se dozvěděla třeba to, že Brontëovy byly literárně aktivní 3 a ne jen 2 - to jsme ve škole vůbec nebrali.
Moc moc se mi to líbilo a mohu doporučit starším i mladším čtenářům :)

nela3812
nela3812
02.05.2022 3 z 5

Tohle byla za mě jedna z knih, kterou skutečně vnímám jako četbu pro specifickou věkovou supinu. Jsou knihy, které jsou určeny mladším čtenářů, ale přesto se vezou na pohodové vlně a i starším čtenářům přináší odpočinkovou četbu. Tato kniha však není takovým případem.

Chování hlavní hrdinky je po celou dobu nesmírně hloupé a jednoduché. Příběh se točí kolem zápletky z její minulosti, jenž měla být obrovským problémem pro navázání vztahů. Ve výsledku to však vypadlo do příběhu vměstnané na sílu a kdyby to tam nebylo, udělala by autorka lépe.

Příběh by byl i sám o sobě velmi zajímavý, kdyby byl postaven na dobrodružném výletě hlavních hrdinů za literárními místy. Nápad s roadtripem po rodištích a bydlištích oblíbených autorů byl skutečně zajímavý, pokud by autorka zaměřila svou fantazii tímto směrem, udělala by z mého pohledu lépe. Myslím, že by z toho mohl být super dobrodružný příběh ze života knihomolů.

Upřímně jsem také čekala více knihomolských témat a zábavy, nicméně to už je pravdu záležitost jednotlivce. Ocenila jsem odkazy jak na starší, tak i novější literaturu.

Hodnotím 3/5 a myslím, že jsem ve výsledku příliš shovívavá. Nicméně přihlížím k tomu, že nejsem cílovou skupinou pro tuto knihu a myslím, že mladší čtenáře by to potěšit mohlo. Příběh je skutečně čtivý

Janca001
Janca001
18.02.2022 3 z 5

Po prvním přečtení anotace jsem si řekla: "Tak toto je pro mě jak dělané." Ale po pár stránkách přečtení knihy jsem se trochu bála, že už to není pro mě, protože hlavní hrdince je 15. Začátek knížky mě moc nebavil, ale jakmile se to rozjelo, hned mě to chytlo. Nakonec jsem knížku dočetla a jsem spokojená. Taková oddechovka, která moc nenadchne, ale ani nezklame.

jitka_dankova
jitka_dankova
16.02.2022 1 z 5

(SPOILER) Posmutnělý a takový depresivní příběh o obrovské potřebě přátel a rozpačité snaze si je nějak získat. Byť měl tento příběh silná nosná témata - kyberšikanu a do toho ten nápad s klubem knihomolů - nedokázala je autorka dobře využít a pracovat s nimi. Text se mi hrozně špatně četl, kniha je psána v er-formě, ale prokládána myšlenkami v ich-formě. Bylo to hrozně zmatečné a kolikrát jsem musela některé věty číst vícekrát, aby mi bylo jasné, o kom že se baví. Chování hrdinky bylo hodně rozpačité, chovala se hloupě.

(spoiler) Od takové knihy bych víc očekávala, že bude čtenářkám předkládat nějaké možnosti řešení té šikany, nějaké naděje, prostě něco. Namísto toho se tam hrdinka zachová hrozně, sama pomluví své nové přátele, obrátí se to samozřejmě proti ní a oni jí to pak prostě jen odpustí a to je celé. Jakoby celá ta situace byla vlastně v pořádku a oběti šikany měly čekat na to, že všechno samo od sebe dobře dopadne a že je v pořádku, že nedojde k potrestání agresorky.

Janiss_89
Janiss_89
14.02.2022 4 z 5

Kniha mě bavila. Téma bylo neotřelé. Zmínky o různých knihách byly fajn, ale teda Tabby jsem moc nepobírala. Pořád jsem ji říkala, že má přiznat barvu. Jenže jo v 15 se pravda říka lidem hůř než po třicítce Knihu doporučuji a to hlavne milovníkům Austenové atd. To mě zrovna neuchvátilo, jelikož podobne anglické literátky jdou totálně mimo mě.

TerJac
TerJac
11.02.2022 3 z 5

Tak jo, zvládla jsem to. Musím ale přiznat, že jsem měla nutkání knihu po chvíli odložit. Na jedné straně uznávám, že už mi není patnáct, abych knihu bůhví jak prožívala, na druhou stranu, ani v patnácti jsem neměla ráda knihy, kde jsem přesně od začátku věděla, jaký bude děj i konec. Snad jen proto, že se jednalo o partu milých lidí, kteří měli rádi knihy stejně jako já, jsem si řekla, že to přeci jen dočtu. Není to žádný zázrak, ale rozhodně ani žádný vopruz. A věřím, že nějaké náctileté knihomolce se to určitě líbit bude :)