Zmizení Sáry Lindertové

Zmizení Sáry Lindertové https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405097/bmid_zmizeni-sary-lindertove-rwU-405097.png 4 849 234

Jednoho podzimního večera vešla bezproblémová studentka Sára Lindertová do metra a víckrát ji nikdo neviděl. Hlavní vyšetřovatel Richard Ehler spojuje Sářino zmizení se starým případem, který mu ani po letech nedává spát. Po dívce pátrá i její sestra Klaudie se Sářiným přítelem Oliverem. Oni i policie vědí, že nezmizela dobrovolně, a brzy zjišťují, že není jediná, po kom se slehla zem. V metru totiž začíná mizet stále víc lidí. Klaudie je přesvědčená, že hluboko pod městem žije něco, co se nedá vysvětlit ani popsat. Neviditelné zlo, které lační po další oběti. A tou má být ona...... celý text

Marika Vanova
Marika Vanova
dnes audiokniha 4 z 5

V jednu chvíli, to musím přiznat, byl příběh hódně napínavý, ale ke konci už toho bylo nějak moc, přesto jsem ráda, že jsem si tento příběh poslechla.

MíšaS.
MíšaS.
03.03.2024 4 z 5

Kniha se mi líbila. Neobvyklé téma, zajímavé spojení mystiky a detektivky, někdy trochu přitažené za vlasy, ale četlo se to pěkně a hlavně jsem to chtěla dočíst, což je někdy u některých knížek těžké a člověk se pak musí nutit.
Na plný počet * to není, ale ráda si od autorky přečtu další knihy.


simca9342
simca9342
02.03.2024 5 z 5

Přečteno před lety.

Mladá studentka Sára po cestě z práce zmizí. Nikdo ji neviděl , neví, kde by mohla být. Nejdříve ani policie není moc nápomocná. Její sestra Klaudie a Sářin přítel Oliver se pouští do pátrání. To, že nezmizela dobrovolně vědí všichni. Co skrývá? Nebo skrývala? Teď to už nevím ani já :)
Líbí se mi, že s příběhem v YA thrilleru byla spojena s tématikou židovského náboženství a symboliky kolem podsvětí. Doporučuji a těším se na další knihy, které byly součástí soutěže s názvem Hvězda inkoustu a nyní je z nich zhotovená edice .

Adell-ka
Adell-ka
21.02.2024 5 z 5

Kniha Zmizení Sáry Lindertové je plná napětí, záhad, nečekaných zvratů, mystiky a řekla bych i prvků hororu. Bylo to tak skvělý, že jsem přečetla většinu knihy takřka na jeden zátah během několikahodinové cesty autem. Je neskutečně čtivě napsaná, ani na chviličku jsem se nenudila.

Terezk-a
Terezk-a
14.02.2024 2 z 5

(SPOILER) Nejsem cílová skupina, ale i tak jsem knihu chtěla zkusit kvůli kladným doporučením a ohlasům...

Bohužel žánr detektivky spojené s sci-fi a lehce líznuté mytologií a magií mě nijak neoslovil. Začátek knihy byl supr, ale jakmile se do slušně našlápnutého detektivního příběhu začalo míchat nadpřirozeno a démoni, říkala jsem si ajaj...

Knihu jsem poslouchala jako audioknihu (doporučuji krásně namluveno) a jen díky tomu jsem ji zvládla doposlouchat. Kdybych knihu četla, zcela jistě bych ji odložila. Takto jsem knihu dočetla, i když poslední třetina knihy, kdy jsme se točili někde mezi zemí a peklem, lidmi a démony pro mě bylo lehké utrpení.

Ovšem pokud má někdo tuto tématiku rád a je připraven na strašidelnou literaturu pro děti, kniha se mu bude nejspíše líbit.

Latté
Latté
18.01.2024 4 z 5

Oproti její druhé knize mě tato její prvotina bavila o dost víc. Téma zajímavé, prostředí dobře vykreslené. I přes to, že byla kniha delší, četla se rychle. Přesto bych knihu chtěla o něco více děsivou a temnou.

Ivet_V
Ivet_V
01.01.2024 5 z 5

Poslouchala jsem to jako audioknihu. Úplně mě ta kniha překvapila. Možná to bylo i tou hudbou, ale úplně mě vtáhla a v některých částech mi i mrazilo. A navíc tam byl jeden zvrat za druhým.

KatnissLavender
KatnissLavender
24.12.2023 4 z 5

Musím se přiznat, že jsem velmi vybíravá co se týká českých autorů a opravdu velmi důkladně si vybírám, do čeho se pustím a i proto jsem nesmírně ráda, že jsem nesáhla vedle. Příběh byl naprosto originální a úplně mě pohltil... Některé postavy by mohly mít propracovanější charaktery a ta smrt na konci mi přišla zbytečná a nedostatečně popsaná, ale jinak jsem byla nadšená a jízda metrem už pro mě nikdy nebude tak obyčejná, jako dřív...

Johny_H.
Johny_H.
11.10.2023 3 z 5

Není to úplně nejhorší jen postavy jsou takové ploché a kniha zbytečně dlouhá. Spoustu věcí co se zde odehrává nemá na následující děj vliv a myslím si, že by toto téma šlo zpracovat trochu jinak tak nějak temněji aby to byl spíše horor. Nejhorší a nejmíň zajímavá postava zde byl komisař kterého jsem jen a jen těžce překousával protože byl opravdu příšerně nezajímavý. hodnocení 2,6 hvězdičky a tedy zaokrouhlím na 3.

postrach
postrach
05.10.2023 4 z 5

Na prvotinu dobrá kniha.Je tam dost fantazmagorií a kniha je i zbytečně dlouhá.Jinak komentáře podemnou......

Ainyska
Ainyska
05.10.2023 3 z 5

Nebylo to vůbec špatné, ale ten konec je takový, no, řekněme kapánek přitažený za vlasy. Adama mi bylo líto a to co udělal pro ostatní....... jakože velký klobouček. Každopádně to stojí za přečtení, ale znovu se k této knize nejspíš nevrátím. 3,5*

Lucissia
Lucissia
06.08.2023 4 z 5

Svým způsobem to nebylo vůbec špatné, jen něco málo mi k dokonalosti chybělo (a naopak přebývaly dost časté překlepy v knize). Čtyři hezké hvězdy. :-)

Ajina76
Ajina76
01.08.2023 2 z 5

Nechala jsem se zlákat dobrými recenzemi. Ale už teď vím, že podruhé knihu číst nebudu. Dočetla jsem s přeskakováním. A malinko je mi líto toho času. Zřejmě to není můj šálek kávy.

Loxias
Loxias
25.07.2023 3 z 5

Prvni pulka je dost nezazivna a mdla. Dialogy jsou takove trivialni a nic moc se tam nedeje. Od druhe pulky se dari budovat napeti a akci, podarilo se mi naladit na stejnou vlnu a moc nad tim nepremyslet. Konec ovsem selhava a vubec na me nefungoval. Nemelo to hloubku a kontext, vsechno mi to prislo takove usite horkou jehlou. Na dovolenkove cteni asi OK, ale na vic jak 3* za me ne

Katulinka69
Katulinka69
16.07.2023 2 z 5

Číst se dalo,ale jednou stačilo

Petra00
Petra00
26.03.2023 4 z 5

Bylo to pro mně něco jiného, moc mě to bavilo, napětí určitě nechybělo. Občas mi přišly nějaké pasáže zbytečně protahované, ale vzápětí se zase začalo něco dít. Konec byl na mě už trochu moc fantasy a ráda bych se dozvěděla ještě více podrobností a detailů o tom, jak postavy dopadly. Každopádně super knížka, která mě moc bavila číst a už mám objednané Noci běsů, na které se moc těším.

keri.H
keri.H
17.01.2023 5 z 5

Úžasně tajemná, napínavá kniha. Prostředí metra bylo fascinující. Postavy v knize byly zajímavé. Měla jsem potřebu číst dál a dál, jak to bylo napínavý.

aquaver
aquaver
15.01.2023 5 z 5

Moje první setkání s českou detektivkou. Knihu jsem měla v plánu číst už delší dobu, jen jsem se k ní dlouho nemohla přesvědčit.
Jsem ráda že nežiju v Praze, protože po čtení bych asi nechtěla jet třeba domů metrem. Stačí že až někdy zase metrem pojedu, tak si pravděpodobně už vždycky vzpomenu na tuto knihu. Rozhodně se vám tento příběh zaryje do paměti.
Jestli nechcete číst něco veselého, klidného či milého, ale naopak chcete něco temného, depresivního a hrůzu nahánějící ho, tak tuhle knihu vám rozhodně doporučuji.

Criosphinxx
Criosphinxx
12.01.2023 5 z 5

Na knihu jsem si brousil zuby už delší dobu a když jsem četl povídkovou sbírku “Nejkrásnější dárek” kde měla Kateřina Šardická tu nejlepší z nich, tak jsem ihned šáhl po tomto (a taky protože jsem chtěl detektivku) a totálně mě kniha pohltila a musel jsem se dozvědět… Kam k sakru zmizela Sára Lindertová?!

V polovině knihy jsem vlastně netušil co za žánr čtu… je to thriller? Detektivka? Fantasy nebo snad horror? A to se mi na tom vlastně dost líbilo. Pořád jsem netušil, kam to bude směřovat a napětí rostlo a rostlo! K tomu přidejme velmi čtivý a svižný styl autorky a máte tu parádní příběh.

Prostředí bylo originální a velmi oceňuji, že se to odehrává v Pražském metru - věřim, že teď budou cesty o něco víc děsivější.

Jediné co mi trochu vadilo je pojem “kanálčata”. To je fakt bizárek:D A taky moc nechápu proč musí být v knihách použit vztah, kdy sestra chodí s klukem a ta druhá ho miluje. To mi vadí a je to ještě větší bizár, než kanálčata:D

Celkově je kniha dost promyšlená, dobře se čte, má to napětí, ke konci dost akce a i postavy mi přišly dost v pohodě.

Knihomolka2009
Knihomolka2009
11.01.2023 5 z 5

(SPOILER) Kateřina Šardická je první česká autorka, od které jsem si přečetla knihu. Rozhodně této volby nelituji. Příběh se čte hezky plynule, takže je přečtený celkem rychle. Klaudii jsem si moc oblíbila, to byla skvělá postava, která měla sice chyby, ale také své světlé stránky a velkou odvahu. Oliver byl v pohodě a Adam si mé sympatie nezískal. Co se týče konce, ten mě opravdu na jednu stranu mrzel, na tu druhou jsem byla spokojená, že všichni neumřeli. Kniha je prostě o lidech, kteří mají problémy a třeba trpí traumaty, a jak to skončilo výborně ukazovalo, že v životě vše nemusí skončit úplně nejlépe, ale člověk se s tím musí smířit a být rád za svůj život a lidi, kteří mu vždy pomůžou nebo s ním ten smutek či žal sdílí. Knihu doporučuji přečíst.

Štítky knihy

tajemství dvojčata metro pro dospívající mládež (young adult) nadpřirozené jevy

Autorovy další knížky

2019  82%Zmizení Sáry Lindertové
2020  79%Noci běsů
2022  84%Technické památky českých zemí

Kniha Zmizení Sáry Lindertové je v

Právě čtených12x
Přečtených1 046x
Čtenářské výzvě317x
Doporučených81x
Knihotéce339x
Chystám se číst489x
Chci si koupit126x
dalších seznamech12x