Já a ty, navždy

Já a ty, navždy https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475059/bmid_ty-a-ja-navzdy-8ob-475059.jpg 4 425 126

Všechno to začalo v rozbitém výtahu. A také jedním milostným dopisem... Spisovatelka Becca Thorneová potřebuje nápad – a to rychle! Má sice na kontě úspěšný bestseller, ale teď se blíží termín, kdy má odevzdat druhou knihu. Becca má strach, že přijde o kariéru, na které jí tolik záleží. Jenže osud s ní má jiné plány a Becca málem zahyne se dvěma dalšími ženami v rozbitém výtahu. I když se z něj vynoří celá, o její milované staré kabelce se to říct nedá a Becca zjistí, že inspiraci si nosila celou tu dobu s sebou. V roztržené podšívce kabelky totiž objeví štos nádherných milostných dopisů. Becca je sice nenapsala, ale nemůže ta romantická slova dostat z hlavy a cítí nutkání vypátrat, kdo je jejich autorem. Možná na ni však čeká víc než jen románek z dávných časů… Možná dostane šanci prožít svůj vlastní milostný příběh a vydat se na cestu, kterou pro ni osud zamýšlel. Nenechte si ujít ani další knihy Jo Watson, při nichž se budete smát nahlas: Mám tě ráda, nemám tě ráda, S láskou tě nenávidím, Svatba naoko nebo Hořící měsíc.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

You, Me, Forever , 2019


více info...

Přidat komentář

GaleW
16.04.2024 4 z 5

Já se tak nasmála. Příběh byl slabší a předvídatelný, ale jsou tam místy opravdu vtipné momenty

Mišák240
23.02.2024 3 z 5

Kdo hledá oddechovku, tak tato kniha je ta pravá, ale za mě bych řekla spíše pro náctileté. Příběh byl zajímavý, místy vtipný, ale i dost naivní. Spíše jsem se těšila na příběh vyprávěný z dopisů...


adabraz
09.01.2024 3 z 5

Pěkný příběh plný dost nereálných situací. Knížka mě pobavila i dojala, ale nepotřebovala bych ji číst znovu. Jako oddechovka je to fajn, ale žádný zázrak.

jadunka
30.12.2023 3 z 5

Jo Watson píše knihy, které se čtou dobře, ale ty příběhy... To je něco tak naivního a nereálného... Ale jak říkám, čte se to hezky, takže ji mám vždycky v mobilu a čtu ve chvílích, kdy to na náročnější četbu není.

Knižnípauza
25.12.2023 2 z 5

No.. tak kde začít.
Já totiž nějak nevím jak tuhle knihu odhodnotit. :/
Nápad mi přišel fajn, i když téma milostných dopisů není už tak originální. Nevadilo mi to tak jako to všechno, co se dělo okolo.
Hlavní hrdinka mě od začátku dost štvala. Jakože fakt hodně.
To její neustálé lhaní a vymýšlení v knize mě po chvilce spíš u čtení vyčerpávalo.
Humor v knize byl pro mě takový no.. přehnaný. Přišlo mi že autorka dost tlačí na pilu.
Také musím říct, že mi chvílemi přišlo, že je kniha spíše pro mladší čtenáře a odchyluje se od tématu. :(
Takže...
Pro mě je to spíše takové zklamání..

petusska01
10.12.2023 4 z 5

Príjemný a celkom originálny príbeh. V niektorých častiach veľmi emotívny, v iných zase taký ľahký až pochabý, vtipný. V niektorých pasážach zase trošku nudný a niektoré boli zase dramatické a dynamické. Nakoniec to bol aj taký príbeh poučný, o hľadaní samého seba, nekonvenčných putách a rodinách, láskach. Mojou chybou asi bolo, že som sa nevedela "napojiť" ani na Beccu, ani na Mika, inak by som asi bola nadšenejšia, ale takto som bola "iba" divákom. A je to v poriadku. Bolo to milé, príjemné, vtipné, prízemné aj hlboké...človek si v tom nájde kadečo asi :) Autorku budem sledovať, čo prinesie nabudúce.

MAU256
12.11.2023 5 z 5

Sklopila jsem oči ke krabičce a pomalu z ní odklopila víko. Když jsem spatřila její obsah, začaly mi po tváři stékat slzy.

Nádherně čtivý příběh. Do čeho se Becca pustila při hledání pravdy o Edith a její zakázané lásce, když náhodou našla ve své kabelce její dopisy, se jí vymykalo z rukou. Ale byla tak odhodlaná dopátrat se pravdy, že každou chvilku musela prostě porušit i zákon. A při jeho porušování poznala Mika. Při jejích eskapádách jsem se musela smát, ale v určitých momentech mi zase stékaly slzy, no určitě knížku můžu jen doporučit.

LuckaK.088
08.11.2023 4 z 5

Velmi milé překvapení od pro mě zatím neznámé africké autorky. Romantická, úsměvná, nenáročná a odpočinková kniha. Zřejmě ještě po nějaké od autorky v budoucnu sáhnu.

Terie
03.11.2023 5 z 5

Tak tohle mi sedlo. Možná bych jindy plný počet nedala, možná ano, těžko říct, ale při mojí momentální čtecí náladě to bylo fakt super.

Becca je správný ztřeštěný trdlo a Mike je super sympaťák, oba si zaslouží svůj kus štěstí. Náhodně objevený příběh vytažený z minulosti byl skvěle zapracovaný, prostě dávám 5 hvězd. :)

AnDyB
29.10.2023 3 z 5

U této autorky se nemohu rozhodnout. Jedna kina mi přijde slabá a pak jedna úplně top jako s láskou tě nenávidím. No a u téhle jsem přesně něco mezi. Příběh byl pěkný milý, je to oddechovka což jsem vyhledávala. Nooo ale jak již zmiňují ostatní, je tam dost klišé a ze začátku mě i hrdinka trošku štvala , což se pak naštěstí zlepšilo. Ale toho klišé tam bylo dost. I přesto jsem se u některé části fakt zasmála a to bylo fajn. :) Takže jasné 3*

Evkaha
17.10.2023 5 z 5

Správná oddechovka po náročném týdnu. Kniha se dobře četla a měla hezký a milý příběh. Dost mě pobavil knižní klub - moje babička (82 let) je na tom podobně, akorát tedy není na takové extrémy:-D

Romik99
08.10.2023 5 z 5

Musím říct, že jsem ještě podobnou knihu nečetla. Možná je to ale moje vina, že vyhledávám jiný druh knih. Tenhle příběh mě každopádně moc zaujal. Už mě moc nebaví romantické příběhy chudých holek, co se zamilují do bohatého chlápka. Tenhle příběh je mi mnohem blíže. Začátek byl pozvolný, neměla jsem problém se odtrhnout, ale zároveň jsem chtěla pokračovat. Možná na mě až trochu moc hlavní hrdinka lhala. Přece někdo s normálním rozumem pozná, kdy je toho dost? Každopádně Mike byl moc sympatický mladík. Moc se mi líbil nápad příběhu v příběhu. Líbil se mi styl psaní dopisu, bylo poznat, že jsou z jiné doby. Ne jednou mi ukápla slza... Zároveň jsem moc ráda, že jsem se mohla podívat na to, jak to v některých letech fungovalo. Člověk, co vyrůstá v dnešní době, si to neumí úplně představit. Máme všechno naservírované, vše dovolené, vše dostupné...Celkově to hodnotím jako moc krásný příběh, díky kterému jsem se odpoutala od reality, nechala se jím pohltit a zaplakala si. Nejkrásnější byl pro mě však asi závěr, který mě donutil se zamyslet. Zamyslet se nad sebou, nad svým životem a nad svými problémy... Děkuji autorce, že mi otevřela oči.

kikoooša
01.10.2023 4 z 5

Do první poloviny knihy mi dost vadilo, jak hlavní hrdinka lže a proplouvá tak/..díky tomu. Druhá polovina mě však nezklamala. Knížek na téma "ztracené dopisy" je sice mnoho a několik jsem jich četla, ale romantické duše to neomrzí :) Zvlášť, když mají rády autorku, jako já:)

Fortuna7
26.09.2023 4 z 5

Na Svatbu naoko to rozhodně nemá, ale jinak jsem se celkem pobavila nad autorčiným (lehce absurdním) humorem. Velmi oceňuji i to, že to není jenom naivní romantická komedie, ale že se kniha věnuje i velmi důležitým společenským tématům. Kniha mi příjemně ubíhala pod rukama a velmi se mi líbilo zapojení dopisů do knihy. No a romantická linka (linky :-)) v knize je opravdu povedená.

Dasa1313
13.09.2023 4 z 5

Skvělá kniha, příjemná.

Příběh je mnohem reálnější, než má předchozí kniha od autorky :)) (Mám tě ráda, nemám tě ráda)

Krásný příběh, romantický, vtipný, smutný.

A knihy, které si půjčují v knihovně místní ženy, mě dost pobavily a asi nechci vědět, jestli se takové knihy opravdu píšou a vydávají. :))

Kaja1
13.09.2023 5 z 5

Bylo to milé, vtipné, zamilované zkrátka to mělo vše, co člověk od romantické knížky čeká. Bylo to také o zapovězené lásce, která překonala léta, i když nikdy nedošla naplnění.

onemikye
03.09.2023 3 z 5

Kniha má dobrý příběh, ale je napsána jak od puberťačky. Ano občas jsem se zasmála, ale spíše na absurditou některých situacích. Jako oddechovka je to dobrá knížka, kterou máte rychle přečtenou. Ale spíše kniha pro nějakou puberťačku, než pro dospělou osobu.

TynaBehuncikova
29.08.2023 3 z 5

Začátek mi přišel poměrně hezky rozjetý, pak ale následovala série totalních nelogičností, kdy se hlavní hrdinka chovala opravdu hloupě. Pak se to naštěstí zase trochu srovnalo. Příběh je vlastně hezký, ale na mě je v něm až příliš mnoho klišé a celé to vlastně vypadá, jako by to psala puberťačka. Od autorky jsem četla ještě S láskou tě nenávidím a pokud mám knihy srovnat, tak Já a ty, navždy je přecijen o něco stravitelnější čtení.

MartinaF
09.08.2023 4 z 5

První polovina příběhu vcelku slabá, ale od druhé části se příběh rozběhl a nelitovala jsem času, který jsem nad knihou strávila. Hlavní hrdinka mi zpočátku lezla pořádně na nervy - trapasy jsem zkrátka přeskakovala. Nejkrásnější ze všeho byly milostné dopisy, ty se autorce opravdu povedly. Za mne tedy spíše 3,5 hvězdy než 4.

Kacatko86
21.05.2023 3 z 5

Romantická pohádka pro -náctileté. Becca je spisovatelka a patrá po příběhu na svou novou knihu, potká Mika a... láska je na světě.

Štítky knihy

dopisy tajemství

Autorovy další knížky

Jo Watson
jihoafrická
2020  79%S láskou tě nenávidím
2020  76%Mám tě ráda, nemám tě ráda
2018  78%Svatba naoko
2021  85%Já a ty, navždy
2017  78%Hořící měsíc

Kniha Já a ty, navždy je v

Právě čtených5x
Přečtených584x
Čtenářské výzvě250x
Doporučených27x
Knihotéce374x
Chystám se číst271x
Chci si koupit34x
dalších seznamech9x