Kudy ke hvězdám

Kudy ke hvězdám https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445740/bmid_kudy-ke-hvezdam-2ts-445740.jpg 4 657 175

Jen lesy, hvězdy... a kluk, který jí zlomil srdce. Od loňského školního plesu se bývalí nejlepší kamarádi / teď úhlavní nepřátelé Zorie a Lennon snaží jeden druhému vyhýbat ze všech sil. Ale když se kempování s partou kamarádů tak trochu nepovede, ocitnou se uprostřed divočiny. Sami. Spolu. Co by se mohlo pokazit? Zatímco se ti dva noří hlouběji a hlouběji do severokalifornské divočiny, vyplouvají na povrch křivdy, chyby, tajemství i skrývané pocity. Kouzlo třpytivé noční oblohy a vůně lesů je silné, ale může mít tohle putování vůbec dobrý konec?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Starry Eyes , 2018


více info...

Přidat komentář

Sandalkar
27.02.2024 5 z 5

Moc hezke, dostatek romantiky, ale i posun obou hlavnich hrdinu. Nadherna priroda (prosiim, chci taky na trek). Dobre popsane, jake zmeny (fyzicky i v hlave) v tehle letech nastavaji. Tradicni apel, ze otevrena komunikace, je zaklad. A krasne popsany moment, ze jsou zase "doma", kdyz se k sobe vrati. To bych prala kazdemu zazit.

"A pripoustim, ze v tom clovek muze najit jisty klid. Ale ten najdes i v tom, ze kdyz se veci zvrtnou, vis, ze to prezijes. Ze se muze stat to nejhorsi, ale ty se pres to dostanes..."

E.T.007
18.02.2024 5 z 5

Príjemná oddychovka s milou romantickou linkou. Lennona som si zamilovala a aj Zorie mi bola veľmi sympatická. Obaja boli svojskí a charakterovo výrazní, čo z nich robí postavy, ktoré vám utkvejú v pamäti na dlhší čas.

Páčilo sa mi, ako sa Zorie pomaličky menila z puntičkárskeho plánovača na človeka, ktorý prijíma fakt, že nemôže mať všetko pod kontrolou. Lebo nikto z nás nedokáže mať všetko pod kontrolou – v živote je príliš veľa premenných a neznámych. A preto som rada, že prešla takýmto prerodom.

To, že sa väčšina príbehu odohráva počas kempovania, dodáva knihe úžasnú atmosféru. Až som mala chuť zbaliť sa a tiež vyraziť stanovať. Možno v lete. :)

A zároveň všetky tie situácie, ktoré počas toho kempovania vznikli, dodávajú príbehu istú dávku originality. To je ďalšia vec, čo sa mi na knihe páčila – že nebola prešpikovaná samým trápnym klišé. Všetky zápletky boli super – tá medzi Lennonom a Zorie, tá so Zoriným ocom, tá s celou ich partiou. Ani trochu som sa nenudila. Takže vrelo odporúčam.


Dela90
23.01.2024 4 z 5

Kempování, láska, dobrodružství, hvězdy a rodina. Tohle všechno skrývá pod obálkou tato kniha.

Hned na začátku se seznamuje s dívkou jménem Zorie a klukem Lennonem, kteří mají společnou minulost, kdysi byli kamarádi, ti nejlepší a pak se něco stalo a najednou se nenávidí. Pak je tu taky otec Zorie, který má spoustu tajemství a rozhodně Vám nebude moc sympatický.

Když se Zorie nechá přemluvit na kempování s ostatními kamarády, netuší, že jede i Lennon. Z jedné nemilé návštěvy kempu se stane útěk, který vyústí v hádku. Kamarádka Regan očividně není taková kamarádka, jak se může zdát a Brett je naprostý idiot. Tak jsem byla ráda, když konečně zmizely ze scény.
Zorie a Lennon se vydávají na cestu do Condor Peak, kde se koná hvězdářský sraz. Protože Zorie je nadšencem do astronomie. Cesta je však spletitá.

Z jejich putování jsem měla na malý okamžik pocit, že bych snad i já chtěla aspoň na chvíli kempovat.A to už je co říct! Lennon byl skvělý průvodce, bohužel si zažil své a nebyl tu nikdo, kdo by ho podržel. Zorie, se naopak díky této výpravě dozvídá celou pravdu, a zjišťuje, že k němu pořád něco cítí. Jedna obrovská bouřka všechno změní.

Celkově se mi kniha líbila, ale určitě je psaná pro mladší publikum, protože mě osobně tam něco chybělo. Nicméně, i tak Vám knihu doporučím, protože stojí za to si přečíst jako nenáročnou oddechovku pod hvězdami.

Hodnocení: 3,5*/5*

zamilov.do.knih
19.01.2024 5 z 5

Na tuhle knížku jsem se na jednu stranu hodně těšila, protože jsem na ni četla jen samou chválu, ale na druhou stranu jsem se bála, že mě knížka zklame. Už dlouho jsem nečetla nějakou fakt dobrou romanťáru, takže jsem do téhle vkládala naděje, že by to mohla být po dlouhé době fakt pecka. A panebože, jsem tak ráda, že se mi konečně do rukou dostala nějaká skvělá a originální romantická knížka!
Hate to love a vlastně i friends to lovers romantická linka byla naprosto úžasná, kempování, astronomie a turistika v divočině za mě byly fakt originální náměty, nic podobného jsem zatím nečetla a musím říct, že jsem byla překvapená, jak moc se mi čtení o divočině líbilo. Obě hlavní postavy mi byly sympatické, na Lennonovi jsem nenašla nic, co by mi vadilo a musím uznat, že už dlouho mi hlavní hrdina takhle nepřirostl k srdci, a Zorrie mě teda občas štvala tím svým "všechno musím mít naplánované, všechno musí být pod kontrolou, ale ne, takhle to být nemá, to jsem si nenaplánovala", protože jasně, plánování je důležitý, ale ne v takové míře, že si plánujete i to, kdy půjdete na záchod. Takže jsem byla fakt ráda, když si to Zorrie později uvědomila a už nebyla takový plánovací maniak. Palec nahoru taky za přidané linky jako problémy v rodině (které mimochodem taky nebyly jenom klasické klišé alá umřela mi máma), homosexuální manželství a rodičovství a prvek zakázané lásky/přátelství. Krásná obálka a mapy jsou ještě taková třešnička na čokoládovošlehačkovém dortu, tom nejlepším dortu na světě.
Abych to zahrnula, už dlouho se ke mně nedostala takhle originální ya romantika. Originální prostředí a náměty, čtivý styl psaní autorky a skvělé hlavní postavy dělají z téhle knihy jednu z nejlepších romantik, které jsem kdy četla a nedivím se, proč ji má tolik lidí rádo. Tahle knížka si chválu a doporučení opravdu zaslouží!

Carol1122
27.12.2023 5 z 5

Jednoduchá, romantická, dobrodružná a přeci jen skvělá dějová linka v příjemném prostředí přírody uprostřed Ameriky. Hlavním tématem hvězd, lásky, zrady, napětí a přežití. Jo, tyto YA bych mohla číst pořád:) Milá oddechovka, která je spíš na léto, ale i v zimě roztaje a rozněžní každé srdce :)

~ANDY~
15.12.2023 4 z 5

V pohodě. Příběh byl zajímavý ale místy to už bylo trochu zdlouhavé ale to nemění kvalitu. Dobrodružná, romantická YA se zajímavým příběhem. 7/10 Doporučuji <3

Comp.Bear
29.11.2023 5 z 5

Moc hezká romantika nejen pro náctileté.

Etule
28.10.2023 4 z 5

Taky jste po přečtení knihy dostali chuť jít na túru do nějakého odlehlého parku a stanovat tam? :D Já teda rozhodně ano, ačkoliv moje záda by mi za noc ve stanu bez nafukovací matrace rozhodně nepoděkovala. :D
Čtivé, vtipné i dojemné. Postavy sympatické, ačkoliv si zezačátku říkáte, proč se Zorie vlastně vůbec s Reagan a její partou kamarádila, když jí očividně téměř pohrdali. Ale Lennon byl skvělej a jeho obdiv a respekt k přírodě se mi moc líbil.
Sakra, fakt bych někam jela. :D

Levantine
15.10.2023 5 z 5

Prijemna romanticka oddychovka s kuskami dramy. Pacilo sa mi, ze to nebolo cele iba presladene, ale riesili sa tam aj medziludske vztahy.

Dobrodruzstvo kamaratov a hlavne hlavnych postav Zorie a Lennona sa mi moc pacilo. Prostredie pribehu je dokonale. A je jedno ci sa schovavate uprostred burky v sekvojovom lese alebo idete temnou jaskynou. Dolezite je ze ste s niekym koho milujete. A tak nejak si to uzivate.

Knizka ma velmi prijemne prekvapila a odporucam ju kazdej dusi, ktora miluje prirodu a cas straveny v nej. Lebo ta knizka vas tam zavedie aj keby ste boli prave v hlucnom meste.

Anie94
01.09.2023 4 z 5

Co se mi libilo bylo to, ze i kdyz se jedna o pribeh pro mlade, tak autorka tam nezapomnela zahrnout i zavaznejsi tema, jako je duvera a jeji krehkost, slozitejsi rodinne vztahy a znovuhledani cesty k pratelstvi.

Knizka byla velmi ctiva, autorka krasne popisuje lidi, krajinu i emoce. Pribeh to neni nijak zapeklity, ale cteni dava smysl. Takove idealni cteni k letnimu taboraku.

FejKýý
27.08.2023 4 z 5

Tuhle knihu jsem měla rozečtenou dva a půl roku. Nebyl čas a moc se mi do ní nechtělo, sekla jsem se u strany 90. Začátek knihy a představování osob ze začátku, kdo je kdo a kdo co dělá, mě fakt nebavilo. Trvalo to dlouho a byla to fakt nuda. Ale pak se konečně jelo na výlet. To už bylo lepší. Ale jak Zorie a Lennon byli sami pak v divočině, tak to bylo nejlepší a bylo to super. Já si dohledávala i obrázky, abych měla představu jak to tam vypadá. Zorie mi bezvadně sedla a Lennon pak taky. Jen bych neřekla, že v příběhu byl ten samí kluk, který byl představován na začátku knihy, ale co už. Nakonec jsem ráda, že jsem knihu přečetla a další knihy od autorky si určitě přečtu. Jednu další mám dokonce už doma.

Petra38
15.08.2023 3 z 5

Bylo to milé a romantické čtení. Je to skutečně pro mladší slečny ale bavilo mě i tak. Hlavní postavy byli hodně sympaticky vyvedene a vzájemný dialogy byli skvělý. Konečný zvrat byl pěkně vymyšlený. Pěkné čtení:-)

lucie5019
14.08.2023 5 z 5

Knizka me zaujala obalem a tak jsem si rekla ze musim zkusit, jestli je tak dobra i vevnitr. A byla vic nez dobra. Zorie byla uzasna, hned mi padla do oka, s Lennonem to sice chvili trvalo, ale nakonec se mi k sobe vic nez hodili:) Joy byla uzasna a postavy byly napsane tak, ze jsem nestihala zasnout, jak jsou vsechny uzasne. Az na Zoriina tatu. Priroda v knizce byla uzasna, proste uzasny letni cteni. Libily se mi scenky Zorie a Lennona, prostredi narodniho parku a obecne dejova linka. Dokonce mi i slza ukapla na strance, kde tata Zorie vše vysvetloval. Za me je to rozhodne víc nez skvely letni cteni, Lennona bych brala i v realu:)

lenka0347
05.08.2023 5 z 5

Dlouho trvalo než jsem si knížku koupila. A jsem strašně moc ráda, že jsem si jí přečetla. Ze začátku mi chvilku trvalo než jsem se začetla a hlavní postava mi ani nebyla moc sympatická, ale to se během pár stránek změnilo. Miluju ten humor a miluju Zorie a Lennona. Potom, co se objevili sami v divočině, jsem hltala každou stránku. Taky jsem si zamilovala Joy a Sunny s Mac. A obálka je taky strašně pěkná. Určitě si knížku přečtu znovu!

luky123
25.07.2023 5 z 5

Tahle knížka mě pohladila po srdíčku. Spadá spíš mezi literaturu pro náctileté, ale užila jsem si ji a prožívala jsem s hrdiny celý příběh. Zorie mi byla sympatická, Lennon snad ještě víc. Moc jsem jim oběma fandila.

Snapeova
20.07.2023 4 z 5

Tahle knížka mě nezklamala. Byla to perfektní oddychová záležitost a ve svém žánru i relativně originální.
Možná poprvé jsem u tohoto typu knih zaznamenala, že dost velký prostor dostalo řešení rodinné krize hlavní postavy. Pro lidi, kteří právě dospívají, to může být dost aktuální čtení. V tomto ohledu tam nebyl žádný přeslazený happy end, působilo to dost uvěřitelně.

Vztah obou hlavních hrdinů už v tomto trhlinu měl. Překážka, která mezi nimi byla, byl spíš takový pseudo problém a uvěřitelně to nepůsobilo. Opětovné nacházení důvěry a sbližování, bohužel ze mě jako čtenáře nevyždímalo tolik emocí kolik by mělo. Hlavní postavy mi byly sympatické, i jejich zájmy a celkově nenásilné zapojení tématu turistiky a hvězd. Četlo se to pěkně a neměla jsem pocit, že by to bylo moc překombinované, jak to někdy bývá.
Knížka chybky má, ale jako celek působí příjemně a odpočinkově.

Lejčís
09.06.2023 4 z 5

Podle anotace jsem se docela bála, že to bude takové to typické zamilované puberťácké klišé, prostě slaďárna jak Brno a nebude mě to bavit. Vzhledem k tomu, že má ale knížka fakt hodně dobré ohlasy, rozhodla jsem se jí dát šanci a jsem moc ráda, že jsem to udělala. Jasně, trochu toho puberťáckého klišé tam najdete, je to přece jen romantická YA, ale krásně to vyvažuje množství vážných témat jako vztahy v rodině včetně úmrtí a ty nádherné popisy přírody a putování divočinou, to si jako milovníci přírody prostě chcete přečíst! Hned mě chytla chuť zase vyrazit někam do hor a lesů...

uzivatel1313
19.05.2023 4 z 5

Taková oddechová, romantická kniha, která je dobrá když máte zrovna čtenářskou krizi a nevíte co číst.
Hned od první kapitoly jsem si zamilovala Zorie a i Lennona. Líbilo se mi že jsou tak rozdílní, a přitom si tak dobře rozumí!
Jediný mínus je to, že jsem dokázala předpovídat téměř každou další scénu. Už od začátku mi bylo jasné jak tahle knížka skončí.

Jinak vřele doporučuju a jdu se vrhnout na další knížky od Jenn Bennetonové!

Martule44
24.04.2023 4 z 5

Příjemná,romantická kniha, která vás na chvíli odvede od reality a vy si s úsměvem říkáte " co by, kdyby ..."
A s posledními řádky se vrátíte zpět na zem a povzdechnete si .....jak už je to dávno :-)

Příjemné čtení...

Kristy.Seb
22.04.2023 4 z 5

Občas se prostě musíš na všechno vykašlat a jít do toho.

Občas se stanou nečekané věci a ty se jim prostě přizpůsobíš.

Věci nejsou vždycky jenom černé nebo bílé. Lidé dělají chyby, protože jsou uvnitř rozbití, ale to přece neznamená, že si nezaslouží odpuštění. Neznamená to, že se nemůžou změnit.

Zármutek je záludný. Někdy máš pocit, že už ses přes něco dostala, ale jenom si to nalháváš. Pokud se tomu nedostavíš čelem, zármutek bude vždycky číhat někde za rohem a tiše pojídat nepatrné části tvého života. A ty si ani nevšimneš, že se něco děje.

Plánování vás nedokáže uchránit před vším. Změny jsou nevyhnutelné a nejistota je daná životem.

Jediné, co můžete, je klást jednu nohu před druhou a pokračovat dál.

Velmi povedený příběh. Na svůj věk byli oba hrdinové dost vyspělí. Moc se mi líbilo jejich odhodlání pro cestování a zdolat tu vzdálenost pěšky.