Kudy ke hvězdám
kniha od: Jenn Bennett

Jen lesy, hvězdy... a kluk, který jí zlomil srdce. Od loňského školního plesu se bývalí nejlepší kamarádi / teď úhlavní nepřátelé Zorie a Lennon snaží jeden druhému vyhýbat ze všech sil. Ale když se kempování s partou kamarádů tak trochu nepovede, ocitnou se uprostřed divočiny. Sami. Spolu. Co by se mohlo pokazit? Zatímco se ti dva noří hlouběji a hlouběji do severokalifornské divočiny, vyplouvají na povrch křivdy, chyby, tajemství i skrývané pocity. Kouzlo třpytivé noční oblohy a vůně lesů je silné, ale může mít tohle putování vůbec dobrý konec?... celý text
Literatura světová , Pro děti a mládež , Dívčí romány
Vydáno: 2020 , CooBoo
Starry Eyes , 2018
Komentáře (166)
Komentáře 166 Recenze 10

Co se mi libilo bylo to, ze i kdyz se jedna o pribeh pro mlade, tak autorka tam nezapomnela zahrnout i zavaznejsi tema, jako je duvera a jeji krehkost, slozitejsi rodinne vztahy a znovuhledani cesty k pratelstvi.
Knizka byla velmi ctiva, autorka krasne popisuje lidi, krajinu i emoce. Pribeh to neni nijak zapeklity, ale cteni dava smysl. Takove idealni cteni k letnimu taboraku.

Tuhle knihu jsem měla rozečtenou dva a půl roku. Nebyl čas a moc se mi do ní nechtělo, sekla jsem se u strany 90. Začátek knihy a představování osob ze začátku, kdo je kdo a kdo co dělá, mě fakt nebavilo. Trvalo to dlouho a byla to fakt nuda. Ale pak se konečně jelo na výlet. To už bylo lepší. Ale jak Zorie a Lennon byli sami pak v divočině, tak to bylo nejlepší a bylo to super. Já si dohledávala i obrázky, abych měla představu jak to tam vypadá. Zorie mi bezvadně sedla a Lennon pak taky. Jen bych neřekla, že v příběhu byl ten samí kluk, který byl představován na začátku knihy, ale co už. Nakonec jsem ráda, že jsem knihu přečetla a další knihy od autorky si určitě přečtu. Jednu další mám dokonce už doma.

Bylo to milé a romantické čtení. Je to skutečně pro mladší slečny ale bavilo mě i tak. Hlavní postavy byli hodně sympaticky vyvedene a vzájemný dialogy byli skvělý. Konečný zvrat byl pěkně vymyšlený. Pěkné čtení:-)

Knizka me zaujala obalem a tak jsem si rekla ze musim zkusit, jestli je tak dobra i vevnitr. A byla vic nez dobra. Zorie byla uzasna, hned mi padla do oka, s Lennonem to sice chvili trvalo, ale nakonec se mi k sobe vic nez hodili:) Joy byla uzasna a postavy byly napsane tak, ze jsem nestihala zasnout, jak jsou vsechny uzasne. Az na Zoriina tatu. Priroda v knizce byla uzasna, proste uzasny letni cteni. Libily se mi scenky Zorie a Lennona, prostredi narodniho parku a obecne dejova linka. Dokonce mi i slza ukapla na strance, kde tata Zorie vše vysvetloval. Za me je to rozhodne víc nez skvely letni cteni, Lennona bych brala i v realu:)

Dlouho trvalo než jsem si knížku koupila. A jsem strašně moc ráda, že jsem si jí přečetla. Ze začátku mi chvilku trvalo než jsem se začetla a hlavní postava mi ani nebyla moc sympatická, ale to se během pár stránek změnilo. Miluju ten humor a miluju Zorie a Lennona. Potom, co se objevili sami v divočině, jsem hltala každou stránku. Taky jsem si zamilovala Joy a Sunny s Mac. A obálka je taky strašně pěkná. Určitě si knížku přečtu znovu!

Tahle knížka mě pohladila po srdíčku. Spadá spíš mezi literaturu pro náctileté, ale užila jsem si ji a prožívala jsem s hrdiny celý příběh. Zorie mi byla sympatická, Lennon snad ještě víc. Moc jsem jim oběma fandila.

Tahle knížka mě nezklamala. Byla to perfektní oddychová záležitost a ve svém žánru i relativně originální.
Možná poprvé jsem u tohoto typu knih zaznamenala, že dost velký prostor dostalo řešení rodinné krize hlavní postavy. Pro lidi, kteří právě dospívají, to může být dost aktuální čtení. V tomto ohledu tam nebyl žádný přeslazený happy end, působilo to dost uvěřitelně.
Vztah obou hlavních hrdinů už v tomto trhlinu měl. Překážka, která mezi nimi byla, byl spíš takový pseudo problém a uvěřitelně to nepůsobilo. Opětovné nacházení důvěry a sbližování, bohužel ze mě jako čtenáře nevyždímalo tolik emocí kolik by mělo. Hlavní postavy mi byly sympatické, i jejich zájmy a celkově nenásilné zapojení tématu turistiky a hvězd. Četlo se to pěkně a neměla jsem pocit, že by to bylo moc překombinované, jak to někdy bývá.
Knížka chybky má, ale jako celek působí příjemně a odpočinkově.

Podle anotace jsem se docela bála, že to bude takové to typické zamilované puberťácké klišé, prostě slaďárna jak Brno a nebude mě to bavit. Vzhledem k tomu, že má ale knížka fakt hodně dobré ohlasy, rozhodla jsem se jí dát šanci a jsem moc ráda, že jsem to udělala. Jasně, trochu toho puberťáckého klišé tam najdete, je to přece jen romantická YA, ale krásně to vyvažuje množství vážných témat jako vztahy v rodině včetně úmrtí a ty nádherné popisy přírody a putování divočinou, to si jako milovníci přírody prostě chcete přečíst! Hned mě chytla chuť zase vyrazit někam do hor a lesů...

Taková oddechová, romantická kniha, která je dobrá když máte zrovna čtenářskou krizi a nevíte co číst.
Hned od první kapitoly jsem si zamilovala Zorie a i Lennona. Líbilo se mi že jsou tak rozdílní, a přitom si tak dobře rozumí!
Jediný mínus je to, že jsem dokázala předpovídat téměř každou další scénu. Už od začátku mi bylo jasné jak tahle knížka skončí.
Jinak vřele doporučuju a jdu se vrhnout na další knížky od Jenn Bennetonové!

Příjemná,romantická kniha, která vás na chvíli odvede od reality a vy si s úsměvem říkáte " co by, kdyby ..."
A s posledními řádky se vrátíte zpět na zem a povzdechnete si .....jak už je to dávno :-)
Příjemné čtení...

Občas se prostě musíš na všechno vykašlat a jít do toho.
Občas se stanou nečekané věci a ty se jim prostě přizpůsobíš.
Věci nejsou vždycky jenom černé nebo bílé. Lidé dělají chyby, protože jsou uvnitř rozbití, ale to přece neznamená, že si nezaslouží odpuštění. Neznamená to, že se nemůžou změnit.
Zármutek je záludný. Někdy máš pocit, že už ses přes něco dostala, ale jenom si to nalháváš. Pokud se tomu nedostavíš čelem, zármutek bude vždycky číhat někde za rohem a tiše pojídat nepatrné části tvého života. A ty si ani nevšimneš, že se něco děje.
Plánování vás nedokáže uchránit před vším. Změny jsou nevyhnutelné a nejistota je daná životem.
Jediné, co můžete, je klást jednu nohu před druhou a pokračovat dál.
Velmi povedený příběh. Na svůj věk byli oba hrdinové dost vyspělí. Moc se mi líbilo jejich odhodlání pro cestování a zdolat tu vzdálenost pěšky.

Třetí kniha, kterou jsem od Jenn Bennett četla (a jsem ráda, že jsem zrovna tuhle četla jako poslední) a jsem z ní stejně nadšena jako ze všech ostatních. Přišlo mi že oproti jejím ostaním knihám jsou zde postavy uvěřitelnější a uvěřitelnější jsou i jejich koníčky, které zde jako v jedné z mála knih plnily úkol v příběhu a nebyly zde jen pro "ozvláštnění postav".
Celé se to moc pěkně četlo. (Jsem ráda, že se neopakoval stejný scénář jako v "Na jedné vlně" a "Cestě za štěstím").
V člověku to hned vyvolá chuť cestovat.
Bennett prostě píše dobře a chytí to i nás, kteří už nejsem cílovou skupinou. Rozhodně doporučuju :)

Kniha je krásně napsaná a převážně jsem jí četla s tím praštěným úsměvem na rtech. Prožít něco takového je asi sen každé dospívající dívky. Kniha splnila mé očekávání a tím bylo, přečíst si něco oddychového.

Je to milé, dívčí a romantické. Čtení pro náctileté sice obvykle nevyhledávám, ale tohle mě bavilo, člověk si u toho příjemně odpočinul.

Potřebovala jsem oddychovku a tento příběh to splnil na jedničku. Dívčí román jsem už nečetla dlouho a překvapilo mě, že mě to bavilo. Příběh je situován do prostředí narodniho parku a kromě nezbytných problémů s láskou se musí hlavní hrdinové popasovat i s tím, co jim přinese cesta v divočině. Docela přiznávám, že by mě tento výlet, tak jak byl popsán, lákal. Prostě romantika a nostalgie a být mladší, bude kniha v mých TOP. 4,5*
(3/23)

Od Jenn Bennett jsem si přečetla už knihu na jedné vlně. Takže jsem si řekla že se pustím do ostatních knih od autorky a ano tohle je tak skvělá kniha. Lennon rozhodně nejlepší postava z cele knihy. On zachraňoval všechno. Zorie nebyla tak špatná, ale že by byla úplně úžasná, to se říct nedá. Kamarádi s kterými jeli na ten kemp mi tak štvali. Každý do jednoho se choval jak největší idiot a byla jsem rada že je tam Lennon. Ale bylo to super. To rozhodně ano. Ale myslím, že furt u mě vede kniha na jedné vlně.

Po dlouhe dobe jsem oprasila taky trochu toho YA zanru a musim si priznat, ze uz asi vazne nejsem cilovka. :)) Ale knizka je to kvalitni a v mych nactiletych letech bych ji primo zrala. Jen nepochopim, ze nekdo kolem sebe rok krouzi a nevyjasni si hned, jak se veci maji. Ale holt lidi jsou ruzni a tak to ma asi byt.
Jinak komu dalsimu pripominal Lennon Ephrama a Brett Brighta z Everwoodu? :))

(Čtenářská výzva) Prima román o dospívání a prvních osudových láskách. Díky vkusnému autorčinu stylu psaní je to milý a příjemný flashback do young adult období. Z tohoto příběhu si já osobně odnáším zájem o kempování (kdy se i velice rád dozvím KUDY KE HVĚZDÁM) a poznatek, že plánování nás nedokáže uchránit před vším, změny jsou nevyhnutelné a nejistota už je prostě daná životem.

Tak tohle mě velmi bavilo a po dočtení jsem měla chuť vyrazit někam na túru.
Oceňuji neobvyklé koníčky hlavních hrdinů a celkově i netradiční rodinná zázemí. A v tomhle příběhu rodiče hrají velkou roli.
S hrdiny jsem si docela rychle sedla a myslím, že jsem si i hned správně tipla, kdo má být ten hodnej a kdo zlej. A kdo úplně hloupej bezmozek.
Z knihy na vás dýchá ne jen láska, ale primárně přátelství a budování důvěry. A taky příroda. Hodně přírody a její divokost.
Nesmím také zapomenout na vyzdvihnutí častého poselství YA knih - komunikace a její důležitá role pro sociální život. Jak její absence může lidi od sebe úplně odtrhnout. V této knize je toto poselství opravdu uchopeno moc pěkně.

Sáhla jsem sice vedle, ale mohu říci, že kdybych mohla číst takovou knihu jakožto náctiletá, určitě bych byla u vytržení.

Od knihy jsem zezačátku moc nečekala. Podle zadního obalu jsem si říkala, že kniha bude mít jasný příběh. Poté co jsem ji přečetla, tak ano měla, ale prostředí tomu dávalo ty větší koule. Kniha se mi přesto líbila. Plus se mi líbilo, že na začátku všech 3. částí byly mapy.

Nie som cieľovka, ale NA žáner si rada prečítam ako relax, kde nie sú extra dramy a riešia sa väčšinou banality. Tu tomu az tak celkom nebolo :) bola aj drama v podobe nevernika, ale ako oddychové čítanie pri chorobe, kde nemusim rozmýšľať, to uplne stačilo :))

(SPOILER)
Dobrá kniha s vcelku originální zápletkou, to vše uprostřed kalifornské divočiny. Co víc si přát?
Začnu s pozitivy. Tím největším je zajisté prostředí, v němž se příběh odehrává. Autorce se povedlo všechny ty přírodní krásy moc hezky vylíčit. Po přečtení bych i já jela s radostí někam kempovat.
Druhá věc, četlo se to velmi dobře. Kudy ke hvězdám je taková feel good oddechovka, u které člověk může vypnout.
No, a teď ty méně pozitivní věci... Ano, je to sice 'feel good', ale konec tomu moc neodpovídá. Čekala jsem prostě jiný konec a ten napsaný se mi tak úplně nehodí :D Navíc hlavní hrdinové se poslední částí příběhu vyloženě prosouloží. Moc mě to nebavilo číst. Ty popisy byly víc než erotické spíše vtipné. Přestože to tak asi nebylo myšleno, předpokládám.
Každopádně, byly to jediné pasáže, u kterých jsem se byla schopná zasmát.
Myslím, že kdybych to četla jako mladší, tak bych dala plný počet hvězdiček. Ale bohužel.
Kniha mě většinu času bavila, ale nic extra to teda nebylo.

Úžasná kniha, splnila vše nad má očekávání. Takhle zažraná jsem do knížky asi nikdy nebyla. Bylo to napínavé, krásné, hodně se to prolínalo s mým životem. Určitě bych tuhle knihu doporučila číst někomu dalšímu.

Úžasná knížka . Odehrávalo se to v krásném prostředí, vztah meti hlavními hrdiny super, a celkově za mě krásná knížka kterou si někdy zase moc ráda přečtu ️

Už nejsem cílovka, ale i tyhle středoškolské příběhy si dokážu občas vychutnat. Autorce se rozhodně podařilo celý příběh krásně vizualizovat, takže jsem měla opravdu pocit, že putuju s hlavními hrdiny americkou přírodou. Příběh není plochý, jsou tam sice i ta klišé letních lásek a hloupých mladických rozhodnutí, ale nechybí tomu hloubka a člověka to vtáhne do dění až po uši. Určitě v rámci žánru skvělá volba.

Knížka se mi moc líbila. Je to skvělá oddechovka na léto, která vás naladí na kempování raz dva.
Prostředí a příroda jsou tam moc hezky popsané a když si to všechno představím úplně bych na ta místa chtěla. Ale naopak bych nechtěla prožívat osudy postav, protože vám jich bude možná i líto. Moc doporučuji.

Kudy ke hvězdám je kniha, která mi chyběla od autorky přečíst jako poslední. Na jedné vlně miluju, Cesta za štěstím byla horší, Kudy ke hvězdám bylo úžasné. A to i přesto, že jsem do ní šla s velkým očekáváním, právě díky komentářům.
Komentáře, kde se dočtete že se jedná o autorčinu nejlepší knihu, absolutně nelžou. Naprosto a jednoznačně s nimi souhlasím. A to jsem si myslela, že Na jedné vlně to překonat nemůže.
Je to úžasná romantika na pozadí nádherné přírody a samozřejmě hvězd. Je to romantika, která ale nese i trochu těžší téma a otázky, ale všechno je to dokonale vyvážené. Což knihu v mých očích pozvedlo na vyšší úroveň.
Je v tom láska, příroda, vtip.
Knihu jsem přečtla za jeden večer a jedno dopoledne. Taky se okamžitě stala mou nejvíce anotovanou knihou, která není fantasy, což vypovídá samo o sobě.
To že Jenn umí napsat dokonalé klučičí postavy jsem věděla. Lennon ale tuhle pomyslnou laťku posunul ještě o něco výš. Sarkasmus, humor, "tajemnější" povaha... Jeho vzhled mi do oka absolutně nepadl. Upřímně, obešel ho tříkilometrovým obloukem, ale díky jeho povaze, jsem se do něj stejně zamilovala.
Je to kniha, ke které se jednou určitě vrátím. Taky doufám, že se v budoucnu objeví další knihy autorky, protože kterákoliv její kniha je sázka na jistotu.

Kudy ke hvězdám je přesně jedna z těch knih, ke které se budu vracet, když budu potřebovat něco oddechového, milého a vtipného nebo když mi bude nejhůř, protože ačkoliv se nejedná o fantasy knihu, tohle bylo neuvěřitelně magické a kouzelné čtení. Atmosféra celé knihy je naprosto jedinečná. Ty popisy přírody a mapy... všude jen lesy, hory, hvězdy... co k tomu víc napsat. Hned bych taky jela kempovat do divočiny.
Děj je hodně předvídatelný, ale vůbec mi to nevadilo, o zvraty a tajemství tu tak není nouze a já měla během dvou dnů přečteno, doteď nevím jak. Čtivost zaručena, děj krásně plyne a hlavní postavy, i některé z vedlejších, vás jistě budou bavit. Zorie, Lennon, Avani, Mac, Sunny, Joy a samozřejmě Andromeda jsou úžasní. V knize je i spousta popkultury a sarkasmu, což se mi taky moc líbilo. A já po delší době začala dokonce lepíkovat a dost jsem si to užívala. Co se týče milostné linky, máme zde bývalé nejlepší kamarády, kteří se od jisté události nemůžou vystát a my můžeme sledovat, jak si k sobě po roce opět hledají cestu a společně odkrývají, proč se tak dlouho jeden druhému vyhýbali.
V knize najdete také rodinné a přátelské vztahy, dobrodružství, hlavní hrdinku milujíc plánování a noční oblohu, několik faktů a spoustu dalšího.
Tahle knížka vás rozesměje, dojme a namotivuje na vaši vlastní dobrodružnou cestu.
Krásná kniha.

Tohle bylo boží. Vím že je na tuhle knížku a celkově na autorku dost pozitivních recenzí, ale přesto jsem nečekala, že bych mohla být unesená. A já byla víc než to. Tahle knížka je totiž tak neskutečně reálná! Na nic si nehraje, je vtipná, smutná, řeší spoustu témat, baví se i o sexu a ochraně, což jsem velmi ráda viděla. Zorie a Lennon jsou boží dvojka, bavili mě oba dva, ať už jako samotné postavy nebo to, jaký vztah měli mezi sebou, protože, panebože to byla bomba. Takový skvělý friends to hate to love jsem asi ještě nečetla. Bavila mě chemie mezi nimi i uvěřitelnost ostatních postav. Líbilo se mi, že jsem si několikrát reálně řekla, jo, takhle je dost možné že by se teenageři zachovali. Skvěle se to četlo, bavilo mě to originální prostředí kempování a zvlášť v druhé polovině jsem se několikrát smála a skoro pořád jsem se musela culit nad tou roztomilostí. Zorie i Lennon mají oba navíc docela neotřelé koníčky, což mě také moc bavilo. V Zorie jsem se dost viděla a v Lennonovi jsem zase viděla svého přítele, o to více jsem si ho zamilovala. Jeho rodiče dokonce provozují sex shop, tenhle originální prvek mě taky dost bavil. Celkově jsem si to neskutečně užila, myslím si, že prostředek by mohl být trošku rychlejší a konec zase o něco pomalejší, ale bavilo mě to moc, přečetla jsem to za tři dny, ráda jsem se k tomu vracela a zamilovala jsem si to. Víc takových knížek prosím!

"Don't be cautious. Be careful," she reminds me. Cautious people are afraid of the unknown and avoid it. Careful people plan so that they're more confident when they face the unknown."
***
Loni jsem knihu četla poprvé a naprosto se do ní zamilovala. Takže jsem neváhala a znovu si jí přečetla! Pořád si stojím za tím, že je to nejlepší YA romantická kniha, kterou jsem kdy četla.
Postavy jsou boží, konkrétně tedy Lennon a Zorie. "Kamarádi" Zorie byli fakt na pěst a ani při druhém čtení jsem na ně nezměnila názor, protože to jejich chování mě furt stejně udivuje. Jediná Avani byla skvělá kamarádka!
Ze všech knih, které jsem od Jenn četla, mi právě Zorie sedla nejvíce.
Občas mě tedy trochu štvala, ale jinak je skvělá.
Lennon je prostě úžasný a naprosto chápu proč ho Zorie miluje. Ten jeho humor a jak se staral a zajímal o Zorie… achhh. Zlatíčka to jsou. Chemii mezi sebou rozhodně měli a miluju jejich scény..
Joy byla taky úžasná!! Sedla mi hned na začátku a rozhodně si nezaslouží toho prasáka. Švihák Dan (otec Zorie a ten prasák) by sis zasloužil přes držku, naštěstí to za mě vyřešil Lennon. Jeho chování bylo fakt mimo a lezl mi neskutečně na nervy.
Pokud jste knihu ještě nečetli, tak to prosím napravte, protože tahle kniha je skvělá..

Ze začátku chci říct, že to bylo teda něco krásná oddychovka a jednohubka na krásné letní dny.
Od autorky jsem doposud nic nečetla, ale hned mi sedl její styl psaní a ten příběh?? Ten byl tak kouzelný. Kniha se od začátku četla sama.
Hlavní postavu (Zorie) jsem si hned zamilovala a pak je tu Lennon, nooo... kdo by ho neměl rád, takový zlatíčko a jejich chemie už od samého začátku byla tak silná a hrozně jsem se těšila na too, jaký ten jejich příběh bude a to jak on se změnil a vlastně zůstali v lese sami, tak ten celý průběh byl kouzelný a to dobrodružství, co tam zažili, bylo to hezky popsané a rychle jsem se do příběhu začetla.
Vedlejší postavy Reagan a Brett mi byly hrozně nesympatické, jejich chování a to, co se stalo v tom lese a v tom kempu, bylo za hranou i na mě a mysleli jen sami na sebe.
Dále mi nesedl vůbec Zoriin otec a jsem ráda, že to skončilo tak, jak to skončilo a chudák její mama a hlavně Zorie, co vše musela podniknout a s čím vším se vypořádat, ale zvládla too!!
Každopádně všem tuto knihu doporučuji, moc jsem si ji užila i zasmála.
Za mě určitě oddychovka na letní dny i večery a věřím, že i ostatní knížky autorky budou minimálně stejně dobře jako tato!!

Milý, romantický příběh o nejlepších kamarádech a jejich cestě za láskou. Trvalo mi déle, než jsem se začetla, každopádně příběh se moc hezky čte, odehrává se z velké části v krásném prostředí národních parků. Je zde pár zápletek, rodinných dramat. Určitě stojí za přečtení. :)

Do této knihy jsem šla s velkým očekáváním, protože je všude vychvalovaná. Očekávala jsem roztomilý Young adult příběh z kempů z pod stanu. A musím přiznat, že ze začátku jsem byla docela rozpačitá, a to kvůli tomu začátku. Já vám nevím, ale mě to přišlo takové hrozně táhlé, takové nijaké. Nic moc se v první části nedělo. Nicméně jsem si pak psala s pár z vás a říkali jste mi, ať vydržím, že se to v druhé půlce druhé části zlepší. No a oni se to naštěstí zlomilo.
Ale teď k postavám. Sledujeme zde úhlavní nepřátele Zorie a Lennona. Ještě pár měsíců předtím to byli nejlepší kamarádi, ale pak sled určitých událostí (a taky citů) zapříčinil, že se odcizili a neprohodili spolu půl slova. Zorie byla celkem fajn hlavní hrdinka. Je hodně organizovaná, má vše ráda pod kontrolou a naplánované přesně jako já. Bylo celkem vtipné pozorovat, jak se jí její plány kolikrát bortí pod rukama a ona se musí naučit reagovat. A pak je tu Lennon, přesný opak Zorie. Všichni víme a jdeme do toho s tím, jak tohle dva skončí - totiž, že skončí spolu. Vedlejší postavy Raegan a Bretta mi byly strašně nesympatické.
Na autorčin styl jsem si chvíli zvykala, protože začátek mě moc nebavil a jak jsem psala, tak se hrozně táhl. Ale v druhé části už se děj však trochu víc do pohybu a bylo to fajn čtení.

Ooo, tak tohle bylo tak krásné. Skvělá odpočinková kniha, po dočtení se nemůžu ubránit úsměvu. I když musím říct, že u některých částí mi bylo vcelku smutno.

Zorie a Lennon byli už od dětství přátelé, jenže pak se mezi nimi něco pokazilo a najednou se nemohli ani cítit. Zorie začala Lennona nenávidět, našla si nové přátele a začala se mu za každou cenu vyhýbat. Jenže jak už to tak bývá, život je nevyzpytatelný. A tak oba nakonec skončí spolu, sami, když je kamarádi po nevydařeném kempování, nechají přímo uprostřed divočiny.
Nádherný příběh Teď si tak říkám, proč jsem se k této knížce nedostala dřív?
Můžu říct, že mě to neskutečně bavilo a čtení jsem si užívala společně s našimi hrdiny. Zorie jsem si oblíbila od první chvíle. Příběh je psaný ich formou a krásně se do ní vcítíte. Na tak mladou dívku měla docela jasný životní cíl a i cestu k němu. Za to ji obdivuju. Já v sedmnácti letech nevěděla ani to, na jakou vejšku chci jít. Kromě Lennona, u kterého mě bavil jeho černý humor a celkový pohled na svět, jsem si ještě oblíbila Zoriinu mamku. Byla starostlivá, milá a přesně takovouto osobu bych ve svém životě chtěla mít.
Když si nebudete chtít tuto knížku přečíst pro postavy, tak si ji přečtěte pro místa. Do teď jsem myslela, že mě Amerika moc neláká, ale tohle…..Popisy míst byly naprosto dechberoucí!
Kudy ke hvězdám je pohodová a poklidná knížka na léto se skvělou atmosférou u které si člověk odpočine. Ale zároveň je v ní i mnohem víc.
Jsem maximálně spokojená a další knihu od autorky si rozhodně nenechám ujít.
Doporučuji všem, kteří milují romantické knihy a krásné obálky!
——————————————
5⭐️/5⭐️
——————————————

Půjdu zřejmě proti proudu, ale tohle se mi nelíbilo. Styl psaní je relativně ok a čte se sám, ale nejvíc mě iritovaly šroubované dialogy, protože tahle snad normální lidi nemluví... Čekala jsem nějakou fajn a hezkou romantiku, ale autorka prostě nezvládá dialogy, které mi celkově rušily požitek ze čtení. Bude se líbit lidem, kteří nemají moc velké nároky a nechtějí u knihy moc přemýšlet. Tohle mi zkrátka nesedlo a docela mě to mrzí, protože kniha vypadala zpočátku celkem slibně.

Tyhle feel good příběhy mám ráda, četlo se to moc hezky. Hrdinové byli fajn, i když k Zorie jsem si hledala cestu déle než k Lennonovi.
nevěra přátelství astronomie láska zrada národní parky kempy a tábořiště pro dospívající mládež (young adult) podvody nepřátelé
2020 | ![]() |
2021 | ![]() |
2022 | ![]() |
2023 | ![]() |
Kniha Kudy ke hvězdám je v
Právě čtených | 9x |
Přečtených | 766x |