Čekání na kocoura přehled
Povídky o kočkách a jejich lidech série
1. díl >
Alice složitě hledá cestu k dospívající dceři, Delfína už nechce být dál single, Théo těžce nese stěhování z venkova do města, malý David se musí smířit s rozvodem rodičů... Jedno mají všichni hrdinové společné: lásku ke kočkám. Čtrnáct křehkých příběhů o vztazích lidí, kterým autorka přezdívá „kočkaři“, vám vykouzlí úsměv na rtech a zároveň vás i dojme.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čekání na kocoura. Přihlašte se a napište ho.

Po knize jsem sáhla poté, co mě v regálu v knihovně zaujal druhý díl, tak jsem šla najít i první, když už se jedná o tenké knihy s kočičí tématikou, to se nikdy neztratí.
Nemám moc ráda úvody, kde se autor rozepisuje o důvodech, proč nebo jak knihu psal. Většinou se tam čtenář dozví jenom chválu autora na vlastní dílo, tady to ale nebylo tak zlé.
Povídky samy o sobě jsou krátké a dobře napsané. Žádná mě výrazně nezaujala, spíše naopak mě podráždily dvě povídky původně publikované v časopisech, které se snažily na kousku o nějakou hlubokou myšlenku a působily jako moralizující.
Celkově kvalitní oddechovka s kočičkami. Nenadchla, neurazila, ale přidám hvězdičku za kvalitní literární zpracování takže 4 hvězdy celkem.
Související novinky - Čekání na kocoura (0)
„Možnost volby je někdy strašná věc.“
„Svazuje a zároveň povznáší vědomí, že ji někdo potřebuje.“
„Člověk se v pubertě složitě hledá, jen aby později zjistil, že to nejdůležitější o sobě stejně věděl už jako dítě.“
Kniha Čekání na kocoura v seznamech
v Mé knihovně | 284x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
Část díla
2021 | ![]() |
2017 | ![]() |
2019 | ![]() |
2023 | ![]() |
Povinná četba každé kočkomilky!