HelenBarbora

Velice podnětné a všem, opravdu VŠEM, komu není naše vlast, národ, zvyky a tradice ukradené, VŘELE DOPORUČUJU. A komu to ukradené je, tomu to doporučuju UŽ PROTO.

Pohodové čtení, hezky propletené vztahy. A vrah mohl být opravdu kdokoliv.

Hip,hip,hurá! Konečně vyšel Hladový hrob i u nás, v polských knihkupectvích ho měli už loni koncem léta! Za mě zatím asi nejlepší díl, ı když z vyústění jsem byla trochu zklamaná - záměna by byla mnohem zajímavější, a konec trochu postrádal spád. Furt se těším, že to Strike a Robin dají do kupy, teď se to trošku hlo, tak snad v příštím díle.

Dějově dobré, vrah mohl byt fakt kdokoliv a upřímě doufám, že ke střílení chraněných zvířat se v ČR zaprodá jen minimum lidí a v knize jde jen a pouze o fikci.

Krásná kniha o ŽIVOTĚ a jak ho zlepšit. Vřele doporučuju.

Kniha jistě podnětná, stačí si přebrat to, co s člověkem rezonuje a možná se zamyslet nad tím, co mi nesedí. Američtí autoři vykreslují příklady pro ilustraci z americké společnosti, škoda, že ne víc
obecné.

Bezvadná, do detailu dotažená detektivka. Paní Klevisová úžasně píše a v příběhu jsou i mnohem hlubší zamyšlení nad životem. Doporučuju.

Velice podrobně, na základě faktů i vlastního šetření, zpracované téma ničení památek. Kniha si zaslouží přeložit do cizích jazyků a autorka zase ocenění za velmi zdařilé, objektivní, podrobné dílo. Vřele doporučuju.

Tato kniha si zaslouží zfilmovat, skvělý, propracovaný děj a do konce člověk netušil, kdo je vrah. Paní Klevisová je špička českých detektivek, doporučuju :)

Krásně napsaná kniha, hravou češtinou a šikovnými jazykovými obraty Vám autorka poodhalí vrstvy historie země Iránu a okoření ji vlastními cestovatelskými zkušenostmi. Vřele doporučuju ke čtení.

Pane Frankle, děkuji.

Za mě nesmírně zajímavé a užitečné informace, velmi doporučuji

Krásná kniha s tahy na branku, psána vážně s humorem. Je obohacující vidět tento úhel pohledu. Doporučuju.

Rozhodně neuděláte chybu, když knihu přečtete :) Velice dobře se čte, obsahuje přehledy, otázky k zamyšlení a tipy.

Karel Čapek je sázka na jistotu. Krásné, výstižné a k tomu jaké překvapení, že lidé řeší odjakživa ty samé problémy. Vřele doporučuju.

Opět skvělý pan Taleb, který si servítky nebere a tím pojmenovává pravý stav věcí. Ke konci tedy příliš odborné, ale prokousala jsem se tím. Doporučuji ke čtení hlavně ekonomům, akademikům, lobbistům (i těch z katolické církve), lidem, co si hrají na odborníky, intelektuálům, poradcům všeho druhu, Thomasu Pikettymu a Hillary Clintnové.. I když.. proč házet perly sviním, že.

Tak to byla nálož. 654 stran ideologistických keců jak lidi ožebračovat "demokratickými metodami" o majetek a jak to co nejvíce nandat rentierům. V bažině textu se dočteme například, že "Progresivní daň představuje poměrně liberální metodu ke snížení nerovnosti, protože respektuje volnou soutěž a soukromé vlastnictví a současně mění soukromé motivace, sice často radikálně, ale na základě předem stanovených pravidel, které vychází z demokratické debaty v právním státě" nebo že "Veřejný dluh se snadno smázne, protože soukromého majetku je mnohem víc". Thomasi, a co nezodpovědné, beztrestné a svéhlavé rozhazování veřejných peněz a děsivé zadlužování států politiky, kteří dělají naprostý opak, než slibovali a než mají v programech?? Při čtení, ani se mi nechce napsat knihy, mě braly mory.. Půl hvězdy padlým stromům, které byly spotřebovány na tisk této nebezpečné bichle. Fuj.

Fantastické vypravěčské umění autora, vtipné, dramatické, k zamyšlení i k inspiraci. Doporučuju.