Mlha nad Shadow Sands
Kate Marshallová série
Kate Marshallová a její asistent Tristan Harper vyšetřují další zapeklitý případ. Jak spolu souvisí zmizení mladých lidí a oblast Shadow Sands? A jakou roli hraje hustá anglická mlha? Při potápění ve vodní nádrži Shadow Sands objeví Kate Marshallová mrtvé tělo mladíka, který býval vynikajícím plavcem. Přivolaní policisté případ označí za tragickou nehodu, přestože má Kate své pochybnosti. Postupně se pochybností a otázek vynořuje víc: Proč si šla oběť zaplavat uprostřed noci? Proč jeho zranění neodpovídají policejnímu scénáři? A proč je mrtvých těl, která se v nádrži našla, víc? Je to jen nešťastná souhra náhod, nebo úkladný vrah zneužívá toho, že na něj nikdo nevidí? Kate si je jistá, že okolo rezervoáru Shadow Sands se toho děje víc, než se na první pohled zdá, obzvlášť když v okolí padne hustá mlha. Lidé už roky tiše mizí, a když se ztratí další mladá žena, Kate a její asistent Tristan mají podle indicií jen několik dní na to, aby ji zachránili před stejným osudem.... celý text
Originální název: Shadow Sands, 2020
Komentáře knihy Mlha nad Shadow Sands
K sérii s Kate jsem se vrátila po mnoha letech a byla jsem nadšená.
Hned se jdu pustit do dalšího dílu.
"Zlo číha aj tam,kde ho nevidieť"
Majster v písaní paradných thrillerov nám tentokrát prináša ďalší prípad, ktorý je druhou časťou zo série o vyšetrovateľke Kate Marshallovej...
Jake trávi čas so svojou mamou,ktorou je vyšetrovateľka Kate Marshallová, ktorá v 1.časti vyrieši prípad a príde na to kto je Kanibal s Nine Elms...
Kate tŕpne,lebo jej syn bude mať šestnásť rokov, zákon mu umožňuje, že môže navštíviť svojho otca...
Vyberú sa spolu potápať do vodnej nádrže a pri potápaní nájdu telo mladého chlapca, ktorý neďaleko stanoval so svojím kamarátom...
Ako je možné, že sa utopil,napriek tomu, že bol vynikajúcim plavcom?
Kate spolu so svojím asistentom Tristanom začínajú pátrať po nezrovnalostiach, ktoré sa postupne objavujú v prípade...na povrch sa vynára kopec ďalších a ďalších otázok, ktoré Kate a Tristanovi nedajú spávať...
A ako súvisí tento prípad s ľuďmi, ktorí zmiznú v oblasti Shadow Sands zakaždým keď sa objaví hustá hmla?
Má to spolu vôbec nejaký súvis?
Napriek tomu, že kniha má cez 300 strán, zhltla som ju jak ništ, táto kniha sa nedala odložiť...autor nás pekne zavádzal a priznám sa, že ani ja som miestami netušila,kto alebo čo je za tým všetkým...
Super. Jsem spokojená, kniha mě držela v napětí od začátku až do konce. Opravdu povedená série.
Zrejme toho začínam mať dosť.. za posledné týždne som si dal maratón od R. Bryndzu a prežil niekoľko príbehov s Erikou a aj s Kate a moja spokojnosť sa zmenila na stagnáciu. Začalo mi vadiť niekoľko vecí. Zápletky sú stále v pohode, aj osobné príbehy, no jednotvárnosť vyšetrovania a teda princíp nadriadení sú neveriaci Tomášovia, či neschopní alebo zviazaní a krátkozrakí a hlavné hrdinky musia neustále bojovať o svoju pravdu s úzkym okruhom priaznivcov. A to ako Kate si veselo konfrontuje kde koho, ako súkromná vyšetrovateľka, kým v realite by jej väčšina podozrivých aj nepodozrivých dávno buchla dverami pred nosom, pridáva k neuveriteľnosti.
Děj a námět mě zaujal možná ještě o kousek víc než předchozí Kanibal, i když místy bylo zvláště chování Kate takříkajíc hloupoučké.
Škoda závěru, ten byl až moc rychlý a chybělo mu stupňování napětí.
Robert Bryndza umí napsat napínavý a zajímavý příbeh. Je to první kniha, kterou jsem od něj četl a hned mě chytila. Velmi zajímavé a poutavé jsou kapitoly z pohledu kanibala. Určitě doporučuji.
Robert Bryndza je stávka na istotu. Skvelé dialógy, perfektne vystavaný príbeh, vyšetrovacie metódy, ktorým uveríte a hlavným hrdinom, Kate a Tristanovi fandíte. Ja teda určite a opäť raz som si nesmierne užila nový Robertov príbeh Hmla nad Shadow Sands. Naozaj má v počte nezvestných “prsty” len hmla a typické anglické počasie?
Už prológ ma namotal a nedokázala som knihu odložiť ani po prečítaní piatich ďalších kapitol. Sú dosť krátke, takže svižné tempo vyslovene bráni prestať čítať. Veľmi oceňujem, že Robert čitateľovi dovolí žiť s postavami. Kate a jej minulosť ju prenasledujú. Nielen čo sa týka Petera(áno, objavil sa tu opäť a celkom rafinovane- hrozne ma štve postavenie Kate v celej situácii aj v komunikácii s rodičmi=ona si to predsa nevybrala!!! Stalo sa to a žije so svojimi rozhodnutiami so vztýčenou hlavou, i keď nejeden človek by to dávno vzdal. Snahu o rešpekt, úctu a slušný život), ale aj jej pocity pri Jakeovi, jej slabosť pre ľadový čaj, vzťahy s rodinou aj práca na univerzite. A Tristan. Och. Táto kniha bola perfektná aj kvôli nemu. Jeho sestra ma tak štvala. Najradšej by som ňou zatriasla a vylepila jednu výchovnú! Čo si o nej pomyslia- ani raz pri tom nemyslela na pocity Tristana. Samotné vyšetrovanie a rozuzlovávanie prípadu bolo skvelé. Bryndza čitateľa takmer hneď naviedol na správnu stopu, no identita páchateľa nebola zrejmá až do veľkého finále. Aspoň mne určite nie, pretože som podozrievala naozaj každého z privilegovanej bandy, dokonca aj (podľa mňa) nekompetentného nafúkaného Koa. Nečakala som až také drastické zážitky obete, ale na druhej strane, nedostali sme všetko ako na podnose a niektoré udalosti boli opísané len zo zahmlených spomienok, našťastie. Napätie, úžasná mrazivá atmosféra hmlou zahaleného zločinu, to všetko zo stránok doslova sršalo. Ja som nadmieru spokojná a páčil sa mi aj „List od autora” v závere knihy.
Thrillerů mám přečtených opravdu hodně a poslední dobou mě žádný neoslovil, všechny byly stejné a nebo ze skvělé zápletky vznikl příběh o ničem. Jsem moc ráda, že jsem se dostala k této knižní sérii, která má svižné tempo, skvělé vyšetřovatelé a spoustu zápletek. Při čtení jsem si připadala jako bych četla moji oblíbenou Josie Quinnovou. Pro fanoušky neotřelých thrillerů je toto jednohubka na jedno odpoledne. Za mě je to opravdu povedené a těším se na další díl.
Druhý díl je bohužel hodně slabý oproti prvnímu. Další ze série číst již nebudu. Jak mne nadchl Kanibal, tak toto už vůbec.
Druhý díl ze série a opět povedený příběh..
Zlo číhá i tam, kde ho nevidíš..
Valící se mlha, tlačila se dopředu, vlnila a přetáčela, přijde odnikud a dostane vás, dezorientuje vás do slepé paniky..
Chceš se se mnou dotknout hvězd?
Tohle byla super detektivka, poslech jsem si užila převážně díky Martinu Stránskému, který namluvil tuhle audioknihu opět parádně.
Kate Marshallová měla našlápnuto na velmi slibnou kariéru u londýnské policie. Vyřešila případ sériového vraha přezdívaného Kanibal z Nine Elms a sama u toho málem přišla o život. O patnáct let později Kate přednáší na universitě a žije poklidný život. To se rychle změní, když se začne minulost opakovat. Objeví se napodobitel Kanibala z Nine Elms. Kate začne na vlastní pěst vyšetřovat zmizení a vraždy, k tomu jí pomáhá její mladý asistent Tristan. Musím říct, že tahle dvojice mě neskutečně bavila.
Autor přidal do knihy skvělý humor, napětí a zvraty. Sice jsem pár situací odhadla, bylo trochu předvídatelné, kam se příběh bude stáčet. To mi ve finále ale vůbec nevadilo. Tohle je klasické krimi, které mě nějakým způsobem stále baví. Oceňuji kapitoly z pohledu našeho Kanibala. Vždy je zajímavé v těchto knihách pohlédnout do hlavy psychopatovi, a že tohle byl magor.
Já jsem s knihou spokojená, určitě bych si ráda poslechla další díly z této série.
Musím priznať, že oproti jednotke bola táto časť o niečo slabšia. Neznamená to však, že by bola zlá, skôr ide o taký poctivý priemer.
Chýbali mi tu brutálne, zvrátené opisy, ktoré ma v prvej časti doslova pohltili a dodali príbehu až nechutnú atmosféru. Tentokrát ide skôr o klasickú detektívku, stane sa vražda a vyšetruje sa. Nič viac, nič menej. Príbeh je jednoduchý, nie je komplikovaný, čo môže niekomu vyhovovať, inému možno nie.
“Keď ideš niekomu vraziť, palec si nikdy nedávaj do päste.”
Čo ale naozaj oceňujem, je záver. Absolútne nie je predvídateľný a vy môžte len hádať. Tam autor naozaj zabodoval.
Potešilo ma aj to, že Bryndza sem zakomponoval čosi aj z prvej časti. Spomenul niektoré veci z jednotky, čo je super pre niekoho, kto nečítal prvú časť. Takisto aj postavy z minulosti dostali priestor, ich životy, vývoj, minulé udalosti… Vďaka tomu si čitateľ, ktorý nečítal prvú knihu, vie pokojne vystačiť aj s touto druhou.
Za mňa spokojnosť, aj keď menšia pauza od Kate a Tristana teraz nezaškodí.
Po dočtení knihy jsem potřebovala delší čas na zpracování dojmů. Příběh ve mně zanechal natolik silné a tísnivé pocity, že se mi o něm dokonce i zdálo (SPOILER) Konkrétně o mrtvých tělech vyplouvajících na hladinu. Tak silně na mě atmosféra knihy zapůsobila. Robert Bryndza znovu potvrdil, že je mistrem psychologického napětí. Jeho styl psaní je velmi detailní a realistický, až mrazivě. To, jak dokázal vykreslit prostředí opuštěného jezera a znepokojivé události kolem něj. Přesto musím přiznat, že tato kniha pro mě na určitou dobu znamená přestávku od autorovy tvorby. Ne kvůli kvalitě – ta byla i tentokrát na vysoké úrovni – ale právě kvůli její emocionální síle a tíživé atmosféře, kterou ve mně zanechala. Mlha nad Shadow Sands rozhodně silným čtenářským zážitkem. Ale doporučuji jej s vědomím, že příběh může na citlivější čtenáře působit velmi intenzivně.
Kniha Mlha nad Shadow Sands byla pro mě příjemným napínavým čtením, které bych celkově ohodnotil známkou 2+. Bryndza opět ukázal, že umí budovat dusivou atmosféru a držet čtenáře v napětí až do konce. Během čtení jsem několikrát měnil názor na to, kdo by mohl být vrahem – podezření padalo téměř na každého, a v jednu chvíli jsem byl přesvědčený, že za tím musí stát snad čtyři různí lidé najednou.
Zvlášť mě iritovala ta bohatá rodina – její arogance a manipulativní chování mi opravdu lezly na nervy, což ale zároveň přispělo k silnému emočnímu prožitku z příběhu. Ačkoliv některé momenty byly možná trochu přitažené za vlasy, kniha si držela dobré tempo a udržela mou pozornost až do poslední stránky.
Pokud hledáte napínavou detektivku s temnou atmosférou a překvapivými zvraty, Mlha nad Shadow Sands určitě stojí za přečtení.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Robert Bryndza také napsal(a)
| 2016 | Dívka v ledu |
| 2017 | Noční lov |
| 2019 | Kanibal z Nine Elms |
| 2018 | Do posledního dechu |
| 2017 | Temné hlubiny |

94 %
69 %

Já vůbec nechápu, proč jsem toho "Bryndzu" odkládala tak dlouho... Opět velmi povedený příběh, poslouchala jsem jako audioknihu, což bylo skvělý, jelikož hlas Martina Stráského je na to jako stvořený. Ihned jsem byla vtáhnuta do děje, moc jsem si to užila, vraha jsem netušila, takže vše dle očekávání, a už moc se těším na další díl. :)