Černočerné srdce

Černočerné srdce
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527725/bmid_cernocerne-srdce-65701a1fd45e5.jpg 4 748 748

Když do detektivní­ kanceláře vpadne rozrušená Edie Ledwellová, Robin Ellacottová neví, co si o nečekané návštěvě myslet. Spoluautorku animovaného seriálu Černočerné srdce prý neustále pronásleduje internetový uživatel s přezdívkou Anomie. Robin usoudí, že jí nemůže nijak pomoct, a vše pustí z hlavy. Za pár týdnů však přijde šok - mladou ženu totiž kdosi zavraždil na hřbitově Highgate, kde se celý seriál odehrává. Robin a Cormoran Strike se pouštějí do pátrání a brzy objeví zcela nové podoby zla. "Mimořádně zdařilý současný kriminální román, který poukazuje na mnohé negativní aspekty sociálních médií a on-line. Zároveň se autorka dobře vypořádala s problémem, kterým si sama musela projít." čtenář z Goodreads "Varovný příběh o vlivu virtuálního světa na životy skutečných lidí." Guardian... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

The Ink Black Heart , 2022


více info...

Přidat komentář

koczanska
předevčírem 4 z 5

Oproti předchozím dílům mi tento nepřišel tak hrozně vleklý. Je pravda, že autorka zachází hodně do detailů, všechny scény tedy naprosto jasně můžete vidět před sebou, protože vše popíše do puntíku. Ani vztah hlavních hrdinů tam nebyl tak hrozně rozebírán. Děj hezky plynul. Já hodnotím kladně.

milan2310
23.07.2024 5 z 5

Když mi paní knihovnice zamluvenou knihu přinesla, upřímně jsem se zděsil, taková bichle.
Ale četla se mi dobře. Hned, co jsem začal, jsem zjistil, že mám přečtený první díl.
Pravda, kniha mohla být asi trochu útlejší, ale kromě krátké části s moralizováním někde na konci, jí jinak nemám co vytknout. Příležitostně mrknu na některý z předchozích dílů.


icezero
22.07.2024 4 z 5

Plný počet za mě ne, to kvůli těm vedlejším příběhům, které daly knize snad jen těch par desítek podle me zbytečných stránek. Úseky z modchatu se mi napřed četly trošku zmateně, ale člověk si zvykne. Jinak promyšlený příběh jak je u autorky zvykem, takže za mě rozhodně spokojenost. Ta propracovanost celýho příběhu včetně předchozích knih mě prostě fascinuje.

Kiwisska
22.07.2024 4 z 5

Uff.. Tak tohle byl pro mne křest ohněm. Na to, jak moc jsem se těšila na nový díl..nebyla jsem schopna se do toho nějak víc ponořit, zdálo se mi to zdlouhavé, vrah nebyl překvapivý, pasáže s "chaty" se strašně špatně četly. Asi celkově vzato to nepředčilo moje očekávání. A proto ubírám hvězdu, jelikož předchozí díl byl z mého pohledu daleko lepší.

Sabina335
21.07.2024 5 z 5

Tak jsem se konečně dočkala dalšího dílu této skvělé série a opět klobouk dolů před autorkou. Skvěle napsané, úžasný námět, za mě velmi důvtipné psaní komentářů na chatech (trochu mi ze začátku vadilo, než jsem se zorientovala jak číst, ale pak super). Za mě jednoznačně nejlepší ze všech. Jen tak dál (a prosím rychle).

oldriskaa3h4
19.07.2024 5 z 5

Pro mě asi nejlepší díl ze všech a to jsem se po posledním dílu zařekla, že si další nekoupím Tak doufám, že příští bude také takto čtivý. V těch minulých jsem se hodně ztrácela v postavách a celkově bych knihy zkrátila i o 200 stran .

Tento díl mi přišel více akční a napínavější než předchozí. Samozřejmě každý máme jiný názor.

Rolada88
19.07.2024 3 z 5

Tak tohle mě nejak nebralo. O proti neklidný krvi ta mi přišla více tajemná a akční. Mrzák strike mě taky nebral už mě nebavilo jak by chtěl nejraději skočit pahýlem na robin a ona na něho hrozný plus vedlejší případy taky o ničem dlouhý a nudný divím se protože o proti 5 dílu to bylo fakt utrpení cca 1200stran. Doufám ze vodný hrob bude mít aspoň 1500 stran a strikovi uz robin skočí na ten jeho Pahýl protože jestli ne tak mu z toho upadne i ta druhá noha

LadyNina
17.07.2024

to Terry11 - autorka zažila velký rozvoj počítačových her a onlinovek a začátky chatů v devadesátých letech jako mladá, to nezapomeneš :-) a možná konzultovala se svými dětmi...

strippedd
17.07.2024 5 z 5

(SPOILER) Ach tak mi ti dva chyběli. Musím uznat, že asi zatím nejnáročnější díl a to nemyslím, co se počtem stran týče. Dlouho jsem se do děje dostávala a vyznat se v konverzaci na chatu bylo pro mě dost náročné. Nicméně, téma ohromně zajímavé a aktuální. Občas mi už leze na nervy neustálé zmínky o pahýlu, ale to dokážu odpustit. S napětím čekám, kdy si ti dva přiznají své city a někdy mám pocit, že z Robin dělá autorka trochu chudinku. Každopádně se nemůžu dočkat dalšího dílu a doufám, že nebudu čekat dlouhou :).

LadyNina
15.07.2024

Začala jsem teprve číst - tam, kde se popisuje děj v kanceláři a v terénu, příběh pěkně odsýpá. číst diskuse na chatu mne nebaví, to přeskakuji :-) tím pádem mi možná něco ze stop unikne, ale na dalších stránkách se to určitě objasní. Kdepak je překladatel Ladislav Šenkyřík? Rozhodně mi chybí jeho znalost reálií - on by jistě z pinty piva neudělal půllitr a z premiéra Spojeného království starostu Londýna :-) Jinak příběhy této dvojice detektivů mám velice ráda a netrpělivě čekám na český překlad každé knihy.

marsden
14.07.2024 1 z 5

Tak tentokrat ne a vubec. Tesil jsem se, ale uz nemam chut a trpelivost ztracet cas knihou, ktera me nebavi. Docteno do 230 strany a odkladam. Mela me varovat uz prvni strana s chatem, uz ta se nedala cist. Preju obema hrdinum priste lepsi a napinavejsi pribeh.

n.ezn.amy
14.07.2024 3 z 5

(SPOILER) Eddie Ledwelová, spoluautorka velkého hitu a to seriálu Černočerné srdce, navštíví kancelář soukromých detektivů Strika a Robin s obavami o svůj život, neboť je jí na internetu vyhrožováno vůdcem fandomu Černočerného srdce Anomiem. Ovšem z důvodu velkého množství práce je odmítnuta. O pár dnů později je nalezena zavražděná a kousek dál od ní leží pobodaný její bývalý přítel. A tak když jsem opět požádáni, tentokrát pozůstalými, aby vyšetřili kdo je tajemný Anomie a kdo zavraždil Edie, tak tentokrát práci přijmou.

Oderit dum metuant - Jen ať nenávidějí, hlavně když se bojí

Rowlingová prostě psát umí, to je bez jakýchkoliv debat. Dobře vypointovaný příběh, který se dobře čte a do poslední chvíle jsem netušil, kdo je záhadný Anomie ač se mé tipy každou chvíli měnily. Líbí se mi cítáty v knize, které přesně vystihovaly děj. Co mi vadilo na příběhu, že byl zbytečně roztáhlý, možná někdy méně je více. Na Rowlingové je vidět, že je přesvědčením na levé straně spektra a v každé knize to dává jasně najevo. Střední konzervativní třída je zde vždy vykreslena jako hlupáci, nemluvě o ultrapravičácích. Každý kdo je příznivec labouristů a ještě třeba homosexuál nebo lesba, je naprosto úžasný a dokonalý. Je to podobné, co mi začíná vadit i na knihách Stephena Kinga, jeho zaujetí demokraty a antipatií republikánů. A to u Rowlingové je to samé a to je to, co mi v těch to příbězích začíná vadit a otráví mi četbu. Jinak, je to asi překladem, ale psát, že si Strike objednal půllitr piva? V Anglii? Jsem možná hnidopich, ale tohle je obrovský nonsenc. Anebo napsat, že Skrewdriver byla punková kapela? Jako vážně? Jsou to asi detaily, ale i tohle mi třeba na knize vadilo. Celkově ale za mě dobrá detektivka, protože co si budem Rowlingová je dobrá spisovatelka

Je pravda, že člověk musí odpouštět svým nepřátelům - ale teprve poté, co je vidí viset.
Heinrich Heine

_Knihomolka_
12.07.2024 5 z 5

Další excelentní nálož dramatu s nádechem romantiky. Opět na Rowlingovou budu pět ódy, ale jinak to, myslím, ani nelze. Velice se mi líbil originální nápad na detektivní zápletku, spoustu menších a neméně napínavých dějových linií, které se s postupem vyšetřování rozrůstaly a různě vyvíjely, včetně té patřící oběma hlavním postavám a autorčina vypočítavá hra se čtenářem, které jsem jako vždy podlehla :).

MirrorIsis
10.07.2024 5 z 5

Kniha jako vždy nezklamala, potěšující je, že se Strikova detektivní kancelář pouští i do vyšetřování v počítačových hrách, zápletka je hodně zajímavá. Jen pořád přemýšlím, jestli se Cormoran někdy dá s Robin opravdu dohromady...

Awča
10.07.2024 4 z 5

Celou sérii mám moc ráda, ale díl od dílu knihy bobtnají, a pokud se nejedná o e-book je téměř nemožné ji číst jinde než doma.
Zápletka byla moc zajímavá, kyberprostor dobře vykreslený, Strike a Robin úžasní jako vždy. Jen jsem se přistihla, že jsem už tím čtením a příběhem unavená, krácení by nebylo na škodu.
I tak parádní počtení.

Terry11
08.07.2024 2 z 5

No, vzhledem k tomu, že jsem počítačovými hrami a děním okolo nich nepolíbená, všechny ty chaty mě nebavily, nerozuměla jsem funkcím ve hře ani moderování. Takže jsem víceméně sledovala se zájmem jen vyvíjející se vztah mezi protagonisty. Ale obdivuji, jak se s tím ve svém věku spisovatelka vyrovnala.

SisinkaRa
08.07.2024 5 z 5

Toto bylo skvělé. Autorka je třída a píše jako bohyně.

Minea
04.07.2024 5 z 5

Můj první Strike a hned trefa do černočerného srdce. Výborné od začátku do konce.

IvaKo
02.07.2024 5 z 5

Na další případ Cormorana a Robin jsem se moc těšila, protože mě baví sledovat peripetie jejich vztahu, ale tentokrát mě doopravdy zaujala i samotná kriminální zápletka odehrávající se v kyberprostoru. Příběh je skvěle napsaný, napínavý a hodně zneklidňující. Jsem zvědavá jestli se také dočká své seriálové podoby jako předchozí díly, což by ale bylo značně obtížné, protože podstatná část příběhu se odehrává na chatu.

xxbarbarelaxx
30.06.2024 5 z 5

Za sebe musím říct, že to byl opět skvělý díl. Držel mě v napětí od začátku do konce. Měla jsem pár tipů, jak celý příběh dopadne, ale i tak mě to musím přiznat, překvapilo. Příběh se mi četl skvěle i přes to, že kniha je obsáhlá a má 1152 stran. Příběh odsýpal, čtenáře udržoval v napětí a musím přiznat že potřebuji pokračování. Všem doporučuji.