Harry Potter a Tajemná komnata přehled

Harry Potter a Tajemná komnata
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29800/bmid_harry-potter-a-tajemna-komnata-AQf-29800.jpg 5 14036 14036

Harry Potter série

< 2. díl >

Harry se vrací po prázdninách do školy a netuší, že tentokrát mu hrozí smrtelné nebezpečí. V Bradavicích se začínají dít prapodivné věci, při kterých tuhne krev žilách, a nikdo z žáků netuší, že pradávná legenda se stala skutečností... Tajemná komnata se znovu otevřela!

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Harry Potter and the Chamber of Secrets , 1998


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Harry Potter a Tajemná komnata. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (818)

Holly.W
23.07.2024 5 z 5

První knihy, které jsem v životě přečetla byly právě ty o Harry Potterovi. Zažehly ve mě čtenářskou vášeň, která nikdy neuhasla. Harry Potter a tajemná komnata patří ještě k těm pohádkovým, pro děti a i film je jeden z nejlepších.
Úžasná, čtivá, kniha, s perfektní zápletkou, která čtenáře chytne a nepustí. Rowlingová je paní Vypravěčka, a díky tomu si čtenář může veškeré dění v knize živě představit.
Knihu jsem četla už asi po desáte a rozhodně ne naposledy! Knížky o Harry Potterovi by měly patřit mezi povinnou četbu, protože jsou to jedny z nejlepších knížek na světě.

Rihatama
21.07.2024 5 z 5

Čas od času se mi zasteskne po půvabu tajemství a kouzel pohádkového světa Harryho Pottera... Zasteskne, přestože filmové zpracování jsem viděla X-krát. Tentokrát ale, konečně, beru do ruky knihy. Už z úvodní části série vím, že film režírovaný Chrisem Columbusem nemůže knižní předloha překonat vzhledem k vizuální působivosti, průvodní hudbě nebo možnostem filmových triků. Kniha je taky evidentně více zaměřená na dětského diváka, zatímco filmový Harry a jeho přátelé už znatelně vyrostli, a i příběh potemněl. A přece jsem si pokračování HP užila, ať už kvůli tomu nemožnému. ale dobráckému skřítkovi Dobbymu, pavoučí anabázi, které byli HP i Ron Wiesly vystaveni kvůli hanebnému obvinění Hagrida z kdysi 1. otevření tajemné komnaty s neblahými důsledky, nebo dramatickému souboji HP s hadem. Pohádky ale zpravidla mívají dobrý konec, takže až se zase příště vrátím do čarodějného světa Bradavic, opět se budu moct těšit na Brumbála, Hagrida, známou trojku, a dokonce i na Draco Malfoye. Rowlingová má nesmrtelné zásluhy.


M.i.k.e
18.06.2024 4 z 5

oproti prvnímu dílu o chloupek dospělejší a ještě o kousek zábavnější. Napsané je to opět poměrně jednoduše a díky tomu se to opět čte prakticky samo a je jedno jestli je vám zrovna sedm a nebo čtyřicet. Hned po dočtení jsem si pustil i film a ten se knížky drží velmi dobře. Samozřejmě že v knize je na všechno víc času, všechno déle trvá a můžeme dostat víc informací, ale nepřijde mi, že by film vynechal něco úplně zásadního.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Ocenění knihy (1)

1999 - British Book Awards (British Children's Book of the Year)


Zfilmováno

Harry Potter a Tajemná komnata (2002)


Kniha Harry Potter a Tajemná komnata v seznamech

v Právě čtených137x
v Přečtených24 536x
ve Čtenářské výzvě1 586x
v Doporučených1 406x
v Knihotéce5 270x
v Chystám se číst333x
v Chci si koupit146x
v dalších seznamech63x