Anděl smrti

Anděl smrti
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536063/bmid_andel-smrti-6625a2246b292.png 4 803 803

Když najde detektiv šéfinspektor Erika Fosterová vysoce postaveného politika Nevilla Lomase nahého, svázaného a mrtvého ve vlastní posteli, vedení Metropolitní policie rychle rozhodne, že jeho smrt není potřeba vyšetřovat. Případ je odložený, ovšem jen do chvíle, kdy je nalezena mrtvá i nadějná fotbalová hvězda. Erika a její tým navíc s těmito vraždami spojí i smrt známého režiséra. Policie už nemůže ignorovat to, co je očividné: v Londýně řádí sériový vrah, který si chce vyřídit účty. Výsledky vyšetřování jsou ovšem trochu matoucí. Na záběrech z průmyslových kamer se objeví pět podezřelých žen... a všechny jsou si k nerozeznání podobné. Při pátrání po jejich totožnosti Erika několikrát narazí na zmínku o sexuální pracovnici, která má špínu na tolik vlivných mužů, že to znervózňuje i ty nejmocnější politiky a vedení Metropolitní policie. Čas do dalšího útoku vraha se krátí a je na Erice, aby rozpletla síť důkazů a zodpověděla zásadní otázky: Co spojuje oběti dohromady, kdo další je zapleten do skandálu a jak daleko jsou mocní ochotní zajít, aby ochránili své vlastní zájmy?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Cosmopolis
Originální název:

Lethal Vengeance, 2024


více info...

Přidat komentář

rumova_kulicka
včera 4 z 5

Super díl, přestože téma politiky a jeho zákulisí úplně nemusím. Naštěstí tam toho nebylo moc. Sérii s Erikou jsem si oblíbila o něco více než s Kate.

le21nka
předevčírem 5 z 5

Skvělé. Velmi dobře se četlo. Detektivní příběhy s Erikou jsou vždy sázka na jistotu.


Eva0057
15.10.2024 5 z 5

Jo, tak tohle se povedlo. Poslední kniha s Kate Marshallovou mě moc neoslovila, přestože se mi předchozí příběhy hodně líbily. Ale tento příběh s Erikou Fosterovou nezklamal, četlo se to jedním dechem. Vřele doporučuji!

p.pavlina
11.10.2024 5 z 5

Kniha se mi velmi dobře četla a příběh hezký plynul. Velmi zajímavé čtení.

PetraBery
09.10.2024 4 z 5

S Erikou po osmé a zase jsem si vyšetřování užila. Politiku obecně v knihách moc nemusím, ale tady to nebylo až tolik, aby mě kniha nudila. Závěr naznačuje možné pokračování, tak se necháme překvapit.

PetraCy
04.10.2024 5 z 5

Nemá chybu, opět se dobře četlo...

KatyM.
02.10.2024 5 z 5

R. Bryndza opět nezklamal. Velmi napínavý příběh s Erikou a ještě napínavějším koncem.

VeFab
01.10.2024 4 z 5

Kniha skvělá jako vždy.
Možná jsem čekala lepší závěr.

Petrasim
26.09.2024 5 z 5

Můj oblíbený autor opět nezklamal. A jsem ráda, že je Erika zpátky.

anovy64
22.09.2024 5 z 5

Ne všechny Bryndzovy knihy mě nadchnou, ale tento díl byl opět velice čtivý, měl spád, dobře vymyšlená zápletka, vůbec nevadilo, že vrah je odhalen v průběhu děje, ale ten závěr mi přišel neukončený. Možná ne něj bude navazovat další díl, který si určitě zase přečtu.

Boruvka.cerna
18.09.2024 5 z 5

Ó Bryndzo, Bryndzo, co mi to vždycky děláš :) :) Díky tomu, jak je to napínavé, musím furt číst a jdu spát pozdě v noci a nemůžu se dočkat dalších kapitol :)
Prostě opět super Bryndzovka. A ten konec….? No jsem napnutá jak kšandy. Kdy že to vyjde další díl prosím? :)
Jediné co - nevím, zda by v reálu kdy kdo měl takové kompetence a nechal Eriku si vlastně dělat, co chce, nezvedat telefony atd.

krevetka79
17.09.2024 5 z 5

Návrat k Erice a jejímu týmu byl opět skvělý.
Případ mě vtáhl od samého počátku... Bryndzův styl psaní je velmi čtivý, s pořádnou dávkou napětí... Skvěle vymyšlená zápletka..
Jen to rozuzlení bych potřebovala dotáhnout až do detailu:-) ale na druhou stranu mám o čem přemýšlet ...
Každopádně budu vyhlížet další knihy .

LivN
16.09.2024 5 z 5

Čtení byla jízda a užila jsem si to, ale chybělo mi tu víc Issaca a Mosová s Petersonem. Víc Eričina osobního života a větší popis atmosféry kolem. Ale nápad to byl dobrý a rozhodně se těším na další díl.

Evkaha
15.09.2024 3 z 5

Asi jsem nebyla ve správné náladě na tuhle knihu, četla jsem ji celých 14 dní. Sice čtení rozptylovalo dost věcí, ale pořád mi na knize něco vadilo víc než normálně ať už hodně politiky nebo epilog, kde si každý vlastně domyslí jak to dopadlo. Po další knize určitě sáhnu.

Lenoulinka
15.09.2024 4 z 5

S každou další knihou mi to přijde pořád stejné. Brutální vrah, nechybí narážky na zvrhlý sex a Erika placající se v soukromém životě. A stejně když vyjde nová kniha, tak po ní sáhnu...

Alethea_k
14.09.2024 4 z 5

Tento díl je skvělý, o tom žádná. Ale mým problémem je to, že nemám ráda, když se do vyšetřování zbytečně motá politika a řešíme vraždu nějakých senátorů atd. ...
A zrovna tady to vypadalo dost bledě ze začátku. Ty části, když šlo o tajné služby a politiky mě moc nebavily, na druhou stranu - aspoň tam bylo nějaké to "napětí". Mrzí mě, že ten případ ale částečně dořešen nebyl. Pachatel byl dopaden, ale jak to dopadlo skrz politiku? Dozvíme se to v dalším díle? Jak to, že to nakonec Erice takhle všechno prošlo?? Dál mě mrzí, že tu tentokrát nedostane tolik prostoru Isaac. To stejné vlastně Igor. Všechno je zalité sluncem, ale chci vědět víc!
Soukromý život Eriky se vyvíjí až nad očekávání dobře, jsem zvědavá, co dalšího na ni Bryndza vymyslí. Další díl si určitě přečtu, až ho napíše.

derminator
13.09.2024 5 z 5

Série s Erikou mám rád, knihu jsem rozecetl na mém konci pobytu v lázních a dočetl dnes v deštivé pátku a musím říct že kniha opět nezklamala, jediné co bych vytknul je ten neuzavreny konec tak se těším zda bude dovysvetleni v další knize. Dávám 85%.

Kyri
13.09.2024 3 z 5

Knížka se mi líbila. Byla jsem zvědavá, jak to dopadne - jak to dopadne s vražedkyní. Co se mi tedy moc nelíbilo, bylo otřepané téma korupce a politiky. Otřepané je i téma zneužívání v dětských domovech. Erika hrozně bojovala, aby mohla případ vyšetřovat, ale vlastně celým svým počínáním potvrzovala, že je nespolehlivá a neřiditelná. Spíš jsem nechápala, že ji z případu nestáhli. Opět do celé knihy zasahovaly moc silné emoce a nelogická rozhodnutí.

ellypusik
11.09.2024 3 z 5

Já knihy Bryndzy vždy zbožňovala. Jeho díla měla skvělý spád i zajímavé postavy. Pozastavila jsem se až u knihy Tíživé ticho, která mne vůbec nezaujala a přišlo mi, že kniha byla napsána urychleně na zakázku. Tady jsem na tom podobně. Kniha nemá takový spád, postavy mi přestávají být blízké a ta tématika.. Chápu, že máme nahlédnout do politické temné sféry, ale kdyby se takto chovali k vrchním policistům, je to fakt moc zlý. Obecně kolegiální přístup vůči Erice byl víc než smutný.
Příběh obsahoval spousty trhlin a překlad se taky nevyvedl.
Tato kniha byla pro mě zklamáním, ale chápu, že je autor jen člověk a možná potřebuje popadnout druhý dech. Uvidíme, co bude dál.

MarianP
11.09.2024 5 z 5

Taká typická "bryndzovka", kniha má spád, ľahko a rýchlo sa číta, čo mám na detektívkach najradšej. Pomsta ako hlavný motív je síce trocha otrepaný, ale tu celkom fungoval...