Eva88 Eva88 komentáře u knih

☰ menu

Gazely Gazely Patrik Hartl

Kdyby to byl "obyčejný" román, chválím. Ale na Hartla slabší kousek. Nevadí, i tak se četl dobře, jednoduchá oddechovka.

21.01.2024 3 z 5


Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Matthew Perry

Na Přátelích jsem vyrostla a dospěla. Kdykoliv je mi smutno nebo se chci odreagovat, pustím si je. Chandler byl jedna z nejoblíbenějších postav. I přesto, že jsem věděla, že se Matthew Perry potýkal se svými démony, netušila jsem, jak zlé to bylo. Obdivuju, jak hluboce, pravdivě a surově dokázal sepsat své životní přešlapy. Vyprávění smutné, ale zároveň cynicky komické, jak je/bylo Matthewovi vlastní. Svatý Petr určitě jeho boj o své místo v životě ocenil.

03.01.2024 4 z 5


Vinice ve Francii Vinice ve Francii Julie Caplin

Opět příjemné čtení, člověk příběh přelouská rychle, ani neví. Francie od autorky podruhé a pro mě podruhé malé zklamání. Ale nevadí, velký obdiv, že i přesto, že zažívala autorka těžké životní období, byla schopna sepsat tak milý příběh.

10.12.2023 3 z 5


Božský bastard Božský bastard Christina Lauren

Za mě slabší čtení, ale jako oddechovka proč ne... Další knihy ze série ale určitě vyhledávat nebudu.

26.11.2023 3 z 5


Mama milovala Gabčíka Mama milovala Gabčíka Veronika Homolová Tóthová

Velice čtivě sepsaný silný příběh účastníků operace Anthropoid. Moc se mi kniha líbila a jako vždy po dočtení knihy s touto tématikou jsem v úžasu, kolik odvahy v období krize v sobě lidé naleznou.

17.11.2023 4 z 5


Nedovol mi zmizet Nedovol mi zmizet Lucie Závacká

Moje první kniha s takovou tématikou. Odstíny jsem nečetla ani neviděla, tak nemohu srovnávat. Ať je příběh jakkoliv kýčovitý, děj se opakující a hrdinové iritující, tak i přesto se to četlo dobře a stránky ubíhaly. Konec špičkový. I když jsem se těšila, až knihu dočtu, tak přeci jen závěrečná kapitola mě nalákala na další díl.

13.09.2023 3 z 5


Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Když se dívám zpětně, nechápu, jak je možné, že mě Harrymánie v dospívání minula. Nečetla jsem knížky a neviděla ani jeden díl. Až teď jsem byla dcerkou donucena Harryho předčítat. Společně jsme si užily vtipné chvíle stejně jako ty napínavé a děsivé. Těšíme se na film a na pokračování četby této série.

13.04.2023 5 z 5


Strašidýlko Stráša Strašidýlko Stráša Alena Mornštajnová

Vtipný a napínavý příběh pro děti. Krátké kapitoly, které lákají číst dál a dál. Pětiletou dcerku knížka velice bavila. :-)

16.09.2022 4 z 5


Poslední důkaz Poslední důkaz Jeffery Deaver

Nevím, jestli jsem z Deavera už "vyrostla" nebo jestli už jede spíše na kvantitu než na kvalitu. Za mě od něj jedna z nejslabších knih.

31.07.2022 3 z 5


Nejšťastnější muž na Zemi Nejšťastnější muž na Zemi Eddie Jaku (p)

Sdílená bolest je poloviční bolest; sdílená radost je dvojnásobná radost. Svatá pravda. Klobouk dolů před všemi, kteří si zachovají v krizových situacích a nelidských podmínkách čest, dobrý úsudek a naději.

12.07.2022 4 z 5


Příběh ukrytý v notách: Labutí jezero Příběh ukrytý v notách: Labutí jezero kolektiv autorů

Opět nádherný počin. Husí kůži jsem měla i já. Dětem se příběh, hudba, obrázky moc líbí.

10.03.2022 5 z 5


Příběh ukrytý v notách: Čtvero ročních dob v jediném dni Příběh ukrytý v notách: Čtvero ročních dob v jediném dni kolektiv autorů

Z edice Příběhů ukrytých v notách je tahle má nejoblíbenější. Krásně vykreslená roční období prolínající se nádhernou Vivaldiho hudbou. Moc milý příběh Elišky a její jablůňky.

06.02.2022 5 z 5


Tři sestry Tři sestry Heather Morris

Příběh o síle a naději tří sester. Knihy zabývající se zážitky z koncentračních táborů mě vždy a znova chytnou za srdce. A vždy a znova se divím a obdivuji, kolik síly v sobě člověk může mít. Nejenom, aby přežil takové hrůzy, ale aby mohl také jít dál. Všechna čest sestrám Mellerovým.

06.02.2022 5 z 5


Království Království Jo Nesbø

Moje první seznámení s Jo Nesbøem. A teda bylo to něco. Příběh čtivý od začátku do konce. Napínavá, ponurá atmosféra. Za mě sympatický a empatický hlavní "hrdina". Jestli ho tak lze v jeho případě označit. :-) Rozhodně se těším na další knihy tohoto autora. Království bylo pecka.

23.01.2022 4 z 5


Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Zajímavé a poučné čtení. Co by bylo, kdyby se revoluce nevyvedla. Nikdy mě nenapadlo se nad tím zamyslet. V tomto směru perfektní a čtivé umělecké dílo. Ale ze všech knih paní Mornštajnové bych řekla, že Listopád mě oslovil nejméně.

05.01.2022 3 z 5


Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Milá, příjemná a velice čtivá romantika. Do Alexe jsem se zamilovala, Lucy sympatická hrdinka, islandská parta, na kterou se dá spolehnout. V příběhu bylo všechno - romantika, napětí, vtip, ale i nějaké zajímavosti o nádherné zemi.

14.12.2021 4 z 5


Máma není služka, máma je dáma Máma není služka, máma je dáma Marek Herman

Opět příjemné, povzbudivé a trochu děsivé počtení. Děkuji.

30.11.2021 4 z 5


15 roků lásky 15 roků lásky Patrik Hartl

Pana Hartla ráda čtu i poslouchám. Tato kniha byla ale opravdu slabší. Rozjezd super a posledních pár stran skvělých (otázka, jestli byl závěr děje povedený, nebo už jsem se tak těšila na konec...?). Ale to fňukání. A pořád dokola. A přehnané popisy a detaily ze života zoufalého rodiče. Mám děti a přesto to pro mě bylo chvilkami utrpení. Co teprve bezdětní jedinci, kteří se tím textem museli prokousat? Možná chyba, že se šlo na kvantitu, kdyby byla kniha o cosi kratší, vůbec by jí to neuškodilo. Nevadí, neházím flintu do žita a budu se těšit na další knihu, která bude zase určitě neodložitelná Hartlovka, se kterou se těžko loučí. :-)

23.11.2021 3 z 5


Klíč k minulosti Klíč k minulosti Tatiana de Rosnay

Moc krásný, smutný a velice čtivý příběh. Obě dějové linky silné a zajímavé.

09.11.2021 4 z 5


Než jsme byly tvoje Než jsme byly tvoje Lisa Wingate

Za mě velké zklamání. O chybách a překlepech se vůbec nebavím, je ostudné, že se tato verze vůbec dostala do tisku a ještě dostala nálepku světového bestselleru. V originále by příběh určitě vyzněl lépe. Krásný námět, ale mně se kniha četla dost špatně.

30.10.2021 3 z 5