Tři sestry

Tři sestry https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479162/bmid_tri-sestry-LW6-479162.jpg 4 433 99

Navždy spolu, navzdory všemu. Od autorky bestselleru Tatér z Osvětimi. Když byly Cibi, Magda a Livia malé, slíbily svému otci, že si zůstanou nablízku, ať se stane cokoliv. O několik let později Livii deportují do Osvětimi – a Cibi se k ní dobrovolně přidá. Jedině Magda se ještě nějakou dobu skrývá na rodném Slovensku, ale brzy také skončí ve vyhlazovacím táboře. Tváří v tvář smrti si sestry dají další slib: pokusí se přežít. A tak začíná jejich strastiplná pouť zničeným kontinentem, která povede až za novým životem v Izraeli.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Válečné , Historické romány

Vydáno: , CPress
Originální název:

Three Sisters , 2021


více info...

Přidat komentář

dennydee
11.04.2024 5 z 5

Kniha je napsána opravdu skvěle a velmi čtivě. Cibi, Livi a Magda mi byly moc sympatické.

Líbily se mi přeskoky v kapitolách, kdy se děj odehrával buď v Osvětimi, kde figurovala Cibi a Livi a ve Vranově, kde zas figurovala maminka, dědeček a Magda.

Livi měla obrovské štěstí, že se k ní Cibi přidala. Myslím si, že bez ní by nepřežila. Jak jsem psala, kniha je opravdu svižná a velmi dobře napsána. Dívky měly neuvěřitelné štěstí v neštěstí, až si říkám, že to asi celé úplně pravda nebude, ale nevadí, bylo fajn číst také o troše štěstí na tak odporném místě. Kolikrát mi to ale přišlo až přitažené za vlasy, v čem se sestry lišily od jiných dívek a dětí, ze měly takové výhody? Nicméně, na mém hodnocení se to neodráží - třeba to tak opravdu bylo, třeba ne, od toho tu nejsem a pravdu se stejně nedovíme.

Poslední část byla sice velmi zajímavá, ale za mě zbytečně zdlouhavá, myslím, že by vůbec nevadilo, kdybych se život po válce trochu zkrátil. V podstatě se to omílalo stále dokola. Byla jsem ale vděčná, že sestry nalezly pokoje, lásky a štěstí.

Knihu určitě doporučuji, bavila mě.

HockeyGirl
07.04.2024 4 z 5

(SPOILER) Dojemný, smutný a pravdivý příběh tří sester od začátku války, po její průběh hlavně v táborech a pochodu smrti až ke konci války a životě po válce. Sestry si byly navzájem oporou po celou dobu knížky, jejich příběh by měl být inspiracích všem sourozencům, aby stáli při sobě v dobrém i špatném a nebáli se říct to, co je tíží. Dvě ze sester byly první, kdo nastoupily do Osvětimi, prostřední sestra se k nim přidala (bohužel) také později. Jejich matku a dědečka odvedli do plynu, sestry to viděly. Tento příběh opravdu doporučuji, je to skutečný a osobní příběh sester, které spolu byly vždy a chránily jedna druhou. :'))


Mája777
01.04.2024 5 z 5

Velice emotivní kniha. Napsat krásná o knize, jejíž převážný děj se odehrává v pekle Osvětimi, dost dobře nejde. Ale její krása je v síle sesterské lásky a s ní i lásky rodinné.
První dva díly jsem četla už docela dávno. Vlastně hned po jejich vydání. Tuto jsem si také koupila jakmile se objevila na pultech, ale bůh ví proč, ležela v knihovně a já na ni nějak pozapomněla. Ale o to víc jsem si ji teď vychutnala.
(1. 4. 24 - 8 056 - 20)

koki.veru
17.02.2024 5 z 5

Nádherný třetí díl této úžasné série. Miluju příběhy z období koncentračních táborů. Nedovedu si představit,jak to všichni ti lidi mohli zvládnout a obdivuju je. Byla to opravdu ztěžka a zlá doba a můžeme být rádi,že žijeme v této době. Párkrát jsem měla i slzy v očích a bylo mi moc líto,když kniha skončila.

MilackovaN
14.01.2024 5 z 5

Tyhle knihy je vždy těžké hodnotit. Měly by dostat automaticky 5 hvězd už jen za to, že někdo, kdo si prošel peklem, dokáže jinému člověku popsat to, co za hrůzy den co den zažíval a ten člověk to sepíše takovým stylem, že se do osob vcítím na tolik, že mám pocit, že jsem ty hrůzy sama zažila...Je to hrozně zvláštní pocit, který nedokážu popsat. Jsem jen nesmírně pyšná na všechny ty bojovníky, který se nenechaly zlomit, ty hrůzy přežily a předávají svá svědectví dalším generacím, abychom nikdy nezapomněli a vážili si toho, co máme. Ciby, Magdo a Livi děkujeme za to, že jste se s námi podělily o Váš silný příběh.

zimolka
06.01.2024 4 z 5

Také ubírám jednu hvězdu za poslední část knihy.Jak již zde bylo zmíněno ,bylo ,tato část byla zbytečně vleklá.

Brambora_Šeby
04.01.2024 4 z 5

Kniha byla již od začátku velmi čtivá, jako všechny autorčina díla. Je pravda, že příběh byl idealizovaný a sestry měly obrovské štěstí, ale zas si myslím, že ve čtrnácti letech se to asi nechce pouštět do těch nejkrutějších příběhů. Pomocí knížek Heather Morrisové jsem si udělala alespoň nějaký ten obrázek, jak to chodilo a tento příběh mi mnoho prozradil. Sestry rozhodně měly spoustu silné vůle a jejich vzájemná láska z příběhu jen zářila. Stejně jako všichni ostatní bych vytkla jen tu zdlouhavou poslední část. Dávám tedy o jednu hvězdu méně.

Mona7741
21.11.2023 4 z 5

První dvě třetiny knihy napínavé, přečtené jedním dech.
U poslední třetiny musím přiznat, že jsem se chvílemi nudila, takové vleklé vypravění o životě po osvobození.
Čtvrtou hvězdu přidávám za to, že byla kniha psána dle skutečného příběhu,
a za přiložené fotografie.

Snapeova
12.09.2023 4 z 5

Další povedená kniha z této série. Příběh byl pěkný a velmi silný, jak to bývá u příběhů z tohoto období. Kniha má jen dva větší mínusy. Jedním jsou malé nepřesnosti nebo občasné idealizování některých věcí. Druhým je závěrečná část knihy o životě po válce. Jsem ráda, že autorka popsala i toto období, ale kniha tady ztratila dech a bylo to poněkud rozvláčné.

Ivanule
06.09.2023 5 z 5

Tak poslední dílek série z Osvětimi, a příběh,který chytne za srdce, když si člověk přečte tyto tři díly a zjistí,jaké věci dokáže někdo udělat druhému člověku, jen protože si někdo nahoře řekl,že má moc a může si dělat co chce...

čef
02.09.2023 5 z 5

Pravdivé příběhy mají vždy velkou sílu a přitažlivost. Zvláště ty, které dokáží čtenáře povzbudit v každodenním boji o místo na slunci A takový je i tento příběh tří sester, které si zažily veškeré hrůzy Osvětimi a Březinky. Předchozí knihy autorky se mi sice líbily více, ale i tato má splněno na 100%.

Mr.Pajek
01.09.2023 5 z 5

Opět povedený kousek od Heather. Moc se mi líbil i závěr knihy, kde autorka přiblížila skutečné "konce" postav

rumova_kulicka
27.07.2023 3 z 5

Předchozí dvě knihy mě příliš nenadchly a stejně tak to dopadlo i s touto. Paní Morris píše Osvětim pro mainstreem. Chápu, prodává se to. Ale nedá se to vůbec srovnat s publikacemi od jiných přeživších. Přišlo mi to zase trochu jako pohádka.

Spousta nesrovnalostí tady už byla zmíněna, jako třeba sklízení zeleniny začátkem května. On i ten vzpomínaný gladiol v dubnu určitě nemohl kvést. Když jsem si googlila SS dozorkyni Volkenrath, která byla se sestrami skoro kámoška, tak jsem o ni našla úplně jiné informace. Další věc, co mě překvapuje je, že měly ještě malou sestru, která zemřela ve 3 letech. Proč o ní ani jednou nebyla zmínka? Co se mi líbilo, tak byla třetí část knihy o životě po válce.

Nehodnotím téma, to je samozřejmě hrozné, ale zpracování knihy. A další knihu od autorky si už opravdu nepřečtu.

Vlaďkaa4
25.07.2023 4 z 5

Věřím, že sourozenecká láska zmůže mnoho. Nicméně mi ti přišlo až moc. Také nevěřím v Boha, ale tady to vypadá, že měl se sestrami své úmysly. Opravdu leckdy unikly smrti jen o vlásek. Pořád se mi nejvíce líbila knížka o Cilce. I když líbila není vhodné slovo.

lenka5798
13.07.2023 5 z 5

Od této autorky, je to moje druhá kniha. První byl Tatér z Osvětimi. Musím říct, že tato knížka se mi líbila mnohem víc. Vždy když čtu tyto knížky, je ve mě určitý druh vděčnosti, že žiji jak žiji. Musím, ale podotknout, že sestry měli, stejně jako tatér hodně často velké štěstí, chvála bohu, ale...Moc se mi celkově, ale příběh líbil. Vzájemná láska, podpora, dodržování slibu sester dané otci, jejich touha po životě a snaha udělat pro přežití cokoliv. Jejich návrat do reality a pak odchod a život v Izraeli. To že i přes vše co zažili se o tom nebáli mluvit, aby na to nové generace nezapomněli a aby tu zanechali pro další generace odkaz. Dávám plný počet hvězd.

Gedofrey
02.06.2023 5 z 5

Říkal jsem si, co nového ještě můžu od stejné autorky čekat, ale tohle bylo velmi dobré. Tím, že v podstatě celá druhá polovina knihy ukazuje cestu a život v Izraleli, vzniká úplně nové dílo. Takovéto knihy by si měl přečíst každý.
Cilčina cesta za mě lepší, ale jinak výborný další díl.

Mufa
10.05.2023 5 z 5

Těžko se tomu věří, že by všechny sestry měly neustále takové štěstí, ale ať je to jak chce, je to silný příběh. Četla jsem spoustu knih na téma koncentračních táborů a tahle je jedna z těch lepších, kdy jsem si opět uvědomila, že si vůbec nedovedu představit, co se tam vlastně dělo

ještěrka38
03.04.2023 4 z 5

Velmi silný a dojemný příběh. Nicméně chvilkami jsem nevěřila, že by měly všechny takové štěstí a vše jim vždy prošlo.

Ulrika
18.03.2023 5 z 5

Velmi silný příběh plný těch nejhorších hrůz koncentračního tábora a zároveň silného sesterského pouta. Také si nemyslím, že všechno co se stalo popisuje autorka reálně. Některé věci byly až moc idealizované, ale prostě jako celek nádherná a dojemná knížka.

prochajda
05.03.2023 5 z 5

Svědectví tří sester Mellerových Cibi, Magdy a Livi, které zažily hrůzy války v koncentračních táborech a útěk z pochodu smrti. Jejich slib otci, že si zůstanou nablízku, vzájemná láska, síla a naděje, spolu s velkou dávkou štěstí, jim dopřálo přežít a dostat se do země zaslíbené, kde žily se svými velkými rodinami. Dojemný příběh, plný bolestných vzpomínek z Osvětimi a Březinky.