Příběh ukrytý v notách: Čtvero ročních dob v jediném dni

Příběh ukrytý v notách: Čtvero ročních dob v jediném dni https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405103/mid_pribeh-ukryty-v-notach-ctvero-rocni-vBb-405103.jpg 5 22 5

Tato zvuková knížka je perfektním úvodem do klasické hudby pro nejmenší děti. Vyprávění o holčičce a jejím pejskovi, kteří v jediném zázračném dni prožijí jaro, léto, podzim i zimu, na každé stránce ožívá melodiemi ze slavné skladby Antonia Vivaldiho Čtvero ročních dob. Kniha obsahuje i biografii skladatele, slovníček hudebních pojmů a poslední strana nabízí všechny hudební ukázky pohromadě s doprovodným komentářem.... celý text

Žánr:
Umění , Pro děti a mládež

Vydáno: , Pikola
Originální název:

The story orchestra: Four seasons in one day , 2016


více info...

Přidat komentář

Eva88
06.02.2022 5 z 5

Z edice Příběhů ukrytých v notách je tahle má nejoblíbenější. Krásně vykreslená roční období prolínající se nádhernou Vivaldiho hudbou. Moc milý příběh Elišky a její jablůňky.

Bětužka
06.05.2021 5 z 5

Hezká knížka, ale když se pouští pořád dokola tak to je už otrava...


kotatkoz
01.01.2021 5 z 5

Z dosud česky vydaných v této sérii je tahle naše nejoblíbenější. Vivaldiho hudba je krásná, pro malé děti (cca od 3 let) dobře uchopitelná, kdy opravdu dokážou slyšet v melodii bouřku, zimu, žár slunce atd. Příběh Elišky na pozadí pak všechna roční období hezky propojí, byť příběh jako takový je vcelku nijaký. Krásné ilustrace, dobře znějící zvuky - za mě výborný knižní počin a doufám, že poroste s dcerou a úměrně věku si v tom vždy najde ten vhodný kus.

zaranda
31.12.2019 5 z 5

Moc pěkné zpracování, zajímavý nápad a krásné ilustrace.

Broukodrak
03.05.2019 4 z 5

Knížka je pro děti, co jsou o HODNĚ mladší než já. Mé dvouleté sestře se moc líbí, protože tam jsou taková mačkátka, která zmáčkne, a ono to začne hrát část ze Čtyř ročních období. Zvuk je docela kvalitní. Je k tomu příběh o skladbě Čtyři roční období, o holčičce, která prožije všechna roční období v jednom dni. Příběh nebyl zajímaví, škoda.