Ersie Ersie komentáře u knih

☰ menu

...o psu nemluvě ...o psu nemluvě Connie Willis

Vůbec nechápu nadšená hodnocení. Dle mého názoru naprosto příšerná kniha. Začátek knihy je totální zmatek, vůbec nechápete, co se děje a proč, dialogy nedávají smysl. Dle recenzí jsem na to byla připravená a čekala jsem, kdy se to konečně rozjede a začne to být o něčem a vtipné, jak tu všichni píší, ale ono nic. Po 80 starnách jsem to vzdala. Už jsem od autorky četla Knihu posledního soudu a ta se mi líbila.

08.01.2024 odpad!


My proti vám My proti vám Fredrik Backman

Jeste lepsi nez Medvedin.

05.12.2020 5 z 5


Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

Po prvím dílu,který se mi moc líbil, byla tato kniha dost zklamání. Přečetla jsem ji jen proto,že autorka píše velmi čtivě,ale samotný příběh byl tak hloupý.... z ničeho nic se přede dveřmi objeví Willova 16-ti letá dcera,o které nevěděl a Luisa se o ni hned začně starat-to mi přijde hodně uhozené.

27.08.2019 2 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Velmi napinave, ctive. Napsane tak,ze se od knizky nemuzete odtrhnout,i kdyz uz asi v pulce se dozvite,jak to cele bylo.

17.08.2019 4 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Krasna knizka.

17.08.2019 5 z 5


Biomanžel Biomanžel Michal Viewegh

Biomazelka byla aspon vtipna.Biomanzel je ubohy,o nicem, extremne vulgarni. Postava duly-vypravecky je velmi nesympaticka. Vadily mi neustale vsuvky v textu typu: To jsem to dobre napsala, to jsem mu to nandala,chi chi apod.-prislo mi,ze autor potrebuje sam sebe presvedcit,ze to dobre a vtipne napsal. Bohuzel nenapsal.

23.05.2019 odpad!


Biomanželka Biomanželka Michal Viewegh

Prijemna vtipna oddechovka, nenadchne, neurazi. Nechapu komentare,ze se tim chtel pomstit manzelce, sam sebe (Mojmira) popisuje taky dost bez servitek, rozhodne z toho nevychazi jako svatousek.

21.05.2019 2 z 5


Miluj bližního svého Miluj bližního svého Erich Maria Remarque (p)

Krasna kniha,jen me ke konci uz zacla trochu nudit, porad se opakovalo to same dokola, prechody hranic, skryvani, vezeni. Taky jsem se pak zacala ztracet ve vedlejsich postavach- uz jsem si nepamatovala, ze ktereho vezeni, tajne ubytovny apod. ho hlavni hrdina zna.

21.05.2019 4 z 5


Manon Lescaut Manon Lescaut Vítězslav Nezval

Kniha me vubec nezaujala. Cetla jsem ji,protoze jsem si ze skoly pamatovala snad tu nejznamejsi basen z teto knihy a libila se mi. Netusila jsem,ze to je v cele knize jedina hezka. Poezii jinak vubec nectu,takze ji asi nedokazu ocenit. Hodne me zklamal vlastni pribeh- tak stupidni! Ona je kur..., on naivni zamilovany hlupak,co ji vse odpusti a beha za ni jak psicek. To je jak v te nejubozejsi cervene knihovne.

03.05.2019 odpad!


Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Rozdeleni na dve casti je zajimavy napad,ale me uz se po precteni Jachyma do Veroniky vubec nechtelo,kdyz uz jsem predem vedela,co se stane. Samozrejme tam bylo mnoho informaci a situaci navic. Postava Veroniky mi byla hodne nesympaticka. Ale kniha se cetla velmi dobre,mela spad.

29.04.2019 3 z 5


Deník kastelána Deník kastelána Jan Bittner (p)

Vubec nevim,co si o knize mam myslet. Cetla se mi velice dobre, myslim,ze to bylo psano jako humorna kniha-misty byla opravdu vtipna. Ale obsahovala i situace,ktere se podle me k tomuto zanru vubec nehodi-leukemie u ditete, utok rozzurenych psu-zabijaku na dite, zvlastni smrt zlodeju. Vadilo mi,ze vznikla nejaka situace(problem) a pak proste sama od sebe zmizela,zadne vysvetleni, vyreseni. Proste se to svedlo na paranormalni jevy,jako by autor najednou nevedel jak z toho ven. Vadilo mi i, ze kniha nema v postate zadny konec.

15.04.2019 2 z 5


Válka s Mloky Válka s Mloky Karel Čapek

Velmi se mi libilo tema knihy, az mrazive pravdive. Ale vadil mi zpusob,jakym byla kniha napsana. V prvni casti mi lezla na nervy mluva kapitana van Tocha- cestina prokladana anglickymi slovy,jakoze si nemuze vzpomenout,jak se to rekne cesky (pripadala jsem si jak v hodine anglictiny na ZS). Druha cast byla silena. Text byl uprosted vety prerusen (klidne i nekolikastrankovym) novinovym vystrizkem,hrozne spatne se mi v tom orientovalo. Ja bych urcite vic ocenila,kdyby to bylo psano jako normalni roman. Nicmene hodnotim velice kladne, bylo tam spousta pravdivych myslenek a temat k zamysleni-hlavne v soucasne situaci.

13.02.2019 4 z 5


Nebe nezná vyvolených Nebe nezná vyvolených Erich Maria Remarque (p)

Knizka me nijak nenadchla. Mozna proto,ze jsem ji cetla hned po Trech kamaradech,kde je tematika velmi podobna. Postava Lilian mi navic byla velmi nesympaticka. Jasne,vedela,ze brzy umre a chtela si uzivat zivota. Ale v jejim podani to znamenalo jen se flakat po restauracich, kavarnach a utraceni zdedenych penez za saty...a pohrdani vsemi lidmi,kteri ziji normalni nudny zodpovedny zivot...

07.02.2019 2 z 5


Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Zajimava kniha, dobre se cte. Libilo se mi,ze i kdyz autor pise o zraneni vojaku (i hodne drsnych), nijak to nerozpitvava,jen to poznamena jako fakt,nevyziva se v nechutnostech. Hodne popisuje psychiku vojaku. Clovek si uvedomi,ze i ti,co prezili, jsou zniceni a poznamenani do konce zivota. Jen konec mi prisel takovy uspechany,jakoby hrozne rychle ukonceny.

07.02.2019 4 z 5


Dvojí život Dvojí život Vera Cowie

Pokud hledate nanarocnou oddechovou knihu,tak tato je dobra volba. Autorka pise dobre,ctive,dej ma spad. Lehce eroticky roman,zadne vulgarity. Pribeh je naprosto nerealny,opravdu Hollywood,ale pokud nehledate zadne velke umeni,ale prijemnou oddychovku,doporucuju.

12.11.2018 3 z 5


Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Knížka se mi líbila, začátek mi přišel trochu nudný,neustálé rozhovory o ničem,ale pak se děj rozběhl. Určitě stojí za přečtení.

19.08.2018 4 z 5


Dcera Impéria Dcera Impéria Raymond E. Feist

Knížka se mi velice líbila, přečetla jsem všechny díly. Bylo to mé první setkání s fantasy literaturou,takže mi docela dlouho trvalo, než jsem pochopila tamní mentalitu a svět-prostě jsem v tom stále hledala smysl a pravidla, jaké máme my. Až jsem se od tohoto pohledu odprostila a prostě vzala jako fakt, že to tak je, tak jsem si knížky začla moc užívat. Určitě doporučuju.

19.08.2018 5 z 5


Dívka s pomeranči Dívka s pomeranči Jostein Gaarder

Dojemná knížka, která mě však nedokázala dojmout. Autor chytře navnadil čtenáře, že na konci položí důležitou otázku,díky tomu jsem knihu přečetla do konce. I když je o vážných tématech- o smyslu života, smrti, lásce-a má asi přimět čtenáře k zamyšlení- u mě nezanechala žádnou stopu.

19.08.2018 2 z 5


Poselství od protinožců Poselství od protinožců Marlo Morgan

Knížka mě nezaujala, ani jsem ji nedočetla do konce. Hlavní hrdinka mi byla strašně nesympatická, zhýčkaná dámička si najednou hraje na hrdinku co snáší útrapy života v poušti. I když myšlenky ze života domorodců a jejich životní postoje určitě stojí za zamyšlení.

19.08.2018 odpad!


Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

Knížka se mi líbila, i když k ní mám několik výhrad: dlouhé nudné popisné pasáže jsem přeskakovala, vadilo mi, že mě autorka jako čtenáře oslovuje-podle mého to ruší ve čtení a vytrhuje mě to z příběhu. Konec, kdy Edvart oslepl mi přišel už trochu přitažený za vlasy. Ale celkově se mi knížka líbila,příběh zajímavý, určitě stojí za přečtení.

19.08.2018 4 z 5