Dcera Impéria přehled

Dcera Impéria
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30352/bmid_saga-o-imperiu-dcera-imperia-wT0-30352.jpg 5 263 263

Sága o Impériu série

1. díl >

První kniha trilogie Sága o Impériu. Lady Mara z rodu Acoma se bezprostředně před složením slibu kněžky bohyně Lašimy dozvídá, že její otec i bratr zahynuli díky intrice nepřátelského rodu v beznadějném, předem prohraném útoku na postavení vojsk barbarů na vzdálené planetě zvané Midkemie. Je posledním potomkem ještě nedávno mocného a vlivného rodu – ale i v jejích stopách se již plíží nájemní vrazi… Spolu s Janny Wurts (mimo jiné známou ilustrátorkou fantasy) vás R. E. Feist zavede na opačnou stranu Trhliny a uvrhne do víru podivuhodného světa tsuranského impéria, jehož výbojům museli čelit hrdinové Feistova bestselleru Sága Trhlinové války. Fascinující, do detailu propracovaný příběh o zradě a věrnosti, o cti válečníka a o povinnostech vůdce rodu, hájícího své barvy ve vražedné Velké hře tsuranské politiky je protipólem epicky rozmáchlého Mága, s nímž si co do čtivosti rozhodně nezadá.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , United Fans
Originální název:

Daughter of the Empire, 1987


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dcera Impéria. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (35)

ludek.n
28.08.2024 5 z 5

Lady Mara, postavena před povinnost zachovat čest rodu a pomstít smrt svého otce a bratra, se pouští do nebezpečné hry moci a intrik. Empire Saga popisuje Kelewan, svět na druhé straně Trhliny, známý z Feistovy slavné Riftwar Sagy, přičemž znalost této epopeje není nutnou podmínkou pro orientaci v dějinných souvislostech Impéria. Pár zmínek tu sice padne, ale jsou to odkazy spíše povšechného charakteru bez dopadu na vlastní rozvíjení zápletky. Ta se rozvíjí pomalu, decentně, promyšleně v detailech i impozantně v celku. Je to přitom tak dobře napsané, že vám to vůbec nevadí, spíše naopak. Můžete vychutnávat jednotlivé epizody jak starý dobrý ročník ušlechtilého vína a těšit se, až se celá ta mohutná mozaika myšlenek a činů obloukem vrátí ke své výchozí premise a výsostně logicky a vytříbeně se uzavře. Výborné postavy, výborné dialogy, zajímavé prostředí, spousta živých a dramatických momentů, dělají z téhle knihy čtenářský zážitek, který baví po celou dobu a rozhodně se na něj hned tak nezapomíná.

MrBlueberry
06.08.2024 5 z 5

Dcera Impréria je klasika. Jedno z mála diel, ktoré si do tej doby dovolilo také extrémne spájanie kultúr.
Je to literárny Mashup Japonských zvykov a ceremónii, Indického kastového systému a politický systém je inšpirovaný z časti starovekou Čínou.
Predstavujem si spoluprácu autorov tak, že Feist vytvoril prostredie a technické podrobnosti sveta a Wurst-ová sa hrala s politikou a dejom. Autori predstavujú inú kultúru a iný spôsob myslenia.
Dielo považujem za Marterpiece svojho žánru a jeho prepracovanosť mi príde miestami až neskutočná.
Zvládol som v rade iba dve knihy a na ostatné si musím spraviť pauzu, pretože ma vedeli až príliš pohltiť.


DarthZira
01.08.2024 5 z 5

Fantasy, ve které není nouze o politické intriky - což mě baví. A hlavní hrdinka je žena - takže co víc si můžu ještě přát?
Pro milovníky japonské kultury je tato sága z kategorie "must read".

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dcera Impéria v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených427x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených51x
v Knihotéce189x
v Chystám se číst99x
v Chci si koupit19x
v dalších seznamech4x