Artemis886 Artemis886 komentáře u knih

☰ menu

Kůň a jeho chlapec Kůň a jeho chlapec C. S. Lewis (p)

(SPOILER) Kůň a jeho chlapec je za mě skvělá kniha. Líbilo se mi prostředí a popsání celé situace, to že se tam objevili Pevensiovi (Konečně jsem si mohla přečíst o tom, jak byli starší a vládli Narnii) i příběh postav před setkáním. Šasta je vskutku pozoruhodná postava a přála bych si o něm vědět víc. Každopádně jsem ráda, jak celý příběh dopadl a za jeho celkové místo v ději.

02.03.2024 5 z 5


Vynález zkázy Vynález zkázy Jules Verne

Velmi zajímavé dílo, které vás zavede do světa ponorek, jeskyní a neuvěřitelné síly vynálezů. Další naprosto skvělá vernerovka.

02.03.2024 5 z 5


Poslední cesta do podzemí Poslední cesta do podzemí Roderick Gordon

(SPOILER) Nemůžu uvěřit, že tohle je poslední díl....
Tahle série mě dostala vůbec ke čtení a vždycky jí za to budu vděčná.
Avšak tenhle díl byl strašně zvláštní, stalo se tam toho tolik! A vůbec to někdy nedávalo smysl! No a potom... proč muselo zemřít tolik skvělých postav...
Nakonec musím přiznat, že bych byla nejraději kdyby to skončilo 4 dílem, ale i tak jsem si to čtení užila a navždy budu vzpomínat na tuhle sérii.

02.02.2024 4 z 5


Bez srdce Bez srdce Marissa Meyer

(SPOILER) No.... CO TO BYLO?!
Jakože páni, Meyerové se tohle vážně povedlo. Příběh byl krásný a postavy skvělé (hlavně tedy Šprým a Klouboučník). A ten konec... ach kéž by nebyli špatné konce tak dobré na čtení.
A co vše by se usnadnilo, kdyby se její rodiče zeptali na tu otázku už dříve...

14.01.2024 5 z 5


Zloděj blesku Zloděj blesku Rick Riordan

Konečně jsem se po dlouhé době dostala ke knize. Viděla už jsem film, a tak jsem něco očekávala ale jak už všichni víte, tak tohle byla jízda jiného měřítka :D. Je to sice určené pro děti ale ani to mi nezabránilo si to užít. Percy, Anabeth, Grover a spousta dalších postav jsou úžasní a hned jsem si je oblíbila. No a nakonec ten plottwist (sice očekávaný kvůli filmu ale i tak) byl úplně skvělý.

14.01.2024 5 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Dvůr trnů a růží jsem si přečetla na popud všech, co jí doporučovali, ať už mých přátel nebo bookstagramu. No a musím říct, že kniha si zaslouží svoje hodnocení. Prvně to vypadá jako nevině vyhlížející retelling na krásku a zvíře ale autorka rozjela něco úplně jiného, a to se jí vyplatilo. Celý její nový svět budí touhu dozvědět se víc o všem, co je možné i nemožné. Sice musím uznat, že Feyre byla někdy trochu svéhlavá a dost by si tím ušetřila ale i tak mi přirostla k srdci. Těším se na další díly, které mi doufám dovolí objevit celý tenhle svět.

14.01.2024 5 z 5


Král Oidipús Král Oidipús Sofoklés

Zajímavá kniha, kterou jsem si vybrala díky maturitní četbě a jsem ráda že jsem tak učinila, protože by byla velká škoda jí nečíst.
Upřímně bych jí chtěla vidět jako divadelní hru ve starověkém Řecku.

22.10.2023


První První Kiera Cass

(SPOILER) Celá série se mi líbila, bylo to takové hezké oddechové čtení.
A ten konec?! Ten mě vážně překvapil, stal se tak dokonalým vyvrcholením celé téhle triologie. Jen mě mrzí, jak dopadly některé postavy, protože jsem je začala mít vážně ráda.

23.09.2023 5 z 5


Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Musím uznat, že se mi kniha velmi líbila. Byla čtivá a napsaná zvučným jazykem. Líbili se mi pohledy více postav na celý děj. I když místy byla surová, nekompromisní a nefér, jedná se za mě o skvělou knihu.
Ale upřímně řečeno jsem vážně ráda, že vznikl seriál, protože se v knize objevilo takové množství postav, že nebýt seriálu, tak jsem totálně zmatená o koho jde.

23.09.2023 5 z 5


Vyřeš to jako Sherlock Vyřeš to jako Sherlock Stewart Ross

Taková vyšší úroveň hádanek. Líbila se mi každá z nich, každá měl jiný příběh a způsob řešení. Doporučuji pro všechny, kdo mají rádi dobré případy. Některé jsou sice těžké, avšak v tom je i to kouzlo.

23.09.2023 4 z 5


Ledová země Ledová země John Flanagan

Emocionální jízda jako vždy, kterou si užívám jak nejvíc umím. Těším se na vývoj děje a osudy postav.

P.S.: Doufám, že se zde ještě objeví Erak, nějak mi přirostl k srdci.

02.07.2023 5 z 5


Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Naprosto dokonalá satira. Celá kniha dokonale podtrhuje komunistický režim a to ještě předtím než se takhle stihl vybarvit. Autor má můj velký obdiv za tak geniální dílo.

02.07.2023 5 z 5


Kirké Kirké Madeline Miller

(SPOILER) Když jsem knihu začala číst, myslela jsem si, že to bude příběh se zápletkou někde na konci knihy a potom bitvou na závěr, prostě takové normální ya. Jsem tak ráda, že to tak nebylo, protože styl vyprávění byl neskutečný, tak poetický a plynulý, že by člověk uvěřil, že je to životopis.
Kirke mi rychle přirostla k srdci a stala se z ní moje oblíbená postava, stejně tak i Daidalos a Odysseus. Vlastně u Odyssea se mi líbilo ta změna osobnosti, o které jsem se dověděla až po příjezdu jeho manželky a syna.
No a konečně ten konec?
Dlouho jsem uvažovala jak by tenhle epos mohl skončit a docházela jsem jen ke špatným závěrům. Ale pravý konec byl procítěný a tak lidský až mi ukápla slza.
Velmi knihu doporučuji.

02.07.2023 5 z 5


Město ze skla Město ze skla Cassandra Clare (p)

(SPOILER) To byla paráda, tolik děje a napětí knize opravdu svědčilo. Uběhlo to celé nějak moc rychle, ani jsem se nenadála a už slavili po bitvě. Podle mě to byl jeden z nejlepších dílů (zatím).

--- spoiler---
Ani neumím říct jak jsem ráda, že Jace a Clary nejsou sourozenci. Avšak ti mrtví?! To bylo hodně na nervy. Taky je mi líto že Max nedostal více prostoru, protože to byla pro mě jedna z nejlepších postav.

02.07.2023 5 z 5


Podivné město Podivné město Ransom Riggs

Jako první díl tak i tenhle si udržoval napětí a ponurou atmosféru, která byla dokonale podkreslená fotkami. Děj byl sice trošičku protáhlejší než u prvního dílu, avšak nakonec to stálo za to. Pro mě byla ta zápletka celkem nečekaná a tak jsem si celou knihu užila ještě víc. Jsem zvědavá jak to nakonec celé dopadne.

03.06.2023 5 z 5


Děti krve a kostí Děti krve a kostí Tomi Adeyemi

Když nad tím tak přemýšlím tak mě autorova slova ještě nikdy tak moc nezasáhla. Jsem ráda, že autorka objasnila vznik knihy a propůjčila jí ještě více osobitosti. Co se týče knihy samotné tak ta se mi líbila velmi. Počínaje mytologií až po postavy, všechno bylo unikátní a doufám, že si příběh udrží svůj spád i nadále.

29.04.2023 5 z 5


Lev, čarodějnice a skříň Lev, čarodějnice a skříň C. S. Lewis (p)

Narnie bude vždycky mít v mém srdci speciální místo, proto mi trochu vadilo jak je děj rychlý. Chtěla jsem, aby měla kniha mnohem více stran a abych se tak rychle nepročetla nakonec.

29.04.2023 4 z 5


Prima sezóna Prima sezóna Josef Škvorecký

Pochybuju, že se mi kdy stalo, že jsem někdy tak moc neměla ráda hlavního hrdinu... ale to bylo ze začátku. Postupem času jsem mu začala mnohem víc rozumět a fandit mu. Upřímně, pokud bych z toho nemusela psát písemku, tak to zahodím už v začátku. To by byla taková chyba! Ta kniha mě opravdu překvapila. Opravdu doporučuju přečíst stojí to za to. :D

27.04.2023 4 z 5


Hořící most Hořící most John Flanagan

Páni jak já miluju tuhle sérii. Postavy, Araluen, děj, napětí, hraničáře, zápletku, no prostě všechno na tom. Už se doopravdy nemohu dočkat na další díl.

12.03.2023 5 z 5


Naše zakázané vášně Naše zakázané vášně Chloe Gong

Já nevím no, asi jsem doplatila na to, že jsem od ní moc čekala. Tahle kniha nebyla vyloženě špatná, byla milá a čtivá, jen mě některé pasáže moc nebavily. Upřímně to zachránil ten konec, konečně se kniha jakoby probrala a uháněla, ale mohlo to být už dříve. Druhý díl si přečtu právě kvůli konci a budu doufat že bude lepší.

12.03.2023 3 z 5