Prima sezóna
kniha od: Josef Škvorecký
Koupit
Povídky o životě středoškoláka, prožívajícího první lásky, opojení jazzovou hudbou – to vše je zasazeno do dramatických událostí 2. světové války.
https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/16463/big_prima-sezona-mWd-16463.jpg 4.1794Komentáře (112)
Kniha Prima sezóna

Pan Škvorecký v této knize dokázal naprosto dokonale vystihnout pubertu bezstarostného mládí. Hledání první studentské lásky je vlastně o tom, že je skoro jedno kdo to bude. Záleží pouze na příznivých okolnostech a využití nabídnuté příležitosti. Příběhy v této knize jsou povětšinou velmi úsměvné, ale co jsem ocenila především, je způsob jakým je tato kniha napsána. Takto nějak si představuji oddechovou literaturu. I když pozadí na kterém se tyto příběhy odehrávají, vlastně vzbuzují hrůzu. Moc se těším na další pokračování této série se sympaťákem Dannym. Audiokniha je pomyslnou třešničkou na dortu. Pan Martin Zahálka ji načetl naprosto dokonale, ale nejenom to, je také velice vkusně ozvučená. Což velmi výrazně pomohlo dokreslit atmosféru tehdejší nelehké doby.

Nech je vojna, alebo mier, sucho, hladomor, zlate roky, revolucia, v obdobi dorastajuceho junocha nastane obdobie... ked je najdolezitejsie v jeho zivote... konecne zasunut.
A tak to ako Danny,
rozohras na vsetky strany.

Neustále hledáme a málokdy nalézáme...tahle realita se táhne napříč generacemi a Danny Smiřický je toho jasným příkladem.

První díl série knih s Dannym Smiřickým, kdy jako středoškolák se trápí ve škole, hraje v kapele a prožívá první lásky. Snaží se neustále neúspěšně nahánět spolužačky, ovšem jeho snahy často končí nezdarem. Krásně popsané mládí, studenský život v době protektorátu, jazzu a touhy po dívkách.

Před maturitou mi kniha hodně pomohla na relaxaci a odreagování, tato kniha je prostě a jednoduše boží!
Ještě teď slyším v hlavě tóny jazzu…
A Danny… to je moje nová oblíbená literární postava :)
Štítky
dospívání protektorát Čechy a Morava zfilmováno povídkové romány
Autor a jeho další knihy
2004 | ![]() |
1964 | ![]() |