Naše zakázané vášně přehled

Naše zakázané vášně
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491259/bmid_nase-zakazane-vasne-1ag-491259.png 4 141 141

Naše zakázané vášně série

1. díl >

Láska i nenávist mohou být silnější než osud. Co zvítězí tentokrát? Píše se rok 1926 a krvavý konflikt mezi dvěma gangy barví ulice Šanghaje do ruda. V srdci chaosu je osmnáctiletá Juliette Caiová, která má převzít roli dědičky Šarlatového gangu. Proti němu stojí Bílé květy – rivalský gang pod vedením otce Romy Montagova, Juliettiny někdejší lásky. Když však gangstery na obou stranách posedne šílenství, musí se Juliette a Roma společně postavit nadpřirozenému zlu. Jinak už brzo nebude žádné město, kterému by mohli vládnout.... celý text

Literatura světová Romány Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

These Violent Delights , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Naše zakázané vášně. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (41)

Vjeerus
29.03.2024 2 z 5

Tak s touto knihou jsem se opět dost potrápila. Námět zní víc, než skvěle, ale to zpracování. Nemůžu si pomoct, ale poslední zhruba rok, dva mám pocit, že se autoři předhánějí v počtu znaků na knihu (nebo jsou placení od slov?) a tím totálně zničí potenciál celé knihy svou nekonečností.
Moje rada zní, vynechte zhruba prvních 200 stran a pak si příběh užijete, protože až v ten moment se začne něco dít, nevyřčené věci se začnou odkrývat a mi přestaneme s hlavními hrdiny naoko řešit problém, ale opravdu se začne vyšetřovat a pátrat.
Krom nehorázně vleklého začátku jsem zároveň úplně nepřišla na chuť jménům, které mi vzhledem k době a národnosti nesedli, ale chápu autorčin záměr na odkázání právě na Romea a Julii. Dále jsem pak hodně válčila s tím, že jsou všichni až moc nadaní na jazyky (ne jeden dva lidi, ale fakt všichni hrdinové, co stáli za zmínku), takže jsme dostali zástup lidí ve věku 18-19 let, co ovládali plynně (včetně přízvuků a nářečí) s klidem 5 jazyků – a to dost často tak rozdílných, jako je ruština, francouzština a čínština.
Z hlavních hrdinů mi víc seděl mužský protagonista, Juliette na můj vkus byla moc zahleděná na svou pravdou a málo kdy se snažila mrknout na svět optikou druhé strany. Roma byl v tomto ohledu ohebnější a celkově odhalení jeho života nebylo vůbec veselé.
Závěr knihy měl určitě nalákat na další díl, ale krom jisté zvědavosti, jak se dva hlavní hrdinové dají zase dokupy, tak děj jako takový mě nezajímá, protože co autorka nastínila působí jako „zopakujeme si první díl, jen s více příšerama“.

kačuleee29
05.02.2024 4 z 5

Tato knížka byla skoro naprostá dokonalost. Retellingy miluju, takže jsem si tohle rozhodně nemohla nechat ujít. Zpočátku jsem měla smíšené pocity- některé části mi přišly až příliš zdlouhavé, a proto se mi kniha četla výrazně pomaleji. Pak ale příběh znenadání nabral spád a správné tempo, určitá tajemství se začala odkrývat, rostlo napětí a já se pomalu nemohla odtrhnout od čtení.
Hned jsem si oblíbila prostředí, ve kterém se příběh odehrával, velmi brzy i naše hlavní hrdiny a atmosféru samotnou. Naprosto jsem si zamilovala způsob, jakým autorka píše, jak všechno popisuje a že do příběhu zapojila i tradice, místní kuchyň a oblečení bylo dokonalé. Opravdu jsem si připadala, jako bych se sama nacházela v Šanghaji roku 1926, procházela se nebezpečnými uličkami a cítila smažené jídlo ze stánků okolo, čelila šílenství a krvavé mstě. Autorka naprosto dokonale pracovala s postavami, s jejich minulostí a tajemstvími, pomalu až do samotného konce jsme pořád neměli všechny dílky skládačky k tomu, co se vlastně mezi Romou a Juliette stalo, a já to milovala! To postupné rozuzlování, ten strach, že vlastně vůbec nevíš, komu důvěřovat, další tajemství, nečekané plottwisty a temná atmosféra. Zárověň se tu objevuje i found family, což jsem zcela upřímně nečekala, a opravdu mě to dojalo.
Až do samotného konce mi nedošlo, jak moc mi vlastně postavy přirostly k srdci, dokud se jim něco špatného nestalo, a já brečela jako malá :,D. Doporučuji všemi deseti, Chloe se zařadila mezi mé oblíbené autory a kniha do mých top 3 knih roku 2023 :)
4,5*


TerryDee
20.09.2023 4 z 5

Všeobecně mě retellingy zajímají a rada je čtu. Zatím jsem jich nejvíc četla na motivy Krásky a zvířete. Takže jsem byla zvědavá, jak se chopí příběhu, který v sobě nese motivy na Romea a Julii, ale tentokrát v Šanghaji.

Začátek je pomalejší a trochu se vleče. A ke všemu se člověk musí nejdříve zorientovat nejen v místě, ale i v postavách. Což bylo někdy náročné.

Roma a Juliette by se mi měli nenávidět, přece jenom patří k znepřáteleným gangům. Nicméně k sobě našli cestu a lásku. Jsou jako oheň a voda, tak rozdílní, až je to k sobě táhne. Juliette je drsná, nemilosrdná a tak trochu bez emocí. Práva dědická Šarlatového gangu. Za to Roma, ten je její pravý opak. Má emoce i city, a nestydí se za to. A asi díky tomu mezi nimi cítíte chemi a napětí. Zkrátka vás zajímá, co se mezi nimi odehrálo v minulosti a co se ještě mezi nimi stane.

Takže ano, zpočátku jsem z toho měla smíšené pocity. Neumím to přesně popsat, co mi tam vadilo či chybělo. Možná nové prostředí a pomalejší začátkem. Nicméně jak mi stránky ubíhaly pod rukama, tak jsem se do toho dostávala a začalo se mi to líbit víc a víc. Až jsem se dostala na konec a říkala si, sakra, kde je další díl, protože ho nutně potřebuji.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Děvčata z Firefly Lane, Chvění kouře a zlata a další knižní novinky (24. týden)

12.06.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Naše zakázané vášně v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených159x
ve Čtenářské výzvě17x
v Doporučených8x
v Knihotéce178x
v Chystám se číst256x
v Chci si koupit79x
v dalších seznamech5x