Naše bouřlivé konce

Naše bouřlivé konce https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521822/bmid_nase-bourlive-konce-64ee0c664e3c8.jpg 4 24 5

Naše zakázané vášně série

< 2. díl

Šanghaj hoří – a jejich srdce taky. Závěr epické duologie. Píše se rok 1927 a Šanghaj se ocitá na pokraji revoluce. Juliette obětovala svůj vztah s Romou, aby ho uchránila před krevní mstou, a teď se vydává na válečnou stezku. Roma si pořád myslí, že Juliette může za smrt jeho nejlepšího přítele, a je odhodlaný se pomstít. Dokáže zabít dívku, kterou stejnou měrou miluje i nenávidí? Pak se ale ve městě objeví nová hrozba a Roma s Juliette musí odložit své rozbroje. Jejich příběh se blíží k nejistému konci, jedno je však nepochybné: bude skutečně bouřlivý.... celý text

Literatura světová Fantasy Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Our Violent Ends , 2021


více info...

Přidat komentář

kuruteku
31.03.2024 5 z 5

Je zajímavé, jak se do zpracování historických témat zapojuje fantaskní prvek, jakoby ta realita byla příliš nudná. A zde navíc i varianta Julie a Romea. Přesto je to čtivé a zajímavé. I když se dá čekat, že to dobře neskončí, naděje tu pořád je. A zůstane i po přečtení.

Bryel
24.02.2024 4 z 5

(SPOILER) „Pokoušíš se mě zabodnout?“
„Co je mezi milenci malé bodnutí?“
„Budeš tam mít jizvu?“
„Jen ať. Bude ti připomínat, že se mě jen tak nezbavíš.“

Naše bouřlivé konce uzavírají zdařilý a promyšlený příběh na motivy Romea a Julie.
Války gangů, krevní msta, skvěle zachycená atmosféra roztříštěné Šanghaje a zasazení do reálných událostí roku 1927.
Nestvůra, která šíří nákazu, se vrátila a vydírá šanghajské podsvětí. A její vyšetřovaní se v první polovině knihy dost vleče. Tuto část bych zkrátila a ubrala politikaření a popisných částí. Ovšem ve stínu gangsterů narůstá větší společný nepřítel, revoluce.
Druhá polovina knihy už se zabývá nastupující občanskou válkou a děj rychle graduje.. Až vygraduje do strhujícího závěru. Tuto část knihy, stejně jako celou romantickou linku, hodnotím pouze v superlativech.

„Válka plane dál a město vypráví příběh. Mluví o Romovi Montagovovi a Juliette Caiové jako o lidech, kteří se odvážili snít. A za to je město stravované nočními můrami bez slitování zničilo."


Fortuna7
21.01.2024 4 z 5

Z této knihy nejsem tak nadšená jak jsem byla z 1. dílu, ale i tak mě neskutečně bavila ta atmosféra, kterou celá série má. Zápletka se mi líbila a ta romantická linka je prostě úžasná. Autorka má nádherný, velmi popisný styl psaní, který se čte poměrně pomalu, ale čtení určitě stojí za to. Roma a Juliette jsou naprosto k sežrání a já doufám, že se dočkáme dalších knih z tohoto prostředí.

lena.o.knihach
23.12.2023 5 z 5

Naše bouřlivé konce je druhý (a hlavně závěrečný) díl série Naše zakázané vášně. Chloe Gong se inspirovala tou nejznámější tragédií Romeo a Julie, kterou zasadila do skutečné historie Šanghaje.

Šanghajský masakr, který odstartoval čínskou občanskou válku, střílení na neozbrojené dělníky a studenty, bílý teror, kdy byli zatýkáni a popravováni komunisté tyto a další události čtenář najde v knize.
A upřímně není nad to, když se z románu dozvíte něco o skutečných dějinách.

Je rok 1927 a Roma Montagov (dědic Bílých květů) se nemůže dostat přes chvíli, kdy Juliette Caiová (dědička Šarlatového gangu) zabila jeho nejlepšího přítele a chce se pomstít. Netuší ale, co Juliette ve skutečnosti udělala.

Naše bouřlivé konce je překrásná kniha. Hlavní postavy jsou skvělé a v tomto případě dostává romantická linka od nenávisti k lásce úplně jiný rozměr. Absolutně šílený to bylo!
O odlehčení smutných momentů se postarali Benedikt s Marshallem. A ať se snažím, jak se snažím, nemůžu přijít na nic, co bych příběhu vytkla.

Tohle je epický závěr, do kterého jsem se zamilovala a neměla jsem to dělat, protože mi zlomil srdce.

#spoluprace @albatrosmedia

DreamerX9
03.11.2023 3 z 5

Tahle kniha se opravdu těžko hodnotí tak bych to vzala konstruktivně.

Kniha byla opravdu skvěle napsaná a k tomu jakým způsobem dokázala autorka protnout dějiny a skutečnosti roku 1927 kniha je opravdu obsáhlejší oproti minulém dílu ale za to je kvalitně propracovaná. A líbili se mi hlavní postavy i jejich charakter Roma a Juliette jsou skutečně inspirující odvážné duše. A ten napínavý konec stal za to

Co ale knize musím vytknout tak děj který se za mě až příliš táhl a ačkoliv v jedničce se mi zdálo že to funguje tady mi to nějak už nedávalo smysl gangy, virus, nestvůry a do toho prostředí nějak mi nesedlo téma a kombinace.

Ovšem nic z toho neubírá na čtivosti a na nahlédnutí pod pokličku historie kterou si v učebnici dějepisu nepřečtere i osobním pohledu autorky a její vykreslení příběhu které jsou součástí jí samotné.

Štítky knihy

historické romány

Autorovy další knížky

Chloe Gong
novozélandská, 1998
2022  74%Naše zakázané vášně
2023  87%Naše bouřlivé konce

Kniha Naše bouřlivé konce je v

Právě čtených1x
Přečtených27x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených4x
Knihotéce81x
Chystám se číst41x
Chci si koupit28x
dalších seznamech2x