AlenaZelova AlenaZelova komentáře u knih

☰ menu

Já jsem hlad: Příběh o zápasu s mentální anorexií, hledání, cestě a návratu k ženské duši Já jsem hlad: Příběh o zápasu s mentální anorexií, hledání, cestě a návratu k ženské duši Petra Dvořáková

Dala bych více hvězdiček, ale jelikož jsem od autorky četla Proměněné sny, tak dávám tři, protože se v této knize autorka opakuje. Jinak byla kniha dost silný kafe, až se mi nechtělo věřit, že tohle prožil jeden člověk.

01.01.2020 3 z 5


Vařila jsem pro Picassa Vařila jsem pro Picassa Camille Aubray

I kdyz trochu pohadka, ale kniha je ctiva a libila se mi.

17.11.2018 5 z 5


Pěna dní Pěna dní Boris Vian

Knihu jsem moc nepochopila

09.12.2017 2 z 5


Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

Opět Kepler nezklamal! Skvělá kniha, kterou jsem hltala a přečetla během chvilky, i když na první pohled je to celkem bichle. Těším se na další díl!

17.11.2017 5 z 5


Hrozny hněvu Hrozny hněvu John Steinbeck

Knihu jsem četla poměrně dlouho, téma je zajímavé, avšak v ději nejsou žádné velké zvraty až ke konci byla kniha pro mě o něco zajímavější. Přesto jsem ráda, že jsem knihu přečetla, už dlouho jsem se na ni chystala.

02.10.2017 3 z 5


To prší moře To prší moře Radka Třeštíková

Zvláštní kniha, zvláštní příběh, poměrně smutné, ale velmi čtivé :)

15.08.2017 4 z 5


Dítě, které v noci našlo slunce Dítě, které v noci našlo slunce Luca Di Fulvio

Hned na začátku dojde k velkému krveprolití, čímž autor velmi zaujme, avšak následně byla kniha trochu táhlejší, až následně v půlce jsem se opět začetla.

Líbí se mi, jak autor detailně popisuje některé scény, až je mi z toho zle. Jak popisuje špínu a chudobu...

Konec jsem víceméně přelítla, od určité části bylo jasný, jak všechno dopadne a trochu mě zklamalo, že to v závěru byla taková pohádka.

10.08.2017 4 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Od knihy jsem čekala trochu víc... Byly chvíle, kdy jsem se do čtení nutila, ke konci jsem se do ní celkem začetla. Přesto styl pro mě trochu zvláštní.

24.07.2017 3 z 5


Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Knížka je velmi čtivá, četla jsem ji jedním dechem. Zajímavý nápad napsat knížku ze dvou stran. Možná trochu zklamání z konce (obou konců). Přesto se mi knížka asi o trochu líbila víc než Malý pražský erotikon.

18.07.2017 5 z 5


Nebe nezná vyvolených Nebe nezná vyvolených Erich Maria Remarque (p)

Delší chvíli jsem se chystala tuto knihu přečíst. Konečně jsem se k ní dostala a bohužel mě moc nenadchla. Zatím nejslabší, co jsem četla od Remarque. Konec jsem tak trochu předpokládala.

03.07.2017 2 z 5


Hanin kufřík Hanin kufřík Karen Levine

Knihu jsem si půjčila na základě velkého halo, které se točí kolem pana Bradyho.
Samotná kniha mě překvapila hned na první pohled a to tím, že je to takový tenký sešitek, knihu přečtete během dne. Místy mi připadá jako kdyby ji psal žák ZŠ, ale velikost příběhu vše přebíjí. Velmi zajímavý příběh...

25.06.2017 3 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Knížku jsem četla jedním dechem. Líbí se mi, jak jsou jednotlivé příběhy navzájem propojeny. Možná doporučuji nedělat moc velké pauzy, pak hrozí, že ztratíte nitku. Každopádně já jsem z knihy nadšená!

23.06.2017 5 z 5


Černobílý svět Černobílý svět Kathryn Stockett

Skvělá knížka, od které jsem se nemohla odtrhnout! Byla jsem v šoku, že ještě v 60. letech se takové věci děly. Jednu chvíli jsem si říkala, je to 1860 nebo 1960?
Knížka se zařadila mezi moje oblíbené knihy a určitě doporučuji!

03.05.2017


Hedvábník Hedvábník Robert Galbraith (p)

Po přečtení jsem byla trochu v rozpacích. Na konci jsem si uvědomila, že konec měl rychlý spád a říkala jsem si, o čem jsem celou dobu četla, že to byla jen taková omáčka, přesto čtivá kniha :D

24.04.2017 3 z 5


Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Po delší době knížka, od které jsem se nemohla odtrhnout a četla jsem ji jedním dechem. Nevím pořádně proč, ale knížka je velmi čtivá. První knížka od Patrika Hartla, kterou jsem četla, a určitě se chystám na další :)

09.04.2017 5 z 5


Mechanický pomeranč Mechanický pomeranč Anthony Burgess

Kdysi jsme se o této knize učili ve škole, dlouho jsem se ji chystala přečíst. Konečně jsem se k tomu dostala. Když jsem knížku otevřela a zjistila, že je psána slangově, tak jsem se dost zarazila, protože knížky psané tímto stylem moc ráda nemám. Avšak Mechanický pomeranč je výjimka! Knížce jsem dala šanci a nelituji!

21.01.2017 5 z 5


Tenkrát v ráji: Jeden život, jedna šance... Tenkrát v ráji: Jeden život, jedna šance... Josef Urban

Vlasta, Vlasta, Vlastička... ze začátku to není o ničem jiným. Přesto jsem knížce dala šanci. Asi až po 100. stránce konečně děj, který jsem očekávala a konečně se knížka dobře četla a nebyla nudná. Přesto knihu moc kladně nehodnotím, začátek mě dost zklamal.

15.01.2017 2 z 5


Knihovna duší Knihovna duší Ransom Riggs

Celá trilogie se mi moc líbila, konec jsem čekala trochu jiný, ale i tak jsem četla jedním dechem. Bylo to pro mě něco úplně jiného, než obvykle čtu.

11.01.2017 5 z 5


Paganiniho smlouva Paganiniho smlouva Lars Kepler

Druhá knížka od Larse Keplera, kterou jsem četla a musím říct, že tento autor se mi líbí čím dál víc! Knížku jsem četla jedním dechem, napínavý děj až do posledních stran.

24.11.2016 5 z 5


Žert Žert Milan Kundera

Žert je druhá kniha, kterou jsem četla od Milana Kundery. Dříve jsem četla Nesnesitelnou lehkost bytí a musím uznat, že se mi více líbí Žert. Obě knihy mají však společné, pro mě jsou to náročnější knihy, na které je třeba klid a soustředit se. Nejedná se o knihu, kterou bych přečetla jedním dechem, chce svůj čas.

06.11.2016 4 z 5