ZuzanaHabi ZuzanaHabi komentáře u knih

☰ menu

Cestování podle kalendáře Cestování podle kalendáře kolektiv autorů

Nádherná kniha plná úžasných fotografií a skvělých rad. Hodně mě inspirovala.

01.01.2020 5 z 5


Provařená Provařená Simona Votyová

Opravdu skvělá knížka do pohody i nepohody, kterou přečtete jedním dechem. Strašně me bavila!

07.11.2019 5 z 5


Macbeth Macbeth Jo Nesbø

Tato kniha o touze po moci je opravdu těžká. Zpočátku se budete brodit temnotou, bahnem, strašným zlem, jako já budete chtít kniho zahodit a vráti se k našemu Harrymu H. Vydržte! Kniha se vám za to odmění. Přes mou počáteční averzi se mi nakonec kniha velmi líbila!

07.11.2019 4 z 5


Reportáže z rozervaného ráje Reportáže z rozervaného ráje Matěj Ptaszek

Předešlá kniha M.P. mě zaujala svým rozsahem států, tato svým stylem a příběhy. Neskutečně čtivé, zajímavé, příběhy ze života obyčejných lidí. Vřele doporučuji a mimochodem, za 10 dní odjíždím do Kolumbie a Ekvádoru. Nabitá zkušenostmi od M. Ptaszka. Těším se na další knihu!

19.01.2019 5 z 5


Posekej si ten trávník, nejsou vidět hadi Posekej si ten trávník, nejsou vidět hadi Matěj Ptaszek

Kniha se mi líbila hlavně svým rozsahem zemí a jejich historií/dnešním životem.Mimochodem můj kamarád díky osobním zkušenostem M. Ptaszka projel z Mexika až do Panamy, přesně jak je to zde popsáno . Díky této knize mám zálusk na Guatemalu, Salvador a hlavně Nikaraguu. Čtivé, zábavné, poučné, vřele doporučuji!!!!!

19.01.2019 5 z 5


Všem sráčům navzdory Všem sráčům navzdory Jan Urban

Myslela jsem, že po Jako bych jedla kámen mě už žádná kniha o konfliktu v bývalé Jugoslávii nepřekvapí. Omyl. Bude se vám zvedat žaludek z toho, jakých zvěrstev a nenávisti jsou schopni náckové a dezinformovaní "lidé". Budete dojati tím, jak lidé v obléhaném Sarajevu dokázali přežít a zabavit se. Zvedne se vám žluč z postoje NATO, OSN a taky tehdejšího premiéra ČR. Naopak budete hrdí na Š. Pánka a jeho ČvT a taky na V. Havla. Kniha je velmi čtivá a když vás některá kapitola trochu nudit bude, na jejím konci budete dlouho přemýšlet. Velká respekt k autorovi za jeho reportáže a odvahu.

06.11.2018 5 z 5


Jako bys jedla kámen Jako bys jedla kámen Wojciech Tochman

Syrové, temné čtení o tom, jak strašná zvěrstva dokáže lidská nenávist, nacionalismus, dezinformace. Lačnost politiků toužících po moci, za kterou zaplatili životy a ponížením obyčejní lidé. Kniha je psána velmi úderně, občas se čte těžce, ale nedovolí Vám ji odložit.

29.09.2018 5 z 5


Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

I když Dívka v ledu u mě stále vede na 1. místě, tato napínavá detektivka je zřejmě na 2. Bryndza píše skvěle, baví mě čím dál více a jeho knihy všem vřele doporučuji. Už se nemůžu dočkat další!

29.09.2018 5 z 5


Tekutý písek Tekutý písek Malin Persson Giolito

Těžká kniha, která určitě není pro každého. Ale pozor, je to vynikající příběh, jen musíte přijít na to, jak jej číst. Strana 7 je zcela zásadní (mockrát jsem se k ní vracela). Pak jsem jen očima listovala stránkami a chtěla knihu zahodit, nedala se číst. Změna nastala, od stránky 127, kdy začal děj a od té doby jsem knihu nepustila z ruky. Psychologický, temný příběh ze života bohaté mládeže. Po přečtení jsem jsem si znovu ujistila své životní motto. Jsem sice chudá na peníze, ale bohatá na štěstí. A o tom je život. Kniha je i skvěle napsaná, jen prostě musíte začít st.7 a pak od str.127.

29.09.2018 4 z 5


Labyrintem Íránu Labyrintem Íránu Břetislav Tureček

Velmi zajímavá kniha, z které jsem čerpala před cestou do Íránu. A všichni místní se mě pak ptali: "Odkud tohle všechno o naší zemi víš?". Vřele doporučuji, tak jako ostatní knihy autora. Ps: Ať je íránská politika
jakákoliv, Írán je naprosto úžasná země s fantastickými lidmi.

19.07.2018 5 z 5


Světla a stíny islámu Světla a stíny islámu Břetislav Tureček

Vynikající knížka, z které čerpám na svých cestách po muslimském svět+. Místní na mě udiveně zírají a ptají se: "Odkud tohle všechno víš?" Velmi objektivně Vám přiblíží tento svět, ať už se sem chystáte, či ne.

19.07.2018 5 z 5


Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Velmi čtivá a napínavá knížka, která by byla skvělá na filmovém plátně. Neváhejte, nebudete zklamaní, zejména pokud jste přečetli knihy předešlé. Robert Bryndzda prostě psát umí.

08.07.2018 5 z 5


Pevnost devíti věží Pevnost devíti věží Qais Akbar Omar

Naprosto fantastická knížka! Životní příběh z těžce zkoušené země od dob sovětské invaze až po dnešek. Po přečtení se vymaníte ze zkreslené představy, že je to země nevzdělanců a teroristů. Autorova prvotina za 1*****. Kniha je nesmírně čtivá, všem vřele doporučuji!

30.05.2018 5 z 5


Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Bylo to napínavé čtení, určitě neváhejte, ale aspoń za mně to jeho první knihu nepřekonalo!

24.05.2018 4 z 5


Dívka, která kopla do vosího hnízda Dívka, která kopla do vosího hnízda Stieg Larsson

Nepamatuji si, že bych četla lepší příběh než Milénium. Geniální story, geniální autor, napínavé čtení, něco fantastického. Excelentně zfilmováno ve švéd-dáns-něm-nors. koprodukci.
Všem vřele doporučuji. Musíte ale přečíst celou sérii od S. L.
Tento díl považuji za nejlepší!!!! Užijte si ho!

24.05.2018 5 z 5


Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

Nepamatuji si, že bych četla lepší příběh než Milénium. Geniální story, geniální autor, napínavé čtení, něco fantastického. Excelentně zfilmováno ve švéd-dáns-něm-nors. koprodukci .
Všem vřele doporučuji. Musíte ale přečíst celou sérii od S. L.

24.05.2018 5 z 5


Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Nepamatuji si, že bych četla lepší příběh než Milénium. Geniální story, geniální autor, napínavé čtení, něco fantastického. Excelentně zfilmováno ve švéd-dáns-něm-nors. koprodukci (ne te americké).
Všem vřele doporučuji. Musíte ale přečíst celou sérii od S. L.

24.05.2018 5 z 5


Lovci hlav Lovci hlav Jo Nesbø

Tohle není Harry Hole.
Tohle není Syn.
Přiznám se, že jsem nevydržela a musela se podívat první na film.
Nesmírně zajímavá kniha s fantasticky zamotaným dějem, Nesbo je na tohle genius. Vřele doporučuji.

24.05.2018 5 z 5


Žízeň Žízeň Jo Nesbø

Četla jsem sérii Harry Hole celou a pěkně od Netopýra až po poslední díl, což je obrovská výhoda, protože chápete souběžný děj.Kniha je čtivá, napínavá a pokud nejste superman, vraha budete jako vždy těžko odhalovat.! Vřele doporučuji

24.05.2018 5 z 5


Policie Policie Jo Nesbø

Četla jsem sérii Harry Hole celou a pěkně od Netopýra až po poslední díl, což je obrovská výhoda, protože chápete souběžný děj. Skvělá napínavá kniha, oproti temnému Přízraku (který je ovšem vynikající), patří k těm TOP v celé sérii, je čtivá, napínavá a pokud nejste superman, vraha v tomto díle prostě neodhalíte! Vřele doporučuji

24.05.2018 5 z 5