Provařená

Provařená https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344056/bmid_provarena-OyJ-344056.jpg 4 161 68

Jak být dobrou mámou, když si neumíte poradit sama se sebou? Když vás táhnou do hlubin zoufalství drogy, dluhy, posedlost štíhlostí a taky osamění? Osmatřicetileté Sylvii, dvaadvacetileté Kamile a šestadvacetileté Alici život naložil na cestu pořádný batoh starostí. Otcové jejich dětí nejsou také zrovna ideální. Jeden feťák, další rocker, třetí workoholik. I oni nejspíš hledají své odpovědi. Jak být dobrým tátou, když jste dítě vlastně nechtěl? Nebo když se bojíte, že budete jako váš otec? To by rád věděl osmatřicetiletý Patrik, rocková hvězda, která má podle ostatních naprosto všechno. Stačí to ale na vyrovnání se s prázdnotou a starými křivdami, které ho sžírají? I když hrdinové příběhu mají své bolesti a smutky, najdou v sobě vnitřní sílu odrazit se ode dna a plnit si své sny. Ponořte se do příběhu o přátelství, naději a také o tom, že život není vždycky tak marný. Zvlášť když do něj vstoupí děti…... celý text

broskev28
broskev28
16.03.2024 4 z 5

Provařená je mou třetí knihou této autorky a přiznám se, že v počátcích jsem ji chtěla odložit. Kamiliny osudy mě velmi odrazovaly a ani Sylvie mě nijak nenadchla. Ale jela jsem vlakem, tak jsem pokračovala, a dobře jsem udělala, protože pokračování už se mi zamlouvalo více. Pravda, náhod je tam na můj vkus až příliš mnoho, ale to je autorská licence. Takže já našim čtenářkám určitě nabídnu a jsem zvědavá na jejich přijetí - po milých a nenáročných knihách například Julie Caplinové to možná pro některé bude obtížněji stravitelné, ale styl S.V. je čtivý a svižný, bonus je také tuzemské prostředí.

evik2710
evik2710
29.02.2024

Pěkná kniha


skalek
skalek
15.02.2024 5 z 5

Příběhy žen, které už si něco zažily...každá má svůj příběh...ale nakonec je spojí vůně marmelády...
Hezká kniha...děkuji p.Votyová

TaLu
TaLu
15.01.2024 5 z 5

Dramatické osudy několika žen, jejichž životy se protnou.
Autorka opravdu své hrdinky nešetřila. Dluhy, hráči, drogy, zoufalé situace a zoufalé činy z nich pramenící.
Velmi dobře napsáno, především v těch nejnapínavějších zvratech. Určitě si od paní spisovatelky přečtu další knihy.
Uvěřitelné.
Jen obálka se mi nelíbí, sice je k tématu, ale myslím, že spíše odrazuje.

WaN635
WaN635
12.01.2024 5 z 5

Vůbec nechápu, jak to, že jsem dosud žádnou knihu od autorky nečetla.
Líbilo se mi to, bylo to čtivé, zajímavé. 3 ženy, 3 matky, každá jiná a přitom se nakonec krásně doplnily.
Ráda čtu příběhy ze života, navíc tento byl tak uvěřitelný, že se opravdu mohl stát.

karoli77
karoli77
08.10.2023 5 z 5

Knížka mě potěšila, super se četla, normální lidské osudy, selhání a jejich napravovani, skvělé popsané, velmi uvěřitelné. Těším se na další knížky autorky.

bekule
bekule
30.08.2023 5 z 5

Moje třetí autorčina kniha a opět skvělá. Nejvíc mě chytil Kamilin příběh, Alice byla taková neslaná nemastná a se Sylvií a Patrikem mě moc sympatizovat nešlo, naštěstí se objevil celkem normální Rosťa. Docela by mě zajímal další osud Lukáše,babičky,Kamily,Kubíka...Dana? .

AnnaR.
AnnaR.
19.08.2023 2 z 5

Je to taková moderní Červená knihovna, jak tři ženy (i přes nepřízeň osudu) ke štěstí přišly. Docela dobře se to čte, ale nějak tyto "skutečné" příběhy ze života moc nemusím.

Radka1911
Radka1911
03.08.2023 4 z 5

Pěkná, napínavá kniha. Na obálku nehleďte, knížka je čtivá, zajímavá a ze života.

ela1972
ela1972
15.06.2023 4 z 5

Knihu jsem četla na doporučení kamarádky. První, co mě napadlo je, že bych si ji podle obálky nikdy nekoupila. Ale byla pro mě milým překvapením. Každý člověk má nějaké trable a tady se píše o životě, který může potkat každého z nás. Moc pěkná kniha.

Jančislava
Jančislava
06.06.2023 4 z 5

Druhá kniha od této spisovatelky a také vcelku pěkná. Myší díra mi přišla o něco lepší, ale i tady byl příběh zajímavý. Hlavní postavy byly vcelku sympatické. Jen mi tam chyběla ta kapka humoru, co byla v Myší díře.

Márinka
Márinka
09.05.2023 4 z 5

Dovolte mi trochu profesionální deformace trenérky paměti. Lekce "Dlouhodobá paměť - přísloví, rčení, pranostiky":
U Sylvie, které hřmotně tikaly biologické hodiny, mě okamžitě napadlo "Dávej si pozor na svá řání, mohla by se ti vyplnit.". U feťačky Kamily zase "Nepotkávají se hory s horami, ale lidé s lidmi.". Zelená vdova Alice nemůže znamenat nic jiného než "Není všechno zlato, co se třpytí.". A stárnoucí rocker Patrik? Ten je zosobněním "Koho chleba jíš, toho píseň zpívej.".

Nechci polemizovat o tom, zda popisované životní příběhy mohou být reálné, nebo se jedná pouze o "pohádku pro dospělé". Problémy se v literatuře přece jen řeší lehčeji než v životě. Jisté však je, že si čtenářka může od všech hrdinek, včetně babičky, něco vzít, v něčem se poznat, něco pochopit. Střídání vypravěčů posunuje děj rychle dopředu. A že se nakonec všechny linie střetnou? Proč ne? Vždyť už pan Lustig říkal: "Svět je malý a o náhody tu není nouze.". :o)

Mychaela
Mychaela
29.04.2023 4 z 5

Slupla jsem ji jak malinu za pár večerů. Moc se mi líbila. Na odreagování, když chce člověk přijít na jiné myšlenky, ideální. Super čtivá.
Pro mě je to ideální příklad toho, že i knížky "pro ženy", byť nejde o hlubokomyslné čtení plné filozofických zamyšlení, nemusí být nutně nudné, plytké, přeslazené, povrchní a plné klišé (jako např. Láska a sýr v Paříži, Hotýlek na Islandu, knihy od C. Hoover apod.)
3 ženy a jejich "zavařené" životy. Všechny vám polezou na nervy, protože dělají jednu kravinu za druhou a jsou zralé na facku, ale stejně to s nimi všechno prožívate a chcete vědět, jak to nakonec dopadne :)
(Líbila se mi víc, než "Chci tě mít ve skříni", i když ani ta není špatná :)

Pogy
Pogy
25.04.2023 5 z 5

Moc povedená kniha :-).

a304
a304
02.04.2023 5 z 5

Láska a droga - příjemné uklidnění a uvolnění od nezvládnutelných problémů, ale v těhotenství např. pervitin /v ČR nejrozšířenější droga/ způsobuje nedostatečné zásobování plodu kyslíkem/.
Velmi napínavý děj vám nedovolí zaklapnout knížku a tak si naplánujte den volna. Společně držíme palce mladým , není jim co závidět. Jak se vyrovnají s přetěžkými útrapami, které na ně nemilosrdně dopadají? Podá někdo pomocnou ruku, bez které není šance se z propasti prázdna vymanit?
Komentáře tentokrát nečtěte, ale knihu doporučuji všem, mládeži i odrostlým i seniorům. Pět hvězdiček si autorka určitě zaslouží . Co vy na to?

janina66
janina66
01.04.2023 4 z 5

Moje druhá kniha od S. Votyové. A opět se mi kniha moc líbila. Velmi čtivá, ktátké kapitoly se střídají z pohledu Kamily, Alice, Sylvy a nevyzrálého Patrika. Každá má své problémy. Život se s nima nemazlí. Naštěstí vše skončí jak má, a tak jsem byla spokojená. Knihu mohu doporučit, zejména ženám.

L.Esoteric
L.Esoteric
13.03.2023 5 z 5

Perfektní! Strašně silný emocionální příběh, autorka píše perfektně, jsem nadšená!

lidunka1
lidunka1
13.02.2023

Paní Simona umí psát. Jazyk používá barvit až jadrný. Zdánlivě nesouvisející příběhy se zajímavě protnou. Není to veselé čtení, ale ke to realita ve vší obnaženosti, krutosti i níže.

maryska09
maryska09
20.12.2022 5 z 5

Přesně tuhle knihu jsem teď potřebovala. Má jen pár stran, je o neveselých osudech, ale zároveň je skvělá a moc baví. Autorka má skvělý styl vyprávění a všem, kteří se jen trochu trápí knihu moc doporučuju.

rozalupe
rozalupe
01.10.2022 5 z 5

Velmi lahodné počtení