wiana82 wiana82 komentáře u knih

☰ menu

Děsy Leigh Harkerové Děsy Leigh Harkerové Darcy Coates

Po přečtení celé knihy ji musím zhodnotit kladně. Zmatené chování Leigh na začátku knihy mě dost deptalo, pak přišlo vysvětlení, pátrání a dumání, jak se to všechno stalo. Celkový dojem silný, rozhodně to není nejslabší kniha ze série, už jen to pojetí a super atmosféra.

08.12.2023 4 z 5


Viktorie Viktorie Daisy Goodwin

Velmi čtivě a poutavě napsáno. Neodolala jsem a pustila si i film.

23.11.2023 5 z 5


Záhada domu Marwicků Záhada domu Marwicků Darcy Coates

Taková rychlá jednohubka:-) Neurazí, nenadchne...U jejích knih nemám nikdy problém se začíst, ale předchozí díly mi přišly lepší.

31.12.2022 3 z 5


Tajná manželka Tajná manželka Steve Robinson

Mě se kniha líbila moc, měla jsem potřebu číst dál a dál až jsem ji "zhltla" během dvou dní. Rozhodně mě udržela v napětí od začátku do konce, a to musím ocenit..

31.12.2021 5 z 5


Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Na každou knihu A. Mornštajnové se moc těším, zatím stále drží laťku velmi vysoko. Tentokrát mi na konci ukápla slza. Skvěle napsáno. Děkuji.

09.08.2021 5 z 5


Iluze pravdy Iluze pravdy Michal Vaněček

Hodně aktuální myšlenky - v této době:

"Že nás za pomoci digitálních technologií uzavírají do světa, který stoprocentně řídí. Jsme vydáni na milost a nemilost tomu, co nám podsunou za informace, data, zprávy. Udělají z nás poslušně a přesně fungující hmyz."
"Až tady nakonec bude planeta hmyzu"...
"A co když už jsme na planetě hmyzu?"...

16.06.2021 4 z 5


Devátá stezka Devátá stezka Meg Cabot

Sotva člověk začne číst, už kniha pomalu končí. Takový jsem měla pocit u prvního dílu, tak i teď. Rozhodně nejsem cílová skupina, ale baví mě to. Rozhodně sérii dočtu.

09.04.2021 4 z 5


Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Nečekala jsem, že mě tato kniha bude takhle bavit. Zrovna mám také 20 let od maturity a trochu jsem popřemýšlela díky hlavním postavám, jak jsem tehdy myslela, že budu žít a čeho dosáhnu, jestli mi zbyly nějaké ideály a jak moc jsem v krizi středního věku.

10.02.2021 5 z 5


Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Dávám po dlouhé době knize pět hvězdiček a moc doporučuji. Hned od první stránky mě vtáhla do děje a na konci mi bylo líto, že je konec, ráda bych četla o Sáře dál, jestli se jí opravdu povedlo nebo ne co měla na konci v úmyslu.

15.11.2020 5 z 5


Dítě útesů Dítě útesů Viveca Sten

Kniha mě moc bavila, jedna z těch co se začtete hned od první stránky.

03.08.2020 5 z 5


Píseň zítřka Píseň zítřka Alice Peterson

Kniha ve mě zanechala silné emoce, Alici jsem jako zpěvačku neznala a po dočtení jsem si její písně našla a opravdu stojí za poslech!

13.05.2020 5 z 5


Mlýn Mlýn Michal Vaněček

Já jsem nadšená, zařadila bych jako povinnou četbu k maturitě. Hezky zpracovaných 100 let naší země z pohledu vlastníků mlýna. Zvlášť komunistický režim a čeho byl schopný. Úryvky z Rudého práva jsou děsivé z toho pohledu, že to mysleli úplně vážně. Příběh Karla, Františka a faráře Hřiba mě zasáhl, zvlášť Karlova věta, když padl komunismus: Vojto a co uděláme s těma sviněma? Vždyť tu budou žít s náma dál. Změníš možná režim, ale lidi ne...

07.04.2020 5 z 5


Stříbrná cesta Stříbrná cesta Stina Jackson

Kniha mě chytla hned od začátku a držela mě v napětí až do konce.

26.03.2020 4 z 5


Anežka Anežka Viktorie Hanišová

Julie se snažila, moc se snažila, ale nebyla k Agnes srdečná ani upřímná. Nedokázala jí ani říct, že ji má ráda a to byla nejspíš i ta poslední kapka, co Agnes stáhla na dno.

13.02.2020 4 z 5


Smrtící bílá Smrtící bílá Robert Galbraith (p)

Já jsem tedy spokojená velmi a doufám, že tato série jen tak neskončí. U této autorky mi nikdy nevadila jakákoli "omáčka" navíc, má výborný vypravěčský talent. Její knihy mít přes 1000 stran, stejně se ráda pustím do čtení. Přišlo mi to velmi srozumitelné, v postavách jsem se neztrácela ani náhodou a červená knihovna?.....no nevím, četli jste někdy červenou knihovnu? Dali si jednou pusu a ještě omylem a dvakrát se objali:-))))))
Líbí se mi i styl a postup detektivní práce Cormorana a Robin.

27.01.2020 5 z 5


Ve tvých očích Ve tvých očích Nicholas Sparks

Četla jsem od Sparkse mnohem lepší knihy. Myslím, že brzy zapomenu děj i postavy. Takový průměr.

02.12.2019 3 z 5


Nenech to být Nenech to být Harlan Coben

Mám ráda knihy, co mě chytnou hned od první stránky. A Harlan Coben nikdy nezklame. Kniha se mi líbila moc, zajímavý děj, akční, mělo to spád. Můžu jen doporučit.

04.10.2019 5 z 5


Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Byla jsem připravená dát tři*, ale za ten konec jsem přidala čtvrtou. Já dlouho bojovala s tím, že mi příběh přišel až moc neuvěřitelný, nereálný, trochu návrat do středověku v chování lidí...nevěřím, že by se společnost v budoucnu mohla k něčemu takovému dopracovat....Seriál jsem zatím neviděla, jsem zvědavá na způsob zpracování.

30.07.2019 4 z 5


Modlitba za Černobyl Modlitba za Černobyl Světlana Alexandrovna Alexijevič

Kniha výpovědí lidí, kterých se osobně dotkla katastrofa jaderné elektrárny v Černobylu. Hodně mě zasáhl příběh vdovy hasiče Ignatěnka, a na konci výpovědi dětí a vdovy likvidátora, který umíral rok a všichni se k němu báli příblížit.. Skvěle napsané, nemělo by se zapomínat, aby se už nikdy nic takového nestalo. Knihu i seriál (skvělý 5.díl, úžasně vysvětleno, jak funguje jaderný reaktor) velmi doporučuji.

30.06.2019 5 z 5


Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Příběh je vyprávěn z pohledu otce (minulost) a dcery (přítomnost), na konci se oba příběhy spojí. Bývala bych ráda četla dál.
Opět velmi čtivá kniha, pro mě zatím nejlepší.

27.05.2019 5 z 5