Viktorie

Viktorie https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421910/bmid_viktorie-clG-421910.jpg 4 80 29

Pouhý měsíc po svých osmnáctých narozeninách se mladá dívka stává královnou Velké Británie a Irska. Všichni, včetně její rodiny, ji považují za nezralou a nepřipravenou… navíc ovládanou matkou. Jenže mladá dívka od prvního okamžiku podobné názory odmítá. Zavrhuje svoje původní jméno a stává se Viktorií odhodlanou skutečně vládnout podle svého nejlepšího vědomí i svědomí. V jejím okolí se i proto rozjíždí velkolepé soukolí intrik, dohadů a plánů, v nichž hraje velkou roli její nový sekretář lord Melbourne i princ Albert, kterého si má podle dávného ujednání vzít za muže… Strhující případ nejslavnější královny založený částečně na jejích denících a částečně na historických znalostech renomované autorky.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Victoria , 2016


více info...

Přidat komentář

wiana82
23.11.2023 5 z 5

Velmi čtivě a poutavě napsáno. Neodolala jsem a pustila si i film.

cleopatra11
05.10.2023 5 z 5

Nádherná kniha. S chutí jsem si tuto knihu přečetla, seriál s Jenou Coleman byl naprosto perfektní.


Knihochod
04.03.2023 4 z 5

Na túto knižku v mojej knižnici sadal prach už dobrých pár rokov a ja som si stále nedokázala nájsť čas na to, aby som si ju prečítala.

Ľutujem to?

Trošku aj áno.

Príbeh ma do svojho deja vtiahol okamžite svojou prvou stránkou a ja som si čítanie neskutočne užívala. Autorka celé prostredie, postavy, ich pocity a myšlienky, vykreslila bravúrne a ja som reálne mala pocit, že sa nachádzam v Anglicku v 19. storočí.

Veľmi ma bavila chémia medzi Viktóriou a lordom Melbournom a naozaj ma vážne mrzelo, že nešlo o fikciu, keďže by ma najviac potešilo, keby práve oni dvaja zostali spolu a taktiež by ma zaujímalo, ako by to celé dopadlo.

No i keď to teda podľa historických reálií dopadlo tak, ako to dopadlo, koniec knižky mi prišiel taký ako keby useknutý. Skrátka sa niečo dialo, napätie stúpalo, žiadosť o ruku prebehla, koniec. Ja by som však uvítala ešte aspoň stručný epilóg, kde by som sa dozvedela ako dlho trvalo manželstvo Viktórie a Alberta, koľko mali detí, akého veku sa dožili, čo sa stalo s lordom Melbournom, Jednoducho som po dočítaní mala až príliš veľa otázok, na ktoré som však už svoju odpoveď nezískala.

Taktiež ma veľmi ale veľmi sklamalo to neskutočné kvantum prekladových chýb a preklepov. Áno, vždy, keď sa o tomto zmienim, nezabudnem poznamenať, že človek je tvor omylný a stane sa, že nejakú tú chybičku-dve prehliadne. Ale prehliadnuť 15-20 chýb?! Ale no tak! Pri takom vydavateľstve ako je Ikar, by som nič také nečakala a veru ma to celkom zamrzelo.

Na základe vyššie spomenutého je vám iste jasné, že knižke plný počet dať nemôžem. I tak som si ju ale užila a bola skvelá, takže vám ju rozhodne odporúčam. Ale obrňte sa trpezlivosťou, tie chyby sú do očí bijúce.

JJJ007
07.07.2022 5 z 5

Skvěle napsaný příběh dvou let královny Viktorie. Kniha se mi četla dobře, děj krásně ubíhal. Doporučuji.

Dani3
22.05.2022 3 z 5

Velmi čtivé, kniha popisuje přibližně pouze první dva roky vlády královny Viktorie. Docela mě mrzelo, že tam není více politiky. Nevím, nakolik je to autentické, ale královna je tu vyobrazena spíše jako umíněná než diplomatická osoba, což mě hodně překvapilo.

Lucuschka
06.05.2022 3 z 5

Netuším nakolik byla kniha autentická, ale rozhodně se četla dobře a bylo to příjemné čtení pro oddych. Seriál jsem neviděla, ale možná se díky knize podívám.

Roux
19.04.2022 4 z 5

Velice jsem si oblíbila sériál o Viktorií s Jennou Coleman. Po přečtení knihy si musím potvrdit, to co jsem si myslela, že ji role Viktorie hodně sedla. Při čtení jsem totiž prožívala seriál znovu a především viděla již zmíněnou herečku. Za což jsem byla velmi ráda.
Jak již v komentářích bylo mnohokrát řečeno, kniha je taková milá a hezká.

VendulaB
13.04.2022 4 z 5

Příjemná romantická kniha, jednoduchá, nenáročná. O královně Viktorii jsem četla už několik knih - v žádné z nich na mě nepůsobila sympaticky a tato kniha není výjimkou. První část knihy byla vyloženě slabá, příběh se ale nakonec docela rozběhl. Neurazí, nenadchne.

mončičák42
25.09.2021 4 z 5

Velmi čtivý příběh o začátcích vlády královny Viktorie. Mládí se snoubí se zodpovědností panovnice. Vydařenými dialogy je představen Viktoriin vztah s Melbournem a princem Albertem. Je libo trochu (nebo víc) romantiky? Nenechte si ujít tuto milou knížku.

Karol23
23.09.2021 5 z 5

Miluji!

Janík511
31.07.2021 5 z 5

Kniha se četla skoro sama. Krásný příběh dívky před rozpukem, která čeká na pravou lásku.

adelkas
01.06.2021 4 z 5

Krásný příběh velké panovnice.

Sidonia
16.10.2020 5 z 5

Dobře napsané, nádherné dialogy - každý, kdo se chce naučit něco o diplomatickém jednání, ať si knihu přečte, vůbec celá kniha je psána v duchu viktoriánské doby. Moc se mi líbilo.

Pejuška
03.10.2020 5 z 5

Kniha mě hodně oslovila a moc se mi líbila. Četla se skoro sama, oceňovala jsem krátké kapitoly. Seriál jsem neviděla, ale myslím, že jsem o nic nepřišla. Cesta Viktorie na trůn byla trnitá, musela se toho hodně naučit, ale líbilo se mi její zapálení pro věc. Knihu mohu jen doporučit, snad se dočkáme i druhé knihy k druhé sérii seriálu.

KateřinkaKulas
29.06.2020

Zajímalo by mě jestli kniha konci stejně jako v seriálu (kdo koukal tak ví) a nebo jestli se dozvím co bylo dál ...????????

veronika1998
14.06.2020 5 z 5

Krásný román o mladé královně Viktorii. Lehce a příjemně se četl. Moc jsem se na knihu těšila, protože seriál Viktorie je stejně úžasný.

levac
10.06.2020 4 z 5

Čekala jsem trochu méně romantiky, česání a oblékání a trochu více historických souvislostí. Ale po ověření mě potěšilo, že je to opravdu postavené na reálných základech a navíc se dobře čte. Tudíž jako odpočinkové čtení lze doporučit, spíš asi ženám.

LadyCotton
28.05.2020 5 z 5

Kniha je stejně jako seriál balzám na duši. Nicméně nečekejte, že se v knize dozvíte něco co v seriálu nebylo. Naopak, v knize chybí např. dějová linka příběhu Skerretove a kuchaře Francatelliho. Kniha vypráví hlavně příběh královny.
Příjemnou četbu mi jen kazilo velké množství překlepů v knize. Obsahově tato kniha koresponduje s první sérii serialu.
Pokud milujete seriály typu : The Crown nebo Panství Downton, neváhejte si knihu pořídit

Bezkyne9
12.04.2020 5 z 5

Nadherne! Bez ocekavani jsem se knize a jeji nesmirne ctivosti plne oddala a odmenou mi je pocit blaha a stesti s posledni otocenou stranou, duverne zname mrazeni... :) Historicky roman, s lehkosti, napetim a velkolepymi emocemi zobrazujici pocatky panovani kralovny Viktorie... Jeji temperament, odvahu a neochvejnou touhu postavit se sama za sebe :) ... romanticka linka, citlive dotykajici se psychologie postav a okolnosti, me vzala za srdce. A jelikoz je pani Daisy Goodwinova autorkou i serialu, nevaham protentokrat shlednout i obrazove ztvarneni :)
Vrele doporucuji...

JakubiRa
09.04.2020 4 z 5

Kniha je napsána pěkně, dobře se čte. Pokud nečekáte složitý historický román, ale odpočinkové čtení v historických souvislostech, pak vás určitě potěší.