vikyna9 vikyna9 komentáře u knih

☰ menu

Ta druhá Ta druhá Michelle Frances

Nerada odkládám knihy nedočtené. Neřekla bych, že jsem náročný čtenář, ale tohle se moc nepovedlo. Celou dobu čtení jsem čekala, že přijde konečně nějaký zlom, to, co mě posadí na prdel a řeknu si, že to za to stálo vydržet a číst dál, protože ne jednou byla šance. Bohužel, takový skoro až plytký příběh.

15.02.2023 1 z 5


Sběratelka sirotků Sběratelka sirotků Ellen Marie Wiseman

Četla jsem v druhé vlně covidu. Možná proto, mě kniha docela zasáhla a nutila přemýšlet a dohledávat o období španělské chřipky informace. Poutavý děj, příjemně vyprávěný, někdy i docela zdlouhavě, ale pořád nutilo číst dál. Je to moje první kniha autorky, a snad ne poslední.

15.02.2023 4 z 5


Poustevník Poustevník Jørn Lier Horst

Moje autorova prvotina. Severské krimi to já můžu. Tahle je taková lehká, nebo jak to napsat. Bavilo mě, těšila jsem se na další chvíle s knížkou.

15.02.2023 4 z 5


Já, Poutník Já, Poutník Terry Hayes

Knihu jsem dostala jako dárek, v e podobě. Ještě že tak, tu papírovou bych asi odkládala kvůli počtu stran. Ale musím říct, že tohle byla jízda několika pročtených nocí. Postavy úžasně vykresleny, podání jejich myšlenek a pohnutek bylo úchvatné.

15.02.2023 4 z 5


Život jedna báseň Život jedna báseň Colleen Hoover

Jo, tohle mě bavilo. Oddychová slaďárna to vyloženě není, ale začtete se jedna dvě. Poutavě psaný děj, emoce docela lítají, slza sem tam ukápne.

15.02.2023 4 z 5


Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Jak nejsem na takové slaďárny, i když poutavě psané, tak Colleen je u mě taková výjimečná jistota útěku z reality, která občas fakt bodne. I když zrovna tahle příběh není její klasická romanťárna. Možná škoda, že kniha se neprolínala s Milesovými myšlenkami. Autorka umí psát čtivěji.

15.02.2023 3 z 5


Kniha duší Kniha duší Glenn Cooper

Tak jako jo, tohle bylo lepší. Možná i díky vrácení se k zápletkám a ději předchozího dílu. A propojení s mistry minulosti, to byl skvělý nápad.

14.02.2023 4 z 5


Tajemství sedmého syna Tajemství sedmého syna Glenn Cooper

Četla jsem v e knize. Pro mě velká škoda, v papíru by se mi lépe listovalo zpět pro lepší orientaci v postavách. V začátcích jsem se dost ztrácela. Zajímavý příběh, docela poutavě psaný. Pro mě něco nového, po dočtení jsem trochu víc vstřebávala tu překombinovanost. Která je ale možná zkreslená tou e podobou.

14.02.2023 3 z 5


Sen, který se naplnil Sen, který se naplnil Luca Di Fulvio

Tvrdá, čtivá, uchvacující pohádka pro dospělé. Opět mě baví to barvité líčení doby, kruté a surové. Líbí se mi propletenec postav, to je udivující, jak do detailů je promyšlený.

14.02.2023 5 z 5


Dívka, která se dotkla nebe Dívka, která se dotkla nebe Luca Di Fulvio

Přiznávám svou slabost pro Fulvia. Tady je krásně vykreslen život i s jeho stinnými a tvrdými stránkami té doby. Občas byl děj dost zdlouhavý, dalo by se krátit.

14.02.2023 4 z 5


Se mnou jsi v bezpečí Se mnou jsi v bezpečí K. L. Slater

Zajímavý psycho. Bavilo mě sledovat myšlenky Anny.

14.02.2023 4 z 5


Poslední dítě Poslední dítě John Hart

Prostě a jednoduše... Skvělý psychologický thriller. Moje první kniha od Harta, určitě ne poslední.

14.02.2023 5 z 5


Pokoj Pokoj Emma Donoghue

Zajímavě psaná kniha, očima a jazykem malého chlapce, který neví, že za zdmi pokoje je opravdový život. Kniha mě pohltila, jen ke konci vystupování a chování babičky bylo dost zarážející. Možná tím autorka chtěla poukázat na fakt, že většinou si babičky dělají s vnoučaty vše po svém? Tímto se omlouvám všem vnímavým babičkám, věřím, že jich je většina. :-)

14.02.2023 4 z 5


Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Silný příběh silné ženy.

14.03.2021 5 z 5


Jsem blbá, trapná a nesportovní! Prostě jenom ženská! Jsem blbá, trapná a nesportovní! Prostě jenom ženská! Renata Francová (p)

Nečekala jsem od knihy moc. Ale bavila mě a to hodně. Ne jednou jsem si v situacích představovala sama sebe. Fajn úsměvná oddychovka.

14.03.2021 4 z 5


Teorie vraždy Teorie vraždy Andrew Mayne

No, co napsat. Snad jen... Jak kdyby to psal někdo jiný. Nedokázala jsem se začíst jako u Hračkáře. Asi kdybych četla jako první Teorii vraždy, hodnotila bych trochu jinak.

14.03.2021 2 z 5


Bludná sdělení Bludná sdělení Sophie Hannah

No nevím... Dočítala jsem ze zvědavosti kdo je vrah. Na.muj vkus moc postav, žádná nijak vybarvena, takové neosobní. A celkově příběh působil jak působil. Ale ta myšlenka děje super.

05.03.2021 2 z 5


V pekle plynových komor V pekle plynových komor Shlomo Venezia

Až mě mrazilo při čtení a uvědomění si, jak je to vyprávěno neosobně, jakoby bez citu. Ale to je jen a jen můj problém.

14.11.2020 4 z 5


Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Nevěřila jsem, ale je to tak... Nevím proč, nechápu, ale knížka mě dostala. Snad tou lidskostí, surovým popisem postav, ale hlavně silou a odhodláním hlavní hrdinky.

24.10.2020 5 z 5


Vnitřní kruh Vnitřní kruh Mari Jungstedt

Moje autorčina prvotina . Ale Joo, dalo se číst. I jsem se zase těšila, až budu mít knihu v ruce. Jen tomu chyběl takový ten náboj, nebo jak se lépe vyjádřit.

12.10.2020 3 z 5