Tajemství sedmého syna

Tajemství sedmého syna https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34770/bmid_tajemstvi-sedmeho-syna-10u-34770.jpg 4 193 39

Devět Newyorčanů obdrží během několika květnových a červnových dnů roku 2009 nenápadnou pohlednici z Las Vegas. Je na ní nakreslena rakev, k ní připsáno jejich jméno a datum úmrtí. A to se i vyplní. Policie začne okamžitě pátrat po sériovém vrahovi a na případ nasadí dvojici zvláštních agentů FBI Willa Pipera a Nancy Lipinskou. Hledání jakéhokoli spojení mezi oběťmi se však záhy octne ve slepé uličce a nikdo netuší, kdo a kdy bude další na řadě v takzvané kauze Posledních dnů. Kdesi v Nevadě však žije člověk, který pohlednice odeslal. Člověk, který zná tajemství střežené už několik desítek let v záhadami opředené Oblasti 51. Tajemství objevené v polovině minulého století na jednom britském ostrůvku v podzemí benediktinského kláštera. Tajemství, které se zrodilo sedmého dne sedmého měsíce roku 777 a jehož prozrazení by nenávratně změnilo osud celého lidstva…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Fantasy
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Secret of the Seventh Son, Library of the dead , 2009


více info...

Přidat komentář

Andrea864
28.09.2023 5 z 5

Uvěřitelná kniha o neuvěřitelném tajemství. Příběh má tři dějové linky a ve všech jsem byla ráda. Postupné vyjasňování zápletky udržuje napětí a zvědavost, aby to nakonec do sebe vše skvěle zapadlo. Velmi čtivé, nedá se jen tak odložit. Už se těším na druhý díl Kniha duší, ze kterého je v závěru knihy prolog.

m2056
07.09.2023 5 z 5

Super kniha nemohl jsem to odložit čekal jsem jak to dopadne a nelituji času čtení.


renefer
05.06.2023 3 z 5

Zajímavý námět, ale nějak mě to nechytlo. Takové objasnění účelu Oblasti 51 jsem ještě neslyšela. Pořád jsem měla pocit, že jsem se ocitla v příběhu, kterému nevím hlavu ani patu, nakonec se všechny dějové linky propojily, ale stejně mě příběh neoslovil.

vikyna9
14.02.2023 3 z 5

Četla jsem v e knize. Pro mě velká škoda, v papíru by se mi lépe listovalo zpět pro lepší orientaci v postavách. V začátcích jsem se dost ztrácela. Zajímavý příběh, docela poutavě psaný. Pro mě něco nového, po dočtení jsem trochu víc vstřebávala tu překombinovanost. Která je ale možná zkreslená tou e podobou.

woita
22.06.2022 3 z 5

Je trochu s podivem hned na začátku narazit na rozpor. Na první straně čtu jak jistý finančník sedí v luxusní limuzíně s tónovanými skly a na straně druhé nejednou zjišťují, že vlastně seděl v taxíku (?). Doufal jsem, že to nevěsti nic o kvalitách knihy.
Jak to bývá, čas a sám děj daly zapomenout na pochyby, která kniha mohla svým úvodem způsobit. Do popředí mého zájmu se dostalo vyšetřování masového vraha Posledních dní, jak jej trefně pojmenoval tisk, a duo vyšetřovacího týmu FBI složeného z ostříleného agenta Willa a novicky Nancy, se kterým chtě nechtě musela spolupracovat. Will byl persóna typického testosteronem nabitého chlapa a skvělého vyšetřovatele na konci svých dní. Ona byla naopak nezkušená, ale svým entusiasmem nedostatky doháněla. Vcelku nesourodý tým, ale se skvělou chemií.
A nezůstalo jen u šetřeni vražd. Příběhem se prolínali další linky a osoby, jako bývalý Willův spolužák Mark, pracující v Oblasti 51, jehož zapojení do děje bylo dlouho mi záhadou, stejně jako několik fleshbacku do dávné i nedávné minulosti. Setkáváme se tak na skok s velkými osobnostmi světové politiky první poloviny 20.stoleti jako s Winstonem Churchillem či prezidentem Rooseveltem a Jamesem Forrestalem. Také jsme zavítali do údobí koncem 8.stol.n.l. kamsi na ostrov u britských břehů do jednoho kláštera na setkání s podivuhodným zrodem a osudem jednoho chlapce.
Až do momentu než byla odhalena existence Knihovny ukryté v podzemí Area 51 a její návaznost na ostatní dějove linky, bylo tempo vyprávění vcelku volné a nijak se mě nesnažilo udolávat a fascinovat. Trochu bych to popsal slovem: pohodička. Ta trvala než bylo vyšetřování případu Posledních dni znenadání ukončeno a Will a Mark byli na útěku před svými zaměstnavateli. V tomto momentu došlo k mnoha prostřihům, jejichž sled si nezadal se seriálem "24 hodin" (Jejich tempo je vražedné, jejich protivníky jsou FBI, tajné komando a vláda...). No, a než jsem se nadál, zazněl zvonec a pohádky byl konec.

Když o této knize uvažuji hlouběji, nevím jak ji jako celek správně uchopit. Postavy mě bavili, ale dějově kniha působila jako něco na co po přečtení mohu zapomenout. I přes značné vábení něčím jako je Oblast 51, historické souvislostí a myšlenka na existenci Knihovny, nebyl autor schopen využít hlouběji tématu a usadit mě hluboko do sedadla, přičemž na konci takové jizdy jsem měl polemizovat o svobodné vůli, sebeurčení a osudu - nic takové nenastalo, což považuji za naprosté mrhání potenciálem. Kniha tedy není naprostým zklamáním, jen nenaplnila plně mé očekávání.

Haloon
15.05.2022 4 z 5

Příběhu zcela dominuje náročná zápletka, která probouzí celou paletu emocí… Napětí, zvědavost, znechucení, strach i údiv. Zpočátku je těžké vše pochopit, ale jakmile se nitky spojí, ten Aha efekt je obrovský. Škoda jen těch postav, které nebyly moc sympatické ani zajímavé.

RADOST
29.07.2021 4 z 5

Děj se odehrává ve třech časových obdobích a opravdu dlouho mi trvalo, než jsem alespoň zčásti začala chápat souvislosti. Ale od poloviny to už bylo velmi zajímavé. Podstata příběhu a spojení těch časových období už dávaly smysl a jádro příběhu mě překvapilo, fascinovalo. Děj nabyl na akčnosti. Hlubší zamyšlení nad utajovanými skutečnostmi působí hrůzostrašně. Ihned se začtu do druhého dílu. Jsem zvědavá, jaké pokračování si autor vymyslel. Nebo nevymyslel? Co když to není fikce?

malýčtenář
10.05.2021 3 z 5

Chvíli mi trvalo,než jsem se začetla a zorientovala v postavách a ději. Potom už byla kniha dost napínavá. Nechci domyslet, kdyby to všechno mělo být pravda. Spisovatel si zde popustil uzdu fantazie až neskutečně. Nevím ,jestli budu číst i další díl.

zdendula31
01.02.2021 3 z 5

Moc mě nenadchla..

Mrňous1
18.08.2020 5 z 5

Knihu jsem četla před pár lety, ale dodnes si pamatuji, že mě bavila a byla hodně čtivá a napínavá. Takže za mě určitě stojí za přečtení:-)

modroocko
26.08.2019 3 z 5

Kniha neurazí, ale četla jsem lepší. Děj byl napínavý a hodně mne zajímal konec. Pokračování nejspíš číst nebudu :-(

Dobby888
14.08.2019 3 z 5

Až téměř do poloviny jsem měla v ději úplný guláš, pak se samotný příběh rozjel a musím říct, že je kniha svým námětem poměrně zajímavá.

verense
01.08.2019 3 z 5

Glenn Cooper vsadil na osvědčený mustr: detektiv, který si kariéru úspěšně komplikuje alkoholem a ženami, nezkušená parťačka, se kterou si zprvu nerozumí, zdánlivě nepolapitelný vrah, dávné historické tajemství, které pečlivě střeží ti nejvýše postavení v zemi.
Vzhledem k tomu, že podobných knih už mám načtenou hromadu, zas tak ohromená jsem nebyla. Pro mne takový lepší průměr, ke kterému se vracet nehodlám.

Ticiana
13.07.2019 5 z 5

Na začátku jsem měla problém se vsema tema dejovyma linkama. Ale jak se objevil sedmý syn, uz to neslo zastavit. Velice dobre napsaný, zajímavá zápletka a rozuzleni. A ted rychle na druhy dil.

monika0092
08.01.2019 5 z 5

Cetla jsem ji jiz několikrát i po letech se vracim jednou za cas :) zajimave tema, ctiva,.. :)

iveta9025
13.12.2018 5 z 5

Nejlepší knížka, jakou jsem kdy četla nasadila laťku neskutečně vysoko. Přečetla jsem jí jedním dechem, po delší době jsem si ji přečetla znovu. Naprosto mě nadchla, od začátku do konce mě bavila. Jen se bojím, že takovou knížku už asi neseženu.

Forest66
09.08.2018 1 z 5

Kombinace detektivky a špatného mysteri. Někde kolem poloviny zjistíte, že celý příběh je vlastně úplně o ničem a zbytečný a tehdy je pravá chvíle to zavřít a zahodit. Já bohužel četl dál.

LenysekC
30.07.2018 5 z 5

Báječnej popis kocoviny:
Měl pocit, jako kdyby se v teplém a příjemném pelíšku jeho lebky probudila lasička, zpanikařila, že je tam zavřená, a pokoušela se prokousat a prodrápat očima ven.

Poeta.kno
25.07.2018 4 z 5

Dej v knize se díky více časovým liniím pomaleji rozjíždí, ale čte se celkem rychle. Občas je prostředí popsáno trochu víc do podrobna, ale není to na škodu. Will a Nancy k sobě evidentně patří.

PeM
09.04.2018 5 z 5

Ani jsem nevěřila, že mě to tak "chytne". Po zvyknutí si na přeskoky mezi daty to byl nášup až do konce a hned jsem se vrhla na druhý díl..a víte co?....mě se tomu snad chce i opravdu věřit! :-)

Štítky knihy

tajemno kláštery, opatství ohrožení světa fantasy dobrodružné romány

Autorovy další knížky

Glenn Cooper
americká, 1953
2010  78%Tajemství sedmého syna
2011  83%Kniha duší
2012  74%Desátá síň

Kniha Tajemství sedmého syna je v

Právě čtených3x
Přečtených280x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených14x
Knihotéce186x
Chystám se číst75x
Chci si koupit14x