TerezkaMoz TerezkaMoz komentáře u knih

☰ menu

Nespoutaná Aljaška Nespoutaná Aljaška K. A. Tucker

(SPOILER) Ach. Ještě mám slzy v očích. Přiznám se, že prvních pár stran mě vůbec styl autork nebavil. Při padesáti jsem to chtěla zabalit a začít číst jinou knížku, což se mi mockrát nestává a když jsem e dostala na stovku, věděla jsem, že zbytek knihy přečtu jedním dechem. Příběh byl plný emocí, nebyl vyloženě přeslazený, ale prostě ze života. Po Jonahovi slinták určitě každá čtenářka a já úplně, protože to byl úplně můj typ. Stejně jak Calla Jonahuv. Dějová linka otce a dcery byla taky výborná, příběh s rakovinou dost reálný, vzpomněla jsem si při tom na svou milovanou babičku a její poslední dny tady.
Bylo jasné, že Calla už nebude nikdy vnímat Toronto po Aljašce stejně a líbila se mi její proměna.
Wren a Susan jsou ukázkou toho, že někteří lidé se prostě milují celý život, i když spolu reálně nejsou..
A jak píše někdo již dole. Taky chci mývala. Nejlépe Banditu.

13.03.2024 5 z 5


Až se zase usmíříme Až se zase usmíříme Bianca Iosivoni

(SPOILER) Vzhledem k tomu, že jsem Strmý pád a Prudký vzlet přečetla během chvilky, stejné nadšení z knihy jsem očekávala i v tomto případě. Nejdřív jsem se nemohla začíst. Ale bylo to spíš knižní kocovinou, protože Hailee a Chase mi ukradli srdce. Autorka nezklamala. Jedno se musí uznat, umí skvěle popsat pocity, při smutku vám trnou ruce, tečou slzy a popis milostných scén nebo jiskření mezi postavami, to rozpálí každou ženu, která knihu čte! Příběh se mi moc líbil, jsou zde zase dobře vyobrazeny emoce a to, že někdy věci nejsou tak, jak se na první pohled zdají a je to ještě víc zamotané. I když vám v hlavě bliká, že jde o nevlastní sourozence, stejně jste v týmu Keith společně s Holly. TOP. Doufám, že kniha bude mít pokračování a rozvine se nějak i Braden, protože ten zněl taky moc zajímavě.

25.02.2023 4 z 5


Prudký vzlet Prudký vzlet Bianca Iosivoni

(SPOILER) Knihu jsem četla hned jako pokračování prvního dílu, o to víc mě mrzí, že ještě nemá pokračování. Je to teda velká emocionální jízda a jsem ráda, že jsem ji četla jako e-knihu, nikoliv tištěnou, protože by byla celá mokrá od slza a poprskaná kvůli smíchu. Chase a Hailee jsou pár, který vás prostě dostane a prostě k sobě patří. Touha mezi nimi, to jak se milovali, aniž by si to chtěli přiznat, i když to stejně oba věděli. Rozhodnutí Hailee odjet, i když tušila, že jí ze všeho nejvíc stejně bude chybět Chase a věděla, že jedině on ji může držet pohromadě. Ach jo! A konečně očekávaný polibek v dešti. Akorát mě mrzí, že neproběhla ta káva do klína. Hehe.
Každopádně obdivuju autorku, že se pustila do tak silného tématu, chce to hodně odhodlání a kuráže, protože takovou knihu může málokdo číst a ještě míň lidí ji může napsat, aby pocity byly opravdu věrohodné. O to víc nechápu, když někdo napíše, že se pocity a beznaděj vlekla. Stačí rozchod s láskou, abychom byli víc než několik měsíců mimo, natož ztratit dvojče a ještě i nejlepšího kamaráda. Krásná kniha, krásné poselství. Přála bych si, abych žila jako Hailee v letních měsícíh... a teď si i já budu opakovat slova Katie: Buď odvážná!
Protože život by se opravdu měl žít tak jako bychom věděli o datu jeho spotřeby.

04.02.2023 4 z 5


Strmý pád Strmý pád Bianca Iosivoni

(SPOILER) Takže. Musím se pořádně nadechnout, protože kniha mi málem sebrala dech. Doslova. Přečetla jsem již hodně románů a slaďáren a knih, kdy hlavní hrdinové řeší své problémy. Ale tato kniha na mě opravdu zanechala velký dojem. Vlastně ani nevím, jak popsat své emoce z knihy, to se mi nestává. Hailee mi okamžitě přirostla k srdci, stejně tak i Chase, po kterém bych skočila hned a vrhnula se na něho dřív než by přišel déšť. Líbil se mi autorky styl psaní, stejně tak jako i ukrytá tajemství. Co mě mrzelo bylo, že nebyl více popsaný rodinný život obou hlavních hrdinů, ale beru to jako záměr.
Jesper a jeho vzkaz v rukopisu pro Hailee, tak to jsem brečela opravdu jako želva. Autorka umí krásně popsat emoce a nezůstane jedno oko suché a bez slz, stejně tak jako vtipné momenty a hlášky, kdy se přistihnete, že se u knihy usmíváte jako pitomec.
Nejvíc oceňuju popsané emoce, které prožívali oba dva hlavní hrdinové, jak obavy, strach, tak spalující vášeň a opravdu jsem se společně s Hailee do Chase zamilovala. Milostné scény člověk opravdu rozpálí, což řekněme si upřímně, přejeme, když čteme nějaký román. Celkově si myslím, že byla kniha popsána dost realisticky, nebyly zde žádné naivní představy, nikdo nelétal v oblacích, prostě mi to přišlo, jako by se tento příběh reálně mohl stát.
Jediné, co mě mrzí, byl závěrečný dopis od Hailee, nevím proč, ale nevyvolal u mě takové emoce, jak bych si představovala a upřímně jsem ale ráda, že jsem měla druhý díl ihned po ruce, abych věděla, jak budou jejich osudy pokračovat a jsem zvědavá na rozkrytí dalších tajemství.
Takže hurá na druhý díl!

02.02.2023 5 z 5


Doufat znovu Doufat znovu Mona Kasten

(SPOILER) Vzhledem k tomu, že jsem četla nejdříve 1. díl, a pak poslední, věděla jsem, jaká Everly je a co od ní očekávat. O to větší překvapení mě čekalo, když jsem četla tuto knihu jako poslední ze série. Everly vůbec nebyla taková jako v pátém dílu a byl zde hezky vidět její progres a boj se sebou samotnou. Bohužel musím říct, i když nerada, že to byl nejslabší díl... Chyběla mi zde jakási jiskra a vášeň. Nepopírám, že mě u některých scén mezi Nolanem a Everly nešimralo někdo v hloubi duše, ale chyběla ta jiskra mezi hlavními postavami. Cítila jsem sice jejich vzájemnou touhu a boj, který v sobě oba sváděli při "zakázané"lásce, bavili mě jejich chaty a rozhovory. Nejvíc se mi líbilo, že se autorka vracela zpět v některých částech, a myslela na maličkosti. Každopádně nejvíc nadšená jsem byla z Blakea, ten byl v tomto díle skvělý. Jsem ráda, že jsem nejdřív četla poslední díl, protože kdybych četla nejdřív Znovu 4, a pak Znovu 5, tak by bylo chování Blakea spíše zklamáním, ale ono se není čemu divit, když přišel o vše a ještě se ve dveřích domu zjeví jeho ex přítelkyně, na kterou stále myslel.

30.01.2023 3 z 5


Někdo nový Někdo nový Laura Kneidl

Nejdřív se mi absolutně nelíbil styl autorky, začátek byl těžký nuda, Mickey fracek podle mě a prostě to nebylo ono v porovnání s jinými knihami, co jsem četla. Kniha vás však vede k zamyšlení ohledně vztahů, především rodinných. Homosexualita, ačkoliv se snažíme být otevřená a respektující společnost, nám pořád prostě nejde. Možná, že ty lidi respektujeme, víme o nich, ale stejně se vždy poohlédneme po takovém páru, je nám to "divné" a nepřirozené. Jsem rozhodně ráda, že autorka otevřela toto téma, a to celkově téma LGBT tematiky, o to víc jsem ráda, že se začínají objevovat i dětské knihy s touto tematikou (dělala jsem k této tematice diplomovou práci). Každopádně k příběhu, moc se mi líbilo laškování mezi Mickey a Julianem, to bylo opravdu kouzelné a místy jsem se opravdu hlasitě smála. Pouto mezi nimi bylo silné, stejně jako přitažlivost. Největší kouzlo bylo ovšem to, že jsem celou dobu přemýšlela nad Julianovým tajemstvím, potom už jsem si začala dělat spojitosti, především i kvůli celkové tematice knihy a bratrovi Mickey, Adrianovi (který mě teda dost štval).
Myslím si, že kdyby Mickey znala Julianovo tajemství, tak by na něho pohlížela skrz prsty a láska by byla fuč. Taktéž oceňuju, že příběh nebyla až příliš přitažený za vlasy, nebyl plný emocionálních výlevů a fňukání a Mickey zvládla všechny situace celkem s nadhledem. Nad příběhem a celkovou situací přemýšlím již od včera, kdy jsem knihu dočetla a obdivuju to bezpodmínečnou lásku.

28.01.2023 4 z 5


Cítit znovu Cítit znovu Mona Kasten

(SPOILER) Přečíst dvě knížky během 5 dní, k tomu vás přiměje jen opravdu dobrý autor. S každou knížkou, kterou od Mony čtu si říkám, tak tu předchozí nic nepřekoná, už to bude ohrané, nevymyslí jiné osobnosti. Chyba. Na Sawyer jsem se strašně těšila, protože mě v předchozí knize strašně bavilo a chtěla jsem vědět, co se ukrývá nejen za tajemstvím jejího medailonku, ale také za její odtažitostí. Opět emocemi silně nabitá kniha. Kdy si od začátku a prvního polibku mezi Isaacem a Sawyer přejete, aby jste se konečně dočkali šťastného konce. O to víc kouzelné bylo přiznání, že už od prvního polibku byly lapeni do spárů lásky.
Proměna Isaaca byla tak uvěřitelně popsaná, dejme si ruku na srdce, že nejedna z nás by chtěla mít po boku svého Isaaca. Myslím si, že společný projekt dosáhl svého konce a Sawyer dosáhla změny, ne tak, že by změnila Isaaca, ale během pokusu o to dodat jemu sebevědomí, si ani neuvědomila, jak změnila sebe sama.

Ach jo. Už mi zbývá jen jedna kniha ze série Znovu. O to víc si ji budu šetřit, protože tuším, že s Nolanem to bude jedna obrovská jízda.

29.12.2022 4 z 5


Věřit znovu Věřit znovu Mona Kasten

(SPOILER) Takže. Knihu jsem přečetla za tři dny. Klidně bych ji přečetla i za kratší časový úsek, ale manžel mi "vynadal", že přece zase tu knížku nepřečtu tak rychle, abych byla na sebe naštvaná. Takže jsem si ji rozdělila alespoň do tří dnů.
Spisovatelka je opravdu dobrá. Styl jejího psaní vás nutí stále číst a nepřestávat, nutí vás přemýšlet nad postavami, nad vším, co se v knize odehrává. Oceňuji, že rozvíjí dějové linky i jiných postav.
Chemie a emoce mezi Dawn a Spencerem byly opravdové, místy srdcervoucí, spalující, až mě bolelo srdíčko i za ně. Neuvěřitelná přitažlivost mezi postavami. Spencerova osobnost byla opravdu k sežrání, člověk měl chuť se s ním smát, milovat ho a ochraňovat. Bolest, kterou si oba dva prožívali, si snad při hádce či rozchodu prožil každý. Když čtete tuto knihu, prožíváte život Spencera a Dawn s nimi. Těším se však také na další díly, především na Sawyer, která mě ze začátku dost žrala, ale věřím, že další díl s ní, bude jedna velká jízda.

Příběh se mi moc líbil, ale větší knižní kocovinu jsem měla po prvním díle.

Spoiler - Nejvíc mě asi rozpálila scéna o tom, jak si Dawn začínala uvědomovat, že jí chybí sex. Stejně jako první sexuální spojení mezi hlavními postavami bylo opravdu, že wau, že bych chtěla být na chvillku na Dawniném místě.
Co mě mrzí bylo, že nějak nebyla rozvinuta myšlenka s fotkami a s tím, jak se potkali Spencer a Dawn ve studiu. Čekala jsem, že tam Spencer pro ty fotky byl. Ale co mě mrzí opravdu nejvíc, tak to, že nedošlo na "opravdové" vyznání citů mezi Dawn a Spencerem, ale možná by to knize spíše ublížilo.

27.12.2022 4 z 5


Zachraň nás Zachraň nás Mona Kasten

Emocionální bouře. Láska. Vztahy.
Líp tato kniha popsat nejde. Konec této řady byl plný napětí a snad nejlépe rozkrýval povahu všech postav. Fandíte úplně všem v knize. Neustále přemýšlíte nad jednotlivými osudy, trápení a tajemstvími. Co mě trošku mrzí, že nebyla více odkryta postava Percyho, jelikož by měl taky určitě co říct.
Teta Ofélie byla skvělá.
James a Ruby je opět srdcová záležitost a to jiskření. Líbí se mi, že příběhy nejsou sladké, že naráží na problémy světa, jen mi občas přijdou přemrštěné na 18leté osůbky. Díky poslední knize dostanete zcela jiný pohled na celou "Jamesovu" partičku a zjistíte, že ne všechno zlato, co se třpytí - viz. bohatství.

21.12.2022


Zachraň se Zachraň se Mona Kasten

(SPOILER) U druhé knihy nikdy nevím, jestli se mám těšit nebo moc neočekávat. Zatím ale jsem měla to štěstí, že druhé díly zklamáním nebyly!
Velmi se mi líbilo, že autorka začíná rozkrývat životy i ostatních postav, dějová linka Lýdie byla skvělá. Pohledy postav na život a to, jak se věci ubírají, naprostá bomba! Napětí, slzy, láska a jiskření.
Jen mi trošku chybělo vášně a sexu u Jamese a Ruby.

21.12.2022


Zachraň mě Zachraň mě Mona Kasten

Při začátku čtení knihy jsem toho moc neočekávala. Prostředí školy bývá většinou předvídatelné, stejně tak i příběhy. Každopádně Mona Kasten opět dokázala, že umí překvapit. Ruby a Jamese si nejde nezamilovat.
Co mě velmi iritovalo byl někdy nepřesný překlad, překlepy a oslovení maminka/tatínek, jak už někteří zmiňovali v předchozích komentářích.
Každopádně kniha stojí za přečtení a potěší každou romantickou dušičku. Jiskření mezi Jamesem a Ruby skočí i na vás a budete mít motýlky v břiše!

21.12.2022 4 z 5


Nové sny Nové sny Lilly Lucas

Vždy, když čtu nějakou knihu ze série knih, tak si říkám, že už to prostě nemůže být lepší než díl první. Omyl. Tato kniha je ze série podle mě jedna z nejlepších. Jediné co mě mrzí bylo, že kniha téměř vůbec nerozvíjí postavy z předchozích knih. Ale kdyby vyšel i čtvrtý díl, určitě po knížce moc ráda sáhnu.

11.10.2022 5 z 5


Nové sliby Nové sliby Lilly Lucas

Čekala jsem, jak to bude s Izzy a s Willem, již v prvním díle jsem mezi nimi cítila obrovskou spalující a nenaplněnou lásku. Příběh jsem prožívala opravdu velmi silně a můžu říct, že je ještě lepší než díl předchozí.

11.10.2022 4 z 5


Nové začátky Nové začátky Lilly Lucas

Super kniha pro oddech. Mám ráda takové knihy, které přečtete jedním dechem. Příběh předpovídatelný, ale ruku na srdce, u jaké romantické knihy předpovídatelný není? Krásné pouto mezi dvěma osobami, jediné, co kazilo celkový dojem, tak bylo to, že se vůbec nestarala jako aupair o svého svěřence. Popis hor byl naprosto úžasný, stejně tak jako vtipy, kterými kniha sršela. Těším se však na další díly.

11.10.2022 4 z 5


Začít znovu Začít znovu Mona Kasten

Knížka ve mě hooodně dlouho rezonovala a měla jsem velkou knižní kocovinu, než jsem se mohla dostat ke čtení nějaké další knihy. Příběh samotných hlavních postav byl velmi poutavý, zajímavý. Milovala jsem jejich túry a škádlení, stejně tak jako spalující pouto a odstup mezi nimi. Romantická oddechová kniha, která potěší každou romantickou duši. Až bych autorce odpustila, že to bylo trošku předem jasné, co se stane. Každopádně mě zajímá, co bude s Dawn a Spencerem, protože si myslím, že v dalším díle propukne velká emocionální bouře.

11.10.2022 4 z 5


Pláž v Chorvatsku Pláž v Chorvatsku Julie Caplin

Do čtení této knížky jsem se nutila. Přivedla mě k ní nemoc, kdy jsem neměla možnost si koupit či vypůjčit žádnou novou knížku a doma bylo vše přečteno. O to větší jsem měla radost z příběhu. Po Cukrárně v Paříži, která byla za mě zklamáním, byla tato kniha pohlazením na duši a moc mě bavila. Vtipná, nevtíravá a potěší kde jaké srdíčko. Maddie jsem si oblíbila již v Cukrárně, natož v tomto díle a Nick, zlatíčko, kterého mi bylo místy dost líto.

11.10.2022


Cukrárna v Paříži Cukrárna v Paříži Julie Caplin

První kniha od této autorky byla celkem zklamáním. Příběh celkem nudný, pořád se chodilo kolem horké kaše a až přišlo to nejlepší tak přišel zvrat, což bývá u takových knih předvídatelný. Jedno se autorce musí nechat, umí na vás přenést atmosféru, emoce a řekněme si upřímně, kdo by si nedal při čtení něco sladkého nebo neměl chuť se naučit dělat makronky či éclairky!!! Mňam.
Do dalšího dílu jsem se nutila, ale o to víc mě překvapil a získal si moje srdce.

11.10.2022 2 z 5


Snít znovu Snít znovu Mona Kasten

Přečteno jedním dechem. První kniha z této série mě okouzlila natolik, že jsem ještě několi dní přemýšlela nad Kadenem a Allie. To samé by se dalo říct o Jude a Blakeovi. Skvělá oddechovka, kterou jsem si koupila, když jsem byla nemocná a nechtěla jsem myslet realitu, co mě obklopovala. Bohužel v knihkupectví byl jen poslední díl, nikoliv druhý. Příběh je trošku předvídatelný, stejně jako konečná zápletka, přesto mě Blake a Jude zasáhli a ve spoustě okamžiků jsem se cítila jako Jude, zamilovaná, praštěná a hlavně to spalující pouto mezi nimi. Těším se až si budu moct přečíst i další díly.

11.10.2022 4 z 5


Potížistka Potížistka Lenka Lanczová

Za mě jedna z neoblíbenějších knížek od této autorek. Pamatuju si, jak jsem ji hltala ve svých nácti a četla jsem ji téměř každé léto! Vždy když na ni narazím v knihovně, tak se mi zasteskne a vyplaví se ve mě vlna nostalgie!

11.10.2022 4 z 5