Strmý pád

Strmý pád https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445669/bmid_strmy-pad-0Mi-445669.png 4 409 103

Hailee a Chase série

1. díl >

Hailee byla vždy ta klidnější z dvojčat, schovávala se před světem ve svém pokoji mezi knížkami, zatímco její extrovertní sestra se ráda seznamovala s lidmi a chodila na večírky. Ale Hailee má plán: slíbí milované sestře, že bude odvážná a podnikne všechny věci, ke kterým se doposud neodhodlala. A tak si na počátku prázdnin prostě sbalí věci, nasedne do auta a vyrazí na dobrodružnou cestu napříč Amerikou, během níž se postaví mnohým výzvám a splní si své tajné sny. Koncem léta se zastaví i ve Fairwoodu, aby navštívila hrob svého internetového kamaráda Jespera a splnila slib, který dala i jemu. Náhoda tomu chce, aby se tu Hailee, již létem opálená a působící jako život milující, veselá a odvážná dívka, seznámila s Chasem, šaramantním mladým mužem, Jesperovým kamarádem a spolužákem. Jenže už od chvíle, kdy ho poprvé spatří, ví, že má problém – láska ani nová naděje v jejím cestovním plánu nebyly. Ani to, že se Chase tak nebezpečně přiblíží k jejímu temnému tajemství…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Falling Fast , 2019


více info...

Přidat komentář

Cucy
13.03.2024 4 z 5

Vybírala jsem knihu především podle přebalu. V určité části knihy jsem měla tendenci knihu odložit a už nedočíst (pro mě osobně nepříjemné téma). Nakonec jsem se přemluvila a jsem moc ráda, že jsem se knihu odhodlala dočíst a nakonec sáhla i po druhém dílu.

Zuzíček77
10.03.2024 5 z 5

Hailee která byla vždy ta uzavřená a její příběh o tom, jak slíbí sestře, že bude odvážná a podnikne věci kterých se bála. Tohle mě teda opravdu dostalo do kolen, příběh je velmi silný. Přesto jak je silný tak se čte jedna báseň, nemohla jsem prostě jenom tak odložit, bylo to napínavé, veselé i smutné až jsem z toho byla na nervy jak to dopadne (myslím to v dobrém). Fairwood i místní lidé jsou strašně sympatický, což ještě přidávalo na čtivosti. Kniha končí otevřeně a napnutě tak je pokračování jasná volba!


Tess_BooksNerd
09.03.2024 5 z 5

Krásná oddechová kniha plná dobrodružství, šílených nápadů, romantiky a špetky tajemna. Příběh mě bavil, vtáhl do knihy a nepustil.

Příběh Hailee začíná bláznivou letní cestou, kterou slíbila své sestře. Slíbila že bude odvážná. A to také dělala. Do Fairwoodu se dostala díky svému kamarádovi Jasperovi, který tam žil a také umřel. A právě tam se setkává s Chasem, Jasperovým nejlepším přítelem. Ty dva k sobě něco přitahuje. A když se Hailee rozbije auto, najednou v tom malinkém městě uvízne na několik týdnů. Díky tomu se více poznává s Chasem a dalšími přáteli, s rodiči jejího nejlepšího kamaráda a s důvodem, proč Jasper zemřel. Postupem času se do Chase zamiluje. I přesto je odhodlaná dodržet slib svému dvojčeti. Jenže to, jaká slova občas vypustí, jak se odmítá bavit o své minulosti i budoucnosti. Konec. Nemůže ve Fairwoodu zůstat. Slíbila sestře, že se znovu setkají. A ona své sliby plní. Jenže nic není tak, jak se na první pohled zdá...

Nutně potřebuji druhý díl. Musím vedety jak to s Hailee nakonec dopadne. Zda ji Chase dokáže najít a zda ti dva mají budoucnost.

warca
22.02.2024 2 z 5

Asi půjdu se svým hodnocením trochu proti proudu. Čekala jsem, že se kniha rozjede, ale buď jsem ji odložila moc brzy (cca po 100 stranách), nebo mě zkrátka nechytla jako ostatní.
Postavy za mě nijaké, vůbec mě nezaujaly. Rozhovory také za mě ploché a nepoutavé.
Námět se mi líbil, styl psaní nebyl také špatný, těch 100 stran jsem přelétla jak nic, ale něco mi tam chybělo, co by mě nutilo číst dále.
Odkládám

deedulka
16.12.2023 4 z 5

Nemůžu se ubránit pocitu, že kdyby autorka přidala k už tak zdlouhavému příběhu ještě 10 uspokojivých stran na závěr, plně by to pokrylo moji potřebu a další díl by nebyl třeba. Takhle jsem ponechána rozervaná a samozřejmě si budu muset přečíst druhý díl, abych zjistila, jak to dopadne. Mám ale obavu, že už to bude hodně vaření z vody a nebude to ono.

Kniha byla docela bichle a místy už nudila, jak se děj, dialogy a myšlenkové pochody opakovaly a zdlouhavě se v ní věci popisovaly. Ale jinak se četla dobře a byla to taková nenáročná romantická oddechovka.

Jen ty úmysly Hailee jsem po tom všem nedokázala pochopit, ani po vysvětlení.

Nell92
28.11.2023 3 z 5

Zajímavý příběh, skvělý nápad. Do poloviny mě kniha zajímala. Bohužel pak jsem měla co dělat abych ji dočetla. Strašně zdlouhavá a místy se opakovaly pořad stejné věci (myšlení hlavní hrdinky) . Šlo by to zkrátit. Ale jinak pěkná :)

gabriela8704
07.11.2023 5 z 5

Na to jaká je to silná kniha, jsem ji přečetla jako nic. Opět knížka, která vás nepustí a chytí za srdce. Musím rychle sehnat 2.dil.

Knihomolka_176
05.10.2023 3 z 5

Tahle knížka měla zajímavou a originální zápletku, to musím uznat. Jenže taky byla zdlouhavá, místy nezábavná a já měla problém nepřestat číst.
Hlavní postavy mě nijak nezaujaly, co se mi ale líbilo, bylo, jak všechny propojila Jasperova smrt. Taky to, že se díky psaní Hailee s Jasperem seznámila a i po jeho smrti by udělala cokoli, aby se jeho příběh dostal na světlo.
No a to dlouho očekávané tajemství mě překvapilo, ale nebylo to nic, z čeho bych si sedla na zadek.
Jelikož jejich příběh neskončil ani po více jak 400 stranách, přečtu si i pokračování, i když určitě až s odstupem.

Kiklop
25.07.2023 5 z 5

Naprosto skvělá knizka, chvílemi se u ní člověk směje, červená a nebo taky brečí. Konec mě Naprosto dostal, nečekala sem ze to skončí takhle. Už se těším na druhý díl.

michaelakoc
13.04.2023 4 z 5

U této knihy tedy moc nechápu relativně nízké hodnocení. Kniha se mi na začátku líbila anotací, ale trochu mě odrazovalo to hodnocení zde a o to více jsem ráda, že nakonec předčila má očekávání. YA lovestory je mnoho, zde jsou ale protagonisté trochu starší. Navíc je zde hodně zajímavých minizápletek - mrtvý přítel, rukopis/y, vztah se sestrou, vztah s bratrem, parta přátel a hlavně nečekaný závěrečný twist. Kniha je pro mě mnohem kvalitnější, než dílka Colleen Hoover, která má naopak vysoká hodnocení, ale mně se tolik nelíbí.

Tip k této knize. Rovnou si přichystejte druhý díl Prudký vzlet, protože tato kniha má otevřený konec a 2. díl pokračuje přesně tam, kde ten 1. skončil. Já jsem rozhodně zvědavá, jak to s Hailee a Chasem všechno dopadne.

TerezkaMoz
02.02.2023 5 z 5

(SPOILER) Takže. Musím se pořádně nadechnout, protože kniha mi málem sebrala dech. Doslova. Přečetla jsem již hodně románů a slaďáren a knih, kdy hlavní hrdinové řeší své problémy. Ale tato kniha na mě opravdu zanechala velký dojem. Vlastně ani nevím, jak popsat své emoce z knihy, to se mi nestává. Hailee mi okamžitě přirostla k srdci, stejně tak i Chase, po kterém bych skočila hned a vrhnula se na něho dřív než by přišel déšť. Líbil se mi autorky styl psaní, stejně tak jako i ukrytá tajemství. Co mě mrzelo bylo, že nebyl více popsaný rodinný život obou hlavních hrdinů, ale beru to jako záměr.
Jesper a jeho vzkaz v rukopisu pro Hailee, tak to jsem brečela opravdu jako želva. Autorka umí krásně popsat emoce a nezůstane jedno oko suché a bez slz, stejně tak jako vtipné momenty a hlášky, kdy se přistihnete, že se u knihy usmíváte jako pitomec.
Nejvíc oceňuju popsané emoce, které prožívali oba dva hlavní hrdinové, jak obavy, strach, tak spalující vášeň a opravdu jsem se společně s Hailee do Chase zamilovala. Milostné scény člověk opravdu rozpálí, což řekněme si upřímně, přejeme, když čteme nějaký román. Celkově si myslím, že byla kniha popsána dost realisticky, nebyly zde žádné naivní představy, nikdo nelétal v oblacích, prostě mi to přišlo, jako by se tento příběh reálně mohl stát.
Jediné, co mě mrzí, byl závěrečný dopis od Hailee, nevím proč, ale nevyvolal u mě takové emoce, jak bych si představovala a upřímně jsem ale ráda, že jsem měla druhý díl ihned po ruce, abych věděla, jak budou jejich osudy pokračovat a jsem zvědavá na rozkrytí dalších tajemství.
Takže hurá na druhý díl!

Baaja
23.11.2022 3 z 5

Zdlouhavé. Kniha mě začala bavit zhruba až v druhé půlce. Žádný wow efekt se nekonal. Bylo mi hned z kraje knihy jasné, jaký bude závěr. Příběh byl moc hezký, ale styl psaní mi nesedl. Nechápu, že má kniha takové vysoké hodnocení.

Annkag
19.09.2022 2 z 5

Chase a Hailey pro mne zůstávají záhadami a jsem i trocha zvědavá jak se jejich příběh vyvine a jak budou léčit své polámané duše.
Lásku je potřeba opečovávat a přikrmovat jinak uvadne jako růže bez vody a srdce sčerná jako její lupeně.
Bylo to příjemné, oddechové čtení které pohladilo mou ženskou duši a ukázalo že život a láska k sobě patří ale že by mě nadchlo to až tak úplně ne.

Štěpánka_010
10.09.2022 3 z 5

(SPOILER) Na knihu jsem měla až příliš vysoká očekávání, která za mne ne vždy zcela splnila. Hlavní hrdinka Hailee se v knize vydává do rodného města svého zesnulého kamaráda z internetu Jespera. Setkává se tu s jeho matkou i blízkými přáteli. Styl psaní autorky mi úplně nesedl, ale jsem ráda, že jsem si zase přečetla něco trochu jiného.

Karina_
09.08.2022 4 z 5

Příběh mě hodně chytil za srdíčko milostný příběh byl tak akorát a celý zvrat děje mě velmi překvapil, už v půlce jsem tušila, že to nebude jen tak, ale opravdu jsem to nečekala, knihu jsem zhltla jedním dechem.

Kacka999
14.07.2022 odpad!

Jako pardon, ale tohle se mi opravdu nelíbilo. Musela jsem se přemáhat k tomu, abych pokračovala ve čtení. Po 60ti stránkách jsem to s touto knihou vzdala.

Áža707
13.06.2022 5 z 5

Rozhodně musím zmínit, že nechápu, jak je možné, že tato kniha má tolik negativních recenzí. Naprosto tomu u této knihy nerozumím. Za mě to byla doopravdy skvělá emoční jízda, která mě dostala do kolen.

Kniha je docela objemnýlá, ale vůbec mi to nevadilo, musím říct, že jsem se do příběhu začetla a nemohla jsem se odtrhnout a svědčí o tom i to, že těch 400 stránek jsem zmákla během jednoho dne. Ani styl psaní mi nepřišel tak strašný a krkolomný, jak plno lidí tvrdí... Chyby hodnotit nemohu, protože jsem četla reading copy a tam je normální, že se chyby mohou vyskytovat. Musím přiznat, že mě štvalo, jak se některé štafetářky vyžívali v podtrhávání chyb a celkově jejich upozorňování a zdůrazňování.

Cíl příběhu jsem doopravdy předčasně neodhalila, takže přišel dokonalý WOW efekt a já zírala s otevřenou pusou. Čekala jsem, co se jesze na konci dozvíme, ale ten konec byl ještě horší. Nutně potřebuji další díl, abych se dozvěděla, jak to celé dopadne.

Postavy jsem si obě dvě oblíbila a i když se Haille občas chovala zvláštně, tak v celkovém kontextu příběhu se to dá pochopit. Ano, některé její myšlenky dokázaly zaskočit, ale i tak mi to vůbec nevadilo a prostě jsem ji tak brala. (A nejhorší postava za mě rozhodně nebyla, přísahám mám dlouhý seznam, který to dokazuje. ) Chase byl skvělá postava a já si ho velmi oblíbila. I další vedlejší charaktery mi přišly jako správné a seldy mi.

Za mě teda jedno velké ANO, knihu jsem si užila a za mě byla doopravdy krásně napsaná a měla hlubokou myšlenku, která mě zasáhla. Doopravdy se těším na další díl a myslím, že si knihu někdy přečtu znovu.

⭐ 5/5

Haňulilinka
13.06.2022 5 z 5

Moc nechápu, proč má tato knížka tak nízké hodnocení, protože mně se líbila a moc. Autorka v ní rozebírá docela zajímavé téma. Líbil se mi způsob popisování okolí i postav.

janka2000
30.05.2022 5 z 5

Celý život se docela bojíte všeho, ale tohle léto se rozhodnete být odvážní. Projedete Ameriku a náhodou zastavíte v době narozenin vaše nejlepšího kamaráda, který je po smrti, ve městě, kde žil. Osud to tak asi chtěl, že poznáte jeho kamarády a rozbije se vám tu auto, takže tu zůstanete. Ale vy už máte plán a ten se nezmění.
Krásný romantický příběh, který měl dle mého názoru jasné kontinuum, což mi ale vůbec nevadilo.

prestiggio
17.05.2022 4 z 5

Nenáročné oddychové čítanie, vhodné ak nechcete nad ničím zložitým premýšľat. Páčilo sa mi to

Štítky knihy

tajemství dvojčata dobrodružné romány

Autorovy další knížky

Bianca Iosivoni
německá, 1986
2020  76%Strmý pád
2021  72%Ve skrytu stínů
2021  75%Prudký vzlet
2022  80%Až se zase usmíříme
2022  84%Krvavá magie