Nové sny

Nové sny https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495894/bmid_nove-sny-vBt-495894.jpg 4 499 110

Láska z Green Valley série

< 3. díl >

Když se Elara pohádá s mámou, rozhodne se utéct za babičkou do Green Valley. V noci ji ale ve Skalistých horách překvapí sněhová bouře a ona ve snaze vyhnout se obrovskému zvířeti na cestě havaruje. Naštěstí se objeví Noah, který ji zachrání a odveze tam, kam mířila. V malém městečku uprostřed Skalistých hor se chce Elara postavit na vlastní nohy a bojovat za svou budoucnost. Přitom se opět setkává s Noahem, jehož velkým snem je stát se astronautem. Osud tomu chtěl, aby se oba potkali v Hankově autodílně, kde se postupně sbližují. Alespoň to tak vypadá, protože Noah se snaží i přes jejich vzájemné sympatie udržovat od Elary odstup. Elara neví, co si má myslet, dokud se nedozví, že jeho expřítelkyně leží v kómatu po autonehodě, kterou si Noah klade za vinu. Zvítězí láska nad pocitem viny?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

New Dreams , 2020


více info...

Přidat komentář

zamilov.do.knih
08.04.2024 4 z 5

3,5/5
tenhle díl série z green walley mi přišel takový neslaný nemastný. sice se skvěle četl (stejně jako díly předchozí) a autorčin styl se mi moc líbí, ale jinak jsem si k postavám nevytvořila skoro žádný vztah (jako by mi v knize chyběla jejich charakteristika), romantická linka mezi nimi mi přišla taková zvláštní (nevím úplně proč, ale úplně mi nesedla) a nevím no, prostředí vesnice a kempu jsem si oblíbila, ale tihle dva mi v tom prostředí moc k srdci nepřirostli. ještě dodám, že knížku jsem dočetla před měsícem a už teď si sotva pamatuju, o čem to vlastně bylo. tento díl tedy hodnotím jako zklamání, přesto dám ale dalším dílům šanci, protože miluju, jak je autorčin rukopis čtivý, a třeba mi další příběhy a hrdinové sednou víc.

Zuzíček77
10.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Tohle je prostě můj šálek kávy. Příjemně oddychová kniha, Elaru ani Noaha zatím ještě neznáme takže vlastně nevíme co čekat. Elara za mě super holka která ví co chce a jede k babičce která je úplně úžasná. Noah a jeho rodina jsou také naprosto skvělý, zásah byla nehoda Annie kde jsem se bála, že nedopadne dobře, ale díky bohu dobře dopadla a tak Noah začal mít šanci na svůj vlastní život. Příběh byl takový jemný nic přehnaného a zrovna k těm dvou se mi to hodilo. Opravdu další super příběh z tohoto nádherného města, kde Vám každý člověk hned přiroste k srdci a přijde Vám jako by jste ho znaly nejmíň pár desítek let. Tyhle knihy z ruky jen tak nedám, uvidíme co nás čeká dál.


petulkapeta
22.02.2024 5 z 5

,,Objevila ses jako kometa na mé oběžné dráze. A ta přitažlivost byla až moc velká na to, abych tě zase poslal pryč."

Tak tento příběh neměl chybu...Noah,který cítil vinu za něco co nespachal a Elara,která si konečně chtěla splnit sen,ale do cesty ji vypadla Láska.. a jejich kempování mě neskutečně bavilo...

Ančísek
15.02.2024 5 z 5

Ani 3. díl v sérii nezklamal :)

Četla se příjemně, byla napínavá, plná nečekaných momentů, jak už je v Green Valley zvykem. Uteklo to, ani nevím jak, Elara a Noah jsou skutečně miloušové :)

4. a 5. díl už jsou na cestě :D

1v8na
07.02.2024 5 z 5

Příběh se mi hodně líbil. Byl velmi dojemný. Potřebovala jsem nějaký jednoduchý, lehký a romantický příběh a tohle moje kritéria splnilo.
Sérii Láska z Green Valley mám v oblibě a už teď mám rozečtený další díl.

keiko33
29.01.2024 5 z 5

Tak toto bolo také sladké a milé. Keď chcete niečo ľahké a romantické na čítanie, určite odporúčam túto sériu.

VeronikaSas1
15.01.2024 5 z 5

Po dlouhé době moc krásná oddychovka. Má první kniha z této série a rouhodně ne poslední.

Kniholapka
02.01.2024 5 z 5

Už jsem to zmiňovala, ale tahle série je prostě pohlazení po duši. Když se člověk začte, dokáže cítit horský vzduch, představit si nádherné výhledy na hory a zimní pohádku, které toto malé městečko nabízí. Každý chce potkat někoho, kdo na něj bude koukat jako na jediného - nebo jako na nejzářivější hvězdu na zemi. Můžeme Elaře závidět i jejímu osobnostnímu růstu, který zde sledujeme..

Tamirai
21.11.2023 3 z 5

Taká fajn oddychovka. V tomto prípade to však žiaľ skĺzlo do kategórie - Neurazí, nenadchne.

Kniha by si podľa mňa zaslúžila viac strán, viac príbehu Noaha, Elary a aj Annie ale ešte v tomto príbehu, nie v novej knihe, kde sa rieši ďalší vzťah.

Boli tu momenty, ktoré mi prišli krásne, romantické a potom také, že som vlastne premýšľala nad tým, kde sa vzala tá názojmná iskra a rovno zamilovanie sa? Prišlo mi to miestami veľmi rýchle, nedotiahnuté a to ma troška zamrzelo.

Nič to však nemení na tom, že mestečko Green Valley a aj celá táto postupná séria, ktorá vás do tohto mestečka vtiahne, či nejak inak dopraví je milá, oddychová a ja by som ta. Proste išla hneď a zaraz a neodišla by som.

Možno ani preto som nebola taká vždy na 100% naladená na vlnu Noaha a Elary? Neviem.
Ale určite si prečítam aj ďalšiu knihu, ešte ju doma nemám, ale rada si ju prečítam a snáď budú vydané aj ďalšie, ktoré v nemeckom jazyku už sú na svete :)

Kuci12
03.11.2023 3 z 5

Zavítat po nějakém čase opět do Green Valley je vždycky příjemné. Nemělo to takový spád, jako první dva díly, ale pohladilo to mojí romantickou dušičku a už se těším na další díly.
“Je to tím způsobem, jak se na tebe kouká. Jako bys byla nejzářivější hvězda na jeho nebi.

Bety093
03.11.2023 5 z 5

Fuuu.. Ani nevím co k tomu moc říct, protože tohle byla jedna velká dokonalost. Krásné prostřední ostatně jako v předchozích dílech, zajímavé postavy, zápletka, no prostě všechno co má mít dobrá knížka. A tady to Lilly všechno dala, příběh se posouvá nezdržuje se zbytečně na nezajímavých pasážích a proto příběh běží jak má. Za mě krása. Doporučuji.

Staráknížka
01.11.2023

Příjemná oddechovka když je vám mizerně. Přečteno během jednoho dne. Městečko je plné osobitých jednotlivců - asi se poohlédnu po předcházejících dílech. Kouzelná babička a všichni členové rodiny reverenda. Měla jsem strach, že Anny zemře, ale vše dopadlo dobře. Hledání správné cesty v životě není jednoduché a vzepřít se přání matky je fakt těžké, ale jednou je nutné začít - třeba prací na benzínce.

petusska01
25.10.2023 4 z 5

Séria pokračuje a ja som natešená aj na ďalšie postavy. V tomto príbehu sme narazili na Elaru, ktorá je mi sympatická, že si ide a stojí za svojím snom, aj napriek tomu, že si pohnevá svoju mamu. Odchádza za babičkou, tá je perfektná :-D Stretáva sa v malom, milom mestečku aj s predchádzajúcimi postavami ale najmä s Noahom, ktorý no - na jednej strane je to zlatúšik na druhej strane je taký zmätený, stratený, lapený v minulosti a vo vlastnej vine...nie je s ním veru nejaká zábava.....Nejde o úplne ľahký romantický príbeh, autorka dokáže veĺmi dobre popisovať emócie svojich postáv a vtiahnuť tak do deja a celkovo vyvolať emócie hlavne tie negatívne a plné trápenia aj u čitateľa. Bod pre ňu, avšak nečítalo sa to úplne, že ľahko, takže pozor na to. Ale určite odporúčam, teším sa na ďalšie príbehy od tejto skvelej autorky.

Dasa1313
03.10.2023 4 z 5

Green Valley je láska od prvního dílu. Líbí se mi, že se postavy neustále propojují a dovídáme se, jak i ostatní postavy žijí dál své životy.
Příběh Elary a Noaha se četl sám, jako i dva předchozí díly. Ale tento díl se mi líbil ze všech nejméně, nevím z jakého důvodu na mě Elara působila od začátku dost dětinsky a nemohla jsem se až do konce knihy zbavit dojmu, že není dítě.
Kemp v horách byl příjemným zpestřením, vybavili se mi vzpomínky na mé kempování v Kanadě a vrátila bych se okamžitě!
Vztah, který vznikl mezi Elarou a Noahem byl takový moc rychlý.
Ale ostatní postavy jsou moc milé, jak například babička Elary nebo Hank, který měl strašný osud a snad už ho čekají jen lepší časy.

Ála1968
01.10.2023 5 z 5

Každý díl je lepší a lepší.Zase jsem u toho brečela jako malá holka.Je to tak nádherně milé a romantické a tak úžasně to plyne, že než se naděju,je konec.Snad těch dílů ještě bude víc.Moc se těším

Lofda
16.09.2023 4 z 5

Taková rychlá oddechovka na víkend. Ráda jsem se vrátila do Green Valley, jako bych jela po čase na návštěvu k přátelům. Elara byla zvláštní, nějak mi neseděl její věk. Někdy se chovala téměř jako dítě a jindy až příliš dospěle, trochu jsem si s její postavou nevěděla rady, zato Noah byl klaďas se vším všudy, vlastně syn reverenda, tak asi jo.. ;-) Babička, Rebecca, Ruthie i ostatní postavy do příběhu tak samozřejmě zapadly, vlastně i Annie, takže jsem ráda, že návštěvu v tomhle městečku ještě nemusím ukončit a rovnou přejdu na další díl. Těším se!
Jen mi asi bude chybět všechno to vyprávění o hvězdách, to bylo příjemným bonusem.

Téra
11.09.2023 3 z 5

Tak tento díl mně moc nesedl. Hlavní hrdinové, né že by mně vyloženě něčím vadili, ale vůbec mě neoslovili. Prostě mě to nebavilo, nemělo to pro mě tu správnou chemii. Teď si dám od Green Valley asi pohov. A zatím poslední příběh si nechám na později.

klarinka9974
08.09.2023 5 z 5

Já jsem si prostě zamilovala každý příběh z Green Valley. Hrozně moc se mi líbí to, že když se v předchozí knize rozloučíte s hlavníma postavama, v nenadání se objeví v dalším díle. Opět skvělý příběh plný nových snů, naděje a hlavně spousty hvězd. Elara byla skvělá postava a už hned od začátku se sní musíte smát. Děj je vážně vtipný ale i plný lásky, zamilujete si každou postavu v této knize, dokonce i babičku. Rozhodně se těším na další díly a potřebuji je co nejdříve.

Zama
30.08.2023 4 z 5

Zajímavá kniha, bavila mě. Příběh je krásný, dojemný.
Hlavní hrdinové se do sebe poměrně rychle zamilovali. A chyběla mi tam taková ta omáčka okolo. Konec byl hrozně rychlej, ostatně jako u zbylých dvou dílu.
Jsem zvědavá na další díl.

Lucie.285
29.08.2023 4 z 5

Opět krásný romantický příběh. Tentokrát tu máme nové postavy, ale opět vše zasazeno do Green Valley, okrajově se tu mihnou i postavy z předešlých dílů. Elara se pohádala se svojí mámou a utekla za babičkou, právě do Colorada, jenže cestou má autonehodu při které jí pomůže právě Noah. Noah je prostě sympaťák, přerušil studium jen, aby mohl podporovat rodinu své expřítelkyně. Musím říct, že Annie mi bylo strašně líto, je neuvěřitelně statečná a proto se těším na další knihu, kdy i ona si zaslouží svůj happyend. Konec mi přišel strašně rychlý, myslím, že tam by si to klidně ještě pár stran zasloužilo. Opět chválím překlad.