Nespoutaná Aljaška přehled

Nespoutaná Aljaška
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524870/bmid_nespoutana-aljaska-6533048f2366b.png 5 461 461

Aljaška série

1. díl >

Když byly Calle dva roky, odstěhovala se do Toronta se svou matkou, která si nedokázala zvyknout na způsob života na Aljašce. Od té doby Calla svého otce neviděla. Dnes je jí dvacet šest let a žije typický velkoměstský život. Jednoho dne ji kontaktuje otcova kamarádka a sdělí jí, že je otec vážně nemocný. Calla se rozhodne po letech vrátit do rodného města. Vydává se na cestu, která jí v mnoha ohledech otevře oči – na Aljašce pozná úplně jiný život, než na jaký byla zvyklá. Život, který je svým způsobem velmi prostý, ale rozhodně ne jednoduchý. Jonah, talentovaný bush pilot a pravá ruka jejího otce, si neumí představit, že by se z Aljašky odstěhoval. O Calle, dívce z města, nemá vysoké mínění. Je přesvědčený, že je tak rozmazlená a zhýčkaná pohodlím, že se s životem v divočině nedokáže vypořádat. Přesto mezi nimi navzdory původním antipatiím postupem času vzniká přátelství. Nebo se snad jedná o nějaký hlubší cit?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Red

The Simple Wild, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nespoutaná Aljaška. Přihlašte se a napište ho.

Colletka
09.05.2025 3.5 z 5

Příběh byl poměrně prvoplánový a romantická linka velmi předvídatelná, přesto mě kniha vtáhla natolik, že jsem ji přečetla téměř na jeden zátah. Emoce kolem umírajícího otce byly silné a dobře napsané. Čekala jsem ale víc z aljašské atmosféry, která zůstala spíš v pozadí. Celkově příjemné, nenáročné čtení, ale pro mě jednorázové – do druhého dílu už se nejspíš nepustím.

ela1972
04.05.2025 5 z 5

Tato kniha mě příjemně překvapila, rozesmála i rozbrečela. Moc hezká kniha o lásce jak partnerské, tak rodičovské i přátelské. Moc jsem Calle fandila a také si poplakala. Knihy tohoto žánru nijak nevyhledávám a o to víc jsem nadšená.

Pája699
21.04.2025 5 z 5

Upřímně jsem nevěděla co od knihy očekávat, když jsem si ji v knihově půjčovala…..ale teda waw….
Příběh mě zase dostal a pohltil!

Barbína Calla, žije v Torontu se svou matkou Susan a nevlastním otcem. Stačí jediný telefonát z Aljašky, kde žije její pravý otec, kterého neviděla 24 let a celý život se jí obrátí na ruby.
Calla si žije bezstarostný život, práce, večírky, kamarádi, péče o svůj vzhled. Neplatí nájem, žije u rodičů a její jedinou povinností je, jednou týdně připravit popelnice :-D
No dovedete si představit tuhle holku na Aljašce? :D

Náhodou vám vytře zrak….se vším se poprala a mě se moc líbil její osobní růst. Až po boku svého otce Wrena, bručouna bush pilota Jonaha a milé sousedky Agnes s její dcerou Mabel, teprve začíná poznávat, co je v životě opravdu důležité!

Konec vás rozseká na kousky a emočně vyždíme! Pořád jsem v sobě živila malou naději, že by to přeci jen mohlo dopadnou jinak…

Jsem moc zvědavá, kam druhý díl naše hrdiny zavane….moc se těším na pokračování :-)

Pláňata, Nespoutaná Aljaška a další knižní novinky (40. týden)

01.10.2023

Kniha Nespoutaná Aljaška v seznamech

v Mé knihovně285x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)