Zachraň se

Zachraň se https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475890/bmid_zachran-se-PN3-475890.png 4 646 113

Zachraň mě série

< 2. díl >

Maxton Hall série

2. díl

Zachraň se nás opět vtáhne do magického studentského prostředí prestižní školy Maxton Hall. Hlavní téma této knihy je věčné a staré jako lidstvo samo: zrada a odpuštění. Opět se setkáme s hlavními hrdiny Ruby a Jamesem. I ostatní oblíbené vedlejší postavy se vrací na scénu, aby dokreslovaly další nezapomenutelný příběh z pera královny romantických příběhů Mony Kasten. Vítejte do světa prestižní školy Maxton Hall, místa dramatických prvních lásek, romantických studentských let a napínavých okolností, které obklopují Ruby a Jamese. Co se stane, když Ruby musí těžce odpouštět zradu a Jamesovi se převrátí svět vzhůru nohama mnoha nečekanými událostmi? Blíží se studium na Oxfordu... Na pozadí příběhu hlavních hrdinů se odvíjejí osudy jejich sourozenců - těhotné Jamesovy sestry Lýdie a vtipné a sebevědomé Rubyiny sestry Ember. Všichni zažívají své první lásky, každá je jiná, ale vlastně jsou všechny stejně opravdové. Znovu se setkáme s organizačním výborem a užijeme si s ním velkolepé plesy.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Red
Originální název:

Save You , 2018


více info...

Přidat komentář

Zuzíček77
15.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Já to prostě miluju :-D. Oblíbila jsem si všechny postavy, děj plynul ještě rychleji než u předchozí knihy. Baví mě to s touhle partou všechno prožívat. Jediné co mi na knize vadí je oslovení maminka a tatínek u toho jsem měla trochu nervy. Je to ale jediné co bych vytkla. Jsem ráda, že se Ruby a Lýdie spřátelily i přes všechno co se stalo. Díl skončil opět napínavě takže hurá na třetí díl.

zamilov.do.knih
20.01.2024 2 z 5

eeh... no řeknu vám, že jak moc jsem byla překvapená z toho, jak moc se mi líbilo zachraň mě, tak stejně tak jsem byla překvapená z toho, jakej byl tenhle díl propad. vždyť se tady sakra nic nedělo! ruby hrozně přeháněla (na začátku jsem ji chápala, ale pozdějc mě začala fakt štvát s tím, jak pro jamese neměla žádné pochopení), james byl zase celkem vlezlej (jakoby jo, chtěl se omluvit a urovnat to, ale na druhou stranu za ruby občas dost dolízal a nenechal ji na pokoji), ember mi popravdě taky moc nesedla (přišla mi taková... dětinská? asi? nevím, teď mě nenapadá jiné vhodné slovo) a jak tak o tom přemýšlím, tak v tomhle díle mě srali vlastně všichni. ale třeba to nebyla chyba těch postav, třeba to bylo kvůli tomu, jak moc zlouhavý mi to přislo, a tak mě začalo otravovat všechno okolo.
jelikož mám přečtenou už celou sérii, můžu říct, že tohle je rozhodně nejslabší díl. kterej mě jenom naštval a nudil. ale nechci, abyste tuhle recenzi pochopili tak negativně. protože pravdou je, že stejně se mi na tom příběhu pár věcí líbilo. nebudu je ale konkrétně vyjmenovávat, protože to bychom tady byli dlouho, takže si je nechám do recenze na závěřečný díl. protože mám náladu nechat tady napsané své naštvané myšlenky. protože prostě musely ven.
čtu to po sobě znovu a znovu a pořád mi to nedává smysl. přijde mi, že jsem vám tady vlastně nic neřekla. a zní to, jako bych tu knihu chtěla spálit. ale tak to není! jen nevím, jak moc si musím vlepit, abych začala myslet racionálně a nenechala se unášet pocity. ale asi jsem holt na špatným proudu. tak snad se do další recenzenajdu změní vítr a najdu lepší kurz. takovej, kde se mi vrátí moje schopnosti psát srozumitelný recenze.


JoMia
12.01.2024 4 z 5

Po přečtení prvního dílu, od kterého jsem měla velká očekávání jsem se musela vyloženě přemlouvat do pokračování. Mezi Vánocemi jsem se ale ke knize dostala a musím říct, že nelituji. Druhý díl mě oproti prvnímu bavil mnohem více. Děj plynul příjemným tempem a i hlavní hrdinové mi byli o dost sympatičtější. Konec byl opět velmi zajímavý a nečekaný. Už se s chutí těším na třetí díl této série.
Za mě dostává tato kniha 4 hvězdičky.

dzejkbeltygros
30.12.2023 4 z 5

Opět oslovování maminka a tatínek - strašné. Vztahy byly více rozvinuté. James oproti závěru prvního dílu dost otočil, je z něj najednou hodný kluk. Ember je taková naivka nebo se napraví i Wren? Z toho jsem dost napjatá. Lin trochu překvapila a líbí se mi, jak se jejich přátelství s Ruby prohlubuje. Hodně se mi zamlouvá Lýdie, u které mě fakt zajímá, jak to s ní dopadne. Těším se na závěrečný díl.

Eva_Skala99
14.11.2023 5 z 5

Mona Kasten je bohyně románů, její série "Znovu" je a bude pro mě srdeční záležitost. Za mě je tato série malinko slabší, ale určitě stojí za přečtení. Kniha se četla sama a těším se na další díl. Druhý díl mi přijde daleko lepší než ten první, jsem zvědavá na třetí, protože jak známe Monu, tak nás určitě nezklame! Doporučuji!

Lucyeinstory
15.08.2023 4 z 5

Zachraň se
Když jsem dočetla první díl této trilogie, byla jsem HOODNĚ skeptická k další knížce a přikláněl jsem se k názoru, že další díly číst nepotřebuju. Ovšem potom se mi to rozleželo v hlavě( a slevám na #knihydobrovsky ) a tak jsem jí dala šanci. Musím říct, že ačkoli jsou druhé díly spíše vycpávkové, líbil se mi víc než první.

Líbilo se mi přátelství, které mezi sebou začaly mít Ruby a Lýdie. Ruby i přes všechno, co se stalo na konci Zachraň mě byla ochotná Lýdii pomoci a přenést se přes Jamese. James je tady kupodivu víc nesympatický, než v předchozím díle (hlavně na konci) to jsem myslela, že ho zabiju.

Tento díl se mnohem víc zaměřuje na vztahy než na děj, což mi vůbec nevadilo, ba naopak. Narozdíl od jedničky se četl mega rychle. Měla jsem ho přečtený ani ne za dva dny.

Co mě ale neskutečně vytáčelo, bylo oslovování rodičů. Jako psát pokaždé maminka a tatínek, i když na ně byly postavy třeba naštvané, to jsem moc nepochopila. Upřímně nevím, zda je chyba v našem překladu, nebo to autorka tak zamýšlela. Každopádně mě to vždycky vykoplo z děje.

Mišelínek
12.08.2023 3 z 5

Tak, druhý díl za mnou. (Konečně?)

Když nepočítám to, že jsem z nekonečnýho oslovování MAMINKA a TATÍNEK dostala osypky, byla kniha (ostatně jako všechny od Mony ) poměrně čtivá a stránek rychle ubývalo.

První polovinu děje jsem přemýšlela, kam se poděla ta rozumná Ruby, která tady celou dobu jen fňukala a utápěla se v sebelítosti. Vlastně se tady všichni víceméně plácali na suchu a skoro nic se nedělo.
Naopak James mě mile překvapil a Lydie byla prostě zlatíčko. Jsem ráda, že se u ní konečně začalo něco dít, a že i ona snad nakonec najde svoje štěstí.
Postava Ember, i když měla jen pár samostatných kapitol, se v tomhle díle pěkně rozvinula a i během vyprávění ostatních se dalo tušit, že je třeba s ní počítat. :)

Ten konec.. to bylo prostě jen WTF? Rubyinu matku jsem vůbec nepochopila a upřímně netuším, proč se takhle zachovala. Prostě a jednoduše svou dceru odepsala.
Každopádně jsem zvědavá, jak se s tímhle Ruby a James poperou.

Vzhůru na poslední díl.

Papimami
04.08.2023 2 z 5

Opět ta samá písnička jak v prvním díle. Děj se vleče a skoro se nic neděje. Irituje je oslovování rodičů tatínek a maminka, když ty děti k nim vlastně nemají téměř žádnou citovou vazbu.

tereziehl
26.07.2023 2 z 5

Plne souhlasim s komentarem ElikaS par prispevku pod timto. Pro me bohuzel nuda. Dej pro me nebyl vubec zajimavy, preklad pokulhava uz skoro neodpustitelne a chemie, ktera fungovala v prvnim dile, vyprchala kvuli absolutni predvidatelnosti a natahovani a opakovani odlouceni. Hmm Serii asi dokoncim, mam ji doma celou, snad byla tohle jen vypln a na konci se stane neco vic nez jen divny faul Jamese a Rubyino (ne)odpousteni.

Peťulka3
08.07.2023 5 z 5

Tyhle dramatický konce mě ničí.

Juici
01.07.2023 4 z 5

.. Na rty se mi pomalu vkrádá úsměv ..

Druhý díl byl mnohem lepší. Jedna z věcí, proč tomu tak je, je Lýdie. Tato linka mě nadchla. Sympatická slečna jejíž příběh je velmi zajímavý. Celkově vyprávění života v Maxton Hall ožilo. Těším se na třetí díl, kde se rozklíčuje mnoho nedořešených životních situací.

Mám tu takovou věc pod čarou.
Otřesný překlad, kterého jsem si nemohla nevšimnout, musím zmínit. Díky tomu určitě vznikl takový vtípek, kdy překladatelka udělala z Rebel Wilson chlapa :) Když spolu holky pořádají dámský večer u Ruby doma a vyberou film Jak přežit single se skvělým Rebel Wilson .. Stane se :)

knihomolkaJani
20.05.2023 3 z 5

No, nebylo to špatné.. Ale myslím si, že kdyby se spojil první a druhý díl, bylo by to mnohem čtivější. Opět zde najdete dost nudných pasáží. Konec je tedy opravdu nečekaný a vy se budete potřebovat vrhnout na další díl.

hanka1580
16.05.2023 5 z 5

Zprvu jsem se bála, že děj už nebude mít takový spád jako první díl, ale přeci jen, je to napínavé až do konce. Se zaťatými pěstmi chcete někdy jistým osobám rozbít "tlamu", jindy držíte palce a přejete si, aby se karta štěstí konečně obrátila. Ačkoli to není zrovna "vysoká literatura", autorka si zaslouží palec nahoru za to, jak dokáže vykreslit pocity, které hrdinové prožívají nebo intimnost dané chvíle.

1259
23.04.2023 5 z 5

I tento díl byl velmi napínavý a plný různých zvratů a ten konec mě dostal asi nejvíc.

Annkag
22.03.2023 3 z 5

Já jsem se zamilovala do Lydie a jejího příběhu.Byla tak uveritelná,představitelná a hmatatelná.Chtěla bych ji za kamarádku.

kimChristopher
25.02.2023 5 z 5

Nedokážu uvěřit, že i druhý díl mě zcela dokázal vtáhnout do děje. Ze začátku to bylo slabší, ale stále se to zlepšovalo. Po dočtení jsem si hned musela půjčit 3. díl.
Jediná má výtka je oslovení "maminka a tatínek". Neříkám, že je to špatně, někdy to tam hezky pasovalo. Jenomže když se otec chová jako idiot, tak bych si nedokázala představit, že by mu děti stále říkali "tatínku". Ale vím, že nejsem sama, koumu to vadilo.
Přesto se těším na další pokračování.
Doporučuji!!

ElikaS
13.02.2023 3 z 5

Na konci prvního dílu mi James trochu připomínal Hardina ze série After, tam ale měli hádky velké emoce a spád. Tady se dvě třetiny knížky zasekneme na tom, že Jamesovi je to líto a Ruby mu (ne)chce odpustit. Celé mi to přišlo zdlouhavé a děj jejich zápletky by se dal shrnout na pár stranách.
Bohužel celý díl působil hodně jako výplňovka a byl zbytečně natahovaný. Zajímavé mi přišly kapitoly především z Lýdiina pohledu. A radši bych uvítala knížku o ní, než tento mix.
Stejně jako u prvního dílu i tady musím ohodnotit strašný překlad - maminka, tatínek, mladík, dress code - černá kravata. Překlad je opravdu mizerný a zbytečně kazí zážitek z knížky.

JaneH
12.02.2023 5 z 5

Dovolím si nesouhlasit s pár komentáři pode mnou, protože druhý díl Maxton Hall mne strhl daleko víc než díl první. Líbilo se mi, že autorka ukazuje příběh Lýdie a začínáme se pomalu seznamovat i s Ember. Dějová linka Ruby a Jamese se mi líbila. Naprosto jsem rozuměla, že si Ruby snažila nejprve držet takový odstup. Každopádně i James tady ukazuje zase trošku víc ze své citlivé duše. Rubyinu rodinu jsem si naprosto zamilovala.
Oslovení tatínek/maminka mi opět tahalo za uši. To je jasná chyba překladatelky. Mimo to jsem ale s knihou nadmíru spokojena.
Snad jen ten konec - úplně mě to zničilo. To že Ruby dokáže přijít o všechno po čem roky touží a dře na tom. Ta její bezmoc a beznaděj. To mi trhalo srdce. Věřím tomu, že v závěrečném díle ale vše dobře dopadne.

ElizPetrova
27.01.2023 2 z 5

Dlouho jsem nečetla nějakou knihu, která by ve mě zanechala takový pocit lhostejnosti jako druhý díl ze série Maxton Hall. Hlavní postavy James a Ruby mi nepřišli nijak zvlášť sympatičtí ani v prvním díle, druhý díl toto pouze potvrdil. Nevím, zda je to překladatelská chyba, ale spousta dialogů je napsaná neskutečně kostrbatě, neuvěřitelně. Oslovení maminko, tatínku opět nesmí chybět... v závěru knihy samozřejmě následuje určitý převrat, který postrádá jakoukoli logiku a je zbytečně vyhrocený. Poslední díl si přečtu již čistě jen ze zvědavosti, co si autorka vymyslí.

Mona Vasquez
05.01.2023 3 z 5

Druhý díl byl čtivý, i když o něco méně zajímavý než první. Plusem je vyprávění z pohledu Lýdie a Ember. Velkým mínusem je přístup vydavatele, který není schopný pro překlad knihy najít mladého překladatele, jehož překlad by odpovídal cílové skupině čtenářů. Editor knihu asi taky neviděl. Z "perel" jako doslovný překlad pojmů king size bed, black tie, nebo to, že z Elieho Saaba udělali ženu bolí oči :(