Nespoutaná Aljaška

Nespoutaná Aljaška https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524870/bmid_nespoutana-aljaska-6533048f2366b.png 5 198 54

Aljaška série

1. díl

Když byly Calle dva roky, odstěhovala se do Toronta se svou matkou, která si nedokázala zvyknout na způsob života na Aljašce. Od té doby Calla svého otce neviděla. Dnes je jí dvacet šest let a žije typický velkoměstský život. Jednoho dne ji kontaktuje otcova kamarádka a sdělí jí, že je otec vážně nemocný. Calla se rozhodne po letech vrátit do rodného města. Vydává se na cestu, která jí v mnoha ohledech otevře oči – na Aljašce pozná úplně jiný život, než na jaký byla zvyklá. Život, který je svým způsobem velmi prostý, ale rozhodně ne jednoduchý. Jonah, talentovaný bush pilot a pravá ruka jejího otce, si neumí představit, že by se z Aljašky odstěhoval. O Calle, dívce z města, nemá vysoké mínění. Je přesvědčený, že je tak rozmazlená a zhýčkaná pohodlím, že se s životem v divočině nedokáže vypořádat. Přesto mezi nimi navzdory původním antipatiím postupem času vzniká přátelství. Nebo se snad jedná o nějaký hlubší cit?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Red
Originální název:

The Simple Wild , 2018


více info...

Přidat komentář

Tenebris_Draco
21.04.2024 5 z 5

Do knihy jsem se po prvních pár kapitolách okamžitě zamilovala. Jazyk autorky a její popisy byly úžasné, za což určitě také vděčím překladatelce.
Kromě toho jsem si oblíbila všechny postavy, které se v této knize objevily. Tedy hlavně jsem si zamilovala Jonaha. Milého, sarkastického a prostě skvělého vikingo-yettiho. Kdy přijde řada na mě osude, abych našla také svého sexy muže?
Každopádně to bylo tak dobře napsané, že jsem si ke konci i pobrečela, což se u mě tak často nestává.
Tudíž, jak jsme jistě z mého komentáře zjistili, si knihu má maličká romantická dušička užila. Což znamená, že doufám ve vydání dalších autorčiných knih.

Kaja1
28.03.2024 5 z 5

To bylo moc hezké čtení. Mám pro Kanadu a Aljašku slabost, k tomu pěkný příběh, co víc si přát. I když člověk tak nějak věděl, jakým směrem se bude děj ubírat, tak to nijak nevadilo. Život lidí, kteří žijí na odlehlých místech Aljašky není vůbec jednoduchý a letadla jsou pro ně jediným spojením se světem. Doufám, že se brzy dočkáme pokračování.


Mistylady
26.03.2024 4 z 5

Hluboký příběh o tom, že někdy je třeba překonat svou hrdost a pýchu a udělat to, co máme. Protože v okamžiku, kdybychom chtěli něco uskutečnit, už taky může být pozdě.
Příběh o drsné přírodě Aljašky, houževnatých lidech a jedné rozmazlené slečince, která se rozhodne přijet navštívit svého nemocného otce.
Otce, který jí jako malou nechal odejít s matkou pryč z nehostinné Aljašky a který jí celý život zanedbával. Hořkost, kterou vůči němu cítí, se pomalu začne vytrácet, když pozná jeho život a zjistí, že jí i matku nikdy nepřestal milovat.
A zarostlý Yetti, který je jedním z pilotů v otcově společnosti, na tom má velký podíl. Učí ji poznávat skrytou krásu Aljašské přírody a taky skrytou krásu jí samé. Navenek drsňák, uvnitř však citlivý muž, který chce jen její dobro.

LaBobule
23.03.2024 5 z 5

Kniha byla skvela. Cetla se jednim dechem. Byla plna emoci a ke konci jsem si pekne pobrecela. Skadleni hlavnich hrdinu bylo takove odlehceni v situacich, ktere byly emocne narocnejsi. Libilo se mi prostredi Aljasky, zase neco noveho oproti romanum odehrahajicim se ve slunne Italii, Francii..

TerezkaMoz
13.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Ach. Ještě mám slzy v očích. Přiznám se, že prvních pár stran mě vůbec styl autork nebavil. Při padesáti jsem to chtěla zabalit a začít číst jinou knížku, což se mi mockrát nestává a když jsem e dostala na stovku, věděla jsem, že zbytek knihy přečtu jedním dechem. Příběh byl plný emocí, nebyl vyloženě přeslazený, ale prostě ze života. Po Jonahovi slinták určitě každá čtenářka a já úplně, protože to byl úplně můj typ. Stejně jak Calla Jonahuv. Dějová linka otce a dcery byla taky výborná, příběh s rakovinou dost reálný, vzpomněla jsem si při tom na svou milovanou babičku a její poslední dny tady.
Bylo jasné, že Calla už nebude nikdy vnímat Toronto po Aljašce stejně a líbila se mi její proměna.
Wren a Susan jsou ukázkou toho, že někteří lidé se prostě milují celý život, i když spolu reálně nejsou..
A jak píše někdo již dole. Taky chci mývala. Nejlépe Banditu.

Litocha
10.03.2024 3 z 5

Před lety se mi autorčiny knížky moc líbily, a tak jsem zajásala nad zjištěním, že konečně vyšla další. Ale popravdě jsem docela zklamaná.
Především proto, že mi hrubě nesedla hlavní postava (a ani její matinka a nejlepší kamarádka mě neuchvátily). Minimálně půlku knížky na mě působila jako rozmazlená, sebestředná a dost povrchní nanynka (ostatně, Jonah ji zhodnotil dost přesně). Vytáčelo mě, jak se všechno muselo točit jen kolem ní, jak pořád remcá, když není po jejím, jak jí nepřijde hloupé úplně zadarmo bydlet u rodičů, přestože už dávno sama vydělává, její povrchní zaměření jen na vlastní vzhled.
Na Aljašce se jí naštěstí trochu srovnal žebříček hodnot, ale než k tomu došlo, málem jsem knížku odložila. Popravdě úplně nechápu, co kromě tvářičky na ní Jonah viděl, a té lásce až za hrob mezi nimi prostě nevěřím.
Nejzajímavější pro mě byl popis života na Aljašce, budování vztahu s otcem a některé vedlejší postavy, i když mi jich bylo často dost líto (nejvíc otčíma, to byl světec, který si rozhodně zasloužil něco víc).
Za mě s přehledem nejslabší autorčina kniha, ale další si asi přečtu, třeba to bude lepší (anebo si potvrdím podezření, že jsem z těchhle knížek už vyrostla).

Holubka
07.03.2024 5 z 5

Asi jsem nečekala takhle emotivní příběh, ale náramně jsem si Aljašku užila. Callu jsem si oblíbila hned na začátku a vůbec nechápu, že Jonaha nezabila. Já bych to asi udělala. U jejich přestřelek jsem se moc bavila. A to jak si Calla začala pomalu uvědomovat, že ji Jonah přitahuje bylo skvělý. Takový to "no do p*dele co se to právě stalo". Jonah byl typický maloměšťák a já postupně zjišťuji, že tyhle bručouny miluju. Bylo jasný že Calla ho zaujala od začátku a proto jí tak trápil. Nemohl přece připustit aby se mu líbila holka z velkoměsta.
Co se týče hlavní linky ta byla srdcervoucí. Callu obdivuju že po prvních dvou dnech neodjela domů. Co mě ale dostalo byl vztah Wrena a Susan, i po tolika letech, to mě snad dojalo nejvíc.
A na závěr "Každý potřebuje svého Simona."

P.S. okamžitě potřebuju mývala

Lucinka007
01.03.2024 3 z 5

Moc jsem se na knížku těšila a po dočtení musím říct, že jsem od ní čekala trošku víc.
I tak jsem si ale čtení užila a příběh se mi líbil Jen jsem čekala asi něco trošku jiného. Větší popis Aljašky například. :-)

JessieEx
26.02.2024 5 z 5

Naprosto mě uchvátila! Ještě několik dní po dočtení na ni myslím, nechtěla jsem, aby skončila...
Poslední dobou jsem neměla štěstí na výběr knih, takže Nespoutaná Aljaška je tím nejlepším, co jsem v několika posledních měsících přečetla. Miluju příběhy odehrávající se na Aljašce a miluju dobře napsanou romantiku. A tahle dobře napsaná rozhodně byla, chemie mezi Callou a Jonahem by se dala krájet! A Jonah byl...neskutečně sexy :)
Já tedy knihu maximálně doporučuju a těším se na pokračování, protože se chci na Aljašku vrátit. Takže doufám, že se dalšího dílu dočkáme a taky doufám, že jej bude překládat někdo jiný, protože ten překlad byla jediná nedokonalost celé knihy.

tess.de.veles
24.02.2024 4 z 5

Prvni polovina knihy nic moc..., ale pak celkem dobry...
Ale ten preklad se jaksi moc nepovedl... :-(

barbora28475
19.02.2024 1 z 5

Asi budu jedna z mála, kterou tahle kniha zklamala. Skončila jsem někdy kolem 100 strany a nedokázala číst dál. Možná, že kdybych vytrvala a četla dál, zažila bych to stejné nadšení jako většina tady z vás. Ale mě tak hrozně vadila hlavní hrdinka, městská husička prostě. Vadilo mi jak furt řeší svoje drahé věci, hezký vzhled, pohodlný život atd... Třeba časem přijde chuť znovu zkusit tuto knihu, ale zatím zůstane nedočtená.

Kohynka
18.02.2024 5 z 5

Moc hezká knížka... Člověk by hned jel na Aljašku (teda tak na týden na dva max :-D) a doufal, že ho tam dopraví nějak sexy yetti :-)

Zuzka_Zuu
18.02.2024 5 z 5

Styl psaní autorky mě okamžitě zaujal. S jakou lehkostí popisuje veškeré pocity, ať už ty veselé tak i ty smutné. Miluju cokoliv, kde je Aljaška, hltám popisy míst, krajinu, zvířata a zvláště pak odolné obyvatele těchto míst, autorka rozhodně odvedla dobrou práci. Bravurně popsala složitost mezilidských vztahů ať už tu jejich krásu, kdy se pomalu nenávist změní v lásku nebo také tu složitost a zvláště pak bolest, kterou sebou nese ztráta milovaného člověka. Byla to neskutečná emoční jízda plná slz i smíchu, nechyběla romantická linka a bravurní zakončení se slzami v očích.

Majulle
12.02.2024 2 z 5

Taková oddechovka, mě kniha trošku zklamala:/ čekala jsem podle hodnocení větší wow. Ale pro mě se to trošku táhlo a chyběla mi větší romantická zápletka. :)

happy19
07.02.2024 5 z 5

Moc pěkné čtení!
Bavil mě styl psaní i detailní popis prostředí Aljašky...
Jen konec mi přišel zbytečně urychlený,ale i tak hodnotím plným počtem,jelikož ten příjemný dojem z prožití příběhu předčil očekávání.,-)

„Nejlepší způsob sebepoznání je pokus pochopit ty druhé.“

kikikrat
03.02.2024 5 z 5

Když jsem knihu začala číst vůbec jsem si nepředstavovala, že toho zažiju tolik. Tahle kniha dokázala, že jsem se v jednu chvíli smála opravdu nahlas a za pár kapitol jsem brečela jako želva. Líbilo se mi to krásné pro mě neznáme prostředí Aljašky. Romantická linka mi přišla uvěřitelná a vážně dobrá. Důležité mi přišlo i to sbližování s otcem a poznávání sebe sama. Tahle kniha pro mě byla obrovské překvapení a moc ráda si přečtu další knihy autorky.

bezzink
01.02.2024 5 z 5

Wow, tak toto byla nadhera. Naprosto uzasne prostredi s famoznim pribehem a je jasne, ze jedno oko nezustalo suche. Pripomnelo mi to pribeh z knizky Holka pres palubu. Souhlasim, ze zacatek byl zbytecne dlouhy a otravny, jakmile se to ale presune na Aljasku, promeni se to v dokonale dilo. Hrozne moc me ale stval Jonah a ty jeho predsudky (uplne stejne jako Brandon a jeho predsudky vuci Piper). Co je jako na tom, ze se zena chce hezky oblect a namalovat a neni zvykla na v uvozovkach totalni divocinu? To hned musi znamenat, ze je povrchni a nafrnena nana?
Nakonec ale pres pocatecni hate se to dopracovalo ke krasnemu souzneni, jak s Jonahem, tak s Wrenem. Jinak popisy Aljasky a zivota lidi v ni byly dechberouci a je to opravdu zajimave, jak se nekde muze zit.
Je to za me jasnych 5 hvezd a i to je sakra malo!

Kuci12
31.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Kdo nebyl dojatý ten musí číst znovu. Já osobně se ještě někdy určitě vrátím na Aljašku, kde platí jiná pravidla a čas letí trochu jinak, záleží na počasí. Barbína a yetti mi budou chybět spolu s Nespoutanou rodinou.

"Ty jsi mu měla zavolat. On ti měl zavolat. Tvoje mamka odtud nikdy neměla odjíždět. Wren kvůli vám měl odjet z Aljašky. Kdoví, co by bylo správné a jak by to dopadlo. Jenže ono na tom nezáleží, protože už se to nedá změnit."

Mlsnákočka
30.01.2024 4 z 5

Přiznám se, že jsem od knihy očekávala něco trochu jiného, než červenou knihovnu. Těšila jsem se na barvité popisy Aljašky, nádherné scenérie a hromady sněhu. Místo toho nám autorka předkládá příběh o bush pilotech, kteří dopravují veškeré potřeby do míst s chybějící infrastrukturou a příběh dvou tak strašně odlišných lidí, kteří se (nevím, jakým zvláštním způsobem) do sebe zamilují. Inu, láska si nedá poroučet. Na mě to ale působilo příliš nevěrohodně a Jonah byl místy na pěst. Emotivní linka o setkání s otcem a s jeho nemocí se naopak velmi povedla a za to přidávám čtvrtou hvězdičku.

Jandýs
26.01.2024 5 z 5

Jsem cerstve po docteni a jeste si utiram soply od zacatku mate tuseni, kam to cele smeruje, presto me konec vzal za srdce. Prijemny humor a krasne popisy vztahu protkavaji knihu od zacatku do konce. Za mne skvele cteni!